Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Upravu si. Bezveze je konstantno dobijati ove slabije, ne dozvoliti im da pogledaju ka nasem golu itd. Treba promjeniti nacin igre, formaciju, igrace pa da onda i ovi slabiji protivnici imaju sanse protiv nas, ovako je stvarno bezveze.

Tuchelu, ubleho.
Nije se rodio ko je narodu ugodio. Da dovedemo hibridnu pojavu Kloppa, Guardiole i Flicka neki bi nasli manu.

Tuchel za sada radi odlican posao i nema mu se sta zamjeriti.

Ajd sto je osvojio ligu sampiona prosle godine, necemo to uzeti za primjer nego cemo uopstena na njegov rad se bazirati.

Preuzeo ekipu od Lamparda koja je bila u velikom kanalu i vratio ih na pravi put. Resetova neke igrace na fabricke postavke i od njih napravio pa sigurno sad u ovom trenutku WC igrace(citaj Rudi i Christensen).

Cak je i Alonsa vratio u zivot koji ako nista drugo natjerao je Chilwela da podigne svoj nivo igre na jos veci nivo nego lani.

Vratio u zivot Chalobuni RLCa i bukvalno kao da smo dobili dva nova pojacanja. Cak je i Kepa ponovo dobar(kada dobije priliku).

James, Odoi i Mount zadrzali mjesto u ekipi i jedni su od vaznijih faktora. Neki i najvazniji.

Zatim koliko smo takticki napredovali pod vodstvom Tuchela je trenutno nemjerljivo. Defanzivno mislim da nema ekipe koja je bolje organizovana od nas. U napadu jos ima mjesta za napredak ali ove sezone imamo problema i sa povredama tako da ce i tu biti sigurno bolje. Mislim vec je bolje nego prosle sezone. Imamo toliko raznovrsnih strelaca, dajemo golove iz prekida, iz tranzicije i iz pozicione igre.

A covjek tu nije jos ni punih godinu dana.

Evo ja bih zaista volio cuti od ovih sto nisu zadovoljni sa Tuchelom, zasto nisu i sta bi to oni promjenili osim formacije koju stalno toliko spominju.
Ma iskreno Tuchel nema minus u svom dosadasnjem radu(radi s mladim igracima, nema miljenike koji ce igrati po svaku cijenu, rezultati su fenomenalni), jedina "mana" za odredjene ljude je sto ne igramo "heavy metal football", i sto igramo "defanzivnu" formaciju. Hajde da mi nemamo fenomenalne rezultate pa da covjek i razumije nezadovoljstvo.
Cista 10ka za rad do sada

Ja više ne znam ko se šali, a ko je ozbiljan.

Moram da nas sve razočaram i kažem da teško može da bude bolje od ovoga. Ne znam za postoji li klub na svijetu za koji je bolje trenutno navijati od našeg. Prvaci smo Europe, uskoro idemo u Aziju da postanemo i prvaci svijeta prvi put u historiji. Lideri smo u prvenstvu ispred 2 najdominantnija tima koja je Engleska ikada vidjela. Jedine utakmice koje nismo pobijedili u sezoni su protiv Manchester Citya, Liverpoola i Juventusa. Manji klubovi se ne mogu nadati ni postignutom golu, a kamoli nečemu većem protiv nas.

Naravno da se mučimo protiv slabijih jer se svako na svijetu muči protiv slabijih. PSG-u su u Francuskoj svi protivnici "slabiji" i jedva pobjeđuju. Španske timove bolje da ne komentarišem. U Engleskoj smo vidjeli kako City nije pobijedio Southampton i Crystal Palace, a Liverpool Brighton i Brentford. Iz godine u godinu je sve više iznenađenja u fudbalu, slabiji timovi se sve bolje brane, prepuste loptu protivniku i koriste sve dozvoljene i nedozvoljene načine da se odbrane. Više golova možeš zabiti samo ako imaš sreće, ako protivniku isključe igrača ili ako se neko ne zna braniti poput Norwicha. Ako se dese suprotne stvari, nećeš im zabiti niti jedan, a možda ćeš i primiti koji.

O formaciji sam već pisao na temi za Newcastle, možda sam nekad i na ovoj temi. Nisam za promjenu formacije, jer ne može nam niko ništa. Primili smo 2 gola iz penala i jedan slučajno uz odbitak poslije prekida. Za mene je 2:0 ubjedljivija pobjeda od 5:3, jer mu ti sa ovih 0 primljenih poručuješ da ti ne može ništa. Na 5:3 je mogao, imao je neku nadu, poradovao se par puta. Uvijek je titulu osvajao onaj koji najmanje prima, a to smo mi. I City je imao najbolju odbranu kada je osvajao, Liverpool je imao najbolju odbranu kad je osvajao, a i mi smo svaki put bili ti.

Kad je Real osvojio Ligu Prvaka 3 puta zaredom i tu je bilo stvari da se prigovore. Nije Zidane dobar trener, Ronaldo sebičan, ništa ne mogu u ligi, Bale nemotivisan u ligi, ovaj stalno povrijeđen, onaj treba više da igra, čeka se greška protivnika umjesto da se napada.

