Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Ja vjerujem da Reece i defanzivno ima veći potencijal od Azpija. Samo treba dati šansu i probati ga dovesti u red. Ofanzivno da ne govorimo.

Moraju ljudi na forumu malo da se spuste na zemlju po pitanju naših mladih igrača, puno ih u nebo dizemo. Azpi je veoma malo cijenjen na ovome forumu u zadnje vrijeme jer su ga i godine stigle, nešto slično kao Ivanović svojevremeno... Azpi je defanzivno bio neprelazan svojevremeno

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Moraju ljudi na forumu malo da se spuste na zemlju po pitanju naših mladih igrača, puno ih u nebo dizemo. Azpi je veoma malo cijenjen na ovome forumu u zadnje vrijeme jer su ga i godine stigle, nešto slično kao Ivanović svojevremeno... Azpi je defanzivno bio neprelazan svojevremeno

Ključ je u boldanom...

Mislim trenutno.

Što se tiče dizanja u nebesa, mislim da Azpilicueta nije bio nikad vanserijski odbrambeni igrač, bio je jednostavno dobar i imao je kontinuitet.

Sad što je on voljen zbog svoje borbenosti i srčanosti, to je nešto drugo.

Ključ je u boldanom...

Cilj posta je bio da se samo prisjetimo da je kapiten u konstanti bio tu kidao i pruzao odlične partije. Prvi ja lično u ovome trenutku bi probao Jamesa na njegovoj poziciji i o tome konstantno pišem i trubim.

Mislim trenutno.

Što se tiče dizanja u nebesa, mislim da Azpilicueta nije bio nikad vanserijski odbrambeni igrač, bio je jednostavno dobar i imao je kontinuitet.

Sad što je on voljen zbog svoje borbenosti i srčanosti, to je nešto drugo.

Dobar je Creswell, Tarkowski, Coleman itd. Igrač koji osvoji 2x PL, 1x FA Cup(2x runner up), 1x Carbao Cup, 2x EL za 8 godina u klubu i da pri tome bude uvijek ključna figura je puno više od jednostavno dobar

• 2 sedmice kasnije...
Volio bi vidjet u napadu trojku mount cho i havertz lao lazna devetka. Naravno ako havertz planira nastavit sa ovakvim partijama.

Protiv bunkerasa cho na WB a na njegovo mjesto werner.

Kad bi pulisic i zijes ostali u ovom kanalu od forme

Ne znam da li je prava tema al nema veze. Nesto sam razmisljao o fudbalskoj inteligenciji u našem sastavu i došao do sljedeceg zakljucka:

Werner i Rudiger su tu na kraju liste, baš me nekad razočaraju svojim odlukama na terenu . 
S druge strane mislim da su Jorginho, Havertz, Silva čak i Christensen fudbalski jako inteligentni, i uvijek znaju na terenu šta treba da rade, gdje da se kreću (druga je stvar što to uspjevaju ili ne). 

Zanima me vaše misljenje na ovu temu. 

Mislim kako je Alonso dosta inteligentan igrač, samo ga brzina jebe i zato ne može igrati ništa drugo osim wb.

Zanimljivo da nema ni jednog crnca

Rudiger, Zouma, Mendy su negdje pri dnu. Kante i CHO su okej

Zanimljivo da nema ni jednog crnca

Ovo me podsjetilo na jednu drugu temu. Kako nema tamnoputih igrača među najboljim svjetskim "desetkama". De Bruyne, Bruno, Grealish, Maddison, Havertz, Mount, Eriksen, Griezmann, Coutinho, Odegaard, Di Maria, Calhanoglu, Muller, Tadić, Vlašić, James, Sigurdsson, Isco.. Mogu do sutra nabrajati. Za tu poziciju treba između ostalog biti kreativan i inteligentan.

Kante i CHO su okej

Zna i Odoi biti kritičan po pitanju donošenja odluka. I na terenu i van njega.

Ovo me podsjetilo na jednu drugu temu. Kako nema tamnoputih igrača među najboljim svjetskim "desetkama". De Bruyne, Bruno, Grealish, Maddison, Havertz, Mount, Eriksen, Griezmann, Coutinho, Odegaard, Di Maria, Calhanoglu, Muller, Tadić, Vlašić, James, Sigurdsson, Isco.. Mogu do sutra nabrajati. Za tu poziciju treba između ostalog biti kreativan i inteligentan.

