Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Sasvim logicna stvar koju svaki moze skontati.

Inace tweet me podsjeća na ono kad mi se jave herbalife botovi pa im slijedi nabijanje na kurac. Samo zavisi od raspolozenja, da li cu ga prvo pustiti da se nasere pa onda nabiti na kurac ili ga kdma nabijam na kurac. Kako god okrenes nabijanje na kurac
Čovjek koji gubi ključne utakmice i finala.
Za malo da nas iz Lige prvaka odvede u Evropsku ligu ali samo zahvaljujući Tottenhamu i naredne sezone ćemo igrati najjače takmičenje.
Ne nadam se pobjedi u finalu Lige prvaka jer ovaj čovjek to nije sposoban dobiti.
On gubi ključne i finalne utakmice.

Kad imas skupinu gubitnika koji pucaju pod najmanjim pritiskom, tesko da mozes imati neki uticaj tu, suditi mu nakon sledece sezone kad okupi ekipu po ukusu.

Hvala njemu što nas je doveo u poziciju da se borimo za bilo šta. Fali ovdje golgeter svjetske klase, i neki škart da se otjera tipa Jorginho, Werner itd.
Werner je prošle sezone poslije Lewandowskog najbolji strijelac Bundeslige i jedan od najboljih napadača protekle dvije sezone kojeg su željeli samo najveći klubovi Evrope. Odjednom je škart. Smiješno. Kao da sad kažeš da je Hazard škart. Momak će ostati i treba da ostane jer je igračina.
Ako se ovom treneru koji gubi finala može pružiti još jedna šansa onda se treba pružiti i Werneru. Ako I sljedeće sezone bude ovakav onda ga prodati.

Ako se ovom treneru koji gubi finala može pružiti još jedna šansa onda se treba pružiti i Werneru.

Chelsea je pod Tuchelom odigrao 11 finala i na tim utakmicama upisao samo jednu pobjedu. Bilo je to u finalu Audi Kupa protiv Legije iz Varšave.

Kakav trener koji gubi finala? Izgubio jedno i odmah gubitnik. Je li Arteta veliki šampion?

Racuna mu proslogodisnje finale protiv bayerna i ona dortmunda u kupovima protiv bayerna. Sve u svemu glupost

Treba li onda racunati kada je pobijedio sa Dortmundom cini mi se Frankfurt u finalu kupa? 

Definitivno treba ostati i nek smo srece imali danas, zasluzili smo srecu poslije one nesrece u finalu kupa protiv Lestera, a da ne pricamo kako je covjek preuzeo ekipu kada smo bili deveti na tabeli ja mislim.

38 bodova na 19 utakmica, ppm od dva boda po utakmici u PL, nije neverovatno i mogolo je bolje, ali ovo je najbolji ucinak Chelseaja od Conteove prve sezone verovali ili ne. Lampard je imao 1.67 na 57 utakmica (1.74 u prvoj, 1.53 u drugoj), Sarri 1.89, Conte 1.84 u drugoj sezoni. Uvek gubi finala, osim onih 4-5 koje je dobio, ali dobro, trofeji u PSG-u se ne racunaju (osim ako nije Pochettino ili Ancelotti), a ni Dortmund, davno je to bilo ipak. :D

Treba mu dati otkaz ako ne osvoji LS zbog ovoga i dovesti Pochettina. :hljeb:

Ma uopšte dovoditi uspjeh ovog čovjeka u pitanje je bezveze u svakom slučaju. Preuzeo je klub na pola sezone, kad se činilo da nema šanse za top 4, jer smo bili negdje na 8. ili 9. mjestu i na kraju je uspio obezbjediti ligu prvaka. Ispunio je cilj i to je jedino bitno. Na tom putu smo dobili i Liverpool i City i Spurse a da ne pričam šta smo ostvarili u ligi prvaka i koga smo dobili sve. 

On je odradio svoj dio posla što se mene tiče. Radujem se sljedećoj sezoni i jedva čekam da vidim šta možemo uraditi sa još par pojačanja.

Naprijed Tuchel i ekipa!

Kad imas skupinu gubitnika koji pucaju pod najmanjim pritiskom, tesko da mozes imati neki uticaj tu, suditi mu nakon sledece sezone kad okupi ekipu po ukusu.

Ozbiljno misliš da će okupit ekipu po svom okusu? Kao što je i Conte dobio ekipu po svom okusu? Nema toga u Chelsea, ove smo sezone potrošili 300M i uprava će sljedeće sezone očekivati titule ili noga, možda eventualno dovedemo napadača što se spominje...
Najlakse je sad kritikovat, desi se poraz sto cemo, ali covjek je preuzeo ekipu koja se raspadala i bila 9. na tabeli. Ja sam i tada podrzavao Lamparda zato sto ga volim ali je realno bilo da ode(pa da se vrati i da bude trener 15 god aBd). Ostvarili smo top4, igrali finale FA kupa, igramo finale LS. Mislim da treba biti objektivan, zadovoljan i reci da ovaj covjek zasluzuje novi ugovor.

