7. februar 2021.5 god. comment_309635 Sefild je bio zagrijan veceras da uzme koji bod. Po meni je pametno sto je kantea ubacio umjesto wernera. S tammyem ne bi nista dobili. Zao mi chilwella. Nadam se da ce i sljedecu igrat. Prijavi
7. februar 2021.5 god. comment_309637 Uzasne su bile mada Kante je imao dobrih poteza, sreca ima ova utakmica u kupu u cetvrtak pa mozda na toj utakmici promijeni formaciju. Prijavi
7. februar 2021.5 god. comment_309644 ja13 ubi Igija na 2 teme, toliko da je poceo vaditi proslu sezonu. :dres: Eno sad Sefild neka ekipa. Dajte bolan, nema tu opravdanja za ovakav pristup i zdrao. Al hajd uzele su se 3 bobe tako da cemo zaboraviti, sreca. Prijavi
7. februar 2021.5 god. comment_309645 Ja se jos uvijek nadam da je ova formacija samonprolazna faza, iskreno se nadam. Ovo protiv Sheffielda je najmanje dobro od kako je dosao. Opet ne bi primili go da nije bilo gluposti Rudigera, za to treba pohvaliti. Mora naci poziciju za Kantea u prvih 11, prevelika je to klasa da sjedi na klupi, nemamo taj luksuz. Nazalost Chilwell ne briljira u onoj poziciji WB, sve vise vjerujem da ce izgubiti mjesto u prvih 11 (ako vec nije). Giroud nema sta traziti u prvih 11, moze ulaziti s klupe kada se bunari osim toga ne. Volio bih da je uvidio kolika je karina od igraca Rudiger i da ce vratiti Zoumu u sastav, koji je bio i vise nego dobar do njegovog dolaska. Ne znam sto niko od dvojca Ziyech-Pulisic nije igrao. 4 utakmice 3 pobjede, 3 klin sita (i ovo je trebao biti), s tog aspekta nismo mogli vise traziti. Igra je za jedan-dva stepena bolja neko kod Lamparda ali moze ovo mnogooo bolje. Mnogi igraci se jos uvijek traze kao sto im i on trazi idealnu poziciju. Prijavi
7. februar 2021.5 god. comment_309651 Lampard je ove dobia 4-1...Lampard protiv vulvsa, burnleya, tottenhama i sefilda 7 bodova TUCHEL 10 Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309660 Nije Sheffield loš koliko to bodovi i pozicija na tabeli govori, bruku puta izgube jer nemaju sreće, sve sa jednim golom razlike... Traži Tuchel još uvijek neku idealnu postavu, traži gdje koga da ubaci, mada večerašnje izmjene su mi bile jako, jako loše... zna se vec udarnih 11, ovo sto pomalo ubacuje neke igrace koji su kod lamparda igrali cesto, jeste samo da ugasi vatru kod navijaca, nista vise. iduce sezone neces se nagledati chillwella, reecea, zoume. a da ne govorim galagera kojem je bolje da vec pocne traziti drugu ekipu. Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309671 zna se vec udarnih 11, ovo sto pomalo ubacuje neke igrace koji su kod lamparda igrali cesto, jeste samo da ugasi vatru kod navijaca, nista vise. iduce sezone neces se nagledati chillwella, reecea, zoume. a da ne govorim galagera kojem je bolje da vec pocne traziti drugu ekipu. Ne vjerujem, Mislim da su mu sigurni, za ovu sezonu, Silva, Kova, Werner dok ovo ostalo tanko, niko mi se tu ne izdvaja Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309676 Prvo i osnovno konstruktivna kritika ne smije biti toliko neprihvaćena na forumu pozivati se odmah da je to neki hejt prema ekipi, prema Tuchelu je priča nigdje veze. Ukazivao sam već na to da grešaka i propusta ima, ali za sad sve to prolazi ispod radara jer se pobjeđuje, što se mene tiče neka tako bude do kraja sezone. Ova formacija mi se uopšte ne sviđa, nekako kada pogledam sastav sa ovom formacijom uopšte ne izgledamo kao kompaktna cijelina, sve mi to izgleda nekako nabacano. Mislim da ova ekipa nema potrebe da igra u formaciji sa 3 nazad niti imamo sastav za to, ok možemo odigrati ali narušava se kompletna koncepcija kada je u pitanju taj najjači sastav koji bi mogli izvesti a iz nekog razloga bježimo od toga. Tako da ne shvatam zašto se forsira ova formacija sa 3 nazad, imaš