Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Juan Mata (2011-2014, 135 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,6 hilj.
  • Pregledi 142,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Vidim da tu velika vecina tu zivi u zabludi samo zato sto je to Jose Mourinho.Neznam dali sam ja i vi u protekle dvije godine gledali drugi klub,ili vi simpatizirate neki drugi Chelsea neznam to me stvarno zanima.U dvije godine nisam vidio ni jednu situaciju da se Mata ne zalaže na terenu da ne sudjeluje u obrani,to su ciste izmišljotine mozda neigra tako dobro obranu ali sve to nadoknađuje svojom sveukupnom igrom pogotovo ofenzivno.Svi su naravno na strani Mourinha sada..ali sjetimo se samo koliko je puta Mata sa svojim igrama donio Chelsu pobjedu kada se to najmanje ocekivalo..Recimo pod AVB-om velika kriza tezak poraz Arsenala na ST-u,odlazak na tada najteze gostovanje u ligi na St.James Park niko nam nije davao realne šanse 2 fantasticne asistencije koje znalac kao Drogba i Sturidge ne propustaju..samo jedna od tih utakmica,finale FA Cupa protiv Liverpoola Lucas i Spearing ispali smijesni pored njega a Ramires je samo imao dovrsit posao i zabiti.Svi su zaboravili njegova dva kornera jedan za Ivanovica,jedan za Drogbu i dva velika Europska trofeja.Utakmica protiv Valencie kada smo osvojili LP a jedva skupinu prosli također fenomenalna utakmica u reziji Mate i Drogbe također dvije asistencije.Naravno na to niko sada ne gleda kada je Mourinho smjestio Matu na klupu,žalosno je kako ljudi zaborave sve sto je napravio za ovaj klub.Ali nesto tako se ocekivalo od Mourinha da sjebe jos jednog igraca pod izgovorom da je taj igrac dobio svoju priliku i nije ju iskoristio,ako je velika šansa igra protiv Evertona 55minuta,onda bi se mi svi trebali zapitati sto taaj Mourinho ima protiv Mate?Ni on sam nema odgovor na to.Dragi moji forumaši i ljubitelji Chelsea,otvorite oči sto prije,pogledajte dobro neku od utakmica Mate u protekle dvije sezone,ili barem neki video na Youtube-u,usput pogledajte paralelno video Oscara i sami procijenite.Svi mi jako dobro znamo ko je glava Chelsea,nebude li trofeja brzo ce i Mourinho odletiti budite uvjereni u to,a ako Matu izgubimo na zimu,sve dok je Mourinho tu nece nikome faliti ali tek kad Mourinho dobije otkaz shvatit cete sto je Mata bio za ovu ekipu a onda cemo svi zajedno plakati i žaliti sto vise ne nosi dres Chelsea.Samo se nadajmo da nece ostat  u Premier ligi ako ode,i da nece nasim obrambenim igracima  raditi ono sto je u ove dvije godine radio svim obranama u Premier ligi,a niti jedna nije imala rijesenja za njega,isto tako nece ni nasa imat ako obuce drugi dres nekog drugog kluba u Premier ligi!

Velika vecina vas zna da je to tako,ali sada su svi na Mourinhovoj strani jer drugog objasnjenja nema!

Ja prihvaćam da igrač može izgubiti mjesto u prvoj postavi, ali ne prihvaćam da budu dvostruki kriteriji.

Jedan Hazard igra katastrofalno, a svejedno ga Mourinho forsira svaku utakmicu. To je ono što mi ide na kurac.

Oscar mu je uzeo 10-ku jednostavno. Nemate sta kriviti Mourinha.Da Oscar ne odradjuje posao kako treba pa hajd. Sada mata pokusava nauciti igru na desnom krilu. I malouda je nama donosio golove/pobjede, bio nas najbolji igrac pa jel trebao startati :).

Ja se nadam da ce Mata se vratiti ubrzo u prvih 11.(da ne pomislite nesto drugo)

Oscar mu je uzeo 10-ku jednostavno. Nemate sta kriviti Mourinha.Da Oscar ne odradjuje posao kako treba pa hajd. Sada mata pokusava nauciti igru na desnom krilu. I malouda je nama donosio golove/pobjede, bio nas najbolji igrac pa jel trebao startati :).

Ja se nadam da ce Mata se vratiti ubrzo u prvih 11.(da ne pomislite nesto drugo)

Niko njemu nista nije uzeo. Mou je bio jasan od pocetka da Matu vidi kao desno krilo. 

Niko njemu nista nije uzeo. Mou je bio jasan od pocetka da Matu vidi kao desno krilo. 

