3. august 2018.8 god. comment_282988 Ma vjerujem da je to svjesno tako sto se bekova tice. Teze se prebaciti sa 5 nazad na 4 nego obratno, govorim za odbrambene igrace. Puno vise odgovornosti ali i dinamike i dobrog pozicioniranja je potrebno za ovaj sistem. Sigurno da Sarri u ovoj fazi uigravanja ne zeli da bombarduje sa svih strana u napad, pogotovo jer vezni igraci jos tek se uce kretnjama i igri s loptom. Vidjeli smo protiv Arsenala da jedna greska u vezi, kad se gradi napad i igraci stoje siroko, vodi do izravne prilike za protivnike. Zbog toga mislim da zasad Sarri odustaje od tog nekog forsiranja bekova prema naprijed. Ono sto ocekujem jeste da pronadje i neku defanzivniju varijantu kada trebamo zatvoriti utakmice i ici na rezultat. Nemamo nekog killera u spicu napada tako da ce nam to biti potrebno itekako i nadam se da se radi na tome na treninzima. Impresioniralo me najvise koliko igraci trce bez lopte, koliko se vise otvaraju i traze loptu a i presing je sasvim dobar u ovoj ranoj fazi. Ne cudi da je Pedro produzio ugovor sada, on bi mogao lako ove sezone i da izbaci Williana ili cak Moratu iz prvih 11 jer je te uloge u Barceloni odradjivao vrhunski. Prijavi
7. august 2018.8 god. comment_283107 Nevjerovatno da ovi nasi nisu retardiranog Williana prodali za onolike novce Barceloni. Greska stoljeca. Debil zabije glavu i sprint zaleti se s loptom dok ga samo neki protivnik ne doceka i lagano izbije. Bakayoko je drvo obicno, samo vraca loptu na onu stranu dje okrenut. Nema taj nikakve sanse da "proradi" jer nema mozga. Drinkwater nesto i zna, pokusava ali je jednostavno limitiran, sto trkacki sto tehnicki. On i Fabregas su tu negdje trenutno. Loftus je toliko iritantan za gledati, jer je talentcina i znalac teske klase al covjek dopusta da mu jedan igrac kalibra Drinkwatera kroji igru i uzima suteve na sredini terena, dok on nece da preuzme loptu i pokusa sta riskantnije. Ako ista mrzim u fudbalu to su ovi igraci koji odigravaju alibi pasove i bjeze od rizika. Barkley trenutno puno ozbiljnije izgleda i na pragu je prvog sastava. Jorginho izgleda kao legitimno pojacanje, pravi onaj klasni vezni igrac koji trazi loptu i organizira igru. Toliko o veznjacima. A evo jedno mozda nepopularno i kontraverzno misljenje: Ampadu je trenutno nas najbolji stoper. I da nema 17 godina na papiru nego npr. 23-4 sigurno ne bi grijao klupu klaunu Luizu od kojeg je vec zreliji u svakom segmentu. Nevjerovatna mirnoca, hrabrost i fokus u tim godinama. Momak izgleda ko da ima 200 profesionalnih utakmica iza sebe. Najveci problem ce ipak biti pozicija napadaca. Ovu fantasticnu cetvorku (Morata, Bats, Giroud i Abraham) kad bi spojio sve u 1 igraca opet ne bi dobio postenog centarfora. A u ovom sistemu od tog igraca zavisi mnogo, jer taj mora trpati sve prilike koje mu kreiraju. I vjerujem da cemo se mnogo muciti. Sto se igre tice, nije ovo lako nimalo implementirati sto Sarri zahtijeva. Tako da ocekujem spori start i polagano uigravanje. Liga Evrope neka posluzi za sirenje rostera i davanje prilika Ampaduu, Odoiju i ostalim koji tu moraju svaku utakmicu da igraju. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
7. august 2018.8 god. comment_283108 Najveci problem ce ipak biti pozicija napadaca. Ovu fantasticnu cetvorku (Morata, Bats, Giroud i Abraham) kad bi spojio sve u 1 igraca opet ne bi dobio postenog centarfora. Bukvalno su svi drveće od kojih se lopta odbija u gol, čak je Žiru tu najveća pretnja jer ume da ugura gol u ozbiljnim utakmicama. Morata i Bats su igrači koji nisu za više od deset minuta po utakmici. Prijavi
8. august 2018.8 god. comment_283116 Apsolutno se slazem sa svime sto je Wisey rekao. Nama podhitno treba napadac svjetske klase jer bojim se da ce nas Morata i ostali napadaci kostati ogroman broj bodova. Ono sto primjecujem jeste da Sarri stalno fokusira visoki presing ali daleko je to od kvalitetnog presinga i mnogo je tu rupa koje treba popraviti. Razlog u tome nalazim u jos nedovoljno fizicki spremnim igracima koji se nakon par sprinteve umore i dovoljno je da jedan ili dva igraca ne pokriju svoje igrace, sve je uzalud i protivnik moze lagano iznjeti loptu. Jorginho je vec polazao da ce biti vrhunsko pojacanje i drago mi je da me demantivao jer sam prizeljkivao Zielinskog umjesto njega. Prijavi
