24. maj 2021.5 god. comment_315507 Tuchela dijeli od slavw golgeter. Daj napadaca rutinirat cemo 90% utakmica. Inace ovi promasaji ce ga kostat posla Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315513 Al mi na svakoj utakmici stvorimo po 5 odlicnih prilika. Evo pogledajte jucersnju utakmicu (ili hajlajtse), u prvih 25 minuta smo trebali voditi sa 2 gola razlike. Cak sam ja juce vidio tu raznovrsnost koje prije nije bilo. Stvarali smo prilike na razne načine : pokusali sa distance (prvenstveno Mounta), utrcavanja izmedju stopera Wernera, dvije prilike smo stvorili nakon Jorghinovih lopti preko odbrane i Azpijevog pravovremenom utrcavanja, jedini go smo postigli iz kombinacije na desnoj strani (dupli pas Ziyecha i Pulisica), prilika Havertza je dosla poslije centarsuta sa lijeve strane itd itd. Hladne glave pogledajte hajlatse i vidjet cete da niste upravu barem sto se tice jucerasnje utakmice. Mene najvise brine realizacija, ovo je postalo iritantno sta su nasi napadaci u stanju promasiti. Sve se nadam negdje ce ih procepiti ali nista. Upravo to, jedino da Tuchel udje na teren umjesto Mounta i smjesti u mrezu onaj zicer sa peterca u mrezu protiv Aston Ville ili da umjesto Havertza bude na terenu protiv Arsenala i zabije onu situaciju 1 na 1. Da ponekad ziherise i ide previse na sigurno jeste, najbolji dokaz za to je utakmica protiv Lestera u kupu gdje smo mogli nagaziti od prve minute onakvim tempom pa nam se ziherizam obio o glavu na kraju, ali sta da se radi nije on krivac sto u vecini utakmica napadaci promasuju prilike. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315514 To da se toliko izrazitih prilika promasuje svaki mec neminovno bi u fudbalu znacilo da nakon nekoliko takvih utakmica (a vi tvrdite da je svaka takva) dodje barem jedna kad igrace procepi i zabijes 5-6 ili 7-8 golova. Malo je cudno da u pola sezone nijednom se nije desilo, a kreiramo masu sansi svaki mec. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315519 Pa hajd reci da protiv Reala nije trebalo past 6 golova u drugoj utakmici? Protiv Arsenala Havertz 1v1 promašuje, dvije prečke smo pogodili. Da može bolje, svakako da može al je ovo još uvijek puno bolje od Lamparda i to za 4 mjeseca. Treba nam prisustvo nekog centarfora oko kojeg će se 'zabaviti' protivnički štoperi. Kane bi bio idealno rješenje za naše probleme. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315521 Ajd vidjecemo bas. Samo se nadam da tada ukoliko ne uspije nece izgovor biti sto nismo dobili Kanea (kojeg je ionako gotovo pa nemoguce uzeti). Navedi ti jednu gdje nakon bruke promasaja dosao neko koga smo natrpali s poslom. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315522 Malo je cudno da u pola sezone nijednom se nije desilo, a kreiramo masu sansi svaki mec. Pa bukvalno sam sam to i napisao u svom prehodnom postu. Sve se nadam da ce nekog procepiti i da cemo zabiti 6 golova ali se to ne desava, sto je bas precudno. Volio bih da cujem misljenje i za prvi dio mog posta tj da li smo juce igrali ravnovrsno u napady (naveo sam prilike i preporucio da se pogledaju sazeci) ili je mozda to samo meni bilo ravnovrsno. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315524 Pa bukvalno sam sam to i napisao u svom prehodnom postu. Sve se nadam da ce nekog procepiti i da cemo zabiti 6 golova ali se to ne desava, sto je bas precudno. Volio bih da cujem misljenje i za prvi dio mog posta tj da li smo juce igrali ravnovrsno u napady (naveo sam prilike i preporucio da se pogledaju sazeci) ili je mozda to samo meni bilo ravnovrsno.Cudno je definitivno. Neko je u pravu od nas, jer nema treceg objasnjenja. A jucerasnju utakmicu nisam gledao, vidio sam samo rezultate na kraju i obradovao se porazu Lestera. Ali me zabrinjava stanje u ekipi pred najbitniju utakmicu sezone. Inace ne volim gledati utakmice u reprizi, ni kad ne znam konacni rezultat. