Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Prošlost i budućnost kluba

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,1 hilj.
  • Pregledi 127,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Treba se presaltat na newcastle dok nisu postali sila da mi ne serendaju da sam gloryhunter. Ljudi rade pametno posao. Kupuju kvalitetno i polahko. Svaka kupovina ima svoj razlog Kod nas cir

• Nasi su trosili i to ogromne novce, rekordi su se oborili koliki je iznos izdvajan za igrace. Problem je sto su se te pare (i to ozbiljni novci) trosile na prosjecne ili cak ispod prosjecne igrace koj

Objavljene slike

• Popularna objava

Da li ima jos neko ko misli da je dolazak Murinja po drugi put u Chelsea bio mozda najveca greska u skorijoj historiji uprkos cinjenici da smo osvojili kup i Premiership? Namjerno to pitam jer smo u jednom trenutku imali De Bruynea, Matu, Salaha, Lukaku a sad vise ni jednog (doduse debeli je jos tu). Da li mislite da je Murinjova titula zapravo pravi primjer "Pirove pobjede"?
Zatim smo ponovo doveli trenera pragmaticara, Contea koji je zaista u prvoj sezoni uradio ozbiljan posao i vratio osmijeh na lica svim navijacima. On nije bas kao Murinjo prodao neke buduce mega zvijezde ali doveo je poprilicno dosta skarta kojeg se ni dan danas ne moze tek tako rijesiti. Zapacosta, Bakayoko, Drinkwater, Morata, Alonso (deff i najbolji od njih) i tako dalje... uvalio nas je i on u velike probleme iako je osvojio FA kup i Premiership.
Tu smo izgubili nekih 5 godina gradjenja nekog identiteta, dovodjeni su igraci koji su tu za trenutni uspjeh kao i prodavani buduce mega zvijezde. 
Imam neki filing da smo samo doveli pravog trenera koji gaji proaktivan fudbal a ne reaktivan, i uz novac kojim smo raspolagali mogli udariti temelje za buducih xy godina i samo nastaviti dalje.
Sarri je ko fol trebao biti taj ali ni blizu onog sto jedna takva ekipa treba.

Lampard je mnogo uradio u prvoj sezoni, doslovno izniklo je nekoliko akademaca i neki su dan danas vrhunski igraci. U drugoj je toliko los da je Benitez za njega licno Pep.

Tuchel je donio titulu lige sampiona, djelovali smo zaista mocni tu godinu, ali i on je instant trener koji nije za duzi vremenski period.

Potter je sve samo nije ta osoba. On nema kvalitet i personu da vodi ovakvu ekipu.

I sad dolazimo do Pochetina koji treba sve to da napravi sto sam maloprije spomenuo da smo trebali. Udariti temelje i identitet ove ekipe za narednih xy godina. Da li je on pravi covjek za to? Po svim parametrima jeste, voli raditi sa mladima, igra visoki presing, igraci ga vole i ima dobar odnos sa medijima i vlasnicima. Vidjet cemo.

Od svih gore titula koje sam nabrojao, sve bih mijenjao osim lige sampiona. Dao bih obje titule Premiershipa za trenera koji je mogao postaviti temelje ove ekipe i ne prodavati igrace kakve smo imali.

Mourinho je ekipu koja je sastavljena da bude ekipa za budućnost pretvorio u instant ekipu. Kad se pogleda spisak igrača iz tih sezona vidi se da je to prepuno potencijala. Na igricama u manager mode ne moraš skoro nikog dovoditi, sve mladi igrači koji će ti igrati 10 sezona. Neki nisu ispunili potencijal, a neki su postali De Bruyne i Salah. Mi smo pripremili ekipu za Guardiolu, nismo ga dobili i uzeli smo Mourinha.

Chelsea je u Romanovo vrijeme bio instant klub. Nije se trpio neuspjeh, nije se nikad gradila dugoročna priča, dovodili su se uvijek treneri koji donose instant uspjeh. Tek Boehly sad priča o dugoročnim projektima, a vidjet ćemo koliko će se toga držati.

