Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

“It will without doubt hurt him. He tried leaving players out that didn’t work. He tried criticising players in public, that didn’t work. He tried protecting players, that didn’t work. Whatever he has done it just has not worked.

“No one could have predicted this.”

- Alan Shearer

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Onda i SAF ne valja moj relo :D

Nego, hvala Mourinhu na ligi poslije 5 dugih godina, mozda i najbolje da je otisao, jer nije vise mogao drzati kontrolu nad igracima. Samo da Hiddink hoce doci, niko drugi, bolje i Holland nego neki spanci retardirani.

I napokon cemo biti svi za pobjede, jebem mu majku, ali mi je bilo krivo gledati ovdje kako se navija protiv kluba...

Sad će nezapošljeni advokati navijati protiv Čelsija i nakon svakog kiksa će govoriti ETO VIDITE DA JE U IGRAČIMA PROBLEM. :D

Ako se Roman sjetio otpustit Mourinha, valjda će se i ovi moji sjetit i plaću uplatit pa da se može proslavit novi početak :D

Žao je svima, normalna stvar, što je završilo ovako kako je završilo, svi bi mi željeli da je Mourinho nastavio s dobrim radom, dobrim rezultatima i da je održao dobru atmosferu u svlačionici, u klubu i oko kluba općenito, ali jbga, nije išlo i ovo je najbolji mogući izlaz iz ove situacije, ma koliko teško objema stranama bilo.

Baš te stegne u grlu kad se sjetiš onih dana kad je dolazio, ostavio iza sebe dim i prašinu u Madridu i došao u London s riječima da je jedan od nas, da mu srce pripada ovdje, kao malo dijete koje je uradilo strašan nered i trči majci jer zna da će ga zaštitit. Na žalost, Mourinho je otrčao majci, al joj je onda sisu otkinuo i evo sad se žena bori za vlastiti opstanak. Da je tužno, tužno je, al aj.

Mou, hvala na svemu, više na prvom nego na drugom mandatu, ostat će uvijek sinonim za Chelsea i istinska legenda kluba. 

Nije mi ga zao samo zbog jednog jebenog razloga,nista nije pokusao da promeni od igrackog kadra,sistema igre iz nedelje u nedelju isti problemi...

JA sam navijac do smrti Chelsea FC Murinjo i fudbaleri prolazi PLAVI dres i najlepse ime ostaju.#CFC

Dobio je otkaz jer u klubu kao sto je Celsi nema cekanja velikih uspeha kao sto to rade recimo komsije iz severnog Londona nego se ide svom snagom i bori za taj uspeh. Imao je i previse prilika da ispravi stvari ali to nije uradio. Kao sto je i sam priznao ovo mu je prvi put u karijeri da je u ovakvoj situaciji bio i mislim da on ovako tvrdoglav kakav jeste nije do kraja shvati ozbiljnost situacije, jednostavno preveliki je egoista da bi priznao da je i on velikim delom zasluzan za sve ovo, nije mogao da prihvati da se to njemu desava. Odavno sam za njegovu smenu, cak mislim da je trebao da dobije otkaz dosta ranije, ali kad sagledam sve i plus kad vidim neke stvarcice koje ljudi kace na fb i instagram ne mogu a da ne budem tuzan sto se ovako zavrsilo. Svasta lose sam rekao tokom ove krize i od toga su i mnoge stvari bile tacne, ipak previse volim ovaj klub da bi podrzavao nesto ili nekog za koga mislim da ne radi neke stvari u korist kluba(svesno ili nesvesno) ali hvala mu za sve i ima moju veliku podrsku u sledecem klubu koji izabere(osim ako ne bude rivalski). I dalje ONE OF US !!!

Sto se tice ove price o pobuni igraca i klanovima ne verujem bas da je istina, ali ako jeste maksimalno osudjujem to. Svaki igrac koji svesno bojkotuje trenerove odluke i namerno ne spovodi ono sto mu se kaze i ne daje sve od sebe nije igrac nego obicna picketina. Niko njima ne daje za pravo da se mesaju u politiku kluba i rad trenera ili da traze da igraju ''totalni fudbal'' ili tako neke gluposti. Od njih se ocekuje da rade na terenu ono sto im se kaze i za to su bolesno mnogo placeni. Ako je neki igrac radio protiv trenera(a samim tim i protiv kluba) treba odmah da bude oteran iz kluba.