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315526 Nikad nismo raznovrsnije napadali, i sam Tuchel je objasanjava kako radi treninge, ne uvezbavaju neki konkretan sablon nego uigrava igrace da u razlicitim situacijama uvek imaju raznovrsne opcije, po tome je drugaciji i od Kloppa i od Guardiole, kao tim imamo raznovrsne nacine da dodjemo do gola. Pored napadaca koji ce sve te prilike pretvoriti u golove, ekipa trenutno nema nekog ko ce bas moci da izmisli golove, nekog poput Hazarda. U teoriji, Pulisic bi to trebalo da bude, ali nije konstantan koliko bi trebalo da bude. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315530 Nikad nismo raznovrsnije napadali, i sam Tuchel je objasanjava kako radi treninge, ne uvezbavaju neki konkretan sablon nego uigrava igrace da u razlicitim situacijama uvek imaju raznovrsne opcije, po tome je drugaciji i od Kloppa i od Guardiole, kao tim imamo raznovrsne nacine da dodjemo do gola. Pored napadaca koji ce sve te prilike pretvoriti u golove, ekipa trenutno nema nekog ko ce bas moci da izmisli golove, nekog poput Hazarda. U teoriji, Pulisic bi to trebalo da bude, ali nije konstantan koliko bi trebalo da bude. Jedino sto si u pravu su zadnje 2 recenice. Ostatak nema sta komentarisati, to moze napisati neko ko je potpuno pristrasan ili gleda Celzi od dolaska Tuchela. Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315562 To da se toliko izrazitih prilika promasuje svaki mec neminovno bi u fudbalu znacilo da nakon nekoliko takvih utakmica (a vi tvrdite da je svaka takva) dodje barem jedna kad igrace procepi i zabijes 5-6 ili 7-8 golova. Malo je cudno da u pola sezone nijednom se nije desilo, a kreiramo masu sansi svaki mec. Nedavno smo zabili 4 gola CP-u... I malo statistike, po xG-u smo zabili 10 golova manje nego što smo trebali. Inače, normalno da ima još prostora za napredak i u samoj igri, ali to ne ide preko noći. Govorite kako nema uigranih akcija? A kad ih su ih trebali uigrati kad se igra svaka tri dana? Lik nije tu niti 6 mjeseci... Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315570 Gledao sam svaku utakmicu naravno i već sam pisao o napredku u igri u napadu. Odbranu je bilo mnogo lakše postaviti i učvrstiti dok je u napadu malo teže. Bezidejni smo bili i pod Lampardom te i unazad nekoliko sezona. U zadnjih mjesec dana se zaista vide rezultati rada i na igri u napadu i na igri na postavljenu odbranu. Ono što utiče na naše nezadovoljstvo je prvenstveno jako loša realizacija naših igrača a tu Tuchel ne može ništa. Ukoliko uzme klempu sezona je 4.5 od 5 jebi ga onaj FA Kup još nisam prežalio. Dati mu sve u ruke preko ljeta, neka odradi što misli da treba, imao je pola sezone u ligi, vidio šta se igra i kako tako da može da se postavi za sledeću sezonu. Jedino čemu se nadam da će se formacija promijeniti... Prijavi
