Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Transferi

Istaknuti odgovori

City u Pepovoj eri (a i prije toga) nikad nije dovodio igrače koji su top 10 na svijetu ili top 3, top 5 na svojim pozicijama. Ali su kupovali igrače mlađe od 25 godina koji su odmah ispod njih. Niko od njihovih igrača nije bio najtraženiji u tom trenutku. Ovo je prvi put da kupuju igrača kojeg svi traže. Meni je od početka City bio najlogičniji izbor. Najbolja liga, jedan od najboljih klubova, najbogatiji klub, treba im napadač, otac igrao tamo.

Govore mnogi da on nije igrač za Guardiolin sistem. Pa i nije, ali neće ga on ni trenirati, samo prvu godinu. Dobro im dođe obojici za CV da su radili jedan sa drugim. Ako nastavi ovako sa povredama to će biti Aguero karijera, a ako ne bude povreda mogli bi pasti svi rekordi. Jedva čekam da ga vidim u PL iako nam ne ide u korist.

• Odgovori 5,1 hilj.
  • Pregledi 271,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Samo jedan od najboljih napadaca svih vremena. Puno para zbog zadnje godine ugovora, ali nema veze, isplatit ce se Bayernu, tamo moze igrati jos 4, 5 godina na visokom nivou. A ovo sam mislio da p

• Ja na teletextu preko BHT1 pratio transfer Robinha u Chelsea. 

Objavljene slike

Bit će zanimljivo pratiti situaciju u Unitedu. Ragnick otvoreno govori kako je potrebno dovesti veliki broj igrača na različitim pozicijama. Neki će im i otići: Cavani, Pogba, Matić, Mata, Lingard... Njima nikad nije bio problem izvaliti novac za igrača. Ne bi me čudilo da izvuku transfer tipa Kane ili tako nešto.

City u Pepovoj eri (a i prije toga) nikad nije dovodio igrače koji su top 10 na svijetu ili top 3, top 5 na svojim pozicijama. Ali su kupovali igrače mlađe od 25 godina koji su odmah ispod njih. Niko od njihovih igrača nije bio najtraženiji u tom trenutku. Ovo je prvi put da kupuju igrača kojeg svi traže. Meni je od početka City bio najlogičniji izbor. Najbolja liga, jedan od najboljih klubova, najbogatiji klub, treba im napadač, otac igrao tamo.

Govore mnogi da on nije igrač za Guardiolin sistem. Pa i nije, ali neće ga on ni trenirati, samo prvu godinu. Dobro im dođe obojici za CV da su radili jedan sa drugim. Ako nastavi ovako sa povredama to će biti Aguero karijera, a ako ne bude povreda mogli bi pasti svi rekordi. Jedva čekam da ga vidim u PL iako nam ne ide u korist.

Ne bih se složio baš većinom su dovodili top igrače. Samo što top 3 igrača na toj jednoj poziciji nisu uvijek dostupni bili tako da su uvijek dovodili top dostupne igrače.

Dias, Walker, Cancelo, KDB, Mahrez, Silva, Sterling svi su bili dokazani i kvalitetni u vrijeme kada ih je City doveo i prije toga Silva, Kun...

To ti je isto kao da sad dovedeš Ricea, Tielemansa...

Iako je imao finansije da dovodi bilo koga, Pep je uvek birao igraca za kojeg je siguran da ce se uklopti u njegov sistem fudbala.
To je osnova njegovog uspeha.

Apsolutno se slazem sa Adijem i Whisperom. Ti igraci koje je Pep dovodio uopste nisu bili toliko dobri dok ih on nije uzeo pod svoje. Mislim, bili su dobri ali ne na ovom nivou. Pa svaki igrac iz ove liste sto je Kun napisao, Pep je ucinio boljim igracem nego sto su prije toga bili. 

Pa vece zvijezde je dovodio Mancini u City, Murinjo u Chelsea ili Real svojevremeno i Juventus, PSG...

Dias, Walker, Cancelo, KDB, Mahrez, Silva, Sterling svi su bili dokazani i kvalitetni u vrijeme kada ih je City doveo i prije toga Silva, Kun...

Silvu i Kuna ne treba racunati jer ih nije Pep doveo... ovi ostali gore nabrojani su svi bili dobri igraci, ali sad su 2x bolji nego sto su bili prije Pepa. To je velika razlika.

Apsolutno se slazem sa Adijem i Whisperom. Ti igraci koje je Pep dovodio uopste nisu bili toliko dobri dok ih on nije uzeo pod svoje. Mislim, bili su dobri ali ne na ovom nivou. Pa svaki igrac iz ove liste sto je Kun napisao, Pep je ucinio boljim igracem nego sto su prije toga bili. 

Pa vece zvijezde je dovodio Mancini u City, Murinjo u Chelsea ili Real svojevremeno i Juventus, PSG...

Silvu i Kuna ne treba racunati jer ih nije Pep doveo... ovi ostali gore nabrojani su svi bili dobri igraci, ali sad su 2x bolji nego sto su bili prije Pepa. To je velika razlika.

