6. juli 2023.3 god. comment_346539 2 hours ago, Whisper said: Ako stave na dres bilo sta sto ima veze sa duginim bojama prestajem da pratim Celsi. Zasto? Ozbiljno me interesuje razmisljanje, nije da mislim da treba to uraditi ili ne, nisam tu da drzim lekcije kao oni retardi sa tvitera. Prijavi
7. juli 2023.3 god. comment_346547 Potpisali smo neki ugovor sa nekom Omanskom avio kompanijom koliko sam ja upratio Prijavi
7. juli 2023.3 god. comment_346548 Jeste, ali nije shirt sponzor, nego će nam to biti oficijelni prevoznik valjda. Prijavi
7. juli 2023.3 god. comment_346558 13 hours ago, Igi said: Zasto? Ozbiljno me interesuje razmisljanje, nije da mislim da treba to uraditi ili ne, nisam tu da drzim lekcije kao oni retardi sa tvitera. Zato sto ja lgbtq ili kako god se sada zvali ne smatram normalnim niti zdravim ljudskim stanjem. To je moj lični stav. Prijavi
7. juli 2023.3 god. comment_346570 Pih, nadao sam se zanimljivijem odgovoru. Mnoge stvari koje radimo danas niti su normalno ljudsko stanje niti zdrave. Al to je vec slozenija tema. Sto se tice teme sponzora, svidja mi se sto se uvek selektivno ljudi bune. Ok, resili se online kladionice i potencijalnih prevaranata, ne zelis da imas nista sa njima. Bezbroj primera gde su ljudi protracili svoj zivot zbog kocke. Sa druge strane, svima je ok da nose dresove koje proizvode ljudi po vukojebinama poput Bangladesa za manje od dolar na dana i onda iste te dresove kupuju po trostruko vecoj ceni. A i niko se ne buni na sponzore iz automobilske industrije koje koriste one litijumske baterije koje kopaju robovi po Africi. Prijavi
7. juli 2023.3 god. comment_346591 14 hours ago, Kun Aguer0 said: Potpisali smo neki ugovor sa nekom Omanskom avio kompanijom koliko sam ja upratio je, tolko bitna vest da zamaju ljude da se kao nesto radi, navlakusa malo od vesti i ja se istripovao kao da je nesto od znacaja Prijavi
10. juli 2023.3 god. comment_346649 On 7/7/2023 at 5:02 PM, Igi said: Pih, nadao sam se zanimljivijem odgovoru. Mnoge stvari koje radimo danas niti su normalno ljudsko stanje niti zdrave. Al to je vec slozenija tema. Sto se tice teme sponzora, svidja mi se sto se uvek selektivno ljudi bune. Ok, resili se online kladionice i potencijalnih prevaranata, ne zelis da imas nista sa njima. Bezbroj primera gde su ljudi protracili svoj zivot zbog kocke. Sa druge strane, svima je ok da nose dresove koje proizvode ljudi po vukojebinama poput Bangladesa za manje od dolar na dana i onda iste te dresove kupuju po trostruko vecoj ceni. A i niko se ne buni na sponzore iz automobilske industrije koje koriste one litijumske baterije koje kopaju robovi po Africi. Pa onda se treba buniti i za lopte koje isto tako šiju ljudi po nekim vukojebinama i on od jedne ručno sašivene lopte ima 30 centi dok se ona ovamo proda za mnogo više Prijavi
15. juli 2023.3 god. comment_346841 Šta očekujete od nadolazeće sezone? Da li smo sposobni za bilo kakav ozbiljan rezultat ili će biti sramota neviđena? Lično imam neki dobar predosjećaj, nade polažem u trenera i par igraca da će da prave dar mar da to bude nešto novo nešto divlje hahah... Prijavi
15. juli 2023.3 god. Popularna objava comment_346842 Za pocetak da prezivimo sezonu s dva trenera, proslu smo 4 promjenili. Prijavi
