Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Jel iko jos primijetio da je liku lijevo uho klempavije od desnog? Stvarno ne znam da sam ikad vidio tako nesto dosad.

Je li realno da si to tek sad primijetio? :D

Uh, šta reći za ovu sezonu, stvarno čudna sezona, od očaja do zvijezda reklo bi se, moram da priznam da ništa nije ukazivalo na ovaj veliki uspjeh koji je ekipa ostvarila. Naravno momenat sezone je taj prelaz Lampard-Tuchel, naravno da je i ljudima u klubu bilo teško dati Lampardu otkaz, iz dva razloga, prvi razlog je što je legenda kluba u pitanju, a drugi je što se davanjem otkaza Lampardu potpisala kapitulacija tog projekta zasnovanom na nekoj lijepoj priči i romantici, projekta u koji su mnogi vjerovali i koji je u mnogima podigao taj elan nakon par tmurnih sezona, znate ono legenda kluba trener a Chelseajeva djeca na terenu. Jedino veliko hvala Lampardu što je preuzeo ekipu kada smo bili brod koji tone, još jedno veće hvala što nam je ostavio u amanet igrače poput Mounta i Jamesa. Dalje od toga nije moglo,  vjerovatno je Lampard došao prerano na klupu Chelseaja, Chelsea kao veliki potrošač trenera ga je potrošio vrlo blizu Falilo je tu trenerskog znanja i iskustva, falilo je te neke taktičke zrelosti,  bez toga na ovom nivou jednostavno ne ide na stranu romantika i sve ostalo, na momente bio je prisutan i totalni amaterizam.

Dolazak Tuchela je baš taj trenutak kada se prelomila sezona, njegov početak na klupi Chelseaja pod nazivom "Oživljavanje mrtvaca 2" je bar meni bio iritantan, iz razloga što sam mislio da se Chelsea riješio pojedinaca. Naravno to je radio da bi cijelu ekipu provukao kroz taj "filter kvaliteta" i uočio šta i koliko od koga može očekivati, taj filter je pokazao mnogo toga, prije svega na koga se može računati uvijek a na koga 2 puta godišnje. Tuchel je prije svega pažnju posvetio defanzivi jer je tu i bilo najviše prostora za napredak, od razbijene bande napraviti šampionsku odbranu je stvarno nešto što treba pohvaliti, Rüdiger je vjerovatno najbolji dokaz toga, naravno u Silvi smo dobili lidera koji nam je bio potreban. Ofanziva je osakaćena lošom realizacijom, prosto nemamo lijeka za to, bolest od koje često bolujemo. Veliki posao je odradio Tuchel, opisao bi to kao nešto nestvarno.

Naravno granica između uspjeha i neuspjeha u fudbalu je uvijek mala, izgubljeno finale protiv Leicestera, plasman u LP na krilima Balea, sve su to neke situacije na koje nismo dobro reagovali, srećom osvajanje LP je zalijecilo sve rane, ogroman uspjeh i Tuchela i ekipe. Govorio sam već o tome, mislim da još uvijek nismo svjesni šta smo uradili, titula iz 2012. je nešto posebno naravno, ali ova titula je nešto što nas je približilo ostalim velikanima bliže nego ikad, druga titula LP u posljednjih 10 godina nije šala. Gledajući finale protiv Citya bio sam ponosan jer sam gledao Chelsea koji je spreman na borbu do zadnjeg daha bez obzira ko je na drugoj strani, hrabri Chelsea i Chelsea za velike stvari je nagovjestila već utakmica protiv Reala. Moj neki zaključak posle svega ovoga je da je Chelsea pod vodstvom Tuchela ekipa zadatka, ubili smo se za nokaut fazu, ako se posvetimo određenom protivniku 99% to odradimo rutinski, ligaški sistem nam mnogo manje odgovara, tu se ne snalazimo. Vjerovatno iz razloga što se mnogo trošimo za svaku pobjedu, kao takvi čim upadnemo u taj sistem srijeda-subota to je to kiks je neizbježan, fali te neke rutine u pobjeđivanju, naravno sve je to povezano sa lošom realizacijom.

