Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

Ja hvalim i prezadovoljan sam.

Nisam bio njegov fan, tj svejedno mi je bilo za Tuchela, imao sam neke favorite ispred njega, ali mora mu se priznati, odlican posao radi.
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Protiv Liverpula ce biti pravi test. Ekipa koja zeli igrati, napadati i koja uz to sve treba bodove. Prvi put ce to biti i da se susrecemo s takvim jakim timom od dolaska Tuchela
Ovo do sad sto radi Tuchel je vise nego prolazna ocjena, sta ste vi ocekivali od ekipe koja je totalno van forme i koja sa igracem vise protiv zadnje ekipe jedva stvori sansu da pobijedi. Jednostavno koliko god mi Lampard bio drag vidi se da je vise do njega bilo nego do samih igraca. Chilwel i Zyech ako ovako nastave sami sebi ce osigurati mjesto na klupi.
Igra s puno posjeda ali bez pravih šansi je definicija onoga što smo kod Lamparda igrali, dakle nije se ništa promijenilo. Što je i očekivano i normalno jer je tu tek mjesec dana i za uigravanje bilo čega nema vremena pogotovo u ovom ritmu...
Za neku dublju analizu je malo to sto stvaramo manje sansi. Mora se gledati i kako protuvnik igra protiv nas a igraju sa velikim respektom i skoro niko ne sme da nas napadne sa vise od 3 igraca i cesto sci cuvaju prostor iza lopte. Drugo najmanji je problem da skroji tim tako da stvara sanse, da malo slobode u igri i eto ti sanse ali to nuzno povlaci i nalo vecu opustenost i pozadi. Poenta jeste da sloboda bude dozirana. Poenta je sto zeli da kroz vrze izmene pasova dodje do sanse ali ovaj tim jos nema tu sposobnost a verujem da ce je imati uskoro. Poenta je da se izgradi tim na zdravim osnovama.
Vidi se napredak iz utakmice u utakmicu, pogotovo kad je u pitanju odbrana i iznosenje lopte. Pa nasa dva stopera Rudiger i Cristiansen igraju bez greske i to je za sada najveci uapjeh kad se iz takvih igraca uspjelo nesto izvuci.
Igrali smo protiv Totenhema, Manchester Uniteda, Atletico Madrida i Liverpoola i primili smo tacno 0 (nula) golova sto je prije 6 mjeseci bilo potpuno nezamislivo. Posebno u odbrani sa Azpijem, Rudigerom, Christensenom. Za to mu treba cestitati, vec sada je posljednju dvojicu ucinio boljim a prije svega sigurnijim igracima.

Ruku na srce nismo se ni ofanzivno proslavili dali smo svega 3 gola koji su bili dovoljni za 3 pobjede.
Nije bitna formacija pa cak ni selekcija igraca kada imas jasan sistem i strukturu u polju. Ok, mozda jesmo malo rigidni u napadu, fali nam mozda malo vise kreacije, ali zato protivniku maltene ne dozvoljavamo nikakvu sansu za gol. Ovo vise nije slucajnost. Tottenhem, Atletico, United i Liverpul, vrhusnki igraci u napadu svih ekipa i nisu nam cak ni jedan gol zabili. To je samo iz jednog jedinog razloga. Kontrolisemo utakmice u potpunosti. Naravno da ima jos prostora za napredak ali covjek je tu nesto vise od mjesec dana.

Ovo je ama bas za svaku pohvalu.
Ja sam i prosle god govorio da svi ti igraci da mogu da igraju fudbal na mnogo visem nivou bego sto he izgkedalo kad su rafalno pljuvani. Kao sto sada tvrdim da je neminovno da padnu u formi pa ce biti i nekih kikseva.
Ali nasa je sreca sto kod Havertza, Vernera, Odoia a posebno Pulisica ima toliko mesta za napredak da je doviljno da samo jedan proradi mi cemo biti za klasu ubitacniji u napadu.
Vidi se da Tuhel ima jako kvalitetan trening i to sto je odbrana ko sat je samo dokaz da na treningu usavrsava sve detalje. To je trebalo ovom timu jos odavno.
Moram pohvaliti, odradio ovaj niz teških utakmica na vrhunskoj razini, nije nigdje podbacio. Napadački može to bolje ali ima vremena za sve polako, vjerujem kako ćemo napredovati i u tom segmentu. Moraju i igrači podići formu, malo je čudno što bi mogli proći sezonu u ligi bez igrača preko 10 golova, što govori i o formi istih

Malo sale ali zaista sam ovo sinoc na twitteru procitao, ne mogu sad nac,, mozda su izbrisali.

Na pitanje kakav je utisak ostavio Tuchel jedan "navijac" odgovara: "Chelsea need to go to Frank Lampard's house & sack him again"

Mi sem Maunta nemamo ofanzivnog igrača koji je barem u pristojnoj formi. Da nam je bar Pulisica s kraja prošle sezone druga pesma bi se sada pevala. Uprkos tome rezultati nisu trpeli, sto je za pohvalu, realno.
Takođe pohvala za hrabriji pristup protiv Liverpula(nego protiv Junajteda).
Iako je sastav bio defanzivno orijentisan ekipa je stajala vislje na terenu i igralo se smelije ka napred.
TT je promenom taktike tj dugim loptama iza ledja odbrani potpuno poremetio Klopov sistem odbrane i to je dalo rezultat.
Odbrana na nivou, napad naravno moze i biće bolji.
Zadovoljan sam vidjenim.
Thomas Tuchel is the first manager in Premier League history to not concede a single goal in any of his opening five home games in charge.

Only Maurizio Sarri [12 games with #Chelsea in 2018-19] and Frank Clark [11 games with Nottingham Forest in 1994-95] have begun their Premier League managerial careers with a longer unbeaten run than Chelsea’s Thomas Tuchel [currently P9 W6 D3].
Bravo, što drugo reći. Hrabro i tako i treba, nadao sam se Kaiu ovu utakmicu ali nisam očekivao da će imati hrabrosti, svaka čast.
Baš gledam našu klupu, ladno nam ulazi Kante, Mount, Pulisic sa klupe, a tamo još sjede Silva, Ziyech, Kepa, Chilwell... Strašna širina i fino rotira to sve
Svima je podigo nivo igre. Vjrv sto svi imaju odredjene zadatke pa svako svoj poso radi.

Samo pulisic i zijesa nigdje. Oni se jos traze.

Vidjet cemo kako ce sezona zavrsavat al po svemu sudeci treba ic po napadaca.

Timo dobro igra, ulazi u prostor, odvlaci igrace itd. al ne radi dobro primarni zadatak a to je zabijanje golova. Finish katastrofa
Tuchel za sad pun pogodak, samo mozemo reci steta sto ranije nije dosao.

Preporodio nas je, tako dominantno izgledamo na terenu, da je to nevjerovatno. Nije vazno koji protivnik je u pitanju.

Svaka cast.
Meni se sviđa kada ga gledam na klupi, onako ljut i kada se dere imam osjećaj da bi podijelio par šamara igračima. U svakom slučaju pravo osvježenje za sada

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.