Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Prošlost i budućnost kluba

Istaknuti odgovori

Ne moze brate, u krvi nam je to ziheranje, na ovaj ili onaj nacin. Ja ne znam nijednog trenera da je bio u Celziju a da je uspostavio neki svoj stil igre i drzao se toga do kraja, pa taman i otkaz dobio. Svi su manje ili vise mijenjali na gore, zatvorenije i defanzivnije. To je postao identitet onog momenta kad se prestalo traziti pravog trenera. 

Mi ne mozemo nikad imati dobar i dugorocan uspjeh dok ne pocnemo igrati progresivan i otvoren fudbal. Ne mora to biti nuzno full ofanziva, ali moramo se moci sa svima potuci i odigrati presing momacki. Takav profil trenera i igraca nam treba. Neke vec imas: Enzo, Kante, Dzejms, Cilvel, Mount itd.. Ali u fudbalu je dobar trener krucijalna figura kluba.

• Odgovori 2,1 hilj.
  • Pregledi 127,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Treba se presaltat na newcastle dok nisu postali sila da mi ne serendaju da sam gloryhunter. Ljudi rade pametno posao. Kupuju kvalitetno i polahko. Svaka kupovina ima svoj razlog Kod nas cir

• Nasi su trosili i to ogromne novce, rekordi su se oborili koliki je iznos izdvajan za igrace. Problem je sto su se te pare (i to ozbiljni novci) trosile na prosjecne ili cak ispod prosjecne igrace koj

Objavljene slike

Just now, Wisey said:

Ne moze brate, u krvi nam je to ziheranje, na ovaj ili onaj nacin. Ja ne znam nijednog trenera da je bio u Celziju a da je uspostavio neki svoj stil igre i drzao se toga do kraja, pa taman i otkaz dobio. Svi su manje ili vise mijenjali na gore, zatvorenije i defanzivnije. To je postao identitet onog momenta kad se prestalo traziti pravog trenera. 

Mi ne mozemo nikad imati dobar i dugorocan uspjeh dok ne pocnemo igrati progresivan i otvoren fudbal. Ne mora to biti nuzno full ofanziva, ali moramo se moci sa svima potuci i odigrati presing momacki. Takav profil trenera i igraca nam treba. Neke vec imas: Enzo, Kante, Dzejms, Cilvel, Mount itd.. Ali u fudbalu je dobar trener krucijalna figura kluba.

Jeste Sari, al kazu ljudi dosadan.

Eno ga sad drugi u seriji A sa prosečnom ekipom u odnosu na konkurenciju. Ali nije on tema sada.  

Celsi kao klub, gledano od vrha nikad nije mario za stil fudbala koji se igra, sve dok donosi rezultate, i to je problem najveći. 

Definitivno najgore razdoblje otkako navijam za Chelsea. Da u jednoj sezoni igraci i pokusaji od trenera srozaju klub na osrednji nivo, cak bih rekao da nismo trenutno ni taj osrednji nivo, vec smo jos nize pali. Kako je to moguce?

je li ova ekipa stvarno toliko losa? Je li moguce da je Potter tako psihicki unistio ekipu, da vise nit znaju igrat, nit im se igra uopste? Lampard koji je slab trener ocigledno ih nece podic, iako sam mislio da ce ih malo protresti, da ce bar doci na 50% svog nivoa, ali ne.

Samo me zanima koliko ce ovo sve trajati, a pri tome djeluje mi da ni novi trener nece tu puno pomoci, ovo su unisteni igraci, apsolutno svi.

Ako je samo jednom igracu stalo (Enzo) da se igra dobro, trudi i pobjedi, onda nema tu lijepe buducnosti.

Ne smijem psovati, ali spomenuo bih najblize Putinu, britanskoj vladi, unistili su nam klub i sve sto smo gradili, za jedan mjesec. Da nisu, ko zna gdje bi sada bili, mozda bi vec sinoc izbacili Real, a ovako…

Nadam se da cemo se vratiti, ali braco skeptican sam postao, zaista.