Pa Mahrez, Grealish možda i Walker jer je glup i nisu toliko bolji, ostatak jeste

Kakav Mou u Chelsea, Drogba nije bio uopšte toliko poznat, Ivanović i Cech isto, Essien također, jedini ko je tu bio baš poznat je A. Cole

Real Madrid prije svih, Barselona pa PSG i United 

Juve dosta tog free otpada zna da navuče, ovih Rabiota, Ramseya i šta ti ja znam

PSG uzme Neymara, Juventus uzme Ronalda, Real uzme Hazarda, Barca Griezmanna, a oni uzmu Mahreza/Silvu/Torresa. Iako imaju para kao oni, možda i više, nikad nisu kupovali najveće zvijezde. Nisam ja ni rekao da su oni dovodili slabe igrače i od njih pravili zvijezde, nego dobre igrače sa puno potencijala kojima treba jedan korak naprijed da uđu u krug najboljih.

Liverpool je znao dovoditi i one kojima trebaju dva koraka naprijed što su i ostvarili, dok United dovede zvijezdu koja napravi par koraka unazad. Mi smo doveli u zadnje vrijeme dosta igrača sličnih kao ti Cityevi i nikako da vidimo taj korak naprijed.

Volim njihove kupovine uporediti sa PSG-ovim. Pariz već 10 godinu uzima najveće zvijezde. Bili su Silva, Ibrahimović, Cavani, pa Di Maria, Mbappe, Neymar, Messi. City isto previše troši, ali pametnije kupuje i to uvijek mlade igrače 23-25 godina.

City kupuje i ulaže pametno od momenta kada su postali jedan od najbogatijih klubova. Sve su popravili, Staff, Youth system, Stadion i samu ekipu. Postali najbolji klub u Manchesteru, top 3 u engleskoj i jedan od boljih u Evropi. Samo im fali još ta LŠ.

Sa druge strane PSG nikada nešto bitno uraditi neće u Evropi dok god budu gomilali ovako igrače a ne ide im u prilog loša liga i konkurencija

Klopp također jako dosta igrača vadi iz naftalina, tj Klopp i Liverpool. Ko je očekivao ovakvu zvijer od Salaha, Jote, Firminha pa izgleda da se i Diaz odmah uklopio. Mane je tu bio jedini od koga se očekivalo više.

Od Van Dijka su mnogi očekivali da bude flopčina, da je plaćen previše, da on bude Maguire. Izvukao Trenta iz omladinaca i Robertsona iz džepa nekog... Od prosječnog Hendersona napravio najuspješnijeg Liverpoolovog kapitena 

VVD je bio top igrač u Sautemptonu, ali da je dosta plaćen jeste, mislim da ta priča ne stoji, odnosno kapiram da su mnogi očekivali ali to je mogo da bude samo stav ljudi koji nisu pogledali bar neki MOTD u tih par godina kad je stigao u Sautempton

Meni je daleko veće iznenadjenje Robertson koji mi je bio gotivan igrač ali ništa više od toga, Megvajer je njima baš bio dominantan i uz onog veznog igrača više se i ne sećam kako se zvaše(prešo posle u WH) držao tu ekipu 

sećam se i one sezone kad je Sautempton išo u Evropu, tad je VVD izgoreo od velikog broja utakmice ali je i i tolko umoran držao celu zadnju liniju

Ovako kad bih morao da ih poredjam

1. Robertson MIN/MAX ishod

2. Mane (bio odsutan redovno, iako jeste na momente pokazivao kvalitet koji nije bio upitan) - isto premašio očekivanja

3. VVD

Pričam za tu trojcu

od ovih ostalih koje je dovodio, mislim da se najviše očekivalo od Keite ali na kraju, ili bar do sada nije napravio taj iskorak

Meni je lično, bolji posao odradio Klop od Pepa, imajući u vidu celokupnu situaciju (stanje zatečeno, uložene pare, transformacija nekih igrača)

Po mom mišljenju, Siti je i ranije stajao dobro, dok je Liverpul godinama živeo na staroj slavi, bez nekih rezultata osim one LŠ

Kad sam pogledao prvih par Van Dijkovih utakmica u Southamptonu nije mi bilo jasno kako ne igra u boljem klubu. Čovjek i brži i jači od svakog protivničkog napadača. Bio mi je velika želja onog ljeta kad smo doveli Rudigera, pola godine kasnije je završio u Liverpoolu i ostalo je historija.

Meni je daleko veće iznenadjenje Robertson koji mi je bio gotivan igrač ali ništa više od toga, Megvajer je njima baš bio dominantan i uz onog veznog igrača više se i ne sećam kako se zvaše(prešo posle u WH) držao tu ekipu

Robert Snodgrass

• 2 sedmice kasnije...