• Autor

Znate šta, svi vi osuđujete te pobune protiv trenera ali niste ni tu objektivni 100%. Sad ću vam reći zašto. Pobunu je proživljavao AVB od strane svlačionice, a pobunu je tada predvodio Lampard. Pobunu nije preživio. Dalje. Pobunu je proživljavao FSW od strane svlačionice, a pobunu je tada predvodio Terry. Pobunu je preživio samo zato jer je bio više kraj sezone.

Ni AVB ni FSW vam se ne moraju sviđati i naravno da oni ne mogu u istu rečenicu s Mourinhom (Mourinho je jedan jedini). Ali objektivno i profesionalno gledano sva trojica su djelila jednu stvar - bili su treneri Chelseaja u tim trenucima kada su proživljavali pobunu. Pa opet nitko nije pljuvao ni Lamparda ni Terryja zbog tih pobuna, nego ste ih čak podržali u borbi protiv mrskog AVB-a i mrskog FSW-a. I šta sada? Hoću da kažem da previše dižete halabuku oko tih navodnih pobuna. Sada će stvari doći na svoje, a ako je i bilo pubne protiv Mourinha mora da se desilo neko žestoko sranje za koje je Mourinho kriv. Jer nemoguće je da jedan tako karizmatičan trener kojeg su svi voljeli ko oca doživi pobunu od svlačionice. Znači neko se sranje desilo i to baš ono i ne govorim sada o Evi Carnerio. Ali saznat ćemo vremenom. Stvari će isplivati kada više ne budu aktulane.

Znate šta, svi vi osuđujete te pobune protiv trenera ali niste ni tu objektivni 100%. Sad ću vam reći zašto. Pobunu je proživljavao AVB od strane svlačionice, a pobunu je tada predvodio Lampard. Pobunu nije preživio. Dalje. Pobunu je proživljavao FSW od strane svlačionice, a pobunu je tada predvodio Terry. Pobunu je preživio samo zato jer je bio više kraj sezone.

Ni AVB ni FSW vam se ne moraju sviđati i naravno da oni ne mogu u istu rečenicu s Mourinhom (Mourinho je jedan jedini). Ali objektivno i profesionalno gledano sva trojica su djelila jednu stvar - bili su treneri Chelseaja u tim trenucima kada su proživljavali pobunu. Pa opet nitko nije pljuvao ni Lamparda ni Terryja zbog tih pobuna, nego ste ih čak podržali u borbi protiv mrskog AVB-a i mrskog FSW-a. I šta sada? Hoću da kažem da previše dižete halabuku oko tih navodnih pobuna. Sada će stvari doći na svoje, a ako je i bilo pubne protiv Mourinha mora da se desilo neko žestoko sranje za koje je Mourinho kriv. Jer nemoguće je da jedan tako karizmatičan trener kojeg su svi voljeli ko oca doživi pobunu od svlačionice. Znači neko se sranje desilo i to baš ono i ne govorim sada o Evi Carnerio. Ali saznat ćemo vremenom. Stvari će isplivati kada više ne budu aktulane.

Sve tacno ali nije isto kada pobunu predvode Lampard ili Teri koji su velicine za sebe i kad pobunu predvode Fabregas ili Azar koji nisu doneli nista Celsiju(u poredjenju sa Terijem i Lampardom) koji ne mogu u isti paragraf sa njima dvojicom.

Pricamo o SAFu i o Wengeru i strpljenju koje su United i Arsenal imali razumevanja, a Roman nema.

E pa mislim da United nije bio sa SAFom nikada blizu ispadanja iz lige, a pogotovo Arsenal koji je 16 sezona zaredom u LS i sa kakvim takvim timom.

Mogu glavu na panj da stavim da smo sada i 10. da te ne popio otkaz i da se o ovome ne bi pricalo uopste kao opciji. Da nije osvojio nista 3 sezone on bi bio ovde, ali naravno uz neke druge ispunjene uslove, tipa klinci, tipa igra da postoji, sistem itd, LS naravno podrazumeva se, bar prolazak do 1/4 finala. Da je to ostvarivao ne verujem da bi dobio otkaz.