16. juli 2023.3 god. comment_346843 7 hours ago, JT26 said: Šta očekujete od nadolazeće sezone? Da li smo sposobni za bilo kakav ozbiljan rezultat ili će biti sramota neviđena? Lično imam neki dobar predosjećaj, nade polažem u trenera i par igraca da će da prave dar mar da to bude nešto novo nešto divlje hahah... Ja sam jako optimističan. Trener je trenerčina i vjerujem da će nešto dobro napraviti. Prijavi
16. juli 2023.3 god. comment_346844 Mene da se pita ja bih završio i Valverdea i Caiceda, nekih 200 miliona ali bi vrijedilo.u tom slučaju bih očekivao puno, a ovako bez veznih još uvijek je nerealno pisati očekivanja. Prijavi
17. juli 2023.3 god. comment_346854 On 7/16/2023 at 7:51 AM, BT14 said: Mene da se pita ja bih završio i Valverdea i Caiceda, nekih 200 miliona ali bi vrijedilo.u tom slučaju bih očekivao puno, a ovako bez veznih još uvijek je nerealno pisati očekivanja. Da se mene pita ne bi dao ovim malim klubovima da me jebu sa cijenama igrača i ucijenama. Prvo to za početak. Prijavi
14. august 2023.3 god. Autor comment_347829 Nesto danas razmisljam sta imaju u planu u klubu sto se tice veznjaka. Imamo Enza, Caisedo je vec dosao samo se treba ozvaniciti, pise se da smo i Laviu zavrsili. To je vezni red za narednih 10 godina, svi jako mladi. Zanima me sta ce biti u buducnosti sa Anrey Santosom, gdje njega vide u tom svom 'planu'? Da ne spominjem Casadeija, Uguchuwua ili kako vec i ostale 🤔 Prijavi
14. august 2023.3 god. comment_347832 Kupili su 200 igrača i očekuju da 20 uspije. Može jedan biti flop, drugi stalno povrijeđen i tu dolaze ostali. To polako prave na svim pozicijama. Prijavi
14. august 2023.3 god. comment_347838 https://reddit.com/r/chelseafc/s/3fXi7vMubq Doslovno u detalje objasnjeno kako mozemo ovoliko trositi i kako FFP utice na nas. Prijavi
30. august 2023.3 god. comment_348538 Zadnjih dana pricam sa bratom i prijateljima koji su navijaci redom: Bayerna, Milana, Intera i cak Uniteda. To su uglavnom zreli momci a ne neka djecurlija koji prate fudbal zadnjih 15-20 godina. Zasto to pisem, zato sto sam pricao o Chelseau i kako oni vide situaciju sa Boehlyem i buducnosti ovog kluba iz neutralnog ugla. Smatraju da ce trebati proci bar jos par godina dok ne budemo ponovo ekipa koja ce se boriti za najvise domete ali da imamo ubjedljivo najbolji projekt i da mi navijaci samo trebamo biti malo strpljivi jer imamo upravu koja je ambiciozna i koja ne stedi novac kako bi poboljsala ekipu u svakom pogledu. Ovakva smjena generacije i igraca nije vidjena dugo i to u kratkom vremenu. Doslovno za par rokova totalno su promjenili kostur ekipe. Taj kostur ekipe cine uglavnom momci mladji od 22-23 godine. Realno, glavna okosnica i baza ove ekipe su: Chilwell, Colwill, Badiashile, Fofana, James, Gusto, Enzo, Caicedo, Lavia, Carney, Mudryk, Madueke, Nkunku, Jackson. Na to kad dodas i ostale omladince i par iskusnih u vidu Silve, Sterlinga i sutra mozda jos njih par, imamo zaista svijetlu buducnost. Kolika je sansa da ovaj projekt ne uspije? Da li je to do trenera? Igraca? Da li je kljuc samo u vremenu i strpljenju? Prijavi
