Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2014/15 = Winner

Istaknuti odgovori

Kontam sta god prognoziram i tipujem, bude suprotno. Mozda ovako prevarim srecu pa budemo prvi :D

Jbt onda cemo biti 16.
  • Odgovori 414
  • Pregledi 24,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Izgubili smo jednu utakmicu i odamh ispadamo iz lige. Nemojte preterivati :D 

Opustite se malo, imamo i dalje prednost, odradili smo dosta teskih gostovanja. Polako,usporite malo.

Niko nije spomenuo ispadanje haha

Odnosilo se na 4. mjesto sto je doduse ravno ispadanju
Stoke City 22.12 (away)
West Ham 26.12 (home)
Southampton 28.12 (away)
Tottenham 1.1 (away)

ovo su mislim četiri ključne utakmice za titulu, em što ćemo odraditi tri gostovanja u nekoliko dana em što sitiju nema aguera, kompanija, džeke

Prvi dio sezone je današnjom utakmicom protiv Sotona i službeno završen, nakon pola sezone imamo 3 boda više od najvećeg konkurenta i mislim da će ovo biti baš onako žestoka utrka izmežu ova dva rivala. Kroz ovaj prvi dio sezone smo dostizali i te bodovne prednosti koje su tjerale ljude da već proglašavaju prvaka, ali onda smo svi još jednom vidjeli šta znači igrati Premiership i došli smo do tri boda prednosti na polovini sezone. Moje mišljenje je da je najvažnije da ne prepustimo Cityu prvo mjesto, znači prvo mjesto moramo čuvati svim mogućim načinima, jer ipak bolje je da oni jure nas nego mi njih. Kada pogledam koja smo sve gostovanja već odigrali u prvom djelu sezone, nekako mi je ugodnije prihvatiti ova tri boda prednosti.

Već prvog dana 2015. godine počinje drugio sezone, naravno mi nemamo lagan posao i moramo na gostovanje Tottenhamu. Burnley nam je pomogao da tamo idemo ipak sa dosta manje pritiska..

Kada je pitanju težina rasporeda u drugom djelu sezone, evo kako stoje stvari..

Utakmice Chelseaja u gostima:                           Utakmice Citya u gostima:

vs. Tottenham                                                      vs. Everton

vs. Swansea                                                        vs. Chelsea

vs. Aston Vila                                                       vs. Stoke

vs. Leicester                                                        vs. Liverpool

vs. West Ham                                                      vs. Burnley

vs. Hull                                                                vs. Crystal Palace

vs. QPR                                                               vs. Man. Utd.

vs. Arsenal                                                           vs. Tottenham

vs. West Brom                                                      vs. Swansea

Kada su u pitanju utakmice kod kuće:

Chelsea dočekuje: Newcastle, Man. City, Everton, Burnley, Soton, Stoke, Man. Utd, Crystal Palace, Liverpool, Sunderland.

City dočekuje: Sunderland, Arsenal, Hull, Newcastle, Leicester, West Brom, West Ham, Aston Vila, QPR, Soton.

Ekipe koje su napisane crvenom bojom predstavljaju utakmice kod kuće protiv rivala koji su trenutno u TOP 10 na tabeli.

Derbi prvenstva i možda utakmica koja će dati dosta odgovora igra se u 23. kolu Chelsea vs. Man. City.

Vidjećemo šta će biti , nadamo se da ćemo na kraju biti ispred njih..

Nece City pola gostujucih utakmicu uspjeti pobjediti garantujem.Pa sve su to jebena gostovanja a City kao i mi nisu ni upola jaki kao na svom terenu.

Nekada ne razumem pristup utakmici u gostima i kuci. Kuci izdominiramo bez obzira na protivnika,napadamo,sutamo,udaramo,sprdamo se, muka im je od nas,a u gostima odemo na nereseno? Nikada mi to nece biti jasno. Ne moze biti toliko razlike kuci i u gostima da me j***s. Trava kao trava,velicina terena slicna, jos u engleskoj se i slabo gde navija onako kao na balkanu,Turskoj, Brazilu itd.. Dakle nekada mi nije jasan pristup. Kao i ono gostovanje Cityu,stali,bukvalno stali. A videcete kuci cemo ih isamarati sa sve Aguerom,Silvom u formi itd.

Nekada ne razumem pristup utakmici u gostima i kuci. Kuci izdominiramo bez obzira na protivnika,napadamo,sutamo,udaramo,sprdamo se, muka im je od nas,a u gostima odemo na nereseno? Nikada mi to nece biti jasno. Ne moze biti toliko razlike kuci i u gostima da me j***s. Trava kao trava,velicina terena slicna, jos u engleskoj se i slabo gde navija onako kao na balkanu,Turskoj, Brazilu itd.. Dakle nekada mi nije jasan pristup. Kao i ono gostovanje Cityu,stali,bukvalno stali. A videcete kuci cemo ih isamarati sa sve Aguerom,Silvom u formi itd.

Ma ne idemo na remi, dobro možda je nekad bila situacija da se vidi da idemo samo da ne izgubimo, ali u 90% slučajeva idemo na pobjedu samo različitim sredstvima nego na Bridgeu, i juče smo došli po pobjedu ali nismo uspjeli datu drugi gol.

