5. mart 2024.2 god. Popularna objava comment_353398 Treba pustiti informaciju kako uzimamo De Zerbija, sačekati da vidimo koga Brighton želi za zamjenu i tog trenera uzeti. Ne znam kako smo uspjeli pokupiti toliko ljudi iz kluba koji najbolje funkcioniše u ligi i dobiti još goru situaciju nego što smo imali. Prijavi
5. mart 2024.2 god. comment_353399 De Zerbi 🥲 Stid me navijati za ovaj klub vise. Jel moze ikako bez Brightona da se neki posao zavrsi? Prijavi
5. mart 2024.2 god. comment_353406 Ja sam siguran da ćemo se mučiti ako dovedemo bilo koga ko nije naviko na pritisak i ko nije 'veliko menadžersko' ime. Kakve pičke materne De Zerbi, Amorim i sta ja znam. Nama treba autoritet i iskustvo. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353410 58 minutes ago, reLo said: Evo čitam da je Amorim Kloppov nasljednik. hehe Kad smo kod trenera generalno, koga bi vi doveli a da je dostupan i zasto? Uzmite u obzir 3 stvari: rad i razvoj mladih igraca, stil fudbala i pobjednicki mentalitet. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353413 1 hour ago, hamco said: Kad smo kod trenera generalno, koga bi vi doveli a da je dostupan i zasto? Uzmite u obzir 3 stvari: rad i razvoj mladih igraca, stil fudbala i pobjednicki mentalitet. mi kad dovedemo trenera, odmah treba razmisljati s kojim ga zamjeniti za dvije godine. sve te stvari sto si ti naveo padaju u vodu kad takav trener dodje kod nas. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353414 3 hours ago, reLo said: Evo čitam da je Amorim Kloppov nasljednik. hehe Intervjuisat ce i njega, ali su vec ponudili 3 godine ugovora Xabiju Alonsu. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353417 3 hours ago, hamco said: Kad smo kod trenera generalno, koga bi vi doveli a da je dostupan i zasto? Uzmite u obzir 3 stvari: rad i razvoj mladih igraca, stil fudbala i pobjednicki mentalitet. Jel postoji takav? Ovo rad i razvoj mladih igrača je zajebano, razlika je rad i razvoj mladih igrača u npr. Brightonu ili ovi naši u Chelseu, gdje ipak imaš pritisak i očekuju se rezultati. Radije autoritet i veliko trenerkso ime koje će možda dovesti 2-3 iskusna igrača uz koje će se ovi mladi razvijati. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353418 34 minutes ago, EdvinTB said: Radije autoritet i veliko trenerkso ime koje će možda dovesti 2-3 iskusna igrača uz koje će se ovi mladi razvijati. Ko je uopšte danas autoritet i veliko trenersko ime? Guardiolu i Kloppa ne možemo dobiti, Ancelottija također. Mourinho i Conte bi samo uspjeli razvaliti ovo što se započelo. Jesu li Simeone i Allegri rješenje? Radije ne. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353420 45 minutes ago, Adi said: Ko je uopšte danas autoritet i veliko trenersko ime? Guardiolu i Kloppa ne možemo dobiti, Ancelottija također. Mourinho i Conte bi samo uspjeli razvaliti ovo što se započelo. Jesu li Simeone i Allegri rješenje? Radije ne Veliko trenersko ime je za mene neko ko ima mentalitet, ko se zna snositi s pritiskom, ko je osvajao pehare na ozbiljnoj sceni. Ne znam kako možete želiti da dođe deZerbi, šta je on to dosad postigao što nije imao i Potter dok nije došo kod nas? I da radije i Conte, Mourinho i Simeone nego neki anonimusi koji imaju 1-2 sezone 'uspješne gledajući na financijske mogućnosti kluba koji treniraju' po Brightonu i portugalskoj ligi. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353422 22 minutes ago, EdvinTB said: Veliko trenersko ime je za mene neko ko ima mentalitet, ko se zna snositi s pritiskom, ko je osvajao pehare na ozbiljnoj sceni. Ne znam kako možete želiti da dođe deZerbi, šta je on to dosad postigao što nije imao i Potter dok nije došo kod nas? I da radije i Conte, Mourinho i Simeone nego neki anonimusi koji imaju 1-2 sezone 'uspješne gledajući na financijske mogućnosti kluba koji treniraju' po Brightonu i portugalskoj ligi. Radije i Pochetino da ostane nego da dodju Simeone, Mourinho ili Conte. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353423 Ali je činjenica da je u ovom klubu i u puno boljim vremenima (svako u prethodnih 20+ godina) potrošen veliki broj i tih dokazanih imena. Ni velika ni mala imena ovdje nisu garant ničega. Druga je stvar što trenutna ekipa nije za takve trenere. Nisu to treneri koji će imati strpljenja za Gusta, Laviju, Mudryka i ostale, oni nemaju ovdje s kim da rade, a neće moći puno ni da kupuju. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353424 Ako ce Amorim igrati ovako kao protiv Atalante, onda sto dalje od Chelsea. Niti igra presing, niti ekipa pozociono dobro stoji u polju, n malo jaci presing Atalante igraci Sportinga su gubili lopte, na sve to igra svaku tekmu sa 5 nazad... Ne znam, ali Amorim mi djeluje kao mladji i neiskusniji Conte. Nisam siguran da je on trener koji odgovara ovim nasim. mladim momcima. Prijavi