To znaci da on nikad nece igrati osim u utakmicama protiv ovih niželigaša..Nece se naviknut i to nece dobro prihvatit.Tako da Mata ubrzo odlazi jer je i psiha puno utjecala,a onda kad zaigra u nekom drugom klubu tamo di on najbolje zna i kako on zna,gazit ce sve redom uključujuci i Chelsea,pogotovo ako ode u bolji klub i ako bude imo napadaca koji ce njegove asistencije pospremat u gol,nece mu biti kraja!

Veliki ego Mourinha  nemoze shvatit da Mata ima Oscara u jednoj nozi kako bi reko Crespo!

i dalje mi je mata bolji od oscara 100 svjetlosnih godina a to sta se oscar zalaze a nmz igrat niti jednu poziciju izuzev sredista mata mora ispastat 

brate koji kurac eden ne ispasta to sta svi vidimo u njemu vidim i ja u sebe potencijal da mogu dohvatit zvijezde a sad ocu li jbg niko nzna

realno mou dira u nesto sta ne smi dirat bez mate mi ne bi imali euro trofeje

ko bi ubacia ivanovicu oscar koji se jedva dobaci ?

E čuj Mourinho uništio igrača.  X_X

Sam je Jose rekao da mu je cilj da u budućnosti Mata i Oscar igraju zajedno, naravno s Oscarom u sredini na poziciji 10. Mata je imao taj nesretni Kup konfederacija, izgubio je jako puno na uigravanju s ekipom u predsezoni, puno više nego npr. Oscar koji je odmah počeo igrati onako kako to njegov trener želi.

I naravno da je Jose Mourinho u hijerarhiji stvari iznad Juana Mate. Nekima to očigledno nije jasno.

PS. mislim da je greška posudba Lukakua, a dovođenje Eto'oa ali ovo je najbolji nogometni manager prošle decenije i na našoj je klupi. Kritika može, ali valjanje nebuloza kao neke gore napisane, e to neće ići baš.

E čuj Mourinho uništio igrača.  X_X

Sam je Jose rekao da mu je cilj da u budućnosti Mata i Oscar igraju zajedno, naravno s Oscarom u sredini na poziciji 10. Mata je imao taj nesretni Kup konfederacija, izgubio je jako puno na uigravanju s ekipom u predsezoni, puno više nego npr. Oscar koji je odmah počeo igrati onako kako to njegov trener želi.

I naravno da je Jose Mourinho u hijerarhiji stvari iznad Juana Mate. Nekima to očigledno nije jasno.

PS. mislim da je greška posudba Lukakua, a dovođenje Eto'oa ali ovo je najbolji nogometni manager prošle decenije i na našoj je klupi. Kritika može, ali valjanje nebuloza kao neke gore napisane, e to neće ići baš.

Niko  nije osporio njegove uspjehe zadnjih nekoliko godina.Ali Mourinho ga je unistio Mata se nece naviknuti na krilo i otic ce a njegova nebulozna ideja da ce Mata i Oscar zaigra skupa se nikad nece ostvarit,jedino ako Mata bude igrao playmeakera a Oscar krilo drugacije nikad nece zaigrati njih dva normalno i to nece funkcionirati,a Mata se nece prilagoditi na Mourinhov stil to je jasno ko  dan.A Mourinho bi trebao graditi igru oko najboljeg igraca u ekipi a ne puno filozofirati.

Mata se nece naviknuti na krilo i otic ce a njegova nebulozna ideja da ce Mata i Oscar zaigra skupa se nikad nece ostvarit,jedino ako Mata bude igrao playmeakera a Oscar krilo drugacije nikad nece zaigrati njih dva normalno i to nece funkcionirati,a Mata se nece prilagoditi na Mourinhov stil to je jasno ko  dan.

Još mi samo reci kad ću dobiti na bingu, pošto vidim da gledaš u kašike.

Volim ja Matu, volio bih da ostane i nametne se za što će sigurno dobiti priliku. Međutim, ti ako misliš da je Mata veći od Mourinha u ovom klubu, varaš se.

Još mi samo reci kad ću dobiti na bingu, pošto vidim da gledaš u kašike.

Volim ja Matu, volio bih da ostane i nametne se za što će sigurno dobiti priliku. Međutim, ti ako misliš da je Mata veći od Mourinha u ovom klubu, varaš se.

U tome je problem sto je Mourinhoo veci od ssvakog kluba u koji dođe,i radi sve na svoju ruku pa makar to bilo i lose po klub..A znamo jako dobro kako je njegov izlet u Madridu lose prosao..Ekipa je bila atomska a samo su 2 bitnija trofeja u vitrinama zavrsila.Nazalost bojim se da ce tako biti i tu,ali vrijeme ce pokazati.

i dalje mi je mata bolji od oscara 100 svjetlosnih godina a to sta se oscar zalaze a nmz igrat niti jednu poziciju izuzev sredista mata mora ispastat 

brate koji kurac eden ne ispasta to sta svi vidimo u njemu vidim i ja u sebe potencijal da mogu dohvatit zvijezde a sad ocu li jbg niko nzna

realno mou dira u nesto sta ne smi dirat bez mate mi ne bi imali euro trofeje

ko bi ubacia ivanovicu oscar koji se jedva dobaci ?

E jbg crve, pa eto ako druga pozicija nije problem, nebi trebao biti problem Mati da se prilagodi. I cuj Mata mora ispastat. Pa ako mu ne bude legla pozicija desnog krila, ima uvijek tu da se pokaze da je bolji od Oscara i posalje ga na klupu. Za pocetak sezone nije, Oscar je tri put bolji u pocetku sezone.

Sad ovo za Edena sto kacite. Jeste, slab je par tekmi. Al ne znam sto jedete govna da je njega poslao na klupu bilo bi sto nije matu koji ne moze meda. Itd.

Sto ima nerazumnih ljudi. Ne moze Hazard drzati monopol nad mestom u startnoj postavi, kad je jedva sastavio jednu utakmicu da valja od pocetka sezone. 
Mislim moze, ali kako ce to uticati na sve ostale manevarske igrace(sem Oscara), ako on ne popravi formu ?! Sto bi oni sedeli na klupi nekome ko ne moze meda ?! 
Mogao je da izmenja i Torresa i Etoa i Dembu kad ne igraju kako valja, a njega ne moze ?! Ma ajte molim vas!

Pa kad neki igrac nije u formi, a ima kvalitetnu zamenu, odmoris ga malo, izrotiras, ne pokusavas da na silu pravis igracinu od njega. 

Ne znam jel si mislio na mene al sam i ja za to da ga na klupu posalje. Samo znam da je on dvije tekme zaredom na klupi odmah bi pocele price ko i za Matu. To sam htio reci. :D

Uz veliko postovanje, ali Mourinho sere! Prvo je rekao da ce Mata na desno krilo, pa je onda doveo Williana i ovih par prilika sto je dao Mati nije ga stavljao na to 'obecano' desno krilo nego kao ofenzivnog veznog. Jedino protiv Ville je bio na krilu ako se dobro sjecam

možda bi počele, ali po čemu je to hazrad zalužio da ga se forsira kada ga i ne ide a mata nije? i jedan i drugi su puno napravili za klub i ako se na prvu ne ukolpe u ekipu ili nisu trenutno u formi zaslužuju dovoljno prilika da se dokažu, mata te prilike nije dobio a zaslužio ih je više od svih.

ja se i dalje nadam da je ovo sve posljedica kupa konfenderacija zbog kojeg je lošije odradio pripreme i da će se mata dokazat svoju kvalitetu i vrlo brzo se vratit se u prvi tim bilo na 10-ki bilo na desnom krilu...

Svima nam se Mata uvukao pod kožu, ali de shvatite da Mou želi promijeniti stil igre, da želi da mu Oscar igra 10-ku, a Mata krilo, očito ga još prilagođava i trenira za krilo, Mou je profesionalac vjerujte mi ne radi se o nikakvoj mržnji prema Mati

Nije nego mu ne da da igra zato što je Španac, a Španci su mu nabili komplekse, zbog toga Tores neretko greje tribine.

Mislim da brinemo više nego što trebamo.

Puno je utakmica, svatko će dobit svoju priliku a Mata je veliki profesionalac, čovjek i igrač, koji je već igrao krilo nekad i siguran sam da će dat sve od sebe da uspije tamo gdje Mourinho to naredi, makar mu je isti dosad dao samo jednu i pol utakmicu da se "dokaže" i već počeo na sav glas o tome kako mu se ne sviđa. Tako je mogao cijelu prošlu sezonu pratit Matu pomalo kako igra i odmah mu na početku reći što ga ide, naš Juan takav angažman zaslužuje. On ovako igra otkako zna za sebe, ne od jučer.

Sve priče o tome da je razlog ovome što Mata nije igrao dobro (a stvarno nije) padaju u vodu. Svejedno je kako je igrao, on nije igrao - po ukusu nadređenog, i to je problem.

Matu je posralo što je odmah po dolasku dobio svoje mjesto u prvih XI, jer je bio jedini kreator, i što je kao takav izgledao kao vanzemaljac nasuprot ostalih. I sve u svemu, Mata puno duguje Chelseaju, kao i Chelsea Mati, to je jedna ljubav koju Mata neće samo tako ispustit iz ruku.

Drogba je objasnio sve o Mati..Vrlo jasno i glasno je rekao da je Mata najbolji vezni igrac u klubu i kako on moze sjediti na klupi!

Drogba je u nasim ocima veci od bilo koga i od Mourinha i Mate..Dovoljno je samo njegovo misljenje,jasno je svima da Mourinho grijesi osim njemu samome!

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.