Ne bi se složio sa tobom da nije bitno da li igraš kod kuće ili u gostima, jer to je on što ti daje dodatnu sigurnost i psihološku prednost, igrači su na svom stadionu dosta opušteni. To ti je isto kao kad ti gledaš utakmicu Chelseaja i normalno je da ti nije isto gledati utakmicu kod svoje kuće i u svojoj sobi za razliku kada utakmicu gledaš kod nekog drugog u kući, jer kod svoje kuće si opušteni, galamiš na igrače, glasnije pratiš utakmicu i proslavljaš golove, staviš noge na sto, dok kada gledaš kod nekog u kući si odmah malo povučeni i kontrolišeš se jer nemaš one slobode svoje sobe. Tako je i kada igraš utakmicu..

Nakon 20. kola mi smo uspjeli doći do 8 bodova prednosti i sve to izgubiti, sve što je se do sada gradilo je palo u vodu. Današnja utakmica protiv Tottenhama je bila šamar koji nam je prepolovio sezonu na dva dijela i psihički i rezultatski, prvi dio sezone je bio do današnje utakmice protiv Tottenhema kojeg možemo nazvati "Stignite nas ako možete" a već nakon što je sudija označio kraj utakmice za nas je počeo drugio dio sezone pod nazivom "Da vidimo od čega smo". Ponovo krećemo od nule, više nemamo prednost, više nemamo prostora za kiks i kaukulacije, sve ono što je vrijedilo do sada u sezoni više ne vrijedi i sada počinje novi početak. Odlučilo smo da sezonu učinimo zanimljivom za neutralne gledaoce, odlučili smo da ipak City ostavimo u borbi za naslov, odlučili smo da svim kritičarima poklonimo materijala za njihove priče, odlučilo smo da od Tottenhema napravimo sliku fantastične ekipe, vrijeme je praznika pa je sada za sve to najbolje vrijeme. Današnja utakmica nije samo još jedna utakmica u nizu, to nije poraz kao i svaki drugi, ovo danas je bila utakmica koja će baciti mrlju na cijelu našu sezonu bez obzira šta bude na kraju, ovo je utakmica koja nas je osramotila kao ekipu i kao navijače. Poraz koji mnogo boli, ne zato što smo mi izgubili, već boli način na koji smo izgubili i boli pristup koji su pokazali naši igrači. Da li je neko u toku ove sezone bio spreman na današnji prizor sa White Hart Lanea? Ja mislim da nije i mislim da je rijetko ko mogao u toku ove sezone reći okolnosti pod kojim bi naša ekipa mogla pretrpiti ovakav poraz, i okolnosti pod kojim bi naša odbrana primila pet golova i bila definicija amaterzima. Ekipa je izgledala rastureno, bez borbe da se izbori za pristojnu utakmicu ili bar pristojan poraz, kao da su igrači priželjkivali nešto što se zove katastrofa, kao da im je to trebalo u ovoj fazi sezone. Chelsea kao klub i mi kao navijači nismo navikli da nas neko ovako pobjedi, da nas neko ovako porazi, obično smo mi bili oni koji su imali povoda za smišljanje fora i fazona na račun teških poraza naših rivala, ali eto došao je i taj dan kada ćemo mi biti predmet istih tih fora i fazona. Ono što nam slijedi to je novi početak i veliki test za naše igrače jer nam je ovo veliki udarac u svakom smislu, novi početak nas može gurnuti u propast, isto tako novi početak nam može omogučiti da iz ove sezone izađemo jači nego ikad, ali ono što je sigurno da je svaki početak težak i da zahtjeva novu borbu. Ako želimo da ostvarimo naš cilj i osvojimo titulu Premiershipa onda naši igrači moraju biti spremni za iskupljenje u pokušaju da ova današnja utakmica na kraju sezone bude što više upakovana u uspjeh koji donosi osvajanje titule. U borbi za titulu imamo velikog rivala koji je spreman da kazni svaku našu grešku, koji je spreman da osvoji titulu, koji je spreman da pobjeđuje u kontinuitetu bez obzira na prepreke. To je sve ono što se traži od nas u nastavku sezone, više nemamo bodovnu prednost iza koje se možemo "sakriti" kada doživimo neuspjeh, sada smo na otvorenom borbenom polju sa Cityem, ili mi ili oni. Ono što se da primjetiti je da mi u posljednje vrijeme kao da stojimo u mjestu, kao da smo se umorili od silnih pohvala i silnih statistika, pa smo odlučili i da ostalim malo poklonimo prostora. U nastavku sezone tražimo reakciju naših igrača i utakmice koje će nas natjerati da nam kroz razmišljanje prođe misao "opet smo oni stari, utakmica protiv Tottenhema je bio samo splet loših okolnosti". Lekciju koju smo prošli na White Hart Laneu moramo dobro analizirat i ozbiljno odraditi domaći zadatak, a domaći zadatak nam je da popravimo sve ono što nismo dobro uradili na utakmici i potruditi se da nas više niko ne uhvati ne spremne. Niko nas neće čekati da se mi oporavimo, i zato igrači moraju već u narednom kolu pokazati da smo mi ekipa koja zna da ustane nakon teškog pada, i da još jednom pokažemo Cityu da imaju velikog rivala za titulu. Period koji je pred igračima je proces oporavka i proces vraćanja povjerenja, i sve će to na kraju odlučiti da li ćemo mi ispuniti svoj cilj. Nakon 20. kola Chelsea i City su bodovno poravnati, slijedi nam epska borba i čekanje kiksa rivala. Tražili ste gledajte...

Al ga seremo a? 5 komada pa se svijet srušio.. Obrana nije imala dan i to je to, oćemo sad zