Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Prošlost i budućnost kluba

Istaknuti odgovori

Budućnost kluba je siva, najblaže rečeno. Totalni raspad je u ekipi. Previše je govana izasrano na različite pozicije na terenu. A i ono malo WC igrača poput Enza, Caiceda i Palmera je uhvatila kurcobolja. Ne sluti na dobro, a najgora stvar za ovaj klub bi bila da se uspijemo plasirati u LP sljedeće sezone. 

Najbolje je da završimo na 10. mjestu i da se prepuste odluke ljudima koji nešto znaju o fudbalu, da se sva govna pošalju u septičku jamu i krene iznova. A svi dobro znamo da od toga nema ništa, stoga - uživajmo u ovakvim igrama i sljedećih godina dok se sve ne sruši kao kula od karata pa se pretvorimo u onomad Arsenal. 

• Odgovori 2,1 hilj.
  • Pregledi 127,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Treba se presaltat na newcastle dok nisu postali sila da mi ne serendaju da sam gloryhunter. Ljudi rade pametno posao. Kupuju kvalitetno i polahko. Svaka kupovina ima svoj razlog Kod nas cir

• Nasi su trosili i to ogromne novce, rekordi su se oborili koliki je iznos izdvajan za igrace. Problem je sto su se te pare (i to ozbiljni novci) trosile na prosjecne ili cak ispod prosjecne igrace koj

Objavljene slike

Citam sta sve pisu nasi navijaci, koliko povrsno i lose analiziraju cjelokupnu situaciju. Zaista je istina da ulica ne treba voditi klub. Najveci problem je naravno sto mi imamo 5-6 apsolutnih diletanata na pozicijama sportskih direktora i vlasnike koji nemaju pojma o ovoj igri. Za vlasnike to i nije tolika katastrofa, jer Roman kao i mnogi drugi uspjesni vlasnici isto nisu znali mnogo. Razlika je u tome sto su se oni okruzili kvalitetnim ljudima iz svijeta fudbala koji su dovodili prave trenere. Pozicija trenera i dalje je jedna od najbitnijih. Fudbal nije niti ce biti kao NBA. Kad ubodes dobrog trenera to se vidi vrlo brzo. Onda ga ne smijes niposto izgubiti zbog nekih, u tom momentu, losih igraca. 

Neki idealan model je dobar trener s vizijom igre, posvecenosti i shvatanjem ambicija kluba, uz samo jednog sportskog direktora te kvalitetnu skauting mrezu. Linija odgovornosti je vrlo jasna, kratka. Problemi se brzo detektuju, raspravljaju i rjesavaju. Vlasnici znaju u koga uprti prstom kad ne ide. Kad bi se tako radilo, za 2 godine max bi bili u borbi za prvaka. To sam siguran. Nema vise ultra dominantnih timova kao City nekad.

Medjutim, cinjenica je da mi u zadnjih 5 godina Romanove vladavine nismo prisli ozbiljnijoj trci za titulu. Osvojili smo tu jednu LŠ u sezoni post-Covid kad je Tuchel izvukao na trenersko umijece u kup takmicenjima, uz naravno dozu srece. Tu srecu nije imao kad je izgubio finale kupa od Lestera. Ni tada igra, trener, niti igraci nisu bili poslozeni da se bude ozbiljan kandidat za Premiership. Meni nije cudno da je isti taj Tuchel poslije s Bajernom uspio ispusiti prvenstvo. Pored te LŠ, Hazard nas je odvukao do jos par manje bitnih trofeja (FA kup, Liga Evrope). Tada su se isto kupovali igraci upitne kvalitete, preplacivalo se masno, uzimali se "talenti" koji nisu bili ni blizu zeljenog nivoa. Konkretne vizije oko stvaranja ekipe nije bilo. 

Ja kolko se sećam i pod Romanom smo neke poteze kritikovali, pogotovo je Emenalo bio dežurni krivac za sve i svašta.

moje mišljenje jeste da smo imali sreće, pameti i novca u pravo vreme i na pravom mestu da formiramo onomad kostur tima sa Terijem, Čehom, Lampardom, Drogbom, pa se pogodilo tu sa još nekim igračima za smešne pare tipa Ivanović, Azpilkueta, transfer Ešli kola treba izučavati u udzbenicima..... onda se nakon toga pogadjalo i mašilo sa igračima, sa nekima više sa nekima manje, ali fakt jeste po mom mišljenju da je odlučujuće bilo ovo prvo što sam naveo a to je ta kičma tima koja je držala klub tih 10+godina, nakon čega je zapravo i došlo do pada kluba i konačnog zabijanja kolca sa sankcijama vlasniku... 