Hvala mu na ovome do sad, ali na ljeto mu se zahvaliti sto je uskocio u pomoc, i traziti nekog drugog s kojim ce ekipa biti efikasnija i imati plan b.

Neprihvatljivo je da smo ove sezone najmanje zabili golova od dolaska Romana, posebno sa ovim igrackim kadrom.

Haha, vjerojatno (nadam se) trolaš a ja sam se uhvatio za udicu, ali totalno je suludo pričat o otkazu i išta zaključivati nakon pola sezone. Eno i Ole je čak solidno posložio ekipu jer je dobio vremena...

Iako, poznavajući našu ekipu koja igra nabolje u prvih 6 mjeseci novog trenera, možda i ima smisla ga se riješiti i unaprijed izbjeći neizbježana sranja koja slijede za godinu, max godinu i po. Ali jbg, ja se još uvik nadam da ćemo se jednog dana konačno počet rješavati igrača a ne trenera u takvim situacijama...
Bez obzira na onaj debakl od juče, ne debakl u rezultatskom smislu nego debakl u smislu da nismo odgovorili zadatku iako smo znali koliko nam je utakmica važna i šta donosi, treba reći da je sam naš ulazak u TOP4 veliki rezultat ako pogledamo gdje smo bili prije dolaska Tuchela. Naravno u svemu tome nam je pomogla i činjenica da je ovo bila još jedna čudna sezona Premiershipa, sezona koja je trpila i kikseve i loše rezultatske serije jer su svi kiksali redovno, osim Citya naravno koji je lagano dosao do titule, prosto nisu imali dostojnog rivala.

Tako da smatram da je sam naš plasman u TOP4 veliki rezultat kada je ova sezona u pitanju bez obzira kako to nekom zvučalo. Mislim da je Tuchel svoj posao dobro odradio, bilo je tu velikih pobjeda, pobjeda koje su prije svega u LP koje su vratile taj miris velikih europskih noći na Bridgeu. Jedino ono što mu zamjeram a to sam par puta i govorio je to što nije u stanju spremiti dvije utakmice u istoj sedmici ili u kratkom vremenskom roku, iz tog razloga dobijamo toliko oscilacija, prosto potrebno je da Tuchel uloži sebe da bi se odigrala dobra utakmica, sposobnost rutiniranja gotovo da i nemamo, male utakmice su takođe veliki problem.

Jedino ono što mu zamjeram a to sam par puta i govorio je to što nije u stanju spremiti dvije utakmice u istoj sedmici ili u kratkom vremenskom roku, iz tog razloga dobijamo toliko oscilacija, prosto potrebno je da Tuchel uloži sebe da bi se odigrala dobra utakmica, sposobnost rutiniranja gotovo da i nemamo, male utakmice su takođe veliki problem.

Ne bih to rekao, da problem lezi u tome sto nije u stanju spremiti dvije utakmice. Da bi se utakmice konstantno pobjedjivale u prvenstvu mora da se igra sa mnogo vise kvalitete i ideja u napadu. Treba da postoje mehanizmi u ofanzivi koje ce igraci koristiti. Kad koji prilazi, kada se utrcava prostor, u kom momentu ide dubinska lopta, kada krila mijenjaju strane itd itd.. Tuchel radi na pripremi velikih utakmica jer mu to lezi za njegove takticke ideje. Ostatak izlazi iz okvira kojeg je zamislio, zahtijeva fleksibilnost, povecan rizik u igri i promjene na koje on nije spreman.

Dat cemo mu ljetne pripreme da vidimo moze li dokazati da je ipak u stanju napraviti tu sposobnost rutiniranja o kojoj pricas i smanjiti kolicinu oscilacija. Jasno je vec sada da ziheranjem dalje nema od toga nista. To ce ga odvesti gotovo sigurno u otkaz.

Al mi na svakoj utakmici stvorimo po 5 odlicnih prilika. Evo pogledajte jucersnju utakmicu (ili hajlajtse), u prvih 25 minuta smo trebali voditi sa 2 gola razlike. Cak sam ja juce vidio tu raznovrsnost koje prije nije bilo. Stvarali smo prilike na razne načine : pokusali sa distance (prvenstveno Mounta), utrcavanja izmedju stopera Wernera, dvije prilike smo stvorili nakon Jorghinovih lopti preko odbrane i Azpijevog pravovremenom utrcavanja, jedini go smo postigli iz kombinacije na desnoj strani (dupli pas Ziyecha i Pulisica), prilika Havertza je dosla poslije centarsuta sa lijeve strane itd itd. Hladne glave pogledajte hajlatse i vidjet cete da niste upravu barem sto se tice jucerasnje utakmice.

Mene najvise brine realizacija, ovo je postalo iritantno sta su nasi napadaci u stanju promasiti. Sve se nadam negdje ce ih procepiti ali nista.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.