8. decembar 2015.10 god. comment_243380 Vreme pokazuje da li je prodaja ovog ili onog igrača greška. U tom trenutku jesmo dobijali solidne novce za njih (nebitno kako su potrošeni...), na prvu loptu ćeš biti zadovoljan tom činjenicom. Možemo da nagađamo šta bi bilo kad bi bilo, ali prodaja Lukakua i De Bruynea iz ove perspektive deluje kao ogroman propust. Mate ne toliko. De Bruin da je ostao u Celziju kao i Lukaku bili bi ocajni mi nemamo sitem igre,svaki igrac od tih navalni fudbalera kod nas se muci to je prosto tako. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243381 OK, ali nekada su se prodaje tih igrača smatrale kao Mourinhov plus, jer kao riješio je se igrača koji nisu pokazali želju za borbom za mjesto u sastavu i stiglo je veliko obeštećenje, sada je kasno da mu se sve to smatra kao minus, nema veze koliko je vremena prošlo. Za mene je šteta što Mata i De Bruyne nisu ostali, znači nije mi žao vec je šteta, svi ostali manje više.. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243382 Ko zna šta se dešavalo iza scena, ali siguran sam da je moglo da bude mesta za sve uz normalnu rotaciju. Ok, recimo i da se rešio igrača koji nisu želeli da se bore, novac koji smo dobili od njih je protraćen na igrače tipa Cuadrado i Falcao. Al na kraju krajeva ima istine i u ovome što je EH10 spomenuo, zato je najveća šteta što nismo doveli normalnog čoveka koji će sve to moći da iskombinuje i da zapravo unapredi neke igrače. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243387 Meni je najbolji argument da Roman nije uložio dovoljno. Ok, možda nije, ali lik je imao sve pare sveta kod Pereza, i šta je uradio? Jedna titula i košmari od Levandovskog. Kod njega kad pukne, nema para koje će to zakrpiti. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243389 Jose Kripelj Mourinho Ne mo'š ga se riješiti da si Bog. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243390 To je covek,koji ne radi u interesu kluba,primer je Fabregas da bi ga privoleo da dodje u Celzi obecao mu je da ce igrati svaku utakmicu,decko ne moze u Cempionsipu da igra vise golim okom je vidljivo da je bio najslabiji pojedinac protiv Totenhema on ladno startuje i protiv Bormuta gde je opet silovan....Takav covek zarad svoje date reci,unistava klub i samog Loftus Cika. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243392 To je covek,koji ne radi u interesu kluba,primer je Fabregas da bi ga privoleo da dodje u Celzi obecao mu je da ce igrati svaku utakmicu,decko ne moze u Cempionsipu da igra vise golim okom je vidljivo da je bio najslabiji pojedinac protiv Totenhema on ladno startuje i protiv Bormuta gde je opet silovan....Takav covek zarad svoje date reci,unistava klub i samog Loftus Cika. Ne bih rekao da ne radi u interesu kluba, nego je ograničen na kraći vremenski period. Fabregas trenutno igra isključivo jer se zove Cesc Fabregas.. On ne zna presjeći i gurati Rahmana radi budućnosti, nego Ivanović starta svaku utakmicu. On je sve podredio toj jednoj tituli, kao u bilo kojem klubu gdje je radio, i nakon toga ne zna kako se postaviti, nema nikakvu viziju niti ideju. Najgora stvar ustvari nije ova kriza u kojoj se našao zajedno sa ekipom, najgore je to što čovjek uopšte ne vidi šta je glavni problem, on to ne može spoznati kamoli da ga riješi. Pa na ovom forumu su ljudi govorili i upozoravali na ovako nešto, a da on to ne vidi. Jednostavno treba prihvatiti Mourinho da nije trener za duži period i to je to. Evo ima svu moguću podršku Uprave, ugovor, navijači mu skandiraju stalno iako u najmanju ruku radi ispodprosječan posao, da ne upotrijebim neku goru a sigurno zasluženu riječ. Za duže staze potrebno je stvoriti identitet, kreirati određeni stil igre i sistem kroz koji igrači prolaze, definisati transfer politiku, proizvoditi vlastite igrače, razmišljati na jedan potpuno drugačiji način. Za ovo moram kriviti Upravu, jer ipak najlakše je dovesti neko trenersko ime poput Mourinha pa se skrivati iza njega. Lako je tada biti frajer, Mourinho je u centru pažnje, medijski se stalno eksponira, kad je uspjeh kupi poene, kad je neuspjeh stalno se o njemu priča itd.. Mislim, nije uopće teško sjediti u Upravi i davati podršku takvom manageru. Treba imati muda pa podržati nekog manje eksponiranog, možda managera sa slabijim pedigreom ali koji bi imao viziju i pokušao napraviti nešto veliko za Chelsea. Niko od njih nije imao hrabrosti podržati Robbieja kad je prolazio kroz krizu nemjerljivu s ovom trenutno. Niko nije tada rekao 'pa čekajte malo, ovaj čovjek je osvojio Ligu Šampiona za nas, ajmo mu pružiti priliku'. To je samo jedan primjer iz mog ugla. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243393 2004-05 121 million pounds spent on transfers - osvojili Premieship 2005-06 102.2 million pounds spent on transfers - osvojili Premiership 2014-15 92.8 million pounds spent on transfers - osvojili Premiership MORAMO početi trošiti. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243394 Licemjernost Bunkerinjovaca stvarno ne poznaje granice. 2004-05 121 million pounds spent on transfers - osvojili Premieship 2005-06 102.2 million pounds spent on transfers - osvojili Premiership 2014-15 92.8 million pounds spent on transfers - osvojili Premiership MORAMO početi trošiti. Kakav Andre Schubert, klinac palac. Nema ništa osvojeno i pobijedio je jednom trenera koji vodi samo ekipe koje imaju garantirani naslov prvaka i neograničen budžet. Kad osvoji LP sa domaćim dečkima i uloženih 10 mlijuna eura u dvije sezone kao Mourinho nek se naslika istog trena ovdje, do tad nema govora. Ako ćemo o trenerima koji nisu ništa osvojili a trebali bi biti ovdje, evo Wengera na ljeto. Ne trebaju nama klinci, nego svjetske klase kojih nemamo. Bamford, Loftus Cheek, Mc Eachran su nikakvi igrači. Jedini talenti u Premiershipu su Barkley, Kane, Clyne, Stones, ostalo nije vrijedno spomena. E to je problem. Trebaju igrači koji mogu preokrenuti stvari kakve smo imali u prvom mandate. Ova hrpa kurčina u prvoj ekipi nema pobjednički karakter. Costa nije Drogba, Fabregas, Matić i Ramires skupa nisu Lampard, Cahill nije Carvalho, Willian nije Joe Cole ili Robben. Kad se to promijeni, promijenit će se i rezultati. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243396 S tolikim spičkanim parama su i likovi poput Pellegrina osvajali Premiership, Mancini također. Pogotovo u ovako smiješnoj konkurenciji trenutno, gdje nema Fergusona a Wenger je odavno izlapio, ne bih to smatrao nekim grandioznim uspjehom. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243397 On je sve podredio toj jednoj tituli, kao u bilo kojem klubu gdje je radio, i nakon toga ne zna kako se postaviti, nema nikakvu viziju niti ideju. Kako nema, pa čovek je tražio Pogbu i Stonesa, a Roman škrtica izdvojio samo 60 miliona funti, dok Murinju treba bar 100 miliona da bi mogao nešto da uradi. Btw. evo jedno zanimljivo poređenje između Barselone i Reala oko trošenja (net spend) i trofeja: [spoiler] Real Madrid : 2000/01 : - €122M - La Liga 2001/02 : - €72M - Champions League, Supercopa de España 2002/03 : - €45M - La Liga, UEFA Super Cup, Intercontinental Cup 2003/04 : - €35M - None 2004/05 : - €59.5M - None 2005/06 : - €61M - None 2006/07 : - €88.7M - La Liga 2007/08 : - €73.2M - La Liga 2008/09 : - €2M - Supercopa de España 2009/10 : - €170.5M - None 2010/11 : - €68M - Copa Del Rey 2011/12 : - €45.5M - La Liga 2012/13 : + €3.5M (Profit) - Supercopa de España 2013/14 : - €48.1M - Champions League, Copa Del Rey 2014/15 : - €18M - UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup Total = - €905M, and 16 Trophies Barcelona 2000/01 : - €8.6M - None 2001/02 : - €58.4M - None 2002/03 : + €0.35M (Profit) - None 2003/04 : - €47.35M - None 2004/05 : - €59.45M - La Liga 2005/06 : + €10M (Profit) - La Liga, Champions League, Supercopa de España 2006/07 : - €18M - Supercopa de España 2007/08 : - €53.8M- None 2008/09 : - €38.5M - La Liga, Champions League, Copa Del Rey 2009/10 : - €109.5M - La Liga, UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup, Supercopa de España 2010/11 : - €28M - La Liga, Supercopa de España, Champions League 2011/12 : - €13.25M - Copa Del Rey, UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup, Supercopa de España 2012/13 : - €33M - La Liga 2013/14 : - €39.1M - Supercopa de España 2014/15 : - €80.2M - La Liga, Copa Del Rey, Champions League Total = - €576.8M , and 24 Trophies[/spoiler] Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243398 Igi izmišljaš, nije moguće da je Guardiola potrošio manje od Mourinha a osvojio duplo više trofeja. Prosto nemoguće, kosi se sa zdravom logikom BUNKERINJOVACA. Prijavi
8. decembar 2015.10 god. comment_243399 Murinjo je istrosen,on ide putom Kapela u zaborav to je on sto ja vidim...Mislim da je njegov problem sto nema dobrog pomocnika sa nekim inovacijama koji bi mogao da mu sugerise,opste je poznato da su Fergusonu u mnogim velikim utakmicama pomocnici sugerisali odredjenu taktiku same ideje...Verujem da su Drogba ili Lampard u njegovom strucnom stabu da bi ekipa dosta bolje funkcjonisala u samom napadu. Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243421 Opet niste shvatili što sam htio reći. Uglavno, kad Mourinho troši onda troši dosta, ali i osvaja. U trećim sezonama nije trošio, pa nije ni osvajao, u tome je stvar. Ni u Realu ni ovdje. Može biti do njega, može biti da mu uprava nije dala, u tom je stvar. On očito treba remont ekipe nakon tri godine, što nije uobičajeno, ali za njega bi možda bilo jedino rješenje. A što se tiče Barcelone, Igi izmišlja podatke kluba za koji navija i Guardiola je potrošio preko 360 milijuna eura na transfere, nije sve ubrojano, nemoj nas lagati, odi na Barca Balkan pa im prodaj priču. Real je potrošio više, osvojio manje, ali to nije tema. Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243430 Opet niste shvatili što sam htio reći. Uglavno, kad Mourinho troši onda troši dosta, ali i osvaja. U trećim sezonama nije trošio, pa nije ni osvajao, u tome je stvar. Ni u Realu ni ovdje. Može biti do njega, može biti da mu uprava nije dala, u tom je stvar. On očito treba remont ekipe nakon tri godine, što nije uobičajeno, ali za njega bi možda bilo jedino rješenje. A što se tiče Barcelone, Igi izmišlja podatke kluba za koji navija i Guardiola je potrošio preko 360 milijuna eura na transfere, nije sve ubrojano, nemoj nas lagati, odi na Barca Balkan pa im prodaj priču. Real je potrošio više, osvojio manje, ali to nije tema. Zar nije bolje i jeftinije dovest trenera koji nakon 3 sezone neće trebati remont ekipe? Zar ne stojiš iza šefa kad kaže da mu ne trebaju pojačanja, da je zadovoljan ekipom? Nije valjda da proturiječiš šefu :O Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243431 Opet niste shvatili što sam htio reći. Uglavno, kad Mourinho troši onda troši dosta, ali i osvaja. U trećim sezonama nije trošio, pa nije ni osvajao, u tome je stvar. Ni u Realu ni ovdje. Može biti do njega, može biti da mu uprava nije dala, u tom je stvar. On očito treba remont ekipe nakon tri godine, što nije uobičajeno, ali za njega bi možda bilo jedino rješenje. Koja je onda svrha Murinja, kada i prosečan trener kao što je Manćini, sa gomilom para može da osvoji PL? Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243432 Koja je onda svrha Murinja, kada i prosečan trener kao što je Manćini, sa gomilom para može da osvoji PL? Čovjek prvo napade Guardiolu što kao troši bezgranično i tako osvaja trofeje, a sada tvrdi da Mourinho treba remont svake 3 godine. A čime će platiti taj remont, vrećom krompira? Toliko je ušao u Mourinhov šupak da više nema dotoka kisika u njegov mozak i razmišlja potpuno neracionalno. Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243435 @TheSpecialOne dečko taj tvoj Mourinho je po povratku u klub govorio da je sada ovo jedan novi Chelsea, Chelsea koji posluje u okvirima FFP-a, Chelsea koji će se oslonac tražiti i u svojoj akademiji, i da je to projekat koji njega privlači. Ti sada svog kućnog ljubimca braniš stavom "dajte mu 150 miliona funti po prelaznom roku i sve će biti ok", kupio je Cuadrada za 35 miliona eura i poslao ga na posudbu, za 3 sezone ni jedan jedini igrač iz akademije nije dobio pravu šansu a radi se o zlatnoj generaciji mladih igrača, ni jedan od njih nije materijal ali zato jeste Papy Djilobodji. O kakvom remontu pričaš, možda o remontu kojeg treba da odradi isti onaj Mourinho koji nije u stanju poslati na klupu recimo mrtvog Ivanovića ili onaj Mourinho kojem je kroz sve sezone osnovna izmjena pri bilo kakvom vodstvu da ubaci Mikela, on više nije sposoban da poveže dvije dobro vođene utakmice a ne da radi remont na koji bi se mi mogli osloniti. Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243437 King Chelsea, on 09 Dec 2015 - 05:28, said: @TheSpecialOne dečko taj tvoj Mourinho je po povratku u klub govorio da je sada ovo jedan novi Chelsea, Chelsea koji posluje u okvirima FFP-a, Chelsea koji će se oslonac tražiti i u svojoj akademiji, i da je to projekat koji njega privlači. Ti sada svog kućnog ljubimca braniš stavom "dajte mu 150 miliona funti po prelaznom roku i sve će biti ok", kupio je Cuadrada za 35 miliona eura i poslao ga na posudbu, za 3 sezone ni jedan jedini igrač iz akademije nije dobio pravu šansu a radi se o zlatnoj generaciji mladih igrača, ni jedan od njih nije materijal ali zato jeste Papy Djilobodji. O kakvom remontu pričaš, možda o remontu kojeg treba da odradi isti onaj Mourinho koji nije u stanju poslati na klupu recimo mrtvog Ivanovića ili onaj Mourinho kojem je kroz sve sezone osnovna izmjena pri bilo kakvom vodstvu da ubaci Mikela, on više nije sposoban da poveže dvije dobro vođene utakmice a ne da radi remont na koji bi se mi mogli osloniti. Gle, to što Abramovič i Mourinho pričaju o FFP je jedno, a to što ostali klubovi rade je drugo. Kupovati treba i to kvalitetno, svi to rade, moramo i mi. Što se tiče akademije, mi tamo nemamo igrača za prvi sastav, to je činjenica. Kad zbrojim sve talente koje imamo i vidim jednog Rossa Barkleya kako kida u Evertonu, onda se pitam čemu akademija kad ne izbaci poštenog igrača. I ne volim kad Abramovič bezveze troši novce na osoblje koje je najpreplaćenije u Premiershipu, kad troši na akademiju koja služi ničem, jedino možda Arsenal, Southampton i Tottenham danas imaju neke koristi od svojih akademija i deset puta bolju selekciju. Nije me briga ako netko igra za U21 reprezentaciju. Priznajem da je sjebao sa transferima nekim tipa de Bruyne, Cuadrado. Ali ovo nije radnička i moćna fizička ekipa kakva je bila Inter ili prvi Chelsea. Osim Hazarda, Curtoisa i Fabregasa u dobroj formi mi nemamo svjetske klase. To je problem Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243438 Gle, to što Abramovič i Mourinho pričaju o FFP je jedno, a to što ostali klubovi rade je drugo. Kupovati treba i to kvalitetno, svi to rade, moramo i mi. Što se tiče akademije, mi tamo nemamo igrača za prvi sastav, to je činjenica. Kad zbrojim sve talente koje imamo i vidim jednog Rossa Barkleya kako kida u Evertonu, onda se pitam čemu akademija kad ne izbaci poštenog igrača. I ne volim kad Abramovič bezveze troši novce na osoblje koje je najpreplaćenije u Premiershipu, kad troši na akademiju koja služi ničem, jedino možda Arsenal, Southampton i Tottenham danas imaju neke koristi od svojih akademija i deset puta bolju selekciju. Nije me briga ako netko igra za U21 reprezentaciju. Priznajem da je sjebao sa transferima nekim tipa de Bruyne, Cuadrado. Ali ovo nije radnička i moćna fizička ekipa kakva je bila Inter ili prvi Chelsea. Osim Hazarda, Curtoisa i Fabregasa u dobroj formi mi nemamo svjetske klase. To je problem https://www.youtube.com/watch?v=Bs0Vk1yub7c Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243441 