"Moram da vas razocaram i kažem da teško moze da bude bolje od ovoga".
Objasnjeno sve. Potpis na cijeli post Adi

Edit Ovi sto su protiv formacije, zanima mr sta bi r3kli da se stvarno promijeni formacija i desi se da primamo golove kao United, jer s 4 u odbrani smo itekako bili kao United u ovoj sezoni
I ono sto se mnogi od vas nece mozda sloziti samnom ali moje misljenje je da ovu ekipu upravo izvlaci sistem koji je Tuchel napravio. Ova ekipa je i dalje limitirana na nekim pozicijama. Imamo mi dobru ekipu i talentovanu ali ni blizu to nije najbolja ekipa i bolja od recimo drugih najboljih ekipa u Evropi. Koliko god se nama cinilo da imamo jaku ekipu, imamo je, slazem se i ja, ali ima i jacih ekipa od nas ali razlike uopste nema medju nama. Razlog je Tuchel. Najbolji primjer lose vidjene ekipe vam je United i njihov trener.

I ono sto se mnogi od vas nece mozda sloziti samnom ali moje misljenje je da ovu ekipu upravo izvlaci sistem koji je Tuchel napravio. Ova ekipa je i dalje limitirana na nekim pozicijama. Imamo mi dobru ekipu i talentovanu ali ni blizu to nije najbolja ekipa i bolja od recimo drugih najboljih ekipa u Evropi. Koliko god se nama cinilo da imamo jaku ekipu, imamo je, slazem se i ja, ali ima i jacih ekipa od nas ali razlike uopste nema medju nama. Razlog je Tuchel. Najbolji primjer lose vidjene ekipe vam je United i njihov trener.

Definitivno. Ovaj sistem izvlaci maximum iz igraca odbrane pogotovo. Bez Tuchela na klupi i njegovog sistema pod br 1 ne bi dosli ni blizu finala LP, a kamoli osvajanja. Bez njega na klupi ova ekipa bi se trazila jos uvijek siguran sam 8 ne bi nas niko svrstavao medju favorite za premiership
Svaka cast momci na postovima, to je to.

Tuchel je nas najjaci igrac, ni blizu nebi bili ovako jaki da on nije uspostavio sistem.

Zaboraviti na igrace, zaboraviti na formacije i uzivati u pobjedama, samo to trebamo.
Nije toliko ni problem formacija,već što se nikad ne napada prostor. Svi napadači prilaze po loptu na 25-30 metara i uglavnom samo odlože loptu na krilo i onda ide neki mrtvi centaršut i to je to.

Napadači nam ne igraju dobro i ne znam kako može neko da to zanemari. Ni Chilwell ni Reece neće preći 10 golova i šta onda kad stanu zabijati.. Ili mijenjati igrače ili sistem igre
Tesko je napadati prostor kada citava protivnicka ekipa stoji na 30m od gola. To treba raditi protiv boljih ekipa ali i tad osim Wernera nemas igraca koji ima taj njuh. Lukaku je doveden upravo da radi suprotno od toga, da prima loptu ledjima i da druge igrace ukljucuje u igru. Slicno i Havertz radi samo sto on dolazi dublje po loptu i pokusava razigravati.

Mislim, ima prostora da napredujemo, svaka ekipa ima. Ali toliko drugih stvari radimo dobro da mi je to prosto nevjerovatno kako ne vidite.
Osnovni problem sa formacijom je nedostatak igraca koji moze da napravi visak na malom prostoru, bilo driblingom bilo nekim lucidnim pasom. Nesto slicno onom slalomu Pulisica kroz odbranu Livera onomad, ili peta Odoija protiv Malmea.
Od takvih poteza pucaju i najjace odbrane.
Iz ovoga sto imamo trenutno, racunajuci i probleme sa povredama Tuhel izvlaci maksimum.

Stvarno vrhunski odradjeno. Govori dosta o njemu kao osobi, treneru. Neke stvari su bas zanimljive.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0VH6BL5_cg

Vjerovatno je vecina vec gledala al ako ko nije, evo opet.

Rezultatski gledano sezona je za sada odlična, jedino mi je žao onog remija protiv Lpoola i crvenog kartona jer se baš fino igralo.

Imali smo par loših tekmi, City i Juve taktički loše odrađeni jako dok smo protiv Ville i Brentforda izvukli tri boda iako smo igrali jako loše ali to je odlika velikih ekipa koje uzimaju titule.

Smeta i meni to povlačenje i ziheranje ali opet kontam da se čuva ekipa i igrači, iako imamo vjerovatno najširi roster u ligi (u svim ligama :D ) opet su nas povrede dočekale i to u tom obimu da Havertz mora igrati špica, Barkley redovno ulazi sa klupe a i mladi Vale se nalazi na klupi koju jedva popunimo.

Samo da ne bude težih povreda, oko Mounta smiješna situacija što se povrede tiče, isto tako oba špica ti se povrede na istoj utakmici protiv posranog Malmea

Jedina je sugestija da te izmjene malo ranije koristi kad je već u mogućnosti...

Ma ovaj je kiks visio u zraku, ne mozes se uzdati svaki put u odbranu i clean sheetove.
Mislim Tuchel radi stvarno odlican posao, zategnuo je odbranu vrhunski ali brate nisam ni slutio kad je lik dolazio da je trener koji toliko voli tzv. "kontrolirani nogomet" Krune Jurcica.
  • 3 sedmice kasnije...

Ovaj čovjek zaslužuje sve zasluge. Ja ne znam šta on s njima radi i na koji način, ali kako ih je samo posložio, svaka mu čast. Ne urekao se.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.