Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Juan Mata (2011-2014, 135 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,6 hilj.
  • Pregledi 142,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

13803718827123.jpg

hahaha naljutio ga je mou :D Vidite Matinu facu, 

Inace odradio je po meni vrlo,vrlo dobro utakmicu,2 klase iznad onog Shurlea,zasluzuje ponovo prvu postavu. Po meni se vidi njegov napredak,nekako je odlucniji,zustriji...sve u svemu,napravice jos boljeg igraca od njega Mou.

Statističku analizu učinka najboljih playmakera u svijetu obavio je Daily Football, koji je u obzir uzeo podatke iz minulih pet sezona.

Analiza je napravljena na osnovu asistencija i kreiranih prilika za svoje saigrače u posljednjih pet sezona.

Top 10
1. Mesut Ozil (Arsenal) 492
2. Juan Mata (Chelsea) 429
3. Xavi (Barcelona) 424
4. Nene (Al-Garafa) 403
5. Francesko Totti (Roma) 398
6. Mathiew Valbuena (Marseille) 396
7. Frank Lampard (Chelsea) 390
8. David Silva (Manchester City) 383
9. Diego (Wolfsburg) 382
10. Leighton Baines (Everton) 378

A on sjedi na klupi...

Dobro, Mourinho ga drži na klupi zbog onog šugavog kupa konfederacija i zato jer nije prošao predsezonu. Njemu je fizička sprema bitna. Mata će dobiti šanse i dobro je došao danas. Nemojte se loviti na one medijske gluposti da su u svađi. Mislim da nisu i da jednostavno bez razloga mu mediji žele slagati ekipu, a to ne može proći kod Moua.

Jedva cekam vidit hazarda matu williana i naprid torresa od prve.. Iza moze frank i ramires ili essien
BREAKING: Manchester club to bid for Chelsea star in January. 
Man City are to join the race to sign Chelsea playmaker Juan Mata according to TuttoMercato. 

There has been a great deal of speculation as to the Spanish international’s future at Stamford Bridge after playing something of a withdrawn role since the return of boss Jose Mourinho to the West London club. 

The talented attacking midfielder has started just two of Chelsea’s four Premier League fixtures this season and was subbed at around the hour mark on both occasions, this has led to talk of a possible exit that didn’t occur in the summer but could well now become the subject of growing interest in the run up to the January transfer window. 

Tottenham are also said to be keen on the former Valencia man but one would imagine that a move to Man City may be more tempting to the pint sized performer though it would be fair to say that life under Manuel Pellegrini has been something of a damp squib for the big spending Etihad Stadium side.

Mata je odigrao dosta utakmica za Celzi prosle sezone,a cim se sezona zavrsila on je bio dio nacionalnog tima za Brazil.Nakon toga otisao je u SAD sa Celzijem,zajedno sa Toresom,Oskarom,Azpijem,Mikelom,Luizom.U predsezoni odigrao je samo jednu utakmicu prije povrede koja se zadrzala do kraja turneje.Nije se oporavio od te povrede do meca sa AV gdje je bio veoooma los zbog nedostatka kondicije.Onda opet Spanija...Na mecu sa Evertonom,Mata je izjavio da je spreman.Drzeci rijec poceo je utakmicu,ali iako se izvukao,tesko mi je da povjerujem da je bio jedan od najlosijih igraca te utakmice.Onda je dosao Basel,gdje je dosao napor i rezultat se promjeniti ne moze.Poenta ovoga,a sigurno postoje tehnicki problemi zbog kojih je Mou sastavio najboljih 11 bez Mate,jeste istina da Mata nije imao vremena ni kondicije da pokusa da se prilagodi onome sto Murinjo trazi od njega.Murinjo je rekao da je Oskar broj 10 i jasno naznacio da zeli da izgradi tim sa Oskarom kao brojem 10.To nije nista pogresno.Oskar i Mata su potpuno razliciti igraci.Kome biste prije dali koju poziciju zavisi od samog igraca,onog sto pokazuje i onog sto trener zeli od njega.Kao sto je Pep otisao u Bajern i odlucio da Martinez igra CB dok je Lama postavio na centar veznog reda.Jer tu pruzaju najbolje za tim. Jos jedna stvar koju treba reci,Mou nije iskljucio Matu iz prvih 11,vec je samo rekao da Oskar igra jednu od pozicija,a Mata ce morati da se prilagodi tome.To je slicno situaciji kada je Mojes rekao da Runi mora da igra u napadu ako se RVP povrijedi,sto su svi shvatili da Runi postaje drugi izbor igraca,na klupi.A sta su razlozi da Oskar igra na 'Matinoj' poziciji.Po mom misljenju,prvi i najlogicniji razlog je tajsto je Oskar bolji u odbrani od Mate.Mou je imao taj problem u Realu,sa Ozilom.Sjecate se LS protiv Bajerna?Bajern je dominirao sa Krosom koji se nadovezivao na Gustava a ovaj na Svajnstangera.To je bilo 3 vs 2 jer su na drugoj strani bili samo Kedira i Alonso.Bilo je meceva kad je Mou stavljao Ozila na desnu stranu a Modrica na njegovu poziciju.Drugi razlog bi mogao biti taj da Oskar prolazi duboko kroz sredinu bolje nego Mata.Mata je bez sumnje najkreativnii igrac ekipe ali istina za volju,Oskar ima vise dimenzija u svojoj igri od Mate.I do sada,Oskar je najbolji igrac Celzija.
Mata ovo moze da zavrsi na dva nacina.Ili ce da prihvati ovaj izazov koji mu je Mou dao ili ce otici.Dzo Kol je prihvatio taj izazov od Mourinja 2004,prije toga trpio kritike.Mislim da je to ono sto Mou zeli i od Mate.On ima svoje mjesto u  ekipi a sve sto treba je da ga zauzme.  :smile:

.Kao sto je Pep otisao u Bajern i odlucio da Martinez igra CB dok je Lama postavio na centar veznog reda.Jer tu pruzaju najbolje za tim. 

Samo si ovdje pogriješila. Pep je to učionio jer nebi bio Pep da nešto ne izmišlja. Lahm već 10000 godina igra desnog beka i u 5 najboljih je već dugo, i sada on dođe i nešto kemija. Mislim da bi i drugi treneri primjetili  prije da bolje igra zadnjeg veznog nego beka. Nisu ni njih trenirali neki kvazi treneri. 

Mozak chelsea pokretač svega dobroga, svi ostali su sporedne uloge.....

Potpuno se slazem svi u igri igraju sporedne uloge kada je on na terenu.Sasvim je jasno da mora igrati.

Kaže meni moj brat (kao ljubitelj Junajteda, naravno, ni njih ne prati redovno, a kamo li Čelsi) i tako kritikuje Murinja što forsira Toresa i ostavlja Matu na klupi. I kaže on da treba staviti Matu umesto Toresa u ŠPICU. X_X :)) 8-} =)) #-o

Mata sa 6.46 pretrčanih kilometara (distance covered) na kraju prvog dijela vodi što se toga tiče, pored Ramiresa, Oscara, Colea i ostalih trkača :D

Večeras loš, sigurno neće početi narednu utakmicu. Prespor je i usporava nam napade. Ne znam koji mu je vrag bio.

Opet droga, a?? 

Svaka cast oscaru ali nikad nece dosegnit matinu razinu to sam siguran 100 posto ( volija bi da grijesim )... On jednostavno mora igrat luiz, cole, ivanovic,mata, hazard, lampard moraju igrat to je sad nas forte najjaci dio momcadi...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.