26. februar 2021.5 god. comment_310530 Ako neko nije gledo posto je neki dan izaslo. Prica o prvim danima u Chelseau, formaciji i taktici, ugovoru o samo 18 mjeseci, poredjenju treniranja zvijezda u PSG i mladih u Chelsea. Poprilicno zanimljivo. Svidja mi se kako Tuchel razmislja, djeluje iskreno prije svega. https://youtu.be/-kJ09OenncA Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310635 Sve mi se cini da ce ovaj takticar unistiti kompletan napadacki potencijal ove ekipe. Ne moze me vala niko uvjeriti da tim s Mountom, Wernerom, Havercom, Ziyechom, bekovima poput Reecea i Chilwella najvise sto moze ponuditi u igri u polju je ovo. Nadao sam se da smo konacno presjekli s tim takticarima, nekim kurcevim strucnjacima, ali izgleda ova Uprava ima fetis na takve trenere. Steta, jer imamo ekipu da mnogo bolji i uzbudljiviji fudbal igra, da uzivamo u svakom mecu u dobrim akcijama, napadima i prilikama. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310646 Pa nismo igrali protiv WBA nego Uniteda. Kao da sve treba biti lagano, kao da je pod must da imamo 25 suteva i da dobijemo 3 razlike svakod protivnika. Prijavi
28. februar 2021.5 god. Autor comment_310648 Katastrofa dosadne meceve gledamo samo iz razloga sto ovaj debil ne odustaje od ove formacije smaracke. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310651 Pa nismo igrali protiv WBA nego Uniteda. Kao da sve treba biti lagano, kao da je pod must da imamo 25 suteva i da dobijemo 3 razlike svakod protivnika. Pod must je pobijediti svakog protivnika, doduše ako nije onda jebiga, sljedeće godine ćemo gledati Chelsea u grupi sa Partizanom i Dniprom. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310652 Realno, igramo bolje pod Tuchelom nego pod Lampardom. Ajmo dalje. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310661 Sve mi se cini da ce ovaj takticar unistiti kompletan napadacki potencijal ove ekipe. Ne moze me vala niko uvjeriti da tim s Mountom, Wernerom, Havercom, Ziyechom, bekovima poput Reecea i Chilwella najvise sto moze ponuditi u igri u polju je ovo. Nadao sam se da smo konacno presjekli s tim takticarima, nekim kurcevim strucnjacima, ali izgleda ova Uprava ima fetis na takve trenere. Steta, jer imamo ekipu da mnogo bolji i uzbudljiviji fudbal igra, da uzivamo u svakom mecu u dobrim akcijama, napadima i prilikama. Normalno je da je svaki trener takticar. Da to nisu ne bi ni bili treneri i onda bismo ti i ja mogli da budemo treneri i kazemo aj igrajte ofanzivno, presing boli nas uvo ko je sa druge strane. Protiv junajteda je bilo sasvim dobro ofanzivno, igrao se fin presing, ipak su druga ekipa prvenstva i imaju odlicne individualce, i oni se nesto pitaju u utakmici, ne moze sve od nas da zavisi. Takdje treba primetiti da prica o tuhelovim ljubimcima pada u vodu - u teskoj utakmici i derbiju nisu mu ni minut igrali alonso i jorzinjo. Tu su kristensen, azpi i ridiger ali je i vise nego ocigledno da igraju iznenadjujuce dobro. Cak mu kristensen nije igrao protiv sotone, dao sansu zumi i bas je zuma pogresio. Cak je sad rizik da igra silva kad je nazad sve solidno Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310667 Realno, igramo bolje pod Tuchelom nego pod Lampardom. Ajmo dalje. Lampardova ekipa s pocetka prosle sezone guzi ovu Tuchelovu glat. Elem, nije tema Lampard nit ga iko spominje. Tuchel forsira uzasan takticki i sahovski fudbal zasad u Celziju, s ogromnom dozom opreza. Igra defanzivno kroz posjed, drzi se lopta u svrhu sprecavanja protivnika da dodje u sansu. Nema nimalo direktnosti, nema uigranih kombinacija niti pokusaja,, a tim je strasno osakacen nedostatkom jednog ofanzivnijeg igraca. Presing je cesto neuspjesan obzirom da se ne napada s dovoljnim brojem igraca. Imamo dosta igraca individualno koji se ne snalaze na pozicijama, dobijes osjecaj da je covjek prilagodio cijeli tim i igru losijim pojedincima u ekipi umjesto obratno. klicko takticar da, nisam stavio navodnike ali zna dobro onaj koji razumije fudbal na sta sam mislio. