Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Bodybuilding

Istaknuti odgovori

dubro izbaci slatko , sve sokove , hljeba(kruha) sto manje jedi , iza 8 navece ne jedi , mozes bananu ili nesto tako , u prehranu ubaci sto vise voca i povrca , vise jedi kuhana jela, piletinu i puretinu , kazu doruckuj kao car rucaj kao princ i veceraj kao siromah , trening sklekovi , trbusnjaci i trcanje bi bilo dovoljno , polahko postebeno ali ucinkovito ;)
  • Odgovori 845
  • Pregledi 62,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Malo sam pročitao ove postove...
Dobri su većinom ali netko je spomenuo da je najbolje za skidati masti trčati brzo ali vremenski kratko. Što je netočno.
Najbolje je lagano trčati na prazan želudac jer tada se energija ne može izvlačiti iz onoga što smo pojeli (jer nismo ništa pojeli) pa se mora uzimati iz tijela (točnije: iz tjelesnih masnoća). A dokazano je da se masti najbolje počinju trošiti tek poslije nekih 25 minuta tjelesnog rada, tako da sam tako trčao po sat vremena.
Ja redovito lagano trčim ili vozim bicikl niskim tempom natašte ujutro i imam odlične rezultate, u mjesec i pol dana sam ubio nekih 5 kila.

Druga varijanta kojom sam uništavao masnoće je bilo lagano trčanje u trajanju od pol sata poslije treninga (utezima). Jednostavno zbog razloga što sam nakon treninga potrošio sve nutrijente iz tijela i tada kad počnem trčat tijelo opet ne može trošit ono što sam taj dan pojeo jer sam već treningom to potrošio tako da - opet udara po masnoćama i nemilice ih roka. buahahahahahaah
Hvala svima na odgovorima, evo neke sam već počeo primjenjivat, nisam danas ni slatkog ni masnog ni soka okusio, malo trčo, jeo samo voće i povrće cijeli dan, puno vode pio, popušio kutiju i po, i planiram tako još nekih mjesec dana ;) Jedino što bi mi moglo stati na put je neizostavna pivica :lol:
[quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338414517' post='54060']
Hvala svima na odgovorima, evo neke sam već počeo primjenjivat, nisam danas ni slatkog ni masnog ni soka okusio, malo trčo, jeo samo voće i povrće cijeli dan, puno vode pio, popušio kutiju i po, i planiram tako još nekih mjesec dana ;) Jedino što bi mi moglo stati na put je neizostavna pivica :lol:
[/quote]planiras li izbaciti cigare iz upotrebe ?
[quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338414517' post='54060']
[/quote]

pivica nemora izostat, gledoa sam na TV-u u emisiji da piva ima najmanje masti i da dobiješ najmanje kalorija, samo što je problem kod pive što nakon nje dobješ želju za slanim masnim uglavnom svim finim jelima :lol: e i to te ubije, inaće pivica nije problem (sva sreća) dok recimo sok jest :/ sad mene zanima što je s mlijekom u cijeloj toj priči ?? :blink:

Blago tebi ja nisam danas izdržao bez slatkog, nemogu kad sjednom pred TV postanem manijak, nisam gladan nego jednostavno želim jest , jede mi se pa onda sendviči padnu čokolade ma sve što se nađe :lol: :lol:

Martine da te pitam, recimo ako trčiš 25 minuta na prazan želudac i počne organizam uzimat te masti (što si rekao da je zdravstveno dokazano) dali rpestankom trčanja organizam prestane uzimt i masti ?? tj. dali moraš nastavit trčat ili se masti jednostavno tope sve dok ti nešto ne pojedeš ?
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1338414765' post='54065']
planiras li izbaciti cigare iz upotrebe ?
[/quote]

No way.

[quote name='Vinko' timestamp='1338414950' post='54068']
pivica nemora izostat, gledoa sam na TV-u u emisiji da piva ima najmanje masti i da dobiješ najmanje kalorija, samo što je problem kod pive što nakon nje dobješ želju za slanim masnim uglavnom svim finim jelima :lol: e i to te ubije, inaće pivica nije problem (sva sreća) dok recimo sok jest :/ sad mene zanima što je s mlijekom u cijeloj toj priči ?? :blink:
[/quote]

E točno to hahaha, al najbolja ti je solucija kupit odvratnu pastu za zube, operi zube nakon pivice i nećeš ništa jest budi siguran, nećeš imat tu želju.