8. august 2018.8 god. comment_283117 [quote name="hamco" post="283116" timestamp="1533709217"] Ono sto primjecujem jeste da Sarri stalno fokusira visoki presing ali daleko je to od kvalitetnog presinga i mnogo je tu rupa koje treba popraviti. Razlog u tome nalazim u jos nedovoljno fizicki spremnim igracima koji se nakon par sprinteve umore i dovoljno je da jedan ili dva igraca ne pokriju svoje igrace, sve je uzalud i protivnik moze lagano iznjeti loptu. [/quote] I to ali nisu jos ni uigrani, ne znaju gdje trebaju i kada trcati. Jbg treba ovdje bar jos mjesec, mjesec i po suhih treninga da to pocne liciti na nesto smisleno. Zasad su rasuti po terenu i vidjelo se to protiv Citya. Nadam se samo da radi toga Sarri nece odustati od svojih ideja zarad kratkorocnog rezultata. Vjerujem da nece al nikad se ne zna u Celziju. Prijavi
8. august 2018.8 god. comment_283118 Pa ne bi trebao, lik je govorio jos dok je bio u Napoliu da bi se prije prestao bavit ovim poslom nego odustao od svojih ideja. Trenutno pojedini igraci ne znaju kud gone,pojedinci trce kao muhe bez glave ali mislim da ce se podizanjem kondicije i uz konstantno treniranje tih stvari to biti mnogo bolje. Diego Costa bi nam u ovom sistemu bio vrhunski igrac jer moze trcati ko konj, ali eto necemo plakati za ciganom. Vidjet cemo, moguce da ce u pocetku biti problema ali treba istrpiti zarad bolje buducnosti. Prijavi
8. august 2018.8 god. comment_283121 Diego Costa paše u svakom sistemu jer je jebeni prgavi borac, koji bi korner zastavicu sažvakao samo za pobjedu svoje ekipe.. Takve ja cijenim i volim, i mogu im preci preko masu stvari i hireva..valjda jer sam i sam takav.. A ovakve pizdeke tipa morate ne mogu smisliti i gadi mi se tekma cim vidim da je u zapisniku a kamoli ako zaigra padavičad raspali i mekušac simulatorski..jadnik Prijavi
8. august 2018.8 god. comment_283139 Nama podhitno treba napadac svjetske klase jer bojim se da ce nas Morata i ostali napadaci kostati ogroman broj bodova. Podseća malo na sezonu 2013-14 ta napadačka linija, novi trener, svi očekuju ofanzivniju igru itd. Samo što smo tad imali talentovane pojedince i bunkeraša za trenera, a sad nam manjka kvalitetnih pojedinaca ali imamo napadački orijentisanog trenera. :hljeb: Prijavi
8. august 2018.8 god. comment_283154 Podseća malo na sezonu 2013-14 ta napadačka linija, novi trener, svi očekuju ofanzivniju igru itd. Samo što smo tad imali talentovane pojedince i bunkeraša za trenera, a sad nam manjka kvalitetnih pojedinaca ali imamo napadački orijentisanog trenera. :hljeb:I ja sam to pomislio, pogotovo ova 3 napadaca. Tada jedan skupi spanski flop i rekordni transfer (Torres/Morata), drugi prica francuski, igra target mana i dosao je iz premijerligaske ekipe u zimskom roku da pomogne (Demba Ba/Giroud) i jedino nam nedostaje treci veteran Samuel Eto. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
27. juni 2019.7 god. comment_287803 https://twitter.com/ChelseaFC/status/1144256222255882242?s=19 10.7. Prva utakmica Prijavi
27. juni 2019.7 god. comment_287805 Za razliku od prethodnih sezona, ove cemo imati fin broj pripremnih tekmi. Moglo bi se do Salzburga otici, samo ako karte dobijem. Prijavi
27. juni 2019.7 god. comment_287817 Da, evo sve utakmice 10 July - Bohemians (Dalymount Park) 13 July - St Pat's (Richmond Park) 19 July - Kawasaki Frontale (Nissan Stadium) 23 July - Barcelona (Saitama Stadium) 28 July - Reading (Madeski) 31 July - RB Salzburg (RB Arena) 3 Aug - Gladbach (Borrusia-Park) Prijavi
28. juni 2019.7 god. comment_287825 Bezveze utakmice, jedino se radujem konacno prijateljskoj protiv Barce Prijavi