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310675 Istina, mislim kako fali napadačkog segmenta, premalo prilika stvaramo, sa premalo igrača napadamo. Po meni bi se trebalo vratiti na formaciju sa 4, bez obzira na odličnu defanzivu. Previše igrača u ovoj formaciji ne igra avoju prirodnu poziciju Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310684 Covjek tu mjesec dana, sta ocekujes? Da pobjedjujemo svaku utakmicu po 2-3 gola razlike? Danas koliko god dosadna utakmica bila, mi smo bili bolji protivnici. Njihove jedine sanse su bile van 16m. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310686 Vratiti malo film unazad, zadnjih 5-6 utakmica pod Lampardom. Mislim da se na prste jedne ruke moze izbrojati koliko smo sansi stvorili (tipa Fulham s igracem vise pobjeda golom iz penala). Konkretno za danasnju utakmicu nemam neke prevelike zamjerke na Tuchela, cak je i parazita Alonsa izbacio iz sastava, storili smo odredjen broj sansi (ono Giroud je morao zabiti, takodjer i Ziyech) koje su trebale biti dovoljne za pobjedu. Ne vidim da smo se branili u ovoj utakmici, kontrolisali smo igru, izmjene nisu bile defanzivne. Jedino sto bi se slozio jeste da fali igraca ofanzivno, sad zbog cega je to tako moze se polemisati jer kad se pogleda na papiru mi bi trebali napadati sa 5 6 igraca (Giruod, CHO, Chilwell, Mount, Ziyech pa i jedan od defanzivnih veznjaka). Hocu reci da nije to toliko defanzivno kako pojedinci predstavljaju. Ja bih licno probao sa Havertzom iza napadaca, mislim da je momak fudbalski inteligentan i da nesto moze iskreirati plus je opasnost iz drugog plana. S obzirom na formu Pulisica i Ziyecha nema se šta izgubiti.Ocigledno da nemamo apsolutno ama bas nijednog ofanzivca koji je u formi, i to je najveci problem. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310690 Izvini Bari, ali kakve veze ima koliko šansi je stvoreno? Može biti i 10x više šuteva kad je dati gol misaona imenica. I ovo golova što je dato na prethodnim utakmicama (a može ih prebrojati onaj čiko što radi na cirkularu i nema pola prstiju) ništa nije izašlo iz tih "silnih" kreiranih šansi. Ne bacam drvlje i kamenje na Tuchela, ali neka priča da se nešto vanserijski popravilo nije istina, srećom rezultati su zadovoljavajući i određeni aspekti igre, ali ako neka stvar nije dobra to je igra u napadu (izuzmimo muktropno mrcvarenje lopte). Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310691 Covjek tu mjesec dana, sta ocekujes? Da pobjedjujemo svaku utakmicu po 2-3 gola razlike? Danas koliko god dosadna utakmica bila, mi smo bili bolji protivnici. Njihove jedine sanse su bile van 16m. Zabili smo 10 golova u 9 utakmica pod Tuchelom. Mislim da je očito kako nitko iz toga ne može očekivati da pobjeđujemo sa 2-3 gola razlike. Koliko god bili dobri u defanzivi, naprijed štekamo i očekujem da se poboljša taj segment igre. Dosta naših ofenzivnih igrača u ovoj formaciji igra van prirodne pozicije Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310692 Izvini Bari, ali