U svakom slučaju prelijep je osjećaj ponovo biti prvak Europe, prelijepo je bilo  ponovo vidjeti Chelsea u velikim bitkama, prelijepo je ponovo slaviti velike uspjehe, hvala im za to. Fokus ne smijemo gubiti, glad ne smijemo gubiti, nadograditi ovaj uspjeh sljedeće sezone.
Ono sto treba naglasiti jeste sljedece:

Kada smo osvojili ligu sampiona 2012. godine, to je bio kraj jedne ere.

Osvajanje lige sampiona 2021. godine je zapravo pocetak jedne velike ere.

Ono sto treba naglasiti jeste sljedece:

Kada smo osvojili ligu sampiona 2012. godine, to je bio kraj jedne ere.

Osvajanje lige sampiona 2021. godine je zapravo pocetak jedne velike ere.

Upravo to !

Neko je napisao da je izvukao maksimum iz svih igrača, tu se ne bih slozio. Izvukao je maksimum iz odbrane. Silve i Azpija koji lagano završavaju svoje karijere te Christensena i Zoume... Svi ostali igrači imaju mnogo potencijala i prostora za napredak ali bukvalno svi.

Naravno opet je bitno odraditi dobar prelazni rok i ubosti sa pojačanjima. Ništa previše, treba imati dobar balans i jaku rotaciju i zadovoljstvo u ekipi. Pored toga ne treba zanemariti još talenata koje imamo. 

Ova skupina se izdvaja upravo zato što niko nije neki mrtvi superstar. Ni Kai ni Timo koji su plaćeni mnogo, ni jedan od njih nije neki plejboj nego su timski igrači. Poginuće za ekipu, presjediće na klupi kada treba i to je to, opet će ući sa klupe i dati sve od sebe.

Takvi nam trebaju

Ova skupina se izdvaja upravo zato što niko nije neki mrtvi superstar. Ni Kai ni Timo koji su plaćeni mnogo, ni jedan od njih nije neki plejboj nego su timski igrači. Poginuće za ekipu, presjediće na klupi kada treba i to je to, opet će ući sa klupe i dati sve od sebe.

https://www.youtube.com/watch?v=D4qsPtuhUYA

Ovaj klip objašnjava sve. Čovjek sjedi na klupi i uživa. Ima igrača koji kad su na klupi slože facu i ništa ih ne zanima.

Kad skontas kai i mason po 20 21 godinu imaju a vec uzimaju LP.
Sta ce bit kad dodju u svoj prime i budu imali iskustva.

tad ce igrati za real ili barcelonu

• 1 mjesec kasnije...
  • 3 sedmice kasnije...

tad ce igrati za real ili barcelonu

Dobra stvar je ta sto prolazi era vladanja Reala i Barselone, i to vec uveliko. Nesto slicno sto se zadesilo Milanu i sto je sasvim normalno kroz određeni period. Ja bas mislim da Chelsea ima priliku postati izbor broj 1 za svaku veliku zvjezdu.

https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1425128142650363909

Tako treba da razmislja trener Celsija. Da li je s druge strane Vimbldon ili PSZ, potpuno je nebitno.
Kad se takav stav usadi igracima u glave, moci cemo i mozemo svakog da dobijemo.
https://twitter.com/cfc_felix_/status/1427231307269038092?s=19

Sve i da ne navijam za Chelsea, morao bih priznati da smo velika klasa.Od odnosa prema bivšim igračima,ponašanja predstavnika kluba u javnosti i mimo nje,pokretanje kampanje protiv diskriminacije do odnosa prema protivnicima je top.Čak su se i navijači smirili i nismo bili ni za Super ligu ispočetka.
Volio bih da ga krene i vjerujem da može, ali što se tiče njegove taktike ono je tanko bilo. Na njegovom mjestu volio bih da me zaborave neko vrijeme.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.