Nije me ovo mnogo pogodilo, jaki su pa su jaki

više me brine šta ćemo mi da uradimo

ja kad ih vidim kako igraju, ko ja na FIFU

samo ću da pomenem fakt da je Siti dao za Griliša 100m, a sad treba da se opterećujem zbog Halanda, ionako smo u zaostatku dvocifren broj bodova

nama fale golovi, ne njima, njima je napad jači deo tima iako nemaju tog klasičnog centarfora osim malog brazilca

samo ću da pomenem fakt da je Siti dao za Griliša 100m, a sad treba da se opterećujem zbog Halanda, ionako smo u zaostatku dvocifren broj bodova

nama fale golovi, ne njima, njima je napad jači deo tima iako nemaju tog klasičnog centarfora osim malog brazilca

Njih dovodjenje Halanda moze da uzdrma samo tako.
Zahtevace ogromnu platu, daleko vecu od skoro pa svih igraca Sitija, bonuse, kurce, palce... I ako ga onda od pocetka ne bude krenulo nastace haos u svlacionici samo tako.
Strasan transfer. City nas polako ali sigurno prelazi u svim sferama. Vec ove sezone mislim da ce imati vise domacih titula uz dominaciju kakvu mi nikad nismo ostvarili.
Ali neka, bit ce vjerovatno i dalje ljudi koji ce govoriti kako nam oni nisu rivali. Ili da samo treba "sacekati" dok odu Guardiola i Klopp. Jest da bi mogli skoro i desetljece cekati...

Mi se još dobro i držimo s obzirom na to koliko smo se puta raspali u zadnjih 10 godina, koliko smo dobrih igrača pustili za ništa, koliko smo flopova doveli u napad i sredinu terena, koliko smo transfer banova dobili, koliko smo trenera promijenili + sve ovo što smo doživjeli ove sezone.

Pozicija napadača je jedina pozicija na kojoj postoji značajan prostor za napredak. Na ostalim pozicijama teško je dovesti igrača koji će sigurno biti bolji od ovih koje imaju. Zbog toga je transfer Grealisha najnepotrebniji transfer ikada. Postoji mogućnost da se zbog Haalanda raspadne napadačka igra koju su imali do sada, kao što se to desilo nama dolaskom Lukakua i Unitedu dolaskom Ronalda.

Mi se još dobro i držimo s obzirom na to koliko smo se puta raspali u zadnjih 10 godina, koliko smo dobrih igrača pustili za ništa, koliko smo flopova doveli u napad i sredinu terena, koliko smo transfer banova dobili, koliko smo trenera promijenili + sve ovo što smo doživjeli ove sezone.

Pozicija napadača je jedina pozicija na kojoj postoji značajan prostor za napredak. Na ostalim pozicijama teško je dovesti igrača koji će sigurno biti bolji od ovih koje imaju. Zbog toga je transfer Grealisha najnepotrebniji transfer ikada. Postoji mogućnost da se zbog Haalanda raspadne napadačka igra koju su imali do sada, kao što se to desilo nama dolaskom Lukakua i Unitedu dolaskom Ronalda.

Ako se i raspadnu bice to zbog par stotina hiljada vise na racunu svake nedelje :D

Ne odustaje diablo od svoga da je Haaland trebao u Real pa da onda imaju Benzemu Mbappe Haalanda itd...

Za njega mnogo dobar transfer a za City isto tako, nadao sam se da će uzeti Kanea pa da ćemo se mi moći umješati u Haalanda ali ništa od toga. Kanea teško ali jako teško da ćemo dovesti a siguran sam da bi nam legao bolje nego bilo koji drugi napadač.

Što se rizika tiče, rizik postoji svakako, ne vjerujem da će biti toliko zbog plate, možda uzme "normalnu" platu al bonusi budu veliki, ko zna. Najveći rizik je da flopa što mi je opet mala vjerovatnoća sa obzirom na njegov mentalitet, stav i pristup igri. Jedino što ga može omesti je neka povreda i to je to

Vidjet cemo, ovo je bas rizik za City. Haaland nije htio poslati medicinsko izvjesce Realu, mora biti nesto tu.

jedan od postova koji treba da se urame, kako više ne pratim internet

diablo mi je postao svojevrsni numero uno izvor informacija

šalu na stranu

meni je recimo bila gotivna ona prva ekipa Sitija nakon preuzimanja, tada je skupljena grupa zanimljivih igrača, ne znam koliko se sećate toga, pa ih je trenirao i onaj Sedi lik, što je bivši igrač Junajteda i Čelzija, ne sećam se više kako se zove

što se Halanda tiče, imajući u vidu njihov način igre, mislim da bi njima i Abraham završio posao  :fantom:  pa on bi glat kod njih davao po 15-25 golova skupa

• 2 sedmice kasnije...

United pravi čistku

Wan Bissaka, Henderson, Matić, Lingaard, Pogba, Cavani od zvučnijih imena odlaze, finu čistku prave i plate se čiste lijepo, mada ni ovo što ostaje mi nije neki kvalitet prjetjerani. Bukvalno nemaju ni jednog igrača koji je konstantno kroz sezonu bio dobar, svi su podbacivali s vremena na vrijeme.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.