Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Schurrle će biti prvi izbor! Najboji igrač, a Willian može igrati kada skupi muda da pretrčava protivničke igrače.

Courtonja __ Azpili - Bane (c) - Cahill - Filip __ Matić - Oscar - Hazard - Fabregas - Schurrle __ Diego Costa

Najjači sastav, između Baneta, Cahilla i Terrija izabrao bih prvu dvojicu.

• 2 sedmice kasnije...

Kada bi Falcao došao, a Costa se oporavio, ja bih to ovako postavio:

----------------------------------- Courtois (Schwarzer) -----------------------------------

---------- Ivanović ----- Cahill ----- Terry (Zouma) ---- Azpi (Kasmirski) ----------

--------------------------------------- Matić (Mikel) ------------------------------------------

---------- Oscar (Salah) ------ Fabregas (Willian) ----- Hazard (Schuerrle) -----

------------------------------- Costa ------ Falcao (Drogba) -------------------------------

Znači formacija 4-1-3-2. U zagradi sam stavio zamjenske igrače. U ovoj formaciji po meni bi svoje mjesto skroz izgubio bezmozgović, ali šta je tu je. Šta mislite bi li Chelsea bio sposoban igrati ovu formaciju?

Tu formaciju Murinjo bi zaigrao samo u 85. minuti u slucaju kada po svaku cijenu moramo postici gol.U suprotnom Wisey je upravu,samo na igricama :D

Te igrace bih i ja stavio samo sto bi vratio Fabregasa zajedno sa Maticem, a i Hazard i to neko desno krilo koje bi igralo da budu malo defanzivniji u odnosu na ovo sto trenutno igraju u 4-2-3-1 formaciji. I samo jos nesto Cech jos uvijek nije otisao, nemoj se tek tako odricati covjeka :(

• 2 mjeseca kasnije...

Volio bih vidjeti ovo protiv jačih ekipa, u LP naprimjer kad igramo na strani:

Kurton-Bane, Gazz, JT, Dave klasika

I onda u sredini trojac Matić, Ramo, Cesc.

Matić kao zadnji vezni, osigurač, Ramiz desno s dozvolom da pila naprijed kad mu se otvori prostor i vrši presing blizu Coste, a isto tako u posjedu lopte čuva leđa Banetu dok ovaj napada po strani. Fabregas na lijevoj strani, blizu Hazardu i Costi u fazi napada, Dave ionako ne ide previše naprijed, dakle imali bismo tu balans.

Naprijed trojac Oscar-Costa-Hazard s manje vraćanja preko centra i više okomitog napada uz stalni presing na zadnju liniju protivnika i zadnje vezne. Može i Schürrle kad uđe u formu ponovo da zamijeni Oscara.

Ako ništa da isprobamo jednom ovu formaciju.

O tome sam i ja razmisljao davno, formacija "Bozicno drvo" :D 

Courtois 

Bane    Cahill     Terry     Aspi 

Rami    Matic   Fabregas

Wili          Hazz

Costa

[quote name="grena" post="192993" timestamp="1416336923"] O tome sam i ja razmisljao davno, formacija "Bozicno drvo" :D Courtois Bane Cahill Terry Aspi Rami Matic Fabregas Wili Hazz Costa[/quote] Poznavajuci Murinja prije da ce igrati Ramires desno, a Oscar u sredini na ovom mjestu gdje si ti Ramiresa postavio. Ostalo je dobro. I to bi bilo drvo koje je jos i realno.

I prije početka sezone govorio sam da bi volio kad bi nekda odigrali u foraciji 4-3-3..

Ali mislim da nećemo vidjeti taj eksperiment, jer Mourinho se drži svog sistema a taj sistem je 4-2-3-1.

Mislim da on neće odstupat od te formacije, prije svega zato što je doveo igrače koje je uklapao u tu formaciju.

Znači upario je dva odlična igrača na pozicijama ispred odbrane, ima Oscara koji je playmaker baš po njegovom ukusu, ima odličnog Hazarda na krilu, dok na desnom krilu kombinuje. Tako da sumnjam da će nekad doći do promjene formacije..

Volio bih vidjeti ovo protiv jačih ekipa, u LP naprimjer kad igramo na strani:

Kurton-Bane, Gazz, JT, Dave klasika

I onda u sredini trojac Matić, Ramo, Cesc.

Matić kao zadnji vezni, osigurač, Ramiz desno s dozvolom da pila naprijed kad mu se otvori prostor i vrši presing blizu Coste, a isto tako u posjedu lopte čuva leđa Banetu dok ovaj napada po strani. Fabregas na lijevoj strani, blizu Hazardu i Costi u fazi napada, Dave ionako ne ide previše naprijed, dakle imali bismo tu balans.