5. juli 2019.7 god. comment_288014 Izasao je popis igraca koji su osli na pripreme. Od prve postave tu su pedro i azpilicueta. Bakayoko, bats, piazon,kenedy, chalobah, zouma, ampadu su isto tamo. Ostatak ce se prikljuciti iduci tjedan Prijavi
5. juli 2019.7 god. comment_288015 Izasao je popis igraca koji su osli na pripreme. Od prve postave tu su pedro i azpilicueta. Bakayoko, bats, piazon,kenedy, chalobah, zouma, ampadu su isto tamo. Ostatak ce se prikljuciti iduci tjedan Eh taj Piazon, dobio je sansu kod Beniteza, a u klubu je i prije njega bio. Prijavi
21. juli 2019.7 god. comment_288029 Kante se vratio u London na rehabilitaciju zbog povrede koljena koju vuce od kraja prosle sezone. Mislim da ce i on tesko biti spreman za pocetak sezone.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
21. juli 2019.7 god. comment_288030 Predsezona dosta lose djelujemo za sada, pogotovo sto se tice kreativnosti. Ali to je i za ocekivati, to ce nam biti najveci problem citavu sezonu. Neki igraci jednostavno nisu dobri kao sto su michy, tammy, bakayoko i drinkwater. Mason mount je dobar i to je to od tih novih za sada Prijavi
21. juli 2019.7 god. comment_288032 Lampard ne srlja, treba uzeti u obzir da su nam 4 bitna igrača povrijedjena. Polako pripremati fizicki ekipu za pocetak sezone, igra će doći s vremenom sigurno, za sada je bitno vidjeti od igrača na koga mozes racunati, a ko je eventualno za prodaju Prijavi
22. juli 2019.7 god. comment_288038 Za sada predsezone ide onako kako sam i zamisljao. Fizicka sprema je u modernom fudbalu postala maltene prioritet broj 1 a po svim komentarima igraca da se naslutiti da ih Lampard dobro prži. Sto se tice igre, pa nije realno ocekivati u predsezoni da ces dobro igrati jer su noge teske a pogotovo jer igraju panjevi kao Bakayoko i Drinkwater. Al neka, neka ih proba sve, nek i on vidi na cemu je a realno bilo bi i glupo neke igrace otpisati samo tako bez da ih je i probao. Prijavi
22. juli 2019.7 god. comment_288041 Zato Arsenal dere sve, a ustvari kita su od ekipe :D Najvaznije da se igraci vrate u formu, nisu bitni rezultati. Prijavi
22. juli 2019.7 god. comment_288055 Sutra igramo protiv barce, kroz 20tak dana pocinje sezona. Nadam se kako ce RLC biti sto prije spreman, pa i CHO. Puno cemo zavisiti od njih. Isto tako valjda ce Kante biti spreman. Najvise me muci pozicija napadaca, to izgleda stvarno lose u izvedbi michyja i tammyja za sada, giroud ajd moze proci iako bi to trebao biti nas backup, ali je najkvalitetniji nas napadac daleko trenutno. Ono sto veseli je Mason Mount i RLC na poziciji ACM, obojica potpisali novi ugovor, veliki zalog za buducnost. Cini mi se kako Mason nema svoju temu, pa bi trebalo napraviti i ubaciti u prvi tim jer ostaje sigurno Prijavi
22. juli 2019.7 god. comment_288058 Samo neka ih dere Frank, po 2-3 treninga dnevno, trcanje, fizicka sprema dok ne povracaju. Kao Conte one sezone kad smo osvojili. Posto nemamo neke kvalitete moramo svakog protivnika barem mecirati, ako ne i nadjacati trkom i borbom.Rezultat je u drugom planu ove predsezone, najvise me interesuje kako cemo izgledati bez lopte u presingu i koliko cemo brzo odigravati u posjedu. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
22. juli 2019.7 god. comment_288059 Carlo i Conte su isto fizicki pripremali ekipu u predsezoni, u tim sezonama smo i osvajali ligu Prijavi
23. juli 2019.7 god. comment_288060 Solidna tekma protiv Barcelone danas, iako su oni tek poceli s pripremama i ovo im je bila prva utakmica. Dobro za nase momke da vide malo kakav se nivo trazi otprilike. Ocekivana pobjeda obzirom da smo fizicki spremniji u ovom momentu. Ove godine imamo sasvim dovoljno vremena da se spremimo, sto je najvaznije skoro svi igraci su tu gotovo od pocetka. Zakazano je dosta utakmica protiv dobrih protivnika da se udje u ritam pred sluzbeno otvaranje prvenstva. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.