Ali kada dovedes do toga da nemas ni igru ni sistem ni nista onda je ovo razumno resenje. Pocev od transfer politike ( ne kukajte za pare imao je igraca na pretek da proda, dovede itd, a sada sto smo razmazeni pa hocemo svaki rok 200m za transfere od Romana, to je druga prica), preko igre koje nema GODINU DANA, do podmlatka (koji sedi na tribinama ili u U21 selekciji koju su prekucali), pa sve do 17 mesta na tabeli.

Budite realno i sagledajte sliku, nismo u krizi vec u kanalu ozbiljnom. Da je kriza bila ne bi bilo otkaza, razgranicite to. Dobio je brdo strpljenja, podrsku, nije nista popravljao, drugo ne mozes ocekivati.

Ako je pristao na 12m odstete lepo od njega, ljudski, mada on platu za ovu sezonu nije zasluzio.

Volim i ja njega, obozavam, ali kada vidis da ne ide, ne ide.

Bolje dobar razvod nego los brak.
  • Autor

Mourinho već 2. put u 3 godine doživljava pobunu u svlačionici, pa se čovjek mora zapitat u čemu je stvar. Što nisu pravili pobune protiv Guardiole i Ancelottija?

To se i ja pitam.

Sve tacno ali nije isto kada pobunu predvode Lampard ili Teri koji su velicine za sebe i kad pobunu predvode Fabregas ili Azar koji nisu doneli nista Celsiju(u poredjenju sa Terijem i Lampardom) koji ne mogu u isti paragraf sa njima dvojicom.

Opet ti subjektivnost uključuješ. Lampard i Terry su nogometne veličine, vole ih navijači, učinili su mnogo za Chelsea i to se ne može mjeriti s Fabregasom i Hazardom koji su Chelseaju donijeli jednu titulu prvaka Engleske svojim igrama (Terry ih je donio 4, a Lampard 3). Ali s druge strane ako ćeš objektivno gledati gdje je po tom razmišljanju ok da igrač pravi pobune pa da ne znam kako se on zvao. 

Place mi se. Nemocan sam, ne mogu nista da promenim. Legenda je otisla iz naseg kluba. Eto kako se osecam.

Ovo se moralo desiti. Zivimo u instant svetu, sve je brzo i na dugme. Strpljenje je mana. Sve je postalo neizdrzivo i uprava je povukla okidac. Mou je morao da ode. Jbg, mora se pogledati istini u oci. Bolnoj istini. Nadam se da ce nam na leto doci Guardiola. Ili Anceloti. Hiddink moze priviremeno. Bilo ko da dodje imace moju apsolutnu podrsku kao sto je i Jose imao. Videcete i sami, nema potrebe da ista obecavam. Postoji nesto sto se zove lojalnost iliti odanost. Nesto sto je skoro zaboravljeno u danasnjem surovom svetu.

Necu navijati protiv novog trenera budite sigurni. Nisam toliko sujetan da stavljam svoje misljenje i neku teoriju ispred svog kluba. Kretenski je ukratko receno. Ne postoji razlog zbog kojeg bih navijao protiv svog kluba. Neki ljudi ne razumeju to ipak.

Treba nam remont u ekipi. Jedna lekcija koju smo naucili iz svega ovoga. Skupo placena lekcija. Prva stvar koju novi trener treba da odradi. Pobuna je nedopustiva stvar, pogotovo kad su u pitanju interesi kluba i neigranje. Da razgranicimo, jedna stvar je kad Terry Lampard i Drogba prave pobunu (a posle pobune herojski osvoje LS), a druga kad Hazard, Fabregas i _____ naprave istu. Pobuna je mozda jaka rec, ali zalaganje manje od maksimuma je nesto slicno, jednako nedopustivo. Ako igrac ne daje sve od sebe jer mu se ne svidja nesto u vezi sa trenerom, on pravi stetu klubu. Nije posao igraca da razmislja da li je dobra taktika ili ne. Njegovo je da igra i da sprovodi ideje trenera na terenu. Tako funkcionise fudbal jbg, da nije tako, onda bi treneri bili nepotrebni i nevazni. Sam nekvalitet koji su pokazali ove sezone je dobar razlog za rasprodaju. Zao mi je sto sam bio nepravedan prema Willianu. Coveku koji je pokazao koja je ljudska velicina u ovom periodu i koji je ginuo na terenu u isto vreme dok su drugi "smatrali da Mou nije u pravu". Jedina svetla tacka ove sezone.

