Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

Diablo aj dozovi se molim te

Sinoć Juve izađe sa dva "napadača" tačnije jednim Chiesom koji je krilo, dakle nije klasični napadač i Bernardeschiem koji je bukvalno kurčina od igrača u svakom smislu i odgovor Tuchela na to sve je 3 stopera i Azpi kao WB... strašno, baš sam negativno iznenađen od izbora ekipe, do načina na koji se postavila utakmica... Da li je uopšte bilo potrebe da se igra sa tri stopera ? Da li može nekada da se igra sa 2 stopera uopšte ili su retardirani ako nisu trojica pozadi u čemu je problem?

Ovo sinoć mi je bilo gore od patnje protiv Citya, tu se vidjelo da su nas ljudi uzeli taktički ali ova nemoć od sinoć mi teže pada

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Da li može nekada da se igra sa 2 stopera uopšte ili su retardirani ako nisu trojica pozadi u čemu je problem?

Ovo sinoć mi je bilo gore od patnje protiv Citya, tu se vidjelo da su nas ljudi uzeli taktički ali ova nemoć od sinoć mi teže pada

Bukvalno ovo, 3 štopera bi imala smisla da su nam ovi wing-backovi mnogo ofanzivniji, ali on izvede tri štopera i dva nazovi wing-backa (više back nego wing) koji jedva da išta doprinose napadu. I onda čitam komentare kako nam odbrana funkcioniše, a napad ne. Pa mora funkcionisati odbrana kad smo naslagali 8 defanzivaca.

Sastav je bio standardan, očekivan. Azpi je igrao na WB jer nemamo zamjenu za Jamesa (Odoi nije WB i guranje Odoia na to mjesto je suludo). Ostalo očekivano (nažalost Alonso je očekivan).

Strašno nam fali Mount, bez Mount mi nemamo kreativca na kostantoj razini, Pulišić vječno ozljeđen, Ziyech i Kai igraju toplo hladno (češće hladno), Odoi sve više liči na tipičnog propalog Engleskog talenta... Jedino se u Mounta možemo pouzdati.

I onda kad nemaš njega i još pritom ti fali desni bek normalno da si u napadu bezopasan i bezidejan, ovi ti uvale nekako gol i dobiješ rezultat od jučer.

RLC pokazuje neke naznake života, nadam se da će uć u formu, silno nam je potreban još netko to može bit opasan po gol

Sastav je bio standardan, očekivan. Azpi je igrao na WB jer nemamo zamjenu za Jamesa (Odoi nije WB i guranje Odoia na to mjesto je suludo). Ostalo očekivano (nažalost Alonso je očekivan).

Strašno nam fali Mount, bez Mount mi nemamo kreativca na kostantoj razini, Pulišić vječno ozljeđen, Ziyech i Kai igraju toplo hladno (češće hladno), Odoi sve više liči na tipičnog propalog Engleskog talenta... Jedino se u Mounta možemo pouzdati.

I onda kad nemaš njega i još pritom ti fali desni bek normalno da si u napadu bezopasan i bezidejan, ovi ti uvale nekako gol i dobiješ rezultat od jučer.

RLC pokazuje neke naznake života, nadam se da će uć u formu, silno nam je potreban još netko to može bit opasan po gol

Možeš staviti 4 pozadi Azpi i Chilly kao bekovi CHO krilo pa da smirite malo a i da je igrao sinoć kao WB u odbranu se i ne bi morao vraćati tako da bi bio krilo a ne Wing Back

Kako god Tuchelova greška što je tu opet gurao Azpija...