Spoiler

Ne pljujem po Abramoviču koji je legenda

Hamco po de zerbia treba ic kad poch dobije nogu.

Pep sam kaze da bi za tog covjema u vatru skocio.

Taj lik ima neki x faktor i ko sto gledam uhljebit ce ga liverpool kad klopp kaze dosta.

Aj sto Mou rastera buduce zvezde fudbala, nego kako poklonismo titulu sitiju one sezone. Realno ste u pravu, iako smo osvajali titule, nismo nesto iz njih dobili. Konkretno ni nekog mladog igraca, nista. Svaki trener je ozivljavao karijere pojedinim igracima, zrtvujuci talente. 

Ljudi, mi od 2017te nismo prismrdili ligi, to je evo gotovo 7 godina.

Ne treba toplu vodu izmisljati, nego se prihvatiti spiska novih trenera, cim Poketino nesto osvoji, odmah ga nogirati i drugog dovesti.

Od Murinjovog odlaska proslo je 7 godina. Nema to nikakve veze s trenutnom situacijom. 

Mi trebamo trenera koji ce postaviti i drzati se postulata igre. Trka, borba, napadacki orijentisan fudbal, nadigravanje. Samo je bitno takvog naci i dati mu sansu. 

17 hours ago, hamco said:

Jedina konstanta tokom svih tih godina je bila uprava, klub je prosto katastrofalno vodjen. Svaki uspeh u prethodnih 10 godina je zamo prikrivao pukotine u klubu. Ne dovodi se Mourinho kad hoces da budes progresivan, niti se Sarriball na posed igra sa naduvanim Drinkwaterom, Barkleyem i Loftus Cheekom. Chelsea je imao 5 godina prednosti u odnosu na City, i u medjuvremenu, City nas je po gotovo svim parametrima prevazisao. Samo im jos ta LS fali i to je to.

Nova uprava je samo pogorsala stanje svojim neznanjem i dovodjenjem amatera u upravu i ekipu. Ovo izdanje Chelseaja danas nije ni na nivou Cityja iz 2008.

I samo da se osvrnem na Alonsa, nije fer tretirati ga kao skart, covek je uprokos svojim manama uradio vise za ovaj klub nego Arjen Robben koji je proglasen legendom.

Jedva cekam da vidim kakve cemo epitete smisliti za Pocha

16 hours ago, soxx said:

Hamco po de zerbia treba ic kad poch dobije nogu.

Pep sam kaze da bi za tog covjema u vatru skocio.

Taj lik ima neki x faktor i ko sto gledam uhljebit ce ga liverpool kad klopp kaze dosta.

"I would say to Todd Boehly, give him time," Guardiola said in January.

"I know in big clubs, results are important but I'd say give him time.

"The second half is what he is. What he's done at Brighton is outstanding, but…we need time in the first season. I had (Lionel) Messi in Barcelona my first season so I didn't need two seasons because Messi was there."

To je zadnje, pa davno nekad:

'I am a big fan of Graham Potter. From the first time at Swansea, it was a joy to analyse his teams but also a concern when you play them,' said Guardiola.

'His players have the courage to play, they all know what to do. The first thing I would tell my players is: 'We have to be at a high level against them.'

'They have runners high and wide, it does not matter if they are wing-backs, full-backs or wingers.

'And after that, they create spaces for people in the middle. They press aggressive, all the things I would like as a spectator. I identify with his teams.'

I:

And the City boss was full of praise for his opposite number and his team after the game, with Guardiola hailing Potter as "maybe the best English football manager right now" ahead of facing two other English managers in Crystal Palace boss Roy Hodgson and Aston Villa's Dean Smith over the next week, with both the Eagles and Villa ahead of Brighton in the table at the moment.

“They were better the last 15 to 20 minutes,” Guardiola said to the BBC about Brighton after the game.

“The first half we were brilliant, but I spoke with the players before the game and I said this is the toughest game we are going to play this next month, for sure.

“To regain the ball, you have to fight a lot, they know what they have to do.

