5. juni 2014.12 god. comment_176695 Fabregas igrač koji je u Barci igrao doslovno u napadu tzv. lažnu devetku, a vi ga malte ne sada gurnuli na zadnjeg veznog. U šta ćemo se kladiti da će Cesc ako dođe igrati na poziciji gdje je sada Oscar, a da ćemo mi još kupovati ili tražiti rješenje za Matićevog partnera. Mozemo i ovako izgledat :D Prijavi
5. juni 2014.12 god. comment_176704 Prvih 11 za sljedecu sezonu. Moguce ocekivat Ivanovica prije Azpia i Svabu pre Williana Prije bi ocekivao Svabu ili Salaha prije Oscara, jer vjerujem da Hazard mozda cuda raditi na mjestu desetku to je pokazao protiv Fulhama kad je usao tri put u sredinu i asistirao Svabi. Prijavi
5. juni 2014.12 god. comment_176737 Mozemo i ovako izgledat :D Oscar i igra ovako povuceno, pa je samo povuce u napad... Prijavi
6. juni 2014.12 god. comment_176786 Nađoh negdje na netu... Male su šanse da bi ovako Mou igrao, još pogotovo da Fabregas bude amf, to bi značilo bukvalno 5 ofanzivnih igrača, možda da je Fabregas malo nazad ali opet teško... I nisam siguran da bih baš ovakvih prvih 11 htio... Prijavi
2. juli 2014.12 god. comment_179569 Sada kada su potpisivanjem pojačanja definisane određene pozicije evo da i ja iznesem svoje mišljenje o našem eventualnom sastavu i formaciji. Prošle sezone forsirana je formacija 4-2-3-1 i konstantno smo se mučili da pronađemo najbolji dvojac na sredii terena, ali nije baš najbolje išlo, dolazili smo do nekih kombinacija i ponovo se dvoumili. Baš iz tog razloga stigao je Matić koji nam je bio potreban tu na poziciji zadnjeg veznog jer smo sa Mikelom bili oslabljenji u napadu dok sa Ramiresom nastao je problem u protoku lopte. Sada je vezni red sa Matićem i Fabregasom dosta kompletni i stabilni. Fabregas je sigurno igrač koji nam donosi dosta toga novog u sredinu terena, prije svega balans koji nam je dosta puta nedostajao. Fabregas je igrač koji zna kako funkcionišu stvari u Premiershipu i svoje najbolje partije je pružao u Arsenalu upravo na mjestu centralnog veznog. Tandem Matić-Fabregas djeluje kao kompletan dvojac koji nije limitiran ni u jednom pravu igre, samo pitanje je da li bi Fabregas mogao zadovoljiti Mourinhove zahtjeve kada je defanziva u pitanju jer znamo da je proteklih par sezona igrao tj. pokušavao igrati u samom vrhu napada ili kao polušpica i u Barceloni i u reprezentaciji ali u takvoj ulozi nije prikazao igre na njegovom nivou. Naravno nije isključeno da Fabregas dobije ulogu playmakera ali onda bi došlo do mnogih promjena u ofanzivnom djelu ekipe pojedinci bi završili na klupi dok bi nam u tom slučaju ponovo ostali problemi sa pronalaskom igrača koji će igrati uz Matića. Pozicija golmana je "osjetljiva" jer tu imamo dva vrhunska golmana Cecha i Courtoisa i biće potrebno sagledavanje mnogih segmenata kako bi se donijelo pravo riješenje. Odbrana je takođe manje više poznata samo je još pod upitnikom pozicija lijevog beka, naravno na toj poziciji Azpilicueta je odrađivao sjajan posao, defanzivu je odrađivao odlično ali su problemi nastajali u napadu jer to nije njegova pozicija i bili smo uskraćeni za dobar centaršut sa bekovske pozicije. Naravno ponovo sve zavisi za šta će se Mourinho odlučit, vjerovatno ćemo dobit pojačanje na lijevom beku i to će vjerovatno biti Luis, dovođenjem Luisa i odlukom da se Azpilicueta vrati na svoju prirodnu poziciju dobijamo opciju da Ivanović u slučaju potrebe može igrati štopera ali ta opcija mi je malo vjerovatna. Mislim da smo najbliži riješenju u kojem će naravno Ivanović ostati na svojoj primarnoj poziciji desnog beka, dok će Azpiicueta biti u konkurenciji i za desnog i lijevog beka u zavisnosti od situacije i naravno Luis će biti lijevi bek, Azpilicueta i Luis bi mogli biti veliki rivali u borbi za mjesto startera. Štoperi bi naravno trebali biti Terry i Cahill i uz jednog od naših mladih igrača plus ne treba zaboravit da i Ivanović može dosta dobro