Nije da i tad nije bilo ispada, Kante je nudjen Murinju ali je ovaj odbio jel je smatrao da je nizak, da ne pričam o drugim izborima Murinja po pitanju nekih igrača ali jbg, moglo mu se, s tim da treba naglasiti da KDB i Salah nisu prvobitno prodani, nego su pozajmljeni, dok je Matić prodat a posle ponovo kupljen, ali sve se to nekako lakše preživi kad ti imaš neku stabilnost koja će držati klub u nekoj komfornoj zoni. 

Dakle rekao bih da su za taj period zaslužni spoj faktora (kostur tima sa liderima, transferi+dobra forma igrača+trener = trofej)

Meni je sad nezahvalno kriviti pojedinca, tipa Palmera, pogotov Enca koji ima uspone i padove ali ja stvarno ne mogu jednog igrača da krivim za sve.

Mareska je taj koji je hvalio Sančeza i koji ga je branio, ali je isto tako neko iznad njega bio kriv što smo došli dotle da nam je on prvi golman, drugim rečima, ne sporim ja dovodjenje Sančeza kao drugog golmana, ali krivim onoga koji ga 3 sezone drži kao prvog golmana, a Rosenior se samo dalje zapetljao oko te pozicije.

Ono što je evidentno to je da smo mnogo promašili oko štopera i to nas je rekao bih koštalo gomile bodova zadnje 3 sezone i nastavlja se i dalje.

O napadačima da ne pričam, prošle sezone smo došli u situaciju da jurimo top 4 bez napadača.

Da ne davim više, od dolaska novih vlasnika se jako malo uradilo da se napravi neki od elemenata koji će skupa doneti trofej, a uloženo je daleko više novca (računajući i porast cena na tržištu), da ne pričam o nekim paradoksima tipa daš za Fofanu, Disasija i Badiašila 150m, a kupiš od napadača samo Dzesksona, ja ne znam na kojim su drogama ti ljudi.

Ne smatram da je osvajanje trofeja obavezna preporuka za trenera ali ovo što smo igrali pod Mareskom i sada nakon njega je za plakanje.

Estevao kolko god talenat bio mora da ima igrače uz koje će stasati, prosto mislim da će ga ovako samo progutati toksična sredina, a on igra na poziciji gde se samo golovi i asistencije broje, da je on Englez možda bi bilo malo lakše, ali čini mi se da nije karakter i da mu treba još jedna, dve sezone da se podigne. Palmer je izrod i njegove partije stvarno ne mogu da objasnim za njegove godine, zato se i ne usudjujem da napišem da još neko može to da ponovi.

jako jako loš period na različitim poljima koje treba rešavati od vrha pa na dole zaključno sa trenerom i igračima

pa kad bi imali glavnog sponzora bar na neko vreme možda bi bilo i za plate?? 

i ne znam šta je problem da se suočimo sa realnošću, da se prihvati neka ponuda tipa za 3 godine, verujem da mogu izvući minimum 30m funti (lupam), za to vreme da se molimo da se situacija stabilizuje ako je to ikako moguće

ima tu velikih oscilacija, nije ni čudo da su se u LŠ ugurali Njuka i Vila, to ti dovoljno govori kolko smo podbacili mi i Junajted, Vila je čak nešto i agresivnije izlazila na tržište, ali ne možeš da me ubediš da nismo sposobni, odnosno da smo tolko postali jadni da nam je top 4 nedostižan

• Popularna objava
1 hour ago, chiba said:

pa kad bi imali glavnog sponzora bar na neko vreme možda bi bilo i za plate?? 

i ne znam šta je problem da se suočimo sa realnošću, da se prihvati neka ponuda tipa za 3 godine, verujem da mogu izvući minimum 30m funti (lupam), za to vreme da se molimo da se situacija stabilizuje ako je to ikako moguće

ima tu velikih oscilacija, nije ni čudo da su se u LŠ ugurali Njuka i Vila, to ti dovoljno govori kolko smo podbacili mi i Junajted, Vila je čak nešto i agresivnije izlazila na tržište, ali ne možeš da me ubediš da nismo sposobni, odnosno da smo tolko postali jadni da nam je top 4 nedostižan

Nasi su trosili i to ogromne novce, rekordi su se oborili koliki je iznos izdvajan za igrace. Problem je sto su se te pare (i to ozbiljni novci) trosile na prosjecne ili cak ispod prosjecne igrace koji nisu doralsi ovom klubu. Bilo je tu i tamo dobrih kupovina ali i dalje kada pogledas igrace koji igraju u jednom bayernu, Realu, PSGu, Cityu i Arsenalu shvatis da smo mnogo iza konkurencije. 