kakve veze ima koliko šansi je stvoreno? Može biti i 10x više šuteva kad je dati gol misaona imenica. I ovo golova što je dato na prethodnim utakmicama (a može ih prebrojati onaj čiko što radi na cirkularu i nema pola prstiju) ništa nije izašlo iz tih "silnih" kreiranih šansi. Ne bacam drvlje i kamenje na Tuchela, ali neka priča da se nešto vanserijski popravilo nije istina, srećom rezultati su zadovoljavajući i određeni aspekti igre, ali ako neka stvar nije dobra to je igra u napadu (izuzmimo muktropno mrcvarenje lopte). Pa cekaj kako sanse nisu mjerilo? Pa ne moze Tuchel zabiti gol umjesto igraca. Svasta majke mi ... Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310693 Pa cekaj kako sanse nisu mjerilo? Pa ne moze Tuchel zabiti gol umjesto igraca. Svasta majke mi ... Daj Hamco kakve šanse? To što u statistici piše 10 šuteva na gol ne znači da su to neke šanse. Doslovno su ljudi nekreativni i u dobre pozicije za šut dolaze jako teško, evo danas je bila jedna jedina šansa kako treba iz tog silnog posjeda. Ako su šanse mjerilo onda neka su bar dobre, a ne otvorio se prostor za šut sa 22 metra od gola. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310694 Lampardova ekipa s pocetka prosle sezone guzi ovu Tuchelovu glat. Lampardova ekipa sa početka prošle sezone gubi 2:0. Zouma pravi penal nad Wernerom, Jorginho iz skoka zabija. Drugi gol zabija Alonso iz slobodnog pod prečku Kepa nemoćan. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310698 Zabili smo 10 golova u 9 utakmica pod Tuchelom. Mislim da je očito kako nitko iz toga ne može očekivati da pobjeđujemo sa 2-3 gola razlike. Koliko god bili dobri u defanzivi, naprijed štekamo i očekujem da se poboljša taj segment igre. Dosta naših ofenzivnih igrača u ovoj formaciji igra van prirodne pozicije Slazem se. Havertz ce vjerovatno dobiti priliku uskoro. Oporavio se i ako je Ziyech dobio sansu i on ce. Pored povreda meni je problem i forma Ziyecha, Pulisica pa cak i Wernera. U napadu osim Girouda koji je igrac koji ceka priliku jedini jos Mount nesto igra. Odoi je takodje solidan ali ostali su tanki. Koliko god na Ziyecha bio ljut igranjem ce i on biti samo bolji. Takodjer ce i Havertz donjeti veliki plus svojom igrom. Mislim da cemo vremenom biti bolji ali moraju i igraci pronaci bolju formu od trenutne. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310703 Izvini Keru ali kako nema? Od 10 onakvih prilika Giroud ce 8 puta pogoditi, Ziyech ce narednih 5 onakvih prilika zabiti. Da je bilo koja sansa usla bilo bi dovoljno za pobjedu. Ne zelim da budem neki advokat Tuchelu tu je mjesec dana, odigrali smo 8 9 utakmica, raznoraznih protivnika, različite kvalitete i u razlicitim takmicenjima. U tih 8 utakmica NIJEDNOM nismo bili u podredjenom polozaju, NIJEDNOM nismo izasli na bod, da se branimo, igramo presing (u naletima jer nisu spremni u kontinuitetu igrati tako)... Sta ste ocekivali za mjesec dana? Al realno sta se ocekivali i cemu ste se nadali? Opet ponavljam nemamo nijednog ofanzivnog igraca u formi. Da imamo barem jednog (necu reci Hazarda u primeu, evo npr Pulisic od prosle sezone) imali bi vise golova kontu, samim time i bodova. Uvjeren sam u to Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310721 Covjek tu mjesec dana, sta ocekujes? Da pobjedjujemo svaku utakmicu po 2-3 gola razlike? Danas koliko god dosadna utakmica bila, mi smo bili bolji protivnici. Njihove jedine sanse su bile van 16m. Ne razumijes opet. Tuchelu se zamjera pristup, ne rezultat. Pristup je