Naprijed trojac Oscar-Costa-Hazard s manje vraćanja preko centra i više okomitog napada uz stalni presing na zadnju liniju protivnika i zadnje vezne. Može i Schürrle kad uđe u formu ponovo da zamijeni Oscara.

Ako ništa da isprobamo jednom ovu formaciju.

Pa to je onaj raspored u kojem bi Cesc imao vise slobode i vise bi doslo do izrazaja sve od nj umijeca. Mislim da bi ovako djelovali prejako, premocno i brutalno. Nadam se da ce Mou ovo procitati :D

ne znam čemu mjenjati formaciju, meni je ova idealna a i ne postoji bolja formacija od 4231..još sa ovim igračima, Mourinho je napravio idealnu mašinu

ne znam čemu mjenjati formaciju, meni je ova idealna a i ne postoji bolja formacija od 4231..još sa ovim igračima, Mourinho je napravio idealnu mašinu

Prva stvar koju te nauče u školi : "Ništa nije idealno."

• 2 sedmice kasnije...

Kurtoa
Bane Kejhil Teri Azpi
Matic Cesc
Hazard Oscar
Drogba Costa

idealno!!!

Nakon jednog jedinog poraza koji je nastao umorom i losim danom pojedinih igraca, ti bi mijenjao formaciju za koju pretpostavljam. da si do danas govorio da je savrsena i da ne treba nista mjenjati.
Razumijem da smo svi nervozni ljudi, ali bolje je neke stvari dobro promisliti prije nego sto se napisu. Sacekaj neka prodje sat vremena smiri zivce pa onda komentarisi.

Kako je to majke ti idealno, na lijevoj strani ti dva dešnjaka, a u napadu dva napadača?? KO će ti centrirat? Šta, opet bi igrao samo preko desne strane, pa kad je zatvore, gubit ćemo opet i govorit kako protivnici ginu protiv nas.. Pa to je jedna od najglupljih rečenica, čuj samo protiv nas ljudi ginu, smiješno matere mi.

Pa samo u Premiershipu su 3 ekipe mnogo veći klubovi od nas, uz City koji nije veći al je jači, i eto samo protiv nas ginu.. Ginu al u kurcu, već su naši nesposobni, uvjek kad se lomi sezona, kada treba snagu pokazat, mi ujebemo sve, jer su nam pičkice u ekipi..  Eto imali smo 8 boba prednosti nad cityem, danas nam prilaze na 3, za 2 kola smo drugi na tabeli..  

I onda krenu poređenja one prve mourinhove ekipe i ove, heh.. Ni blizu, ni blzu.

Kurtoa

Bane  Kejhil Teri  Azpi

Matic Cesc

Hazard  Oscar

Drogba Costa

idealno!!!

Mjesto Oskara, Sirle i to bi bilo to

Kurtonja

Bane Kejhil Teri Luis(kad igramo ofanzivno od prvog minuta)/Azpi

Matic

Fabregas

Sirle                 Azar

Drogba

Kosta

O tome sam i ja razmisljao davno, formacija "Bozicno drvo" :D

Courtois 

Rami    Matic   Fabregas

Wili          Hazz

Costa

Ovakva formacija išće ultraofanzivne bekove što s Azpijem nije slučaj.

Kurtoa

Bane  Kejhil Teri  Azpi

Matic Cesc

Hazard  Oscar

Drogba Costa

idealno!!!

Kakav nonsens od formacije

Courtois 

Rami    Matic   Fabregas

Wili          Hazz

Costa

Ovakva formacija išće ultraofanzivne bekove što s Azpijem nije slučaj.

Moglo bi se i ovako posmatrati

Courtois 

Matic 

Rami  Fabregas

Wili                               Hazz

Costa

S tim da Filipe zamjeni Azpia

Posto mi Cahill i Bane u zadnje vrijeme malo srljaju moglo bi se ovako probati protiv sportinga:

Courtois

Azpi Zouma  Terry  Luis

Rami      Matic

Schurrle Fabregas  Hazard

Drogba

Drogba jer nije bitna utakmica, a i da je bitna trenutno mu vise vjerujem nego Costi iako je i Costa zivotinja. Cahill i Ivanovic da ohlade glave, na njihovoj strani duva opasna promaja.

Ljudi kakvo crno mijenjanje formacije, pa nismo juče izgubili četvrtu utakmicu u nizu pa da sada ovde raspravljamo o nekim promjenama formacija, juče smo izgubili prvi put od početka sezone i nastavljamo dalje, izgubili pa šta , treba se što prije vratiti pobjedama i nastaviti borbu.

Poraz je normalao pojava u sportu kao i pobjeda..

Prvi poraz, ali ne i razlog za alarm...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.