Dakle nasi iz uprave su za ovaj novac mogli napraviti Dream Team ali ocito je da su za takav tim morali dati i ogromne plate tim igracima sto oni ne zele. Dakle, krenuli su u jednu avanturu kupovine mladih igraca, neprovjerenih igraca ali koji su po nekim data metrikama talenti i vrijedni kupovine. Ali fudbal ne funkcionise bas tako, u suprotnom skauti ne bi ni trebali ni postojali u ovom poslu.

U zadnje 4 godine kupili smo ogroman broj igraca od cega je njih samo nekoliko opravdalo cijenu i pokazalo kvalitet. Pokusat cu tako i svrstati te igrace po tim kategorijama:

Dobra kupovina:
Enzo (upitno zbog iznosa ali ok)
Caicedo
Palmer
Cucurella
Estevao
Joao Pedro
Amaghou

Osrednja kupovina (ok igraci, bilo neke koristi od njih ili i dalje ima - ili su se dobro prodali):
Neto (ogroman upitnik ali nek bude ovdje)
Gusto
Madueke
Veiga
Santos
Omari Hutchinson (kupljen jeftino, prodat dobro)
Chukwuameka (kupljen jeftino, prodat dobro)
Jackson (kupljen za 30 miliona, dao je neki doprinos, ima vjerujem dobru cijenu i danas)
Petrovic
Angelo
Koulibaly
Anselmino (iako je jos rano)
Sarr (iako je jos rano)
Penders (rano, moze biti i dobra kupovina)
Hato (rano, moze biti i dobra kupovina)
Paez (rano za bilo koju ocjenu ali nije bio skup)

Losa kupovina:
Nkunku
Felix
Garnacho
Gittens
Delap
Sanchez
Jorgensen
Lavia
Dewsbery Hall
Kellyman
Essugo
Tosin (iako je free)
Badiashile
Ugochukwu
Disasi
Datro Fofana
Casadei
Guiu
Washington
Caleb Wiley
Slonina

Sramotna kupovina:
Fofana
Lavia
Sterling
Mudryk

I sad kad se razmisli, imas 5-6 igraca koji su dobri, njih 4-5 koji su bili od neke koristi ali nisu vise tu ili su prosjek.. I onda imas skoro 30 igraca koji su losa ili sramotna kupovina, bacene pare ili cak sta vise zaglibio si sa njima da se ne moze izvuci nikakva koristi, niti na terenu niti prodajom.

Da su obicnom forumasu odavdje dali da sklopi tim, ok neka se ide i sa ovim modelom kupovine mladih igraca, vjerujem da bi bolje slozili tim od njih.

I jos nesto, ne mislim da je problem iskljucivo u dovodjenju mladih igraca, ja to pozdravljam, problem je u dovodjenju nekvalitetnih igraca. Najbolji primjer mlade ekipe (da, mladji cak i od nase ekipe) je PSG. Razlike je samo u kvalitetu a ne u godinama.

16 minutes ago, chiba said:

au Hamco svaka čast što te nije mrzelo da ih nabrojiš i poredjaš, baš ću u toku dana da razmotrim, hvala na izdvojenom vremenu, ali ništa manje nisam očekivao od tebe

Slobodno se pozabavi i premjesti nekog igraca u drugu kategoriju :D

Za pare koje su potrosene na Garnacha i Gittensa mogao se lepo dovesti Yildiz. To je investicija za buducnost. I da otrpis jednu sezonu da ti Neto i George budu back up krila vredelo bi. 

Hamco kaze lepo da nisu problem godine igraca vec kvalitet. 

Ovi nasi ako se toliko loze na player trading nek kupe po jedan klub u Juznoj Americi i Africi, oforme jak skauting pa nek tako pronalaze jeftine talente koje ce prodavti Brajtonu i Monaku za 30+ miliona. Chelsea je core team koji se u tom smislu ne dira. Flagship koji daje legitimitet i prepoznatljivost tvom projektu. Mozes tu i tamo da prebacis najbolje igrace iz feeder klubova ali ne ovo sto nasi rade. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.