Btw. Kad već pitaš za mlijeko, čuo sam da su 4 čaše mlijeka dnevno odgovarajuća količina.
Dubro nemoj da se zamaras sa glupostima kad bi otisao na svaku stanicu ukucaj na google mlijeko sir limun mrkva narandza ostalo voće i povrce raznorazne namirnice svugdje pise da trebas unijeti dosta toga pa koliko bi onda trebao pojesti na dan 10 kila hrane osnovno sto organizmu treba da bi normalno funkcionisao : vitamini minerali proteini ugljikohidrati i masti ali zdrave masti
[quote name='dubro-nemamphotoshop' timestamp='1338415958' post='54081']
Može li mi netko sa sigurnošću reć, što mi brže troši kalorije, plivanje ili trčanje?
[/quote]
Sve zavisi kojim intezitetom radiš i trcanje i plivanje je kardio vjezba plivanje trosi vise kalorija od trcanja ali zato mozes vise trcati nego plivati pa ti to dodje isto :D jer su to skoro dvi iste vjezbe dje radi citavo tijelo
dubro nemoj da gladujes ;) jedi normalno ali manje obroke izbaci odredjene stvari i to je to , dobro ti je to i sto konzumiras cigarete kad te ufati glad svuces jednu i miran si ,

zavisi i od inteziteta i duzine trajanja , al mislim da je trcanje u maloj prednosti brze se tijelo zagrijava od plivanja tu si u vodi tijelo se blago hladi i posle plivanja ne ostaje zagrijano i tijelo ne treba energiju da potrosi na hladnje tako da trcanje je ucinkovitije :)
Evo ovak vam to ide ne izgladnjivati se nego jesti kao sto ste jeli ali u razvrstati u vise obroka 3 glavna obroka i 2 sporedna
glavni obroci doručak rucak vecera dorucak jede se proteini i ugljikohidrati najbolji doručak koji primjenjuju profesionalni bodybildey i ostali sportasi je zobene pahuljice jer je brza i probavljiva hrana za zdravim ugljikohidratima a to organizmu treba ručak se kombinira isto proteini i uhljikohidrati recimo proteini riba tuna piletina crveni meso jaja u cemu ima proteina sa ugljikohidratima to je riza ali smeđa riza jer je zdravija i bolja krompir i ostalo a vecera je proteini i masti ali zdrave masti iz hrane recimo najbolja vecera je kuhana jaja i mladi sir ali kod jaja se jede samo bjelance a sir se jede zato sto je bogat proteinima i zdravim mastima a to u vecer organizmu treba protein sa mastima da se sproro probavlja u organizmu jer spavamo minimalno 8 sati i zato treba sporo da se probavlja da opskrbi tijelo a sto se tiče među obroka tu mize salata voće znači lagana i probavljiva hrana

Što se tiče odmora za jednu mišićnu grupu je potrebno 48 sati da se opravi to govorim ako radimo u teretani recimo prsa radili smo ih u ponedjeljak treba proci 48 sati da bi se misic potbuno oporavio pa onda nastavit sa treningom jer mi kad radimo u teretani recimo prsa i radimo bench i ta sranja mi deremo mišić tj mišićna vlakna se poderu pa zato sutradan osjtimo upalu misica zato sto su mišićna vlakna pocjepana i ona se ponovo regeneriraju i nabijaju
kolko sam ja skuio ti si blues ovo za nabijanje mase sve napisao ??

evo ovako što ja olču i kako sam si ja to predočio, cilj je utegnut se definirat a opet ojačat ruke.

Ujutro trčanje do trima i tamo zgibovi, propadanje i sklekovi, nakon toga doć doma pojest pahuljice, cornflakes što god ili popit jogurt.
Navečer trčanje do koša i tamo onda malo moja zajebancija šutiranje igrače s loptom itd i trčanje nazad, nakon toga doć doma i pojes jabuku ili dvopek s margom ili pekmezom ili možda neke oe dijetalne kekse (Grancereale).
Za ručak što majka spremi :D a između ta glavna 3 obroka neko voče ili možda ova opcija sa dvopekom, neki voćni jogurti i te zdrave pičke materine

Sad ako vi vidite neke greške u tome ukažite, preporučite nešto...

P:S naravno tu bi negdje ugurao i Čokolino :D
ma samo pravila ishrana, trčanje pre doručka ujutru( pre trčanja naravno banana ili neko drugo voće) i ne jedeš posle 18h-19h i to ti je mršanje.
Ja do prije 2 godine nisam mogao smisliti zobene pahljice a sada su mi sastavni dio dorucka uz jaja, uzimajte one sitnije njemacke cini mi se, a jos kad dodas malu kasiku meda mmm...
Ove http://www.google.ba/imgres?q=ovsene&um=1&hl=hr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:hr:official&channel=np&biw=1366&bih=639&tbm=isch&tbnid=GN_ZJ5cpt3ngqM:&imgrefurl=http://miskopolomac.blogspot.com/2011/12/ovsene-pahuljice-super-hrana.html&docid=8DNNzxsdysltKM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-wUAm8PJoKzo/TvTbt2G9ZNI/AAAAAAAAAxM/js8gMFa70xo/s640/168915_1881992293739_1359291192_3235486_7919064_n.jpg&w=640&h=480&ei=4s7HT6i_MOre4QSJuP2KDw&zoom=1&iact=hc&vpx=490&vpy=223&dur=711&hovh=194&hovw=259&tx=181&ty=126&sig=102342900159115753827&page=1&tbnh=136&tbnw=174&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:14,s:0,i:96
Evo poslušao sam savjete većine vas, i mogu vam reći da su vrlo korisni, pogotovo pidyjev.