pokrit tu poziciju. Što se napadača tiče mislim da je Costa doveden da bude prvi napadač, ostale opcije su dosta otvorene s obzirom da je tek početak prelaznog roka i da bi moglo biti i odlazaka i dolazaka. U ovom trenutku imamo Costu,Torresa,Lukakua i Dembu Ba ja mislim da čak Torres ostaje 100% dok su Ba i Lukaku neizvjesni. Meni bi najviše bilo drago da napadački dio ekipe čine Costa,Lukaku i eventualno dati šansu nekom od naših mladih igrača. Ali to je malo realna opcija jer svi znamo da Chelsea i pružanje šanse našem mladom igraču teško idu u istu rečenicu. Za formaciju postoje dvije mogučnosti a to su da nastavimo u formaciji 4-2-3-1 ili da se vratimo formaciji u kojoj smo po mom mišljenju igrali najbolji fudbal a to je formacija 4-3-3. Mislim da ova ekipa u sadašnjem sastavu može dobro funkcionisati i u formaciji 4-2-3-1 i 4-3-3 ali što više posmatram ovaj naš sastav i profil igrača sve mi se više sviđa mogučnost da igramo u formaciji 4-3-3. Mislim da bi nam formacija 4-3-3 donijela više širine i više balansa na terenu.Na sredini terena bi formirali trojac Matić-Fabregas-Oscar možda će neko reći da je ovo previše ofanzivno orijentirana sredina terena za ukus Mourinha ali smatram da ovaj trojac može obaviti dobar posao u oba smjera. Naravno uvijek se tu u zavisnosti od situacije i rezultata može pojačati defanziva ubacivanjem Mikela ili Ramiresa umjesto Oscara ili Fabregasa. Uz taj trojac imali bi po stranama dva krila a to su desno krilo naravno Hazard i lijevo krilo Wiliian/Schurrle, za dvojac Willian i Schurrle znamo da su igrači koji znaju odraditi odličan posao u pomoći bekovima dok bi jedino Hazard trebao poboljšat taj dio igre i to bi ja mislim trebalo zadovoljiti Mourinha što se igre defanzive tiče a svi znamo da mu je to bitno.Naravno ovakva postavka bi nam donijela mnogo toga u napadu jer bi u postavljanju i završnici napada imali igrače koje znaju završit akciju ili uputit dobar završni pas. Ni ostajanje pri formaciji 4-2-3-1 naravno nije ništa loše i imali bi šta da pokažemo ali mislim da je 4-3-3 bolja solucija. Opcija sa formacijom 4-2-3-1: ....................Costa.......................... Hazard.........Oscar......Willian/Schurrle ..........Fabregas........................... .........................Matić........................ Luis/Azpi.....Terry......Cahill...Ivanović ...............Cech/Courtois............. Opcija sa formacijom 4-3-3: .....................Costa....................... Hazard.............................Willian/Schurrle ......Fabregas.......Oscar............. .....................Matić...................... Luis.......Terry.......Cahill......Ivanović ...............Cech/Courtois............. Znam da sam smorio ali eto :D Prijavi
2. juli 2014.12 god. comment_179572 Sterilni smo s ovim Brazilcima u prvom sastavu, daj neku formaciju bez tih prevara. Prijavi
2. juli 2014.12 god. comment_179575 Sterilni smo s ovim Brazilcima u prvom sastavu, daj neku formaciju bez tih prevara. Nije ti dovoljno što sam se potrudio pa izbacio iz kombinacija Ramiresa, samo da ti lakše spavaš :P Prijavi
2. juli 2014.12 god. comment_179583 Nije ti dovoljno što sam se potrudio pa izbacio iz kombinacija Ramiresa, samo da ti lakše spavaš :P To kralju :D Bolje išta nego ništa haha ;) Prijavi
3. juli 2014.12 god. comment_179616 Evo nove postave i nove formacije : http://lineupbuilder.com/?sk=3dy69 Prijavi
3. juli 2014.12 god. comment_179625 Evo nove postave i nove formacije :http://lineupbuilder.com/?sk=3dy69 KATASTROFA! NIKAKO! To što si sad vidio na SP da nekima prolazi, ne znači da bi nama, shvati da se formacija mora prilagodit igračima, mi nemamo takve igrače za tu formaciju Prijavi
3. juli 2014.12 god. comment_179630 Dobio si like za trud :D Ko kaže da sam se trudio :P Ja sam to napisao dok sam čekao da se učita video "The best of Torres" Prijavi
