Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

"After the Champions League win, it is very difficult & challenging for our players to stay motivated, but we are constantly working on this." - Zsolt Löw, assistant manager, Chelsea

(via: @Sport_Witness)

"Difficult to stay motivated" - We've been in this situation before... https://t.co/cpGONpOvfW

Ovo mi se ne sviđa, ovako je bilo i pod Sarrijem i Frankom. Ne razumijem da mogu imati problem sa motivacijom kad smo prvi na tabeli i bas zbog toga sto smo osvojili LP trebali bi pucati od zelje za jos trofeja i uspjeha
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Ovo mi se ne sviđa, ovako je bilo i pod Sarrijem i Frankom.

I Conteom, i Mourinhom, i ... Uglavnom, ništa novo, treba nakon svakog trofeja mijenjat trenera i to je to.
Diablo i ti kao da si s marsa pao.

Danasnji igraci su nista vise od obicnih primadona. Vazno je da oni daju izjave, da se dobro oblace, furaju dobra auta i zenske i to je to.

Ne svidja mi se ova izjava, jer nakon ovakvih izjava treneri su uvjek letili i to ne samo kod nas, vec u svim klubovima. A zalosno je ostati s takvim igracima u ekipi, jer su se nakon samo jednog trofeja zasitili. I oni da dignu klub na visi nivo? Haha, hoce, hoce.

jako je retka stvar, ako ne i izuzetak da "asistent menadzera" daje izjave, još prenosi sport witness koji kolko se sećam prevodi vesti sa englezima stranog govornog područja, a pazi sad izjava data za neki medij iz Madjarske

možda je i izvučeno malo iz konteksta, pošto vidim da u prvom delu piše da je jako bitno da održe tim na nivou, i da su tokom prelaznog roka doveli pojačanja koja su im trebala, a tek onda je išlo ovo gore, pa sad....

Kako Pep i Klopp uspjevaju drzati igrace motivirane?

Ne uspevaju. Jedan od glavnih razloga zašto PL i LP prethodne sezone nije uzeo Liverpula je motivisanost, zato Siti neće ove sezone uzeti PL.

Na osnovu čega misliš da uspevaju? 

Ne uspevaju. Jedan od glavnih razloga zašto PL i LP prethodne sezone nije uzeo Liverpula je motivisanost, zato Siti neće ove sezone uzeti PL.

Na osnovu čega misliš da uspevaju?

Glavni razlog zašto je Liverpool prošle sezone pao nije motiviranost nego što im je cijelu sezonu bila ozljeđena cijela obrana.

Cityu možda motiviranost više nije na razini kao kad je Pep tek došao, ali ta motiviranost je pala u PL koju su prethodno već osvojili 2 puta za redom osvojivši sve rekorde, kako im tad (taj drugi put) nije pala motiviranost? A našima (po ovom liku) je pala motiviranost nakon jedne sezone, i to jer su osvojili LP, pa im je onda također pala i u PL iako to još nisu osvojili. Koliko vidim Cityu nije pala motiviranost LP (jer je još nisu osvojili) nego samo u PL koju su već osvojili.

Glavni razlog zašto je Liverpool prošle sezone pao nije motiviranost nego što im je cijelu sezonu bila ozljeđena cijela obrana.

Cityu možda motiviranost više nije na razini kao kad je Pep tek došao, ali ta motiviranost je pala u PL koju su prethodno već osvojili 2 puta za redom osvojivši sve rekorde, kako im tad (taj drugi put) nije pala motiviranost? A našima (po ovom liku) je pala motiviranost nakon jedne sezone, i to jer su osvojili LP, pa im je onda također pala i u PL iako to još nisu osvojili. Koliko vidim Cityu nije pala motiviranost LP (jer je još nisu osvojili) nego samo u PL koju su već osvojili.

Nije glavni razlog, rekao sam jedan od glavnih razloga pored povreda naravno. Osvojili zaredom jer nije bilo konkurencije. Nije našima pala motiviranost toliko da je nema. Preteruje se, naravno da su motivirani, neki manje, neki više, neki nisu jer ne igraju, neki jer žele da idu itd. I normlano je da u nekoj meri dođe do pada motivacije i to u takmičenjima koje si osvojio. Zašto ne bi imali motiva da osvoje PL? Ako stvarno nemaju onda su za to krivi isključivo oni, dok ipak mislim da se mislilo na motiviranost u LP.

Dosta se stvara negativan utisak o Tuhelu od strane forumaša da mislim da se preteruje,a sve na osnovu par utakmica koje su za nijansu lošije od onih na koje smo navikli. Svaki tim i trenere ima svoje uspone i padove kako iz utakmice u utakmicu tako i u samoj utakmici.

Ma Tuchel mora biti naša budućnost, ako smo konačno odlučili da se vežemo za jednog trenera na duže staze, ne vidim bolju opciju za ovaj posao od njega. Odličan je posao napravio, odličan će posao i napraviti, uvjeren sam.

Ne treba sad cjepidlačiti, pa mi konačno pariramo Liverpoolu i Cityju u ligi nakon ne znam ti koliko sezona unazad. To što ne igra neki naš miljenik ne moramo odmah kriviti trenera. Većina njih je dobila šansu pa su je protračili.