30. august 2023.3 god. comment_348550 4 hours ago, hamco said: Zadnjih dana pricam sa bratom i prijateljima koji su navijaci redom: Bayerna, Milana, Intera i cak Uniteda. To su uglavnom zreli momci a ne neka djecurlija koji prate fudbal zadnjih 15-20 godina. Zasto to pisem, zato sto sam pricao o Chelseau i kako oni vide situaciju sa Boehlyem i buducnosti ovog kluba iz neutralnog ugla. Smatraju da ce trebati proci bar jos par godina dok ne budemo ponovo ekipa koja ce se boriti za najvise domete ali da imamo ubjedljivo najbolji projekt i da mi navijaci samo trebamo biti malo strpljivi jer imamo upravu koja je ambiciozna i koja ne stedi novac kako bi poboljsala ekipu u svakom pogledu. Ovakva smjena generacije i igraca nije vidjena dugo i to u kratkom vremenu. Doslovno za par rokova totalno su promjenili kostur ekipe. Taj kostur ekipe cine uglavnom momci mladji od 22-23 godine. Realno, glavna okosnica i baza ove ekipe su: Chilwell, Colwill, Badiashile, Fofana, James, Gusto, Enzo, Caicedo, Lavia, Carney, Mudryk, Madueke, Nkunku, Jackson. Na to kad dodas i ostale omladince i par iskusnih u vidu Silve, Sterlinga i sutra mozda jos njih par, imamo zaista svijetlu buducnost. Kolika je sansa da ovaj projekt ne uspije? Da li je to do trenera? Igraca? Da li je kljuc samo u vremenu i strpljenju? Trenutno ne možemo govoriti ništa o ambicioznosti Todda i ekipe jer je to dogovoreno ulaganje kako bi oni dobili klub za debelo manju cijenu. Druga stvar, mi već ovdje uveliko pišemo o poslovanju u skladu s FFPom i onda se postavlja pitanje, koliko tih mladih talenata ćemo, kada uspiju, uopšte zadržati,a koliko ćemo koristiti za peglanje knjiga. Na kraju krajeva možda će i služiti kao dobre investicije Toddu i ekipi i na njima zarađivati sebi keš. Još smo mi u mutnoj vodi. Pitanje je i da li Pochettino ili neko drugi da se s Pepom bori za trofeje u Engleskoj jer ne vidim gdje bi Pepu mogao sljedeći korak biti. Dok u Serie A ne dođe neko imućan, i općenito dok se Serie A ne digne na neki veći nivo ja ne vidim njega bilo gdje drugo nego u Cityu. Prijavi
30. august 2023.3 god. comment_348553 36 minutes ago, BT14 said: Trenutno ne možemo govoriti ništa o ambicioznosti Todda i ekipe jer je to dogovoreno ulaganje kako bi oni dobili klub za debelo manju cijenu. Druga stvar, mi već ovdje uveliko pišemo o poslovanju u skladu s FFPom i onda se postavlja pitanje, koliko tih mladih talenata ćemo, kada uspiju, uopšte zadržati,a koliko ćemo koristiti za peglanje knjiga. Na kraju krajeva možda će i služiti kao dobre investicije Toddu i ekipi i na njima zarađivati sebi keš. Još smo mi u mutnoj vodi. Pitanje je i da li Pochettino ili neko drugi da se s Pepom bori za trofeje u Engleskoj jer ne vidim gdje bi Pepu mogao sljedeći korak biti. Dok u Serie A ne dođe neko imućan, i općenito dok se Serie A ne digne na neki veći nivo ja ne vidim njega bilo gdje drugo nego u Cityu. To niko ne zna, ali sumnjam da ce se desiti da im Chelsea sluzi samo kao biznis. Prebogati i preponosni su to ljudi da ne ganjaju vise od samog novca. Chelsea je ime, konacno su upali na Evropsko trziste, plus London i UK. Oni osim novca zele jos vise slavu, moc, zele da su na vrhu. Uvukli su se oni u ovo i vjerujem da ce sve uciniti da budu najbolji. Naravno to nije lako pogotovo sa ovakvom konkurencijom ali svakako vjerujem da pored novca oni zele i uspjeh. U suprotnom, najebali smo ga. Time will tell. Prijavi
1. septembar 2023.3 god. comment_348622 Sviđa mi se projekat jer su skresali plate... Odnosno obećali da će plate rasti po zasluzi. Nema više 320k pa mladi muda po Interu. Boehly i ekipa sigurno ne rade napamet, to su ljudi biznismeni koji ne bi bili tu gdje jesu da nisu pametno ulagali. Oni su skrhali milijardu u ekipu za koju misle da neće trebati obnavljati 8-10 godina. I sigurno će nakon 1-2 godine početi ubirati plodove ovog što su uradili, posebno sa ovako dobrim trenerom. Prijavi
