8. maj 2021.5 god. comment_314342 Vala ako digne oba trofeja za koje ima priliku i ostanemo u top 4 (sto sigurno hocemo) mislim da zasluzuje prelazni rok po svojoj zelji. Dosta mi se svidja nacin na koji rotira ekipu, svi dobijaju svoju sansu, naravno ako znaju da se snalaze u sistemu u kojem on igra. Prijavi
8. maj 2021.5 god. comment_314352 Čim neka utakmica krene znam da ćemo pobijediti. Poslije klicka ovaj čovjek je najzaslužniji za to. Prijavi
9. maj 2021.5 god. comment_314367 Ono sto mu takodjer pomaze je ekipa i to sto igraci ginu jedni za druge i sam njihov mentalitet. Lijep smo kadar okupili za razliku od plejboja iz Pariza Prijavi
9. maj 2021.5 god. comment_314411 Sad Tuhel ima najlaksi posao iz njegove pruzme. Prakticno sve se svodi na pripremu meceva van i na treningu i cuvanje svezine igraca i sprecavanje povreda. Prakticno je uso u ono sto svaki trener najvise voli a to jako dobro radi. Ako ne bude povreda ja verujem u 2 id 3 pobdde (top 4, FA , i LS) 3 od 3 bi bila fantazija al verujem da bi i on sve menjao za titulu LS a. Prijavi
9. maj 2021.5 god. comment_314412 Ako ne bude povreda ja verujem u 2 id 3 pobdde (top 4, FA , i LS) 3 od 3 bi bila fantazija al verujem da bi i on sve menjao za titulu LS a. Sigurno da da. Trofej u Ligi Prvaka nam rješava sva 3 problema. Trofej je osvojen, ide se u Ligu Prvaka svakako i prvak si Europe. Na drugo mjesto po prioritetu bih stavio taj top 4, koji je sve bliže i bliže. Prijavi
10. maj 2021.5 god. comment_314429 Ja bih šanse poredao ovako: Najrealnije da obezbjedimmo TOP 4 (možda čak i ovo kolo), baš se moraju poklopiti rezultati pa da na kraju izvisimo. Titula u FA Cupu - favoriti smo, u boljoj smo formi, prilika za prvi trofej kako za Tuhela tako i za većinu prvotimaca. Igra se jedna utakmica tako da je sve moguće. Šanse bi stavio 70:30 u našu korist. Liga prvaka - finale je samo po sebi veliki, ogromni uspjeh. Rijetko ko ili niko nas nije vidio u finalu, posebno nakon onog lošeg perioda pod Lampardom. Kladionice kao i stručnjaci su bili ubjeđenja da ćemo se poskliznuti na prvoj stepenici tj protiv Atletica. Došao je TT i ostalo je historija. Pokazali smo ove sezone da možemo igrati protiv Citya ( 2:0 u korist Tuhela protiv Pepa), međutim mislim da su ipak blagi favoriti građani. Naravno i mi ćemo se nešto pitati. Titula u LP bi bila šlag na tortu i uz možebitni osvojeni kup sezona bi bila skoro pa savršena. Prijavi
11. maj 2021.5 god. comment_314442 Naravno da najviše želim LŠ pa nakon toga taj FA Cup. U obje utakmice su šanse jednake, finale je to ipak. Onoliko koliko je City mali favorit protiv nas u LŠ toliko smo i mi mali favorit u finalu kupa. Prijavi
12. maj 2021.5 god. comment_314575 Jel cuo Tuchel da postoje i druge formacije? Lik se fatio 5-2-3 ko pijan plota. Ljudino, kad gubis valja malo i rizika preuzeti. Ne moze sve ziheranjem prolaziti. Prijavi