Sreća pa nismo navijači Uniteda ili Arsenala ne daj Bože, e ono su već problemi. :D

Pa da, niko ga ne tjera, to je svima jasno. Većini je samo čudno što se na loše rezultate i igru ne odgovara nekim promjenama, već se samo nastavlja istim putem. Mada možda i tako dođe na svoje, hajd budi pametan.

Meni je kod Tuchela jedino pocelo smetati sto u zadnje vrijeme igra previse defanzivno, nekada su to i pravi bunkeri. Toga nije bilo prosle sezone, ove je postalo poprilicno cesto.

Ostale stvari kao izbor igraca ili formacija mi je poprilicno svejedno. Zelim samo drugaciji pristup od ovoga sto u zadnje vrijeme vidjamo.

Tuchel defends his current structure of play. Adds we are looking at solutions to beat teams who play deep, which may look at other formations. #CFC #UCL

Tuchel on why Chelsea are not playing exciting football: "We lack a bit of form or enthusiasm in the last few percent and one reason is that we play too much, not us as a club but the players. This is the situation right now." #CFC

Thomas Tuchel admits that #Chelsea could change formation to become more attacking in the future and 'add more offensive players'.
  • Autor

Tuchel defends his current structure of play. Adds we are looking at solutions to beat teams who play deep, which may look at other formations. #CFC #UCL

Tuchel on why Chelsea are not playing exciting football: "We lack a bit of form or enthusiasm in the last few percent and one reason is that we play too much, not us as a club but the players. This is the situation right now." #CFC

Thomas Tuchel admits that #Chelsea could change formation to become more attacking in the future and 'add more offensive players'.

Aham, nema igraca sto rijesavaju na svoju individualnu kvalitetu, ne d'o bog da im kaze kako da napadaju i da spremi akcija nekih. Ako promijeni formaciju kao sto je davno trebao, treba dati vremena, ali ne vidim da ce se to desiti.

https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1451910787157606402?t=DcbJzqXiaVslwJnTOkAMZA&s=19

Ovo mi se svidja, prihvatis ulogu favorita i pokazes je na terenu.

Želim da prvi post po povratku na forum posvetim ovom čovjeku. Treneru, menadžeru, ljudino.
Kada je potpisao bio sam malo skeptičan, jer nisam bio upoznat s njegovim radom, međutim ostavio me bez teksta kako je posložio ekipu i preporodio igrače do te mjere da ja sad molim Boga da uprava ispuni Rudigerove zahtjeve i da mu ponude ugovor kakav on želi, dok sam prije godinu dana molio Boga da ga se riješe. 

Nikada nisam bio zadovoljniji menadzerom kao sto sam zadovoljan gospodinom.Za sada radi besprijekoran posao u mojim očima.

Dok nije dosao nisam bio svjestan da ova ekipa moze ovako dobro da igra odbranu. Vidim neki ljudi zamjeraju "ziheranje", meni lično uopste ne smeta ziheranje, jer mi smo trenutno prvi na tabeli, a imali smo najtezi raspored na pocetku sezone od contendera. Ove sezone top 3 je već osiguran. Ostala 2 contendera su ekipe koje su jače od nas(prvenstveno jer su im ključni igraci u primeu, dok većina nasih igraca ce da udje u prime karijere za 3 4 godine neki i 5).

Jos jedna jako bitna stavka je to sto covjek pruza prilike igracima koji se zalazu na treningu, primjer barkleya i utakmice sa sotonom, kao što pruža priliku akademcima, Rubena ozivljava ponovo, Trevoha implementira u prvu postavu pomalo(od slijedece sezone ga ocekujem da zauzme mjesto desnog stopera ako gospodin bude tu)
Djeluje mi da niko nije siguran da ce startati utakmice a igra sa kurcoboljom i trenira istim intenzitetom(mozda Rudi i big Rom :D ).

Uglavnom, nemam razloga da sumnjam sekunde u ovog covjeka. Moja podrska sefe, da nam ostanes jos makar 5 godina tu gdje jesi, i da izrastes u legendu kluba(a jako je blizu, titula ove sezone ga vec lansira ka tome)  :sal1:  :sal1:

Hakim Zijeh i Kalum Hadson-Odoi zamenili su strane na poluvremenu, a upravoje Zijeh na asistenciju Hadson-Odoija postigao odlučujući gol.

„Odajem priznanje svom asistentu Arnu (Mihelsu), to je bila njegova ideja na poluvremenu. Osećali smo da, kada uspemo da doturimo loptu iza odbrane, gubimo važne sekujde dok Hakim namesti loptu na levu, a Kalum na desnu nogu. Upravo smo zahvaljujući tome dali gol, Kalum je poslao preciznu loptu. Zadovoljan sam“.

Maloprije procitah (ne znam da li je tacan podatak), otkako je Tuchel trener Chelseaja mrezu smo sacuvali 29 puta, nijedan drugi tim nema vise od 20 cleansheet-ova.
U zadnjih 7 utakmica, imamo 7 pobjeda, 20 postignutih i samo 2 primljena gola.

Stvarno bezveze, moramo sto prije mijenjati formaciju, ne mozemo ovako nastaviti igrati.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.