1. septembar 2023.3 god. comment_348629 On 8/30/2023 at 3:46 PM, hamco said: Chilwell, Colwill, Badiashile, Fofana, James, Gusto, Enzo, Caicedo, Lavia, Carney, Mudryk, Madueke, Nkunku, Jackson. Na to kad dodas i ostale omladince i par iskusnih u vidu Silve, Sterlinga i sutra mozda jos njih par, imamo zaista svijetlu buducnost. Kolika je sansa da ovaj projekt ne uspije? Da li je to do trenera? Igraca? Da li je kljuc samo u vremenu i strpljenju? Pa mi smo zapravo uradili ono što nikad niko u fudbalu nije. Klubovi na najvišem nivou se nisu ovako podmlađivali, a neki slabiji klubovi su znali imati dobre generacije pune talenata koje bi se postepeno raspadale. Recimo Monako se preko noći raspao. Vjerujem da nama igrači neće tako lako odlaziti. Zbog toga nemamo neke primjere iz prošlosti na osnovu kojih bi se prosudilo unaprijed. I kod nas to nisu tek nekakvi talenti, to je ekipa u kojoj najbolji igrači u20 Copa Amerike, u20 Svjetskog prvenstva i u19 Eura predstavljaju neke rezervne opcije. Šta može da pođe po zlu? Da dosta igrača neočekivano propadne. Teške povrede, mentalni problemi ili nešto treće. Šta još? Možda će jedan drugom smetati prilikom razvoja. Možda će James kočiti Gusta, možda Colwill, Badiashile i Fofana jedan drugog, Madueke i Palmer jedan drugog, veznjaci da ne govorim. Još ima 10+ igrača trenutno na posudbi ili u mladom timu kojima ćemo tražiti mjesto. I naravno postavlja se pitanje koliko ćemo morati prodavati u narednim sezonama da pokrijemo finansijske izvještaje. I da sve klikne kako treba, ni to nije garant trofeja, pogotovo internacionalnih. Ostaje nam da navijamo, gledamo i čekamo. Prijavi
2. septembar 2023.3 god. comment_348657 17 hours ago, reLo said: misle da neće trebati obnavljati 8-10 godina Samo što to tako ne funkcionira, nakon nekoliko godina neminovno će doć do zasićenja (pogotovo ako i željene titule dođu). Zašto je City ovoliko dugo na vrhu, jer Pep stalno nešto mijenja (i taktički) ali i igrači, održava ekipu svježom, mijenja stalno nešto pa makar i tripletu osvojia. Mi smo se više puta opekli kad nakon šampionske sezone nismo ništa mijenjali. Želiš li konstantno bit u vrhu moraš stalno nešto mijenjati, čak i kad ide dobro i izgleda ko da ne moraš. Prijavi
2. septembar 2023.3 god. comment_348737 Nek je nama dragi Allah, Isus, Buda, Jehova, Zeus, krava i ostali na pomoci. Milijarda se spizdila. Kostur se nije napravio. Razumijem, hoce talente, mlade momke, al ko ce od talenata postaz igrac? Pogotovo sto nema ih ko ni uciti. To trka zbrka na terenu, prije da ce svi propast nego pola uspjeti.(kod nas) Pa da ja imam terrya nazad, lamparda u sredi i drogbu naprijed. Nekog ko ce vodit ove mladice, lidere na terenu pa i nekako. Ovo danas ne zna se ko pije ko placa kad je ubacio i mudryka, maduekea, maatsena i palmera. Kostur ekipe treba napravit, lidere na terenu pronaci al sta ce enzo koliko ima godina, biti lider, poslat ce ga u tri pizde materine saigraci. Chilwell i James bi trebali to biti. Al sta ces, chilwell tuta otkako je krenula sezona, dzejms slomio picku, nema ga 3 mjeseca. Ne znam, ne mislim da je poch los trener al sa ovakvom ekipom tesko ce se napravit "ekipa". Gubis 1-0, ubacujes palmera i ostale. Ma ko je jebeni palmer, mudryk, madueke. Sta ocekivat od njih, ne znaju ni oni sta mogu. Bit ce ovo kako je krenulo jos jedna teska sezona Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.