Wisey, kontam hteo si da kazes da si veci navijac od svih advokata racunajuci i mene. Ne zelim da se spustam na nivo te diskusije tako da cu se sloziti. Veci si. Veci ti je. Kad CFC gubi tebi je najteze, ti se nerviras, ali cutis o tome. Dusa od coveka. Svaka cast. Mi advokati volimo Murinja vise od kluba. Sve priznajem zarad mira na forumu i da se ti osecas dobro. I da, otici cemo da navijamo za Arsenal ako Murinjo ode tamo. DA.

Voleo bih da konacno dobijemo long-term trenera. Ovaj put klub bi trebalo da ima malo vise strpljenja. Ako uopste zelimo dugorocnog menadzera. Mislim da bi nam se na kraju isplatilo da smo istrpeli ovo sa Joseom, ali to je sad istorija, i to je samo moje misljenje, zasnovano uglavnom na emocijama. Samo treba naci pravog coveka. Da se ja pitam, to bi bio Gvardiola. Ako on nece, tek onda Anceloti. Ne zalim za Klopom ni najmanje. Zasto zaliti za necim sto ne mozes da promenis i sto uopste ne garantuje da bi uspeo i da mozes da se vratis kroz vreme i da promenis? Precenjujete Jirgena braco forumasi.

Zbogom Murinjo. Bilo je lepo dok je trajalo. Srecno u daljem radu! Hvala ti i sto si prihvatio da primas platu dok ne nadjes drugi posao umesto da si uzeo svih 40-50 miliona, koliko vec.

JOSE MOURINHO, ONE OF US!

Ne trebamo se mi zamarati s tom long term pričom. Onaj tko će obavljati dobar posao ostat će ovdje 10 godina ili više bez problema.

Bitno je da se dovede netko tko je sposoban ostvariti neke ciljeve Chelseaja kao top kluba, nešto što Mourinho nije bio u stanju.

Kakva stabilnost sa jednim menadžerom, dve i po godine sa ovim likom i mi nismo ostvarili ni s od stabilnosti, tonuli smo u svakom smislu, od rezultata, preko međuljudskih odnosa do reputacije.

Barcelona je za to vreme promenila 3 trenera, a i dalje su najdominantniji klub na svetu.

Toliko o tome da je za stabilnost potreban jedan trener.

Veliki, za mene najveći je otišao! Ja nisam neki pobornik napadačkog nogometa, puno više volim ratnički nogomet, čvrstu obranu, puno, puno taktike, a Mourinho je u taktici najbolji. Obožavam ga, upravo sam pri kraju jedne njegove knjige i to dovoljno govori koliko ga cijenim. Nažalost ispalo je ovako kako je ispalo. Dalje više nije išlo. Negdje je puklo na relaciji trener - igrači. Koliko god znam da je ovo ispravna odluka opet imam ogromnu tugu u srcu što više nije u klubu, kad se samo sjetim kako sam bio sretan prvu utakmicu protiv Hull Citya kad je došao. Jebemu, ne mogu vjerovat da više toga nema. Bio je naša ikona, nekako najbolje ide uz Chelsea. Iako nije više naš, zna se ona poznata Once a Blue, always a Blue.

Chelsea-v-Hull-City-Premier-League.jpg

[media]https://www.youtube.com/watch?v=2zZS3U2zHBk[/media]

Prevelik gubitak. Čitam na Daily Mailu naslovni članak i gledam slike faca igrača i gledam face Matića, Fabregasa, Hazarda i Cahilla i povraća mi se iskreno, točno se vidi da su podli ljigavci

2F7B180300000578-3365554-Chelsea_captain

Otprilike i moje stanje, iskreno žalim za odlaskom kao i Terry.

Mourinhova veličina se vidi u tome da apsolutno svi mediji pišu o njemu, sve žive zanima gdje će sada i svi imaju barem neko mišljenje. To još nisam vidio dosad u medijima, ali baš nitko nije toliko bio pod povećalom i toliko dobar da ga svi žele pobijediti. A engleski mediji su najgori lešinari na svijetu, nažalost.

Uživaj Jose, kamo god da odeš, znam da ćeš uspjeti. Po mojem nekom instinktu, mislim da će u Unitedu završiti.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.