Izračunao sam svoj prosječan unos kalorija dosad, i bio je blizu 2900 KCal na dan. Već 3 dana računam dnevni unos i trošenje kalorija i uspješno održavam dnevni unos ispod 1500 KCal (točnije oko 1450), tako da sam dosad izgubio već 0,7 kg u ova 3 dana :)

Još jedna preporuka za sve vas, da vam se piće ne bi odnosilo samo na vodu, meni je osobno najdraži sok Gi (crni ribiz i jabuka), ukusniji je od većine ostalih sokova, nije pretjerano skup, a u 2 litre soka nalazi se svega 40 KCal. Čisto radi primjera, u 2 litre Coca-Cole nalazi se čak 170 KCal, a u 2 litre Cedevite, nećete vjerovati, do 550 KCal.

Zato - samo ovo derite i nema brige:

[img]http://www.jutarnji.hr/multimedia/dynamic/00373/GI_kontrol_sve_373777S1.jpg[/img]
Visok sam 190 cm i imam 75 kg. Uzeo bih bučice, ali ne znam koje težine i trebao bi mi netko pomoći da vidim koliko trenirati i kako rasporediti vježbe.

[url="https://www.facebook.com/Oliee.mo"]https://www.facebook.com/Oliee.mo[/url] Netko iskusniji nek mi se javi
[quote name='Vinko' timestamp='1338414950' post='54068']

Blago tebi ja nisam danas izdržao bez slatkog, nemogu kad sjednom pred TV postanem manijak, nisam gladan nego jednostavno želim jest , jede mi se pa onda sendviči padnu čokolade ma sve što se nađe :lol: :lol:

Martine da te pitam, recimo ako trčiš 25 minuta na prazan želudac i počne organizam uzimat te masti (što si rekao da je zdravstveno dokazano) dali rpestankom trčanja organizam prestane uzimt i masti ?? tj. dali moraš nastavit trčat ili se masti jednostavno tope sve dok ti nešto ne pojedeš ?
[/quote]
Normala da će se čim prestaneš trčat prestat i trošit masti. Ne moraš nastavit trčat ali trebaš ;)
Evo ljudi ovo bi nekima moglo bit od koristi, imaju skoro sve vjezbe na skoro svim spravama, ali imaju objasnjene i vjezbe za koje sprave nisu potrebne. Vrlo korisno i pregledno sto je jos bitnije.

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

Meni osobno je puno bilo od pomoci, nadam se da ce i vama ;)
Dudo kako si računao unos kalorija ??
btw. ovi GI su jedini sokovi što valjaju ovo ostalo je sve goli kurac, al doslovno, dobro osim domaćeg soka od bazge :D
Brane samo sam klikno al čini se jebeno, sutra ču amlo to prožvakat :)
Martine hvala :)
[quote name='Vinko' timestamp='1338596819' post='54931']
Dudo kako si računao unos kalorija ??
btw. ovi GI su jedini sokovi što valjaju ovo ostalo je sve goli kurac, al doslovno, dobro osim domaćeg soka od bazge :D
Brane samo sam klikno al čini se jebeno, sutra ču amlo to prožvakat :)
Martine hvala :)
[/quote]

Netko je stavio stranicu za računjanje BrM-a, čini mi se pidy.
  • Autor
Ovdje će te izračunati vašu Osnovnu Metaboličku Stopu (OMS) koristeći Harris-Benedict jednačinu koja se najčešće koristi pri računanje ove stope. Vaš OMS je broj kalorija koje vaše tijelo sagori radeći sve ono što vas održava živima i što čini da ispravno funkcionišete. Vaš nivo aktivnosti je također uračunat da bi se procijenilo koliko drugih kalorija sagorite pored OMS-a. Dobijeni rezultat je zbir dva broja i trebao bi biti, za većinu ljudi, prilično bliska procjena dnevnog nivoa održavanja kalorija.
[b]Korak 1 - izračunavanje BMR-a[/b]
[b]BMR (muškarci)[/b]
BMR = 66 + ( 13.7 x težina u kg ) + ( 5 x visina u cm ) - ( 6.76 x broj godina )
[b]BMR (žene)[/b]
BMR = 655 + ( 9.6 x težina u kg ) + ( 1.8 x visina u cm ) - ( 4.7 x broj godina )
[b]Korak 2 - primjena Harris-Benedict principa[/b]
[b]Nimalo aktivnosti[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.2
[b]Veoma malo aktivnosti (1-3 dana u sedmici)[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.375
[b]Umjerena aktivnost (3-5 days u sedmici) [/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.55
[b]Visoki nivo aktivnosti (6-7 dana u sedmici)[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.725
[b]Veoma visoki nivo aktivnosti (dva puta na dan, veoma teški treninzi)[/b]
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.9

Izvor: http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji-vodic-za-mrsanje/75

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.