Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Wisey kako te ba nije sramota nakon svega da kritikujes i smaras s takvom pricom? Kakva ba sigurica? O cemu pricas?

Pa najdominantnija smo trenutno ekipa u Evropi, nazad ko kineski zid, naprijed mnostvo sansi stvaramo, igramo prelijep fudbal, jucer bi lagano debile iz liverpula dobili da sudija nije bio, kakav je bio.. tebe opasno nesto jeb.e u zadnje vrijeme.

Cuj sigurica, ccc..

Tesko je izbaciti Havertza ili Mounta iz prve, a pri tome Lukaku je zacementiran. Werner ima utrcavanja, Ziyech ima pasove, ali tesko da cemo vidjati ih cesto u prvoj. Osim ako Tuchel ne bude previse rotirao, mada koliko je to dobro, pitanje je.
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Wisey kako te ba nije sramota nakon svega da kritikujes i smaras s takvom pricom? Kakva ba sigurica? O cemu pricas?

Pa najdominantnija smo trenutno ekipa u Evropi, nazad ko kineski zid, naprijed mnostvo sansi stvaramo, igramo prelijep fudbal, jucer bi lagano debile iz liverpula dobili da sudija nije bio, kakav je bio.. tebe opasno nesto jeb.e u zadnje vrijeme.

Cuj sigurica, 

Igramo mi odlicno i prvaci smo Evrope, ali cinjenica jeste da je to daleko od nekog ultra napadackog fudbala sa preuzimanjem rizika na terenu. Dakle, efikasni smo i jaki ko beton pozadi s ovom formacijom. Ovo ce reci gotovo svaki neutralan gledalac. Moj se komentar odnosio na to da ofanzivno orjentisani igraci nece se mnogo naigrati, ili ce biti izgurani na wing backa kao Odoi. Werner, Ziyech i Pulisic su u pitanju, od ove trojice bih barem dvojici preporucio da potraze ekipu gdje ce vise igrati.

Tuchelu vise treba zamjena na sredini terena ili nazad jer tu je najveci broj igraca koje koristi.

Ako ekipa dobro igra, biljezi odlicne rezultate, osvaja trofeje, koga briga kakvi su igraci na terenu?

Mozda bi bilo jos bolje, da igramo sa tri nazad i ostalo sve ofanzivci da su, ali kritikovati bezveze, nema smisla. Tuchel je tako preporodio ekipu, sve i jednog igraca digao na visi nivo, ne smijemo mu nista prigovorit, pa makar sutra Alonso i Chilwell cinili dvojac iza Lukakua.

Ne bih se baš složio sa Wajzom, evo kvalitetna ekipa koja igra napadački je City pa su protiv nas bili loši zadnje 3 utakmice, nisu tri šanse mogli sastaviti, Liverpool isto tako. Dok mi od dolaska Tuchela napredujemo iz sedmice u sedmicu, na početku je bila sigurica i patnja a sad već svaku utakmicu se stvori dosta zicera i prilika. Koristimo svoje prednosti i protivnikove mane, jako dobro i organizovano izgledamo na terenu i imamo dobre rezultate.

Tako da sam baš zadovoljan trenutnim, sjećam se zadnjih nekoliko sezona unazad, kada bi bio derbi protiv tada dominantnih i boljih ekipa uvijek je bilo nekog straha da bi nas mogli natrpati kao City onomad, dok sad toga apsolutno nema. Protiv koga god da igramo apsolutno sam siguran i vjerujem u ovu ekipu i momke. Znam da nas neće obrukati.

Smiješno je govorit da igramo defanzivno, ne igramo ultra ofenzivno ali bome ne igramo ni defanzivno, daleko je to od Mourinha ili Conteovih derbija. Osim toga, ultra ofenzivna igra ne osvaja titule. Liverpool je osvojio kad su se transformirali iz ultra ofenzivne ekipe s početka Kloppovog mandata u ekipu koja igra sporiji kontroliraniji nogomet. Balans je uvijek najbolji, ni jedan ekstrem ne valja, upravo to igramo pod Tuchel-om, kontrolirani nogomet dobro posloženi u oba pravca.

Mi smo tim koji igra odlično u odbrani i još bolje u tranziciji. Davali bi mi 5 golova po utakmici, a ne 2, kada bismo te kontre i polukontre završavali na pravi način. Često se upropaste ili lošim zadnjim dodavanjem ili promašenim zicerom. Dolaskom Lukakua trebali bismo se manje mučiti protiv timova koji parkiraju autobus.

Neki pogrešno shvataju da dobra tranzicijska igra znači defanzivu i igranje na kontre. Ne, mi ne igramo tako. Mi igramo 70% vremena napadajući, a preostalih 30% vremena čekajući grešku protivnika. Ne možeš imati posjed lopte preko 80% i logično je da ćeš lakše stvoriti šansu ako se protivnička odbrana razrijedi.

• 4 sedmice kasnije...

Volio bih vidjeti nešto ovakvo, mada ne vjerujem da će ikad od toga išta biti:

Mendy; James - Christensen - Silva - Chilwell; Kante - Kovačić; Mount - Havertz; Werner - Lukaku

Neka 4 - 2 - 2 - 2 sa dva defanzivna vezna i dva ofanzivna vezna.