Prošli put kada smo igrali ovako loše, prije nekih 7 8 godina, tad se moglo vidjeti rješenje i gdje smrdi, sad iskren da budem ne vidim ništa. Vidim 30 igrača onako nabacanih koji su tu samo da zarade platu i to je to, ne svi ali većina.

Ni od sledeće sezone nemam neka prevelika očekivanja, previše je truleži u klubu da se sve sredi za jednu sezonu.

13 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Prošli put kada smo igrali ovako loše, prije nekih 7 8 godina, tad se moglo vidjeti rješenje i gdje smrdi, sad iskren da budem ne vidim ništa. Vidim 30 igrača onako nabacanih koji su tu samo da zarade platu i to je to, ne svi ali većina.

Ni od sledeće sezone nemam neka prevelika očekivanja, previše je truleži u klubu da se sve sredi za jednu sezonu.

Problem je to što se daje iznova i iznova šanse većini igrača koji nisu dorasli ovom klubu. Ne može se kriviti trener što Havertz nema snage,brzine, završnice dakle transfer odmah. Ne može se kriviti trener što Kepa brani samo ono što ide u njega. Pulisic isto tako, ali naravno sad kad dođe Enrique idemo od 0. Jebem mu mater, tjeraj ih i dovodi nove igrače uz savjete trenera. I tog trenera kad zamijeniš nemoj ga mijenjati s nekim ko je fudbalskom ideologijom na drugom kraju spektra.

• Popularna objava

To ce biti najve i problem, sto ce neko pomisliti da je to resenje a nije. Lampard mora da napravi osnove selekcije za iducu sezonu i neophodno je da se otarasimo bar 10 igraca. A ovakvim nacinom rada se nikako ne moze videti ko sta moze kad se iz svakog igraca ne izvuce ni 50% onoga sto zaista mogu. A najgore je i sto se novopridosli igraci polako spustaju na taj nivo. (felix enzo mudrik). Lamps izgleda kao mnogo veci ziheras nego sto je bio. Nema takticki postavki, trcanja bez lopti, utrcavanja, izmene lopte, sve se svodi na iznosenje lopte gde se lako prave zamke, nema presinga,.... Bukvalno primitivan nivo organizacije igre. Ako se do juna ne nadje novi menadžer mi cemo celu sledecu god ili pola god izgubiti na selekciju tima bez jasne ideje organizacije igre. Da se ja pitam, pripreme bih poceo 15 og juna da bi se napravio nukleus tima i ideja organizacije igre. 

Ko god se prihvati posla mora sve da gradi od nule. Što je opet veliki problem. Mnogo je igrača tu, neki su dovedeni čisto onako, parola ima se može se, dok se dosta njih koji su se trebali prodati nisu prodali.

Također još gore će biti ako i neko ko nam dođe počne da traži i izvojeva, hajde 1-2 pojačanja ali sad da dovodi sebi pola ekipe po svojim željama nema od toga ništa. Zato treba izabrati trenera čija se vizija i plan sastoji od igrača koje već imamo te jednog do dva pojačanja, ostatak što misli da mu ne treba krenuti sa prodajom.

• Popularna objava

Zreli smo za reset sistema, ali bas onako hard reset. 

Neko je spomenuo, mislim da je @ker greske u vlasničkoj strukturi kluba, i u tome se slažem. Ne mogu ni da bivšu Upravu oslobodim dela krivice jer nisu umeli da rese problem gomile nedovoljno dobrih a večito nezadovoljnih igraca. Odlasci bez obeštećenja tada vaznih igraca, neresena situacija sa ugovorima takodje bitnih prvotimaca njima ide na dusu. Citiracu opet Tuhela koji je izjavio da je tesko voditi tim gde vecina igraca razmišlja od odlasku. 

Boehly je najveću gresku napravio jer je želeo da preskoči par stepenika. 