Mogao je, ali nije očekivano da će to učinit. Teško očekivati da će trener promijeniti formaciju protiv jednog Juventusa ako je dosad sve igrao u istoj samo radi izostanaka jednog igrača. Malo trenera bi to učinilo. A i lako je sad nakon poraza govorit, ali pitanje kako bi se ekipa odigrala u nekoj drugoj formaciji nakon što više od pola godine igra ovako...
U svakoj od postavki ti moras nesto zrtvovati, igraca, segmente igre ili slicno. Ako igramo sa 4 pozadi problem je kako ukomponovati ovo ispred. Generalno slazem se da bi to mogo biti neki specijal kad treba da napadnes sa vise igraca i juris rez i to mu ide na dusu jer to dosad nije uspeo da ukomponuje. Ali svakako smo pozadi dosta ranjiviji sa 4 a u pas igri gubimo.
Tuhelova filozofija fudbala jesu ta povremena vracanja lopte nazad ne bi li izvukao igraca protivnika a za to mu trebaju levi desni i centralni stoperi koji ucestvuju u pas igri. A kad igras sa 4 svaki kiks na sredini sa tim pasovimaa unazad su veliki rizik da nas kazni protivnik. Seti se samo kod Lampsa kako su nas kaznjavali.
Da nije vracao odredjene igrace u zivot ne bi bio u toj poziciji. Ali odlucio se tim putem pa vidjecemo kako ce dalje ici. Samo je smijesno da Azpi i dalje toliko utakmica igra u 2021. godini a cinjenica da je mrtvi Alonso uopste u klubu danas, kamoli neizostavni starter je stravicna.
Mene ne nervira vise toliko ni odabir igraca nego pristup. Na siguricu igramo. Protiv Citya isto pickice, izasli da se branimo na svom terenu, protiv Juventusa jalovo sa bezbroj dodavanja. Na prvu pomislio bi covjek da je 70% posjeda napadacki, ali kurac moj kad je svaki pas bio kruzenje i vracanje nazad.

Daj malo presinga, ne znam kad smo zadnji put odigrali neki presing.

Ne kazem, nije smak svijeta, tek smo krenuli u sezonu ali on mora ponovo pronaci muda i zaigrati hrabrije, probati malo i mijenjati formaciju jer su nas protivnici sad poceli i citati.

Nakon utakmice sa Tottenhamom mi se vratio onaj neki stari osjećaj iz šampionskih sezona pod Conteom i Mourinhom. Ono kad pred početak utakmice znaš da ćeš da pobijediš, bez obzira na to ko je protivnik i jesi li možda prvi primio gol na utakmici. Naredne dvije utakmice koje smo odigrali su me vratili u neki drugi period kad ne možeš da budeš toliko siguran. Nije problem izgubiti te dvije utakmice. Nećemo zbog jednog poraza izgubili titulu, niti ćemo zbog jednog poraza nešto propustiti u Ligi Prvaka. Problem je što na te dvije utakmice nismo pokazali skoro ništa i što su obje bile totalni promašaj. Dolaze loši periodi svakom klubu u svakoj sezoni. I najveći šampionski timovi su imali loših utakmica i loših serija. Mi smo u septembru sve vrijeme igrali ispod očekivanog nivoa. Protiv Ville nismo bili ništa bolji, protiv Tottenhama slabo prvo poluvrijeme, Zenit mučenje, kup sa Villom takođe. Želim vjerovati da su ove slabije igre samo prolazna faza i da nismo ušli u crnu rupu kao sa skoro svakim prethodnim trenerom.

Ja ga razumijem zašto forsira ovu 3-4-3 formaciju. Vidjeli smo kako izgleda naša odbrana u cjelini sa ovom formacijom, a kako u drugim formacijama. Takođe smo vidjeli i kako svaki od njih pojedinačno izgleda. Ova formacija mu je donijela i trofej u Ligi Prvaka i vodi se onom čuvenom "tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati". Znam i da svaka formacija može izgledati i defanzivno i ofanzivno i da se sa više defanzivnih igrača može igrati dobro prema naprijed, ali mislim da je previše 3 klasična štopera, Azpilicueta i Alonso na bekovima i 3 vezna Kovačić, Kante, Jorginho. Čak i za utakmicu u kojoj ćemo se više braniti nego napadati. Možemo mi nekad i dobiti sa tim sastavom, ali češće nećemo.