Gle, to što Abramovič i Mourinho pričaju o FFP je jedno, a to što ostali klubovi rade je drugo. Kupovati treba i to kvalitetno, svi to rade, moramo i mi. Što se tiče akademije, mi tamo nemamo igrača za prvi sastav, to je činjenica. Kad zbrojim sve talente koje imamo i vidim jednog Rossa Barkleya kako kida u Evertonu, onda se pitam čemu akademija kad ne izbaci poštenog igrača. I ne volim kad Abramovič bezveze troši novce na osoblje koje je najpreplaćenije u Premiershipu, kad troši na akademiju koja služi ničem, jedino možda Arsenal, Southampton i Tottenham danas imaju neke koristi od svojih akademija i deset puta bolju selekciju. Nije me briga ako netko igra za U21 reprezentaciju. Priznajem da je sjebao sa transferima nekim tipa de Bruyne, Cuadrado. Ali ovo nije radnička i moćna fizička ekipa kakva je bila Inter ili prvi Chelsea. Osim Hazarda, Curtoisa i Fabregasa u dobroj formi mi nemamo svjetske klase. To je problem Mislio sam da odgovorim i onda sam video Fabregasa u top klasama i odustao. Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243443 Gle, to što Abramovič i Mourinho pričaju o FFP je jedno, a to što ostali klubovi rade je drugo. Kupovati treba i to kvalitetno, svi to rade, moramo i mi. Što se tiče akademije, mi tamo nemamo igrača za prvi sastav, to je činjenica. Kad zbrojim sve talente koje imamo i vidim jednog Rossa Barkleya kako kida u Evertonu, onda se pitam čemu akademija kad ne izbaci poštenog igrača. I ne volim kad Abramovič bezveze troši novce na osoblje koje je najpreplaćenije u Premiershipu, kad troši na akademiju koja služi ničem, jedino možda Arsenal, Southampton i Tottenham danas imaju neke koristi od svojih akademija i deset puta bolju selekciju. Nije me briga ako netko igra za U21 reprezentaciju. Priznajem da je sjebao sa transferima nekim tipa de Bruyne, Cuadrado. Ali ovo nije radnička i moćna fizička ekipa kakva je bila Inter ili prvi Chelsea. Osim Hazarda, Curtoisa i Fabregasa u dobroj formi mi nemamo svjetske klase. To je problem Momak, tvoja priča bi imala smisla da smo mi četvrti na tablici, pa da tu malo kukamo kako nećemo biti prvaci. Ali mi nismo četvrti, mi smo PETNAESTI. Slažem se da za naslov prvaka treba još koji igrač, ali mi ovdje ne pričamo o naslovu. Mi pričamo o borbi za top 6, jučer smo pričali o borbi za top 4, sutra ćemo pričati o borbi za top 10. I to sve znajući da imamo ekipu koja bi u top 3 trebala biti na žmirečki. NA ŽMIREČKI. Tako da prestani prosipati sranja ovdje, jer ova situacija je ISKLJUČIVO DO MOURINHA. Abramovičeva krivica nije to što nije dao 800 milijuna eura za pojačanja, njegova jedina krivica je što ovog mamlaza još uvijek drži na klupi. P.S. Pray for Chelsea, s Mourinhom na klupi Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243446 IZMIŠLJAM PODATKE AAHAHAHAHAHAHAHA Pa lepo sam naglasio da je net spend, guglaj šta to znači, al opet je to manje od Reala. A odgovor na temu je da nije sve u novcu inače. Eeee, najbolji trener ikad, samo što mu treba nova ekipa svake tri godine i ume da radi samo sa fizički dominantinm igračima. Prijavi
9. decembar 2015.10 god. comment_243447 Igrači nisu uz Murinja. To je očigledno. Nema to nikakve veze sa izjavama koje daju, već sa odnosom prema utakmicama, na terenu. Izađu tamo čisto da ih bude 11 te da "odrade" dnevnicu. Na njima se vidi da volje za borbom i želje za pobedama nema. A on, kao vrhunski psiholog, inženjer i motivator izađe i kaže " Igrači su krivi, ja sam najbolji trener" Tu se vidi da su odnosi među njima narušeni, da je nestao duh zajedništva. U takvoj atmosferi, koja je najblaže rečeno nezdrava, mesta za napredak nema. Sve dobro što se desilo Čelsiju od Ranijerija do danas nastalo je na plećima tima, krvlju, znojem i vrednim radom svake jedinke u korist zajednice. Arogancija i egoizam pojedinca nikada nisu imali mesta u Čelsiju, nikada i neće. Njegovo vreme ovde je isteklo. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.