“I think Graham Potter showed to all other managers, to all of football that not necessarily to be a top side, but to show courage, to be brave and play good football, he is maybe the best English manager right now. I admire him a lot and hopefully he can get the results to help them stay in the Premier League, because it helps a lot to world football, the way that he plays.”

• Popularna objava

Ovo se pretvorilo u Messi - Ronaldo rivalstvo. Čim neko spomene De Zerbija, pojavi se neko (najčešće diablo) sa pričom o Potteru. Slično je i sa našim golmanima, spomene se kiks jednog i ostali se nadovežu sa kiksevima ovog drugog.

Hvalio je Guardiola i Lamparda. :D 

ja iskreno ne opterecujem sebe nesto dublje nekom analizom tolko, jeste da volim Celzi i sve to, ali uvek se setim toga da zivim u Srbiji i od malih nogu navijam za Partizan

kad uporedim primera radi situaciju gde navijaci skpljaju i uplacuju pare na racun Partizana na ime placanja poreza, odnosa drzave prema Zvezdi i Partizanu, cinjenice da se sam predsednik drzave bavi time, sve ostalo mi je komicno

i uz duzno postovanje prema mojim zemljacima, vise mi je drago kad se neko vise brine za promasaje Murinja u drugom mandatu, no ovo gore navedeno

vise pameti na jednom forumu, nego u celom bloku...

Guardiola o Lampardu:

‘Frank Lampard was an extraordinary football player and he will be an extraordinary manager,’ said the Spaniard. ‘He did a really good season and I am delighted to watch his team. They are the elite of European football. They have incredible players in all departments.’

‘When you start as a manager, you have a passion and no fears,’ the Catalan explained. ‘You take decisions without compromise, which he has done by giving opportunities to the young, talented players Chelsea have because his Academy in the last five or 10 years has done really well.'

"They are so good, they are an incredible team."
"Before teams were just defending and using the counter attack," he said. "Now most of the teams have the courage to play, young managers, they have nice spirit, nothing to lose and go forward."

Lampard o Guardioli: I got a voice note from him just saying that the way my team played was incredible, 'I loved watching it', and it was a really positive chat.

Chilwell badi colwill james

Kante enzo 

Ovo su igraci na koje mozemo racunat kao prvotimce.

Ne znam samo ko ce nam igrat krilo?

Dal ima hljeba od mudryka, maduekea il smo jos hamelja nakupili sebi?

Napadac dal ce se dovesti il peobat fofana, broja il nedaj boze Lukaku pa ak bude los da se moze opet posrat po nama.

Veznjak jedan fali. 

Opet cemo u napadu biti tanko vjerujem

Mislim da će se vezni red najviše promijeniti pred narednu sezonu. Enzo je siguran, Kante, Kovačić, Gallagher, Mount, RLC, Zakaria vrlo upitni, a od mladih imamo Santosa, Chukwuemeku, Casadeia i Halla.

gol: 2 golmana vjerovatno Kepa i neko

odbrana: James, Gusto | Silva, Fofana, Badiashile, Colwill, Chalobah | Chilwell, Cucurella

napad: Mudryk, Madueke, Sterling, Nkunku, jedan od trojice Felix/Mount/Havertz | Pojačanje i Broja

• 4 sedmice kasnije...

Drogba - kapetan Obale Slonovače 🇨🇮

Ballack - kapetan Njemačke 🇩🇪

Essien - kapetan Gane 🇬🇭

Shevchenko - kapetan Ukrajine 🇺🇦

John Terry - kapetan Engleske

Petr Cech - kapetan Češke 🇨🇿

Obi Mikel - kapetan Nigerije 🇳🇬

Chelsea je svojevremeno imao ekipu stvorenu od lidera! 🔥

sad nemamo ni kapitena kako treba

Lukaku je zamjena debruynu. Tj on i kurtoa. Znam da su pizdarije ispale neke zbog trake, kurtoa se naljutio jer nije on bio kapiten nego lukaku

A i ziyech ja msm da nije prvi kapiten nego Saiss

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.