ekstremno ziheraski, do te mjere da pocinje daviti. Sto je tesko skontati raju kojoj smeta gledati smaracki fudbal? A imas igrace da to ne bude tako. Kaze izmjene nisu bile defanzivne. Nisu vala bile ni ofanzivne, a nama su bodovi mnogo vise trebali nego Unitedu, jos smo kuci igrali. Niti u jednom trenutku nije pomislio napasti, makar malo rizikovati. Fudbal je igra i sport, nije sah jebani. Volio bih sad vise da je promijenio formaciju, gurnuo ekstra igraca u ofanzivi, pokusao ici na 3 boda pa makar i usla neka frljoka pozadi. Al neka hajd, nemojte samo onda pricati da ste za neki brz i napadacki fudbal a podrzavati ove sahovske partije i nadmudrivanja. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310726 Ne znam brate ali mi konstantno imamo kontrolu nad protivnikom. Mozda moze bolje ali opet kazem, skoro je covjek dosao, odmah u vatru uskocio, nema vremena ni za uigravanje nekih akcija jer nemas vremena za trening, svaka tri dana utakmica, putovanja, valja ekipa i odmoriti nakon utakmice. Ne znam ali nije sve tako crno i bijelo ko sto covjek misli. Niti je Tuchel madjionicar niti moze sve odjednom preko noci da funkcionise. Za sad sam ja zadovoljan. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310730 Niko nas nije nadigrao. Svaku utakmicu smo bolji bili. Napadaci nisu u formi. Tuchel mjesec dana tu. Svi igraju bolje nego sto su pod lampardom igrali, pogotovo chi. Zadovoljan nego sta. Celsi nije nikad igeo brz napadacki fudbal. Mozda kod karla jedino. To sto neko hoce gvardiolu kao trenera to je druga stvar. Ja ne moram gledat bez i napadacki fudbal, nego ne zelim da gledam celsi kako se brani 90 minuta. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310735 Ma dobro i vi pretjerujete, niko ne kaže da Tuchel ne radi dobar (čak i odličan) posao, ne kažem ni da je njegova greška, jednostavno meni se ne dopada što je tim jako neefikasan i što igrači nisu u stanju doći do dobrih šansi. Nisu ni efikasni kad dođu u takve šanse, ali mislim da je najveći problem što na sve to iz posjeda dolazi jako mali broj dobrih šansi. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310737 Ma samo malo vise mastovitosti naprijed i to je to. To mora i Tuchel pogurati, ali i igraci moraju malo bolje odluke donositi i onda odmah cemo vise sansi stvarati. U odbrani smo fenomenalni, sredina odlicna, svaku utakmicu dominiramo. Samo eto, jos napad da krene i mi smo druga najjaca ekipa u Engleskoj. Daleko bolje je ovo, nego ono s Lampardom. Ne igra se sahovski, nego fura se pas igra, pokusava se nesto kreirati, ali tesko je kada vec pola godine u napadu osim Mounta nijedan igrac nije raspolozen. Slabo koji trener bi ovako ekipu digao, da smo ovako dominantni protiv svih protivnika do sada, a to je Tuchelu uspjelo. Svaka cast. Dalje, prestanite pricati kako je ziheraski, kako je previse igraca nazad kada to nije tacno. To sto Odoi je na papiru wb, u praksi je daleko od toga. Mi imamo konstantno 4 igraca naprijed + veznjake, ali pogresne odluke tih istih igraca nas zezaju. Odoi nista defanzivnije ne igra, nego ranije kada je na papiru bio krilo. Malo manje gledat sastave prije utakmice, a vise pratiti samu utakmicu. Prijavi
28. februar 2021.5 god. comment_310741 Mozda stvaramo manje prilika ali zato ih primamo skoro pa nikako. Ako ne racunamo autogol Rudigera, nama je samo Minamino zabio gol a igrali smo i protiv Tottenhema, Atletica i Uniteda od ovih 9 utakmica. Sto niko ne pohvali tu stranu Tuchela? Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.