12. maj 2021.5 god. comment_314582 jebo ga trener i majka vise pa hocemo li ikada normalnog trenera dobiti. od odlaska ancelotija sve u kurac krenulo. sve nam neki pacijenti dolaze jebo ga zivot, gilmur najbolji na terenu i mjenja ga za odoija, pa kojom logikom jebla ga majka, kojom. onda citava utakmica jedne te iste akcije, krenu u napad, najvise preko desne strane, azpi i reece se dodaju 2-3 puta i vrate jorginhu. s druge strane konstantno duge lopte na chillwella koji takodjer vraca loptu nazad. hrpa situacija kada se lopta morala ubacivati u peterac, ovi nesto izvodili neke prodore kroz 11 arsenalovih igraca u 16 tercu. ne mogu ja vise ovoga, muka mi je. jebo i fudbal, nema ovde vise muske igre. nikad gori arsenal na stamford nije dosao. i onaj smoto zabi nam gol i na kraju nas uzese bez po muke. Prijavi
12. maj 2021.5 god. comment_314598 Haj Spaha ne seri covjek nas doveo u finale Lige Prvaka i finale FA Kupa. Ova utakmica veceras ne mora nista znaciti iako nas je pobjedio buđavi Arsenal. Na kraju krajeva onaj promasaj Haverca je mogao odvesti utakmicu u drugom pravcu pa nije mu Tuhel reko kako ce sutirati. Slazem se da nije trebao vaditi Gilmoura zasluzio je momak odigrati citavu utakmicu uz to je bio produktivan, takođe trebao je i Ziru da odigra od prve minute. Ekipa kao ekipa je usla opterecena u utakmicu, s njima mozda i Tuhel, samo jedan los dan u Londonu. Vidjecemo sta cete pisati na kraju sezone kada dignemo dva trofeja. Prijavi
12. maj 2021.5 god. comment_314609 Pa vala kako su odigrali Giroud i CHO nakon ulaska večeras bolje da nisu ulazili... Igrali smo 4-2-3-1 nakon izlaska Azpilicuete... Nemam mu šta reći iskreno, imali smo svoje šanse, ne znamo zabiti gol protivniku ali znamo sebi, to je to... Bolje da se ovako nešto desilo večeras nego u subotu ili u Portu... Prijavi
12. maj 2021.5 god. comment_314617 Pa da ti nije CHO ušao kukurikao bi do subote o tome, jednostavno nisu znali gola zabiti Prijavi
12. maj 2021.5 god. comment_314621 Pa donekle se i slažem sa Wiseyom u vezi napada. Nema ekipe u Ligi koja je više od nas upropastila napada. Utakmica protiv Arsenala je po meni bila taktički dobro pripremljena ali ovo što mi radimo u napadu je žalosno. Nama treba 20+ prilika da mi zabijemo gol. Apsolutno izdominiramo na sredini terena i sve do šesnaesterca. Ali onda se desi nešto da se ništa ne desi. Mislim da moramo proraditi na igri u napadu da se probaju neke nove ideje, da se iznenadio protivnik i da ovi naši igrači malo vježbaju i 1 na 1. Prijavi
13. maj 2021.5 god. comment_314623 Izgubili smo utakmicu jaoooooooo nemoguceeeeeeee...Ajmo hejt sad! Prijavi
13. maj 2021.5 god. comment_314635 Zar se ista moze prigovoriti treneru koji je dosao na pola sezone i ostvario do sad ovakve rezultate? Ja mislim da je on kriv za promasaj Havertza juce, u trenutku suta dobacio je s klupe: “Promasi i sutaj preko gola...â€. Prijavi
13. maj 2021.5 god. Autor comment_314650 Opet je to jedan gol, sta se kasnije desavalo. Cekas do 80te da stavis napadaca, vadis bolje igrace, ostavljas losije, drzis se trojice nazad iako gubis, a u napadu se kurcina desava. Da je izbacio samo jednog stopera, ubacio ofanzivca, vjerujem da bi uspjeli nesto. Prijavi