6. mart 2024.2 god. Autor comment_353425 De Zerbi je prosle sezone dosta dobar fudbal nametnuo u Brajtonu. Ove sezone tu puno toga oscilira. Gledao sam nekoliko utakmica i bili su vrlo tanki. Brine me pored toga i apsolutni manjak autoriteta i iskustva na nekom vecem nivou. Bojim se da ne bi i on odustao od svojih principa, pogubio se u Celziju kao mnogi prethodnici. Dobra opcija bi bio Spaletti ako govori engleski i ima zelju za novom avanturom. Dosta potcijenjen trener. Uradio je odlican posao u Romi i Napoliju s mladim igracima. Naglesmann nas je odbio vec jednom. Ne bih se vracao na to. Flick je na prvom ozbiljnom poslu nakon Bajerna zestoko flopao. Nisam uvjeren u njegove liderske sposobnosti. Cini mi se kao covjek zadatka jednog kluba i tu je njegov maksimum. Vracanje na Murinja ili Kontea bilo bi pucanj sam sebi u nogu. Nakon onakvih rastanaka i poteza obojica iza toga, nisu vise zasluzili da pridju nasem klubu. Amorim mi je potpuna nepoznanica. Ne znam ni na osnovu cega je uopste dosao u razmatranje za ovako velike poslove i top klubove. Zaista nisam u toku. Mozda ne bi bilo lose razmisliti ni o nekom od nasih momaka. Ne mora znaciti ako je Lampard ispao lose rjesenje, da ce sa svakim sljedecim isto biti. Recimo Dzon Teri je sigurno zasluzio da jednom u zivotu vodi Celzi kao menadzer. A trenutno mi svakako nemamo sta izgubiti. Prijavi
6. mart 2024.2 god. comment_353426 36 minutes ago, Wisey said: De Zerbi je prosle sezone dosta dobar fudbal nametnuo u Brajtonu. Ove sezone tu puno toga oscilira. Gledao sam nekoliko utakmica i bili su vrlo tanki. Brine me pored toga i apsolutni manjak autoriteta i iskustva na nekom vecem nivou. Bojim se da ne bi i on odustao od svojih principa, pogubio se u Celziju kao mnogi prethodnici. Da ne bude da sam njegov advokat, ali prosle sezone je imao mnogo jacu postavu nego ove. Caicedo, Mac Alister i Trossard nisu vise tu, a da stvar bude jos gora ove sezone ima ogroman broj povreda. Izborio je i prvo mjestu u poprilicno teskoj grupi u EL. Kod De Zerbija je mnogo igraca napredovalo, na sve to i sa ovako limitiranim sastavom nadigrava se protiv svakog, zato cesto i ima neocekivane poraze ali zato ima i utakmica gdje demoliraju protivnika pa taman to bio Tottenham ili Liverpul. Problem kod De Zerbija je jedino tvrdoglavost, igra isto i protiv Fulhama i protiv Citya, neovisno o kvaliteti protivnika ili problema sa svojim rosterom za dati mec. Sto se tice igre, pristupa i stila, jedina stvar sto je sigurna je da ce igrati napadacki pa po svaku cijenu. Pored De Zerbija, slicni treneri su Motta i Vincenzo Italiano. Cak i Pimienata, trener iz Las Palmasa. Upamtite da ce svi oni imati dobre trenerske karijere. Prijavi
6. mart 2024.2 god. Popularna objava comment_353427 Sasvim ne bitno tko će bit idući trener, ova ekipa će se za trofeje moć borit tek za 2-3 sezone, do onda ćemo i tako prominit 5 trenera 🙂 Šalu na stranu, i dalje mislim da se neke druge stvari moraju posložiti u klubu. Prvenstveno mislim na sportskog direktora koji će definirati jasnu sportsku politiku. U klubu u kojem se zna što se želi lako je nać trener koji će funkcionirati, u klubu koji ne zna što želi svaki će trener floppnut Prijavi
7. mart 2024.2 god. comment_353435 1 hour ago, reLo said: Brace yourself. kakav je njegov projekat krv ti jebem Prijavi
7. mart 2024.2 god. comment_353445 Ništa mi mrže nema nego kad pročitam 'projekat' u fudbalu, kakav jebeni projekat igraj fudbal treniraju napreduj, bori se za titule da osvojiš šta. Zaboravite to da da smo mi projekat iako na sav glas viču, sljedeću sezonu ako ne osvojimo i zaradimo šta, gotovi smo. Zato daj nam nekog sportskog direktora i trenera koji će donijeti iako ne možda dugoročni, ali kratkotrajni uspjeh i poboljšanje situacije. Čisto da preživimo. Svejedno dal to bio opet Tuchel, Conte ili neko treći... On 3/6/2024 at 7:37 PM, Adi said: Ali je činjenica da je u ovom klubu i u puno boljim vremenima (svako u prethodnih 20+ godina) potrošen veliki broj i tih dokazanih imena. Ali ipak svaki od njih je osvojio nešto, doduše ko što kažeš u boljim vremenima i sa boljim igračima. Mi se moramo oprostiti od te zablude da ćemo ikad imati konstantno uspjeh i biti pri vrhu godinama sa jednim trenerom. Prijavi
9. mart 2024.2 god. comment_353464 Ugleda zanimljiv post na celsi kroacija pa reko da vidimo ovdje situaciju. Zamislimo da su nam u uzem izboru ostala tri trenera, a to su: T. Tuchel, A. Conte i J. Mourinho. Koga bi izabrali i zasto njega a ne ova dva druga panja? "Ni jednog" ne prihvatamo kao odgovor Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.