Pokazao je Tuchel do sada da je pametan. Nadam se da će biti pametan i u budućnosti, posebno kod izbora igrača i formacije. Znam da se odbrana sporo uigrava, da nije lako preći sa jednog sistema na drugi, ali ništa ga ne košta da proba nešto drugo. Pa kad je tek došao promijenio je sa 4 na 3/5 u odbrani i odmah su se navikli. Što se ne bi mogli tako brzo i vratiti na staro? Kao što je odbrambenim lakše kad ih je više, tako je i napadačima lakše. Jedan dodatni igrač naprijed neće stvoriti veliku gužvu. Treba i to probati.

U svakom slučaju 100% podržavam trenera i vjerujem da ova ekipa može biti prvak Engleske.

Taj plan B je najveći problem jer ga uopste i nemamo, svaka formacija pa tako i ova koju sada igramo ima svoje nedostatke, prosto je prirodno da nekad formacija i taktika ne funkcionišu tako da potrebno je da postoji ta neka formacija kao plan B, kao to neko iznenađenje za protivnika, mislim da imamo igrače i za 4-3-3 i za 4-2-3-1. Već duže vremena se patimo, ali smo nekako pobjeđivali, na par utakmica na tu neku motivisanost Lukakua, nista to nije problem ni da se odigra loše ni da se izgubi, problem je ta neka bezličnost u utakmicama protiv Citya i Juventusa, ostali smo nedorećeni, ni tamo ni ovamo. Ne vidim ni jedan razlog da onako odigramo protiv Citya, da bunkerišemo na Bridgeu, ugušili nas pressingom, Juventus nas isto ugasio na način na koji smo mi planirali odigrati protiv Citya.

Drugi problem je da tako kazem "lažna širina" naše ekipe, mi širinu imamo samo na papiru, u praksi nema šanse. Jednostavno imamo dosta njih koji ne donose ništa a čine tu neku "širinu", evo nema Mounta i mi u kanalu, jednostavno nema igrača da poveže sredinu terena i napad, Ziyech, Odoi, Havertz, Werner, sve kad ih spojiš mozda bi dobio jedan gol a mozda ni jedan, mislim da što se tiče napadacke linije da je tu Lukaku osuđen sam na sebe.

Treći problem mislim da je selekcija igrača, kada igras u formaciji u kojoj imas wing bekove jednostavno ti tu trebaju dva brza, prodorna igrača koji su tehnički potkovani a opet i trkački moćni, i onda ti tu staviš Alonsa i Azpija, automatski režeš sam sebi krila. Pretrpamo formaciju igračima koji su nemoćni da doprinesu ofanzivi, mora se tu malo vise balansirati, malo više razmisljati logički.
Raduje cinjenica da je ostavio neke igrace na klupi nakon izuzetno losih partija. Tu mislim ponajvise na Havertza i Ziyecha kao i Alonsa.

Iako mrzim reprezentativnu pauzu ovaj put mislim da dolazi u pravo vrijeme. Pulisic i Kante bi se trebali oporaviti, mozda cak i James.

Bice jos igraca koji nece ici sa reprezentacijom nego ce ostati trenirati u klubu. Tu prije svih mislim na Chilwela, RLC, Chalobah, Barkley, Odoi, Kante, Pulisic...

Jedni da dignu fizicku spremu a drugi da se jos vise nametnu.

Presing da bi igrali, moramo Lukakua izbaciti, a to sumnjam da ce se desiti. Lukaku samo hoda naprijed, to nas zeza.

Može se to nadomjestiti, jedan igrač ako ne pritišće u ovom slučaju Lukaku, samo treba da hoda gdje treba i da stane i postavi se gdje treba, ne mora puno trčati 

Slažem se sa ovime što King kaže da nemamo plan B. Evo juče nakon što smo ih uništavali u prvom poluvremenu, Ralph odma pravi izmjenu i prilagođava svoju formaciju našoj i odma je bilo mnogo teže bilo šta uraditi.

Tako da treba nekada iznenaditi protivnika, nije ovo era Sarria da uvijek napamet znaš šta će se dešavati.

Treba biti realan, imali smo bas tezak raspored i bilo je nemoguce da ne kiksnemo nedje. Ja sam prezadovoljan, covjek mijenja evo ozivio RLC i Barklija, vratio Bena u prvu. Pitao sam prosli put ocemo li sto mijenjat i eto promijenio je :D
  • 2 sedmice kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.