Silvu kao lidera i komadanta odbrane, imas dva kvalitetna beka u vidu Chilwella i Jamesa koja mogu odigrati kvalitetno u oba pravca, znači dodaj im još jednog stopera i imaš odbranu. Umjesto svega toga ti guraš Chilwella i Jamesa van njihovih prirodnih pozicija, da igraju nešto što im ne odgovara previše, tako smanjuješ doprinos dva najbolja beka ekipe a svi znamo koliko mogu, najviše me strah za Chilwella, konačno imamo komoletnog beka i on bi mogao biti klupiran zbog toga sto se ne snalazi na mjestu wing beka. Uz sve to, Silvi umjesto jednog daješ dvojicu stopera na koje mora "paziti" a taman je ušao u kontinuitet sa Zoumom, Zoumom koji je uz to veliko oružije nakon prekida, i sad sve to zgužvaj i baci u kantu za smeće i pravi tolike rokade bez potrebe. Druga stvar, ova formacija i ova selekcija igrača nas baš osiromaši kada je u pitanju igra u ofanzivi, imaš 3 stopera, 2 wing beka, Jorginha i Kovacica, još kada gore u ofanzivi jedno od tri mjesta popuniš Mountom dobiješ sastav sa samo dva da tako każem prirodna ofanzivca, što je u većini slučajeva kao i sinoć jednostavno malo da bi se protivnik razbio. Jednog Kantea ne smiješ ni dodati ovoj jer smo tek onda teška defanziva, čak ne znam ni da li će imati svoju ulogu ako se ovako nastavi. Dalje, ne shvatam zašto i Werner i Giroud u početnom sastavu, znači jedan špic i dva prirodna krilna igrača je ono što ova ekipa treba u napadu, tada dobijaju na značaju i bekovi, jer ova ekipa i forsira i većina toga se napravi igrom po stranama, probijanje kroz sredinu nam i ne ide baš. 4-3-3 ili 4-2-3-1 je ono što mi trebamo igrati sve ostalo je lutanje, sa igračima koje imamo u tim formacijama bi izgledali kao kompletna ekipa, naravno Tuchel bi trebao unaprediti neke stvari u odnosu na igre pod vodstvom Lamparda, prije svega mislim na kretanje igrača sa i bez lopte, mislim da je Tuchel malo taj segment već popravio. Ono što Tuchel mora uraditi je pokušati oživiti Havertza, prosto preskupo je placen da bi ga se tako lako odrekli, ako se može oživljavati Alonso, Rudiger i slični može i Havertz, to njegovo oživljavanje podrazumjeva formaciju 4-2-3-1. Mozda je uzorak od 4 utakmice premali da bi sve bilo jasno, ali očigledno da je formacija sa 3 nazad nešto što nas očekuje u budućnosti, Jorginho i Rudiger su očigledno sigurni tu, sve su to neke stvari koji će dosta uticati na ulogu igrača za koje smo mislili da čine taj neki naš idealni sastav. Ne podcjenjujem bilo koga u top ligi kakva je Premiership, niti sam sinoć očekivao neko demoliranje jer se radi o ekipi koja ima motiv i koja se bori za opstanak, plus su nas i ranije znali namučiti, ali jednostavno mislim da je selekcija igrača, formacija, sama ideja totalno promašena. Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309678 Definitivno najveci problem je ova formacija i sto naivan misli da su Alonso i Rudiger najbolji izbor na svojim pozicijama. Takodje ogroman problem je sto neke igrace u potpunosti ignorise, npr. Ziyech. U napadu potpuno nekreativni, a ne dajes priliku igracu koji upravo to moze da ponudi. Jorginho i Kovacic, jedan od njih je visak takodje. Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309679 Mogu Giroud i Werner zajedno, ali ako će se igrati 3-5-2, a da bekovi budu Hudson-Odoi i Pulišić. Ne znam, mi imamo igrače kojima više odgovara ova formacija, a imamo i igrače kojima više odgovara kada igramo sa 4 igrača nazad. Trenutna formacija bolje odgovara Azpilicueti, Christensenu i Alonsu, a ona koju bismo mi željeli više odgovara Pulišiću, Hudson-Odoiju, Jamesu i Chilwellu. Njegovo je da bira jedan od ta 2 puta, za mene nema dileme ko je bitniji. Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309680 Alonso i Azpi su bitniji, jer ako oni ne igraju okrenit će svlačionicu protiv njega i onda pa pa Tuchel nazad na burzu rada Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309681 Tuchel je u svim svojim dosadasnjim ekipama, igrao u najmanje 5 razlicitih formacija. Mijenjao ih je u zavisnosti od protivnika. Zasto mislite da ce s nama igrati samo ovu formaciju s 3 nazad kada nikada niti u jednoj ekipi nije bilo tako? Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309683 Mislenja sam kao i Njuso da se samo potrefilo da je do sada isključivo igrao sa 3 nazad, i u PSG i u Borusiji a i Maintzu je mjenjao formacije. Jedino ako nije preko noci odlucio forsirati SAMO jednu a to je ovu sa 3 nazad. Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309685 Ja sam misljenja da ce promjena formacije doci cim bude prvi kiks. Dok bude redao pobjede nek igra kak hoce Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309687 U Parizu je postojao veliki otpor igraca iako je trener silno zelio da se igra ova formacija. Ne mozes ti doci i svjetskim klasama u napadu, takvom potencijalu nametnuti neku formaciju s toliko defanzivaca i generalno mentalitetom gdje je primarno cilj ne primiti gol, a naprijed ako se nesto napravi dobro je. To u PSG-u nije proslo. Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309690 Pokusat cu pronaci, rekli su to novinari ESPNa u jednom podcastu prije njegovog dolaska u Chelsea, tj. kada mu je urucen otkaz u Parizu. Prijavi
8. februar 2021.5 god. comment_309693 Ne poklapa ti se prica wisey s karijerom Tuchela. Jer Tuchel je sve, samo ne trener koji fura defanzivu. Prijavi
8. februar 2021.5 god. Autor comment_309704 Tuchel je u svim svojim dosadasnjim ekipama, igrao u najmanje 5 razlicitih formacija. Mijenjao ih je u zavisnosti od protivnika. Zasto mislite da ce s nama igrati samo ovu formaciju s 3 nazad kada nikada niti u jednoj ekipi nije bilo tako? Pa u zavisnosti od protivnika, pa protiv bunker ekipe puf hiljadu defanzivaca. Prijavi
9. februar 2021.5 god. comment_309711 Hiljadu defanzivaca?? Ne vrijedi onda vise ni raspravljati. Ja bih ti savjetovao da odgledas utakmicu ponovo, te ako mozes naci, odgledaj i utakmice Mainza i Dortmunda, da vidis koliko formacija i kakav fudbal se koristio pod Tuchelom. O PSG necemo, reci cete da je imao Neymara i Mbappea. Prijavi
9. februar 2021.5 god. Autor comment_309716 Pogledao jednom, ne bih mogao to sebi opet uraditi. U prvom poluvremenu jedna sansa i gol. U drugom mozak Rudiger, penal Jorginha i skarice Sharpa. Prijavi
9. februar 2021.5 god. comment_309724 Ti si ocigledno sazetak utakmice gledao, a ne cijelu utakmicu. No dobro. Prijavi
9. februar 2021.5 god. Autor comment_309725 Bilo je ono kada je Werner u prvom nesto pokusao, ali ne bi se ni dokotrljala lopta do gola, fakticki je sve to bilo na tekmi. Ne bih ni sazetak mogao pogledati koliko me smarao mec. Prijavi
9. februar 2021.5 god. comment_309731 Bitno je da se za početak vidi napredak u ekipi i dobri rezultati. Postali smo dosta agresivniji kada izgubimo loptu, te smo koliko toliko sigurni u odbrani, koliko se to može sa maloumnim Rudigerom Što se formacije tiče, neka kombinuje, evo i sledeća tekma FA Cup neka slobodno izvede jaku postavu, neka ih nagazi ko Lampard :D Što se mene tiče ima nekih godinu dana, haman eto do sledećeg januarskog roka, to bi trebalo biti i više nego dovoljno. Trenutno samo govorim koje mi se stvari ne sviđaju i to je to, ako mi se ne sviđa neki igrač, formacija, sistem to ne znaci da mrzim Tuchela, tačnije ovako na prvu mi je gotivan jako. Jedini kojeg organski ne mogu nikako ali baš nikako je Rudiger, radije bi kapitensku traku dao Christensenu i Alonsu nego ovome mjesto na klupi a kamo li u prvih 11 Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.