22. januar 2016.10 god. comment_247817 BARDA za trenera,najjaci trener samo je Ser Aleks bio jaci od njega. https://www.youtube.com/watch?v=WMqE2HY4_A4 Prijavi
23. januar 2016.10 god. comment_247888 Koeman izjavio da se nada da će ga Guus preporučiti Abramoviču. Šta mislite o toj opciji? Prijavi
23. januar 2016.10 god. comment_247891 Dobra opcija, igra lijep, atraktivan nogomet, čak mu je i obrana prve sezone kada je imao Lovrena, Fontea, Clynea i Shawa izgledala odlično, ispred s Wanyamom i Schneiderlinom, pa kasnije i Alderweireldom, ali sada me baš i ne oduševljavaju, ali kod nas bi to vjerojatno bilo bolje. Ipak, čim se on tako otvoreno nudi, mislim da od toga nema ništa EDIT: Allegri otpao za novog trenera (na sreću)''Moje misli su usmjerene ka Seriji A, Kupu Italije i Ligi prvaka. Imam ugovor sa Juventusom do 2017. godine i osjećam se vrlo dobro u svom klubu'', rekao je Allegri. Ostaju nam, prema medijima, Simeone, Guardiola, Conte, Koeman Prijavi
23. januar 2016.10 god. comment_247929 https://twitter.com/ChelsTransfer/status/691028173354635269 Prijavi
23. januar 2016.10 god. comment_247930 :D https://twitter.com/ChelsTransfer/status/691028882732941313 Prijavi
23. januar 2016.10 god. comment_247931 :D https://twitter.com/ChelsTransfer/status/691028882732941313 Slijedi drkanje citavu noc. Prijavi
23. januar 2016.10 god. comment_247933 Emenalo dominira, posle dovodjenja niza poluigraca sad jurimo polutrenere :D Prijavi
23. januar 2016.10 god. Autor comment_247934 https://twitter.com/ChelsTransfer/status/691028173354635269 Deschamps, trener kojeg sam ja prizivao one godine kad smo izabrali Boasa. Prijavi
23. januar 2016.10 god. comment_247936 Deschamps je odlican trener. Njegov Marseille je bila super jaka ekipa, a kuci su bili nenadjebivi. Osvojio je bruku trofeja s njima u Francuskoj... Potpisao bih ovu opciju odma Pochetino se nazalost spominje samo na forumu izgleda. Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247941 Ako vec ne moze Poketino, daj Desama odma. Njegov stil je fizicka dominacija terenom i trkacka nadmoc. Prava stvar za PL. Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247946 Moj redoslijed trenera, dakle redom kako bi JA to želio.. 1. Pep Guardiola 2. Antonio Conte 3. Roger Schmidt Znam da nije realno, ali mislim da bi oni bili najbolja rješenja.. Ne znam koliko ste upoznati s futsalom, ne mali nogomet na školi, nego profesionalni futsal, ali evo vam jedna zanimljivost vezana uz Guardiolu, futsal i nogomet. Naime od kada je Guardiola preuzeo Barcelonu, 2 puta svaki tjedan, igračima dolazi futsal trener i imaju futsal trening. Što se da vidjeti iz stalnih trokuta koje imaju po terenu.. Isto se radi i sada kada je tu Luis Enrique i zato vidimo od njih nogomet s puno dodavanja i minimalno preskakanje igre. Već nekoliko godina to uvode i druge ekipe, posebno u Španjolskoj. Guardiola je to nastavio i u Bayernu, a evo što je on rekao o tome. “Moj način rada i uopće pogled na nogomet je usko povezan sa futsalom. U svojoj ekipi tražim uvijek igrače koji su tehnički veoma potkovani, kako bi mogao ostvariti svoj koncept igranja, a to je posjed lopte. Igrači niskog rasta kao Messi, Xavi i Iniesta garantiraju kontrolu lopte, njeno što brže proslijeđivanje saigračima i na taj način umaraju protivnika. Istina je da smo svi mi ili većina nas u ranoj mladosti zbog ograničenosti prostora, bili primorani igrati nogomet u skučenim prostorima. U četvrtima i školama nemate mogućnosti da igrate na terenima koji imaju dimenzije za nogomet. Stoga, futsal jeste i uvijek će biti