24. maj 2021.5 god. comment_315573 Jedino sto si u pravu su zadnje 2 recenice. Ostatak nema sta komentarisati, to moze napisati neko ko je potpuno pristrasan ili gleda Celzi od dolaska Tuchela. Pa pratim aktivno relativno od kako je AVB preuzeo, i sve vreme se kod svakog trenera kukalo kako se ne napada razonvrsno, kako nikad nemamo neki plan u napadu, kod Mourinha se npr znalo da se ni ne uvezbavaju neke akcije, imao Costu i Hazarda, kod Contea je super bilo na pocetku pa se brzo zalilo kako smo provaljeni i kako nema drugi plan, najvise pamtim one Azpijeve centarsuteve na Moratu, koji su nekoliko puta upalili iz tog perioda mada ta kombinacija nikako nije zamenila Costu, Sarrijevu sezonu nisam ispratio ali iz vasih komentara sto sam video se moze videti da je bio goli posed zarad poseda, Lampard je bio bezidejan, i to je to od trenera koji su bili u klubu makar jednu celu sezonu. Tuchelu se najvise pripisuju stvari na koje se na ovom forumu ljudi zale od 2011. :D A sto se tice filozofije Tuchelove, sam je objasnio licno kako vodi igrace, ima intervjua gde objasnjava sta trazi od igraca. Prijavi
25. maj 2021.5 god. comment_315650 Malo sam gledao statistiku ekipe kada je Tuchel u pitanju. Oni sto svi vidimo a to je da mnogo bolje igramo protiv velikih ekipa nego protiv manjih. Primjera radi i neka usporedba sa Lampardom. Protiv manjih ekipa, za isti broj utakmica Tuchel je osvojio 18 bodova naspram 21 Lamparda. S druge strane, protiv velikih ekipa tj top 7 ekipa, Tuchel je osvojio 20 bodova naspram 8 bodova Lamparda. Takodjer kad dodamo da smo pobjedili u ligi sampiona Atletico 2x, Real 1x, u FA kupu City, apsolutno nemamo problema protiv ekipa koje se iole otvore i zele igrati fudbal. Problem nastaje kada se ekipa povuce, kada nema dovoljno prostora, kada treba neki vic u igri. Ipak ono sto bih naglasio jeste to da sam zadovoljniji i sigurniji u blistavu buducnost sa Tuchelom jer smatram da je lakse popraviti igru protiv manjih klubova nego da to moramo raditi protiv vecih klubova. Za sad sam itekako zadovoljan ovim covjekom pogotovo uzevsi u obzir sve okolnosti u kojima se nasao kao sto je dolazak u sred sezone, gust raspored, igraci koje nije on birao i sastavljao i nedovoljno vremena da se trenira sa njima upravo zbog velikog broja utakmica i stalnog putovanja. Svaka cast za sad a osvajanjem lige sampiona kupio bi me za sva vremena. Prijavi
25. maj 2021.5 god. comment_315653 U svakom slučaju puno povjerenje za narednu sezonu. Došao je dan pred prvu utakmicu, igra se svaka 3 dana, nema se vremena uvježbavati nešto posebno. Naravno da ćeš više pažnje posvetiti utakmici sa Realom u polufinalu Lige Prvaka nego utakmici sa Brightonom. Pa ko ne bi? Već sljedeće sezone će prvo imati pripremni period, a onda će imati i veće razmake između utakmica. Sigurno će se pronaći kvalitetna igra za male klubove. Kikseva će uvijek biti, kao i nezadovoljnih. Prijavi
26. maj 2021.5 god. comment_315663 Najlošija utakmica pod Tuchelom je ona protiv Brightona gdje se vidjelo da smo slomljeni. Kod ostalih tekmi sa slabije plasiranim ekipama u poslednje vrijeme najveći problem je bio realizacija. Tako je uvijek i bilo u Premiershipu, ovi slabiji kad se zabunkerišu ako ne iskoristiš par šansi što imaš ili ako ne probiješ to na vrijeme, najeba si Prijavi
27. maj 2021.5 god. comment_315755 Ima neku karizmu ovaj covjek, pravo gotivan lik. https://youtu.be/qUaWL2zrcJ0 Prijavi
28. maj 2021.5 god. comment_315798 I meni jako gotivan, inače primjeti mi se ovako kad priča da mu u PSGu i nije bilo baš najbolje, njih najmanje nekako spominje Prijavi
29. maj 2021.5 god. comment_315896 Ako Bog da zadrzat ce se u Londonu jos jako, jako dugo. Tuchel je vec sada usao u istoriju naseg kluba a tek je poceo da radi. Prijavi
29. maj 2021.5 god. comment_315915 Legenda, napravio je masinu koju samo trba nadogradjivati. Prijavi
29. maj 2021.5 god. comment_315979 Ja nemam dovoljno jak vokabular rijeci kojim bih se zahvalio ovom covjeku. Prijavi
29. maj 2021.5 god. comment_315984 https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1398767031651082245?s=20 Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.