13. maj 2021.5 god. comment_314652 Zar se ista moze prigovoriti treneru koji je dosao na pola sezone i ostvario do sad ovakve rezultate? Ja mislim da je on kriv za promasaj Havertza juce, u trenutku suta dobacio je s klupe: “Promasi i sutaj preko gola...â€. Uz sav respekt prema Tuchelovom radu, ali ne mogu svi imati isto misljenje. Ja govorim od pocetka sta mi smeta i smatram da je to prilicna mana u igri ali ne mijenja cinjenicu da covjek vrhunski radi na drugim stvarima koje su donijele rezultat. Opet nije slucajnost da je taj rezultat u kup takmicenjima jer tu dolazi do izrazaja takticka i defanzivna strana gdje je Tuchel strasan. Imate vi pravo da ga branite, ali argument da je Haverc promasio sansu je nikakav. Prosto iz razloga jer je ta sansa nastala iz protivnickog poklonjenog pasa, a nikakvom kombinatorikom i dobro izgradjenim napadom. Uostalom, sto diablo kaze igralo se jos 80 i kusur minuta iza toga, pa je bilo sasvim dovoljno vremena da vidimo barem jos pokoju izradjenu priliku. Prijavi
13. maj 2021.5 god. comment_314654 Slazem se wisey ali kad vec spominjes tu kombinatoriku, bilo je te kombinatorike citav mec ali se ne odradi do kraja jer uvijek na kraju neko od igraca sjebe kada je zavrsni pas, dribling ili sut u pitanju. Pa ne moze Tuchel umjesto igraca u djelicu sekunde odluciti sta ce neko uraditi na kratkom i uskom prostoru. On svojom taktikom i sistemom omogucava da kontrolisemo igru i lakse dodjemo do protivnickog sesnaesterca, ostalo je na igracima. Prijavi
13. maj 2021.5 god. comment_314655 A mozda svojom taktikom i formacijom ogranicava slobodu i prostor kretanja igracima. Kad igras protiv bunkera treba ti vic i imaginacija, treba faktor iznenadjenja a ne vojnicka disciplina da wing bek bude wing bek, 3 stopera uvijek nazad, dva vezna koja ne smiju ici u 16erac i slicne principe igre koje Tuchel ne smije zaobici. Na kraju krajeva, bez rizika nema ni nagrade. Tako je u zivotu, a i fudbalu uvijek bilo. Ovo je jako tesko izvesti u kratkom periodu, zato ne treba previse uzimati za zlo ali vide se neke naznake teske takticke rigidnosti, kao da nam je neki stari Talijan na klupi a ne moderni mladi njemacki trener. To cemo tek da vidimo poslije obavljenih priprema kako ce izgledati nasa igra. Cinjenica jeste, to se vidi i u raspravi neutralaca, da je ovaj Celzi izuzetno dosadno gledati. Prijavi
13. maj 2021.5 god. comment_314656 Pa da, treba vic u igri ali to s boljim igracima je lakse implementirati. U proslosti nam je ovakve bunkere rjesavao Hazard sada takvog igraca nemamo. Da me neko ne bi pogresno razumio, ne kazem ja da smo losi igracki ali fali nam malo vise driblera u ekipi za razbijanje teskih bunkera kao ovaj juce. Medjutim opet se sve to posmatra previse pod lupom, trazi se sitnica a zapravo smo bili 3x bolji protivnik od Arsenala juce. Da je obrnuta situacija, da smo mi igrali ovako kao Arsenal a pobjedili, ja bih bio vise zabrinut. Prijavi
14. maj 2021.5 god. comment_314714 Mountov šut je došao iz izrađene akcije ali ljudi imaju 2 golmana a sudije ne znaju koristiti VAR. Nama fali neki robusan napadač koji nije spor kao kornjača. Žiru, uz sav respekt koji zaslužuje, podigneš zadnju liniju visoko i odmah je manje igrač. Prijavi
14. maj 2021.5 god. Autor comment_314726 Imamo ga, ali je vise na tribinama nego na terenu pod Tuchelom. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.