nogometna škola za sve. Futsal je kao kvadrat, okvir, dijagonale i paralele predstavljaju bazu, temelj dijaloga između igrača. Iako svaki igrač tokom igre dodiruje češće loptu nego u nogometu, ponaosob dodiruje loptu manje puta jer ne postoje pauze za obranu od protivničke pressing igre. Igrači su obavezni oslobađati se lopte što prije i nastojati da ona putuje što brže. U ovom sportu, dijagonalne linije su pod stalnim pritiskom, a sve u cilju dolaska do stvarnog cilja i sa što manjim brojem dodavanja lopte. Metoda koju apliciram u nogometu uključuje angažman kompletne ekipe sa mnoštvom dodira lopte, jednostavno iz razloga destabilizacije, remećenja protivničke ekipe, koja rezultira i njihovim fizičkom iscrpljenošću. U futsalu nema razlike između obrane i napada, svi igrači moraju interpretirati dvije faze na isti način. Tranzicije obrana-napad su konstantne i u jakom ritmu, a to je nešto što sam oduvijek pokušavao primijeniti u nogometu. Granica između napada i obrane je vrlo tanka. To garantira kontinuitet igranja. Volim igru kratkih pasova, duge lopte su gotovo pa zabranjene i postalo je kao poklon preduhitriti protivničkog igrača.†Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247952 Roger Schmidt,to je onaj sto je bio trener Red Bull Salzburga,a sad trener Leverkusena? Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247964 Roger Schmidt,to je onaj sto je bio trener Red Bull Salzburga,a sad trener Leverkusena? Jeste Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247969 https://twitter.com/ChelsTransfer/status/691028173354635269 Long-term stability. Ne prestaje biti smijesno. Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247970 I sad ja treba da gledam do iznemoglosti dodavanje, i ako iko pogrijesi od ovih nasih retarda, slijedi kontra koja rezultira golom, jer Boze i odbrana mora biti u napadu :D Smijesno, koliko je barca i bayern primila golova, samo zbog toga. Da nije imao igrace kakve je imao, bio bi na sredini tabele. Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247983 I sad ja treba da gledam do iznemoglosti dodavanje, i ako iko pogrijesi od ovih nasih retarda, slijedi kontra koja rezultira golom, jer Boze i odbrana mora biti u napadu :D Smijesno, koliko je barca i bayern primila golova, samo zbog toga. Da nije imao igrace kakve je imao, bio bi na sredini tabele. Prime 5, daju 6. To i jeste cilj fudbala - dati više nego što primiš. Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247985 Prime 5, daju 6. To i jeste cilj fudbala - dati više nego što primiš. Pa da, primis 0 a das 1. Win Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_247996 I sad ja treba da gledam do iznemoglosti dodavanje, i ako iko pogrijesi od ovih nasih retarda, slijedi kontra koja rezultira golom, jer Boze i odbrana mora biti u napadu :D Smijesno, koliko je barca i bayern primila golova, samo zbog toga. Da nije imao igrace kakve je imao, bio bi na sredini tabele. Pepova Barcelona je primila manje golova od mouvog Reala. Ovo boldirano je smešno komentarisati. Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_248012 Igi, ne moze svaki tim igrati ono sto Pep zeli, nema sanse. I nisam ja rekao da su primili golova vise od nekoga, vec koliko su primili zbog takve taktike, sa onakvim igracima se moze i drugacije igrati, i manje jos golova primiti, jer su ispred svih timova igracki. Prijavi
24. januar 2016.10 god. comment_248019 Cinjenica da je Bajern pod Pepom slabiji nego pod Hejnkesom a jos su se i pojacali igracki koliko hoces. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.