3. juli 2014.12 god. comment_179639 KATASTROFA! NIKAKO! To što si sad vidio na SP da nekima prolazi, ne znači da bi nama, shvati da se formacija mora prilagodit igračima, mi nemamo takve igrače za tu formaciju Hahah, naravno da nisam ozbiljan :D Ja nisam video da neka engleska ekipa igra u ovoj formaciji, osim Liverpoola par puta prosle sezone. Igramo 4-2-3-1 i u sledecoj 100%. Prijavi
3. juli 2014.12 god. comment_179695 Biće interesantno ima dosta kombinacija i u napadu i u odbrani i u sredini, dosta dobrih igrača i borba za poziciju.Što se odbrane tiče ja bih na bekovima prednost dao banetu i azpiju, jer ne može Felipe samo da dođe i tako lako Azpiju uzme poziciju za koju se toliko borio, takođe mislim da bi se i moglo desiti da igramo tu kombinaciju sa defanzivnim bekovima, Azpi je jak u odbrani dosta bolji od Felipea što je realno jer on dolazi iz španske lige gdje su bekovi takvi, ofanzivni. Ta je kombinacija moguća jer može postojati mogućnost ajmo reći promaje jer imamo ofanzivna krila tu su trenutno Fabregas i Oscar takođe bolji naprijed nego nazad.Sredina je posebna priča, ko dolazi ko odlazi da li će doći Pogba koga ćemo vratiti sa posudbe Oscar,Fabregas,Schurrle,Wilian,Salah milion igrača, milion kombinacija, jedno je Matiću i Hazardu mjesto sigurno. Napad Costa Torres :DAko bi gledali po uspjehu na SP-u mogli bi očekivati 3 gola u ligi i po 1 u LŠ obojica :D šalim se naravno Costa u prvih 11 ako Lux ode u Atletico Prijavi
10. juli 2014.12 god. comment_180500 znaci sljedeca se sezona opasno blizi a chelsea se pojacava jose je sam obeca da sljedece sezone napada titulu, e sad je pitanje kojom postavom svi vec znamo dvi koje ce sigurno koristit ...........cech bane......cahill......tery.......luis ...........mati.......cesc schurle......oscar.......hazard .................costa i .............cech bane,,,,,,cahil......terry.......luis ............matic.............. ...cesc.......oscar(wil) salah(schur)..........hazard .............costa(ba) no mene zanima sta ce bit s onom 3-5-2 koja je ozivjela na sp a i jose ju je prosle godine pokusava koristit no nije ima po meni najvaznije igrace kreatora i napadaca ...................cech ........bane.......terry........cahill azpi.....matic.......cesc.............luis(schu) ..................oscar(will)................. .......costa(salah).............hazard(ba) Prijavi
10. juli 2014.12 god. comment_180501 U startu si pogriješio, jer sam siguran da Čech neće biti na golu. Prijavi
10. juli 2014.12 god. comment_180554 Dobro pametan je post napisao, mada ja i ne vjerujem u tu 3-5-2 formaciju Prijavi
11. juli 2014.12 god. comment_180571 Nema od 3-5-2 nista, to je turnirska formacija i samo za pojedine meceve. Ta je postavka davno izasla iz moderne igre. Jose moze nastaviti sa ovom dosad ali ima i sire opcije, da predje na 4-3-3 ili 4-4-2. Prijavi
11. juli 2014.12 god. comment_180572 Ma kakva crna formacija 3-5-2 igramo ili u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3 i to je to. Bio bi grijeh igrače forsirat sa tom formacijom jer nije ta formacija za Premiershipa.. Prijavi
11. juli 2014.12 god. comment_180580 http://lineupbuilder.com/?sk=3gx1q mislim da je najbolja i najrealnija za ocekivat...s tim da bi jebali mame kad bi taj Pogba dosao, pa mozda fabregasa naprijed umjesto oscara, a pogbu na mjesto fabregasa...otom potom, msm da smo sila i ovako...zoumu svakako MORAMO ostavit i davat mu prilike, ne znam samo kako ce azpilicuetu uklopit u sve to, to mi je zao...a ovo desno krilo mi je ovako najtanji dio tima Prijavi
14. august 2014.12 god. comment_183757 ovako ja vidim prvu postavu par mjeseci nakon početka sezone. Curtois Cahill Terry Aspiliqueta Felipe Luis Matić Fabregas Willian Oscar Eden Costa Prijavi
15. august 2014.12 god. comment_183771 Moze li neka 4-4-2, sa Schurleom kao SS ( Second striker ) , Fabregas s Maticem u vezi Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.