Zna i Odoi biti kritičan po pitanju donošenja odluka. I na terenu i van njega.

Mislim da je Jaja Ture bio poslednji koji je imao "mozga" za fudbal..

Čuj crnac i inteligencija, ne znam što se uopšte počinje tema :D Ti crnci afrički (da se ne računaju latino) mozga nemaju uopšte i to ne samo u fudbalu, bukvalno ih na prste jedne ruke možeš nabrojati, one koji imaju mozga.

Što se nas tiče, Drogba je poslednji koji je imao inteligencije, također i Essien koliko se sjećam. 

Ne bih se složio da je Werner na dnu liste u tom pogledu, mislim da je to baš pretjerano. Silva, Gilmour, Mount, Havertz, Ziyech, Azpi, Christensen te bih tu sigurno dodao i Girouda.

Mislim da je Jaja Ture bio poslednji koji je imao "mozga" za fudbal..

I njemu je to došlo nekako pred sami kraj u početku je bio samo grtalica

• 2 sedmice kasnije...
Mogao bi Tuchel biti na slatkim mukama nadam se.

Ziyech zabio dva bitna gola, sto bi ga sigurno moglo razdrmati, da digne igru na visi nivo. Kai takodjer iz utakmice u utakmicu sjajan iako nema golova. Pulisic danas napokon proigrao, samo neka nastave tako, Werner jos samo da procepi i to je to
  • 2 sedmice kasnije...

Dok god Marcos Alonso, Rudiger, Azpilicueta, Jorginho pa možda i Zouma igraju u prvih 11 i predstavljaju nesto vise od backup igrača, ova ekipa nikada neće moći igrati napadački fudbal bez da primi 2-3 gola najmanje. Svaka kontra danas je bila prilika. Ne znam od čega mi je više muka, od sporine i mrljavosti Jorginha i Alonse te pogubljenosti Rudigera

• 1 mjesec kasnije...

Ogroman napredak iz mjeseca u mjesec. Prvo je došla stabilnost u odbrani i mnogo trke. Nakon toga dolazi jak presing, borba za svaku loptu i kontola utakmice. Sada sve bolje i bolje izgledamo i u napadu, kretnjom bez lopte i igrom na postavljenu odbranu.

Sledeće što treba usavršiti su kontre, kretnja kod istih i ono što je najbitnije realizacija. More šansi promašujemo i mnogo loših odluka imamo u kontrama i polukontrama...

Ono čemu se nadam je da će igrači biti zadovoljni rotacijom, gledaj nam klupe sinoć. Pulišić, Abraham, Giroud, CHO, Ziyech plus Kova na tribinama, ogromna širina u ekipi

Imao je više Havertz, ali opet ni blizu Wernera. Promašio je Havertz 3 big chances protiv Reala, dvije protiv Palacea i jednu protiv Arsenala. To je ono što se iz prve mogu sjetiti.

De mi ako ti nije problem napisi te 3 velike protiv Reala. Okej jedna jest sigurno (1 v 1 sa golmanom) one druge dvije daleko od toga, posebno onaj pokusaj glavom koji je zavrsio na precki.
  • 2 sedmice kasnije...
Ko je po vama najvazniji igrac Chelsea?

Ja bih isao ovim redoslijedom.

1. Kante
2. Mount
3. Mendy

Ono sto Kante pruza kada je formi ne moze ni jedan igrac na svijetu a kamoli neki drugi igrac Chelsea. Njegovo citanje igre, energija i presjecanje lopti dovede barem do 2-3 ciste prilike za gol. Takodjer je i u odbrani neprikosnoven. Licno jedan od najdrazih igraca u historiji ovog kluba.

Mount je neko ko ce postati legenda ovog kluba, jasno je ko dan. Vec je sad vrhunski igrac i nas najbolji ofanzivni igrac. Tek ce da napreduje i bude sve bolji i bolji.

Mendy je neko ko je donio toliku sigurnost u odbrani, naravno zajedno sa Silvom. Ali veliki upgrade u odnosu na Kepu i mislim da konacno imamo golmana koji ce dostojno zamjeniti Cecha.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.