Dosta ofanzivnija formacija od ovog što trenutno igramo, ali mislim da baš to fali timu. Ne bi mi bilo žao da primamo više golova ako ćemo iole kreativniji biti, trenutna formacija je pretrpana defanzivcima i čini mi se da je često izuzetno neefikasna.

Problem kod ove formacije koju trenutno igramo je da smo puno bolji kad imamo manji posjed to jeste kada protivnik ne čuči u svojih 30 metara a mi se dodajemo okolo. Dosta je to bolje kada i oni imaju loptu izađu malo a mi imamo neku kontru ili polukontru ili kada izađu a dočeka ih presing i onda se nešto brzo može odigrati.

Mislim da dok je Tuchel tu ovo sa 4 pozadi u nekoj od bitnih utakmica se neće desiti jedino ako bude sajam povreda. Ne vjerujem da će nešto bitnije da se desi ni nakon ova dva poraza, nije on takav lik koji će se poljuljati nakon dva loša rezultata

Al kojim logikom je sad Tuchel opcinjen ovom formacijom. Da je u pitanju Conte pa bih i razumio, citav zivot fura tu formaciju pa hajd nastavio.

Ovaj nas je samo ponekad igrao tu formaciju, s vremena na vrijeme, oduvijek je fura 4 pozadi bilo to u Mainzu, Dortmundu ili PSGu.

Kod nas ama bas svaku utakmicu, od prve do zadnje.

Da se razumijemi, nemam ja nista protiv ove formacije ali zasto ne miksati malo. Em je protivniku teze da se unaprijed pripremi za nas em cemo mi biti raznivrsniji.

Ne kontam sto je toliko rigidan. Mozda nasi igraci fakat ne znaju kud gone sa 4 pozadi ali onda si trebao dovesti jos jednog stopera a ne Saula.

Da ali i u kupu protiv Ville je igrao sa tri stopera, eto jedna manje bitna utakmica ali opet sa tri pozadi, također i dok je Zouma bio tu igralo se sa tri pozadi a Kurt je bio uvijek dobar u paru sa Silvom.

Također može da upari i Rudigera i Silvu ne bi bio kraj svijeta jebem ga...

• 2 sedmice kasnije...

Sve po starom Kune. Loše izgleda, ali su rezultati tu, sve do jednom kad će to naglo pući. Bolje rješavati u hodu nego kad ode sve u tri lijepe, a otići će, jer neće dovijeka ovakva igra donositi pobjede.

To samo u Chelsea, eno Pep koliko godina već u Cityu, Klopp u Liverpoolu...

Pa teško da će mijenjat, pobjeđujemo. Osim toga, ne znam što se čudite, osvojena liga prvaka vam je poremetila pamćenje. Ove "male" utakmice nismo ni prošle sezone igrali ništa bolje, samo smo gubili a sad pobjeđujemo
Imali smo mi i prosle godine losih utakmica pod Tuchelom.

Wba, Barnsley, Soton, Aston Villa, Arsenal, Leicester, Brighton, Leeds... to je onako na prvu sto se sjecam. Npr pobjedili smo i Westham 1:0 ali su ljudi bili dosta bolji.

Nije bas da smo briljirali na svakoj utakmici i prosle godine ali je liga sampiona bilo takmicenje koje nam je svima bilo najbitnije i tu smo odigrali poprilicno svaku utakmicu dobro.

Mada i tu smo imali Atletico i Real koji su bili u padu, Porto je svakako nedovoljno dobra ekipa... jedino je City u finalu vrhunska ekipa.

Realno i prosle godine pitanje bil prosli ekipe kao sto su Bayern, PSG ili City u nekom medjusobnom dvoboju.

Sta je znam, ja sam zadovoljan Tuchelom ali mi u poslednje vrijeme pocinje smetati njegova tvrdoglavost sa formacijom i sve vise i vise defanzivniji pristup.

Ove sezone smo na mnogo utakmica odigrali toliko defanzivno da mi je bas smetalo. Murinjo bi mu pozavidio u nekim situacijama.

To je ono sto mi strasno pocinje smetati i zelim sto prije da se promjeni.
Havertz x CHO

CHO➡️Havertz vs Malmo
Havertz➡️CHO vs Krasnodar
Havertz➡️CHO vs West Brom
Havertz➡️CHO vs Man City
CHO➡️Havertz vs Crystal Palace

All in the PL or CL.

Havertz & CHO have only started
6 league games together. #CFC https://t.co/sUgdxvwK2i

Jedna po Tuchelovom stilu:

Mendy

Azpi Christensen Rudiger Silva Chilwell

James Chalobah Jorginho Kante Alonso

Mount

Cilj je ne primiti gol, a opucati može nekad Mount ako dođe u priliku, može i Alonso.

Edit: Pošto je Mounta izbacio Jorginho, od šutanja nema ništa, ako može cilj je utrčati u kazneni i izboriti penal.

Meni je nekako na kraju prošle sezone trojka Havertz Mount i Werner izgledala jako dobro, ono što je nedostajalo je realizacija, sva trojica su bili traljavi u realizaciji, pogotovo Werner jer je ipak on taj špic.

Igralo se mnogo brže i bilo je šansi ovo sad je postala neka patnja. Sinoć Arsenal mrtvi pojede Aston Villu istu onu Villu koja je ubila nas

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.