Ako ti je glavna fora "trust the process" ne mozes napamet potrošiti 600 miliona evra, promeniti 3 trenera( i to sve gore od goreg) i misliti da ce ljudi verovati da stvarno imas neki plan. 

Elem, da ne dužim previše, analiza koju sada rade oko novog trenera trebala je biti uradjena pre otkaza Tuhelu. Dakle ako ti sam nemaš iskustva prvo okruzis sebe ljudima od fudbala pa tek onda vuces radikalne poteze. 

Plakati nad prosutim mlekom ne vredi. Nadam se samo da su naucili na greskama, jer sledi nam period koji vrlo lako moze odrediti dalju sudbinu Celsija. Veliki posao je pred novom upravom, koji ovaj put moraju odraditi kako valja, svi do jednog. 

Znamo svi sta treba da se uradi, ali eto ponoviću. 

Rasciscavanje otpada 

Trener

Golman 

Zadnji vezni 

Napadač 

na koje se možemo osloniti. 

Bilo je loših perioda i ranije, al uvek smo se nekako vracali na vrh. 

Verovacu da mozemo opet. 

Ipak Čelsi je to, trn u oku mnogima. 

Ti brojni igraci su upravo oni oko kojih se trebao praviti dugoročan plan. Igraci koji su dosli za velike pare tek zabole kuda sve ide jer ce lako napustiti klub. Igraci koji su duze u klubu imaju svoj stav koji treba ceniti jer im je stalo do kluba. 

• Popularna objava

Nikom normalnom se ne sviđa pravac u kojem klub ide. Kome se sviđa taj ima problem u glavi. 31 igrač u rotaciji, 11 igra, 9 sjedi na klupi, 11 neće nikako igrati. Ne može se trening normalno održati, ne mogu svi stati u svlačionicu. Šta se poručuje jednom Maduekeu kad na 4 utakmice u nizu uopšte ne bude u protokolu? Svaki igrač želi da igra, niko ne podnosi klupu, posebno ne podnosi tribine. Sljedeće sezone imamo još manje utakmica, treba nam još manje igrača. Najmanje 10 od ovih 31 je višak + još 10 igrača sa posudbi. Još jedna godina cirkusa sa 30+ igrača sa lošim rezultatima i više niko neće htjeti da dođe.

I kad su prodaje tih igrača u pitanju opet imamo problem. Svi znaju da moramo da prodajemo, svi će to maksimalno koristiti. Neki će nas natezati i željeti da im poklanjamo igrače, neki će nam uzeti dobrog igrača samo zato što slabije neće niko.

Ja iz objektivnih razloga ugrao 4 tiketa na tacan rezultat. Bili su svi u vezi sa pobedom Barse, a  sam Torres mi se usrao u život, jer je jedan tiket bio sa rezultatom 2:1 za barsu i nas prolaz. Kako smo revans preziveli, jebem li ga. Gubili smo, pa crveni, pa penal. Ne pamtim da je neko onako utisao Camp Nou. Nego bih samo napisao nesto i o prvoj utakmici, kako se ono zavrsilo 1:0 za nas, pitaj Boga. Pritom mi je bio fascinantan Drogbin sut kod gola, ne znam, sutnuo je nikako, a dao ga je. 

6 hours ago, drogba 11 said:

Uffff...zajebo se ´ko je umro dan prije

Sto bi Napolitanci rekli: Mrtvi, ne znate sta ste propustili. 

Sjecam se ko jucer tekme. U kaficu sa 20ak navijaca Barcelone, par Realovih i ja zaludjeni Plavac. 2:0 za njih, crveni, ide tekma laganini, ocekuje se trpanje. Gol Ramiza - apsolutni sok i nevjerica. Ja ludjacki skacem ispred televizora. 

Ali kad je Torres istrcao pred golmana, zaobisao ga - taj momenat kad shvatis da idemo ponovo ka finalu nakon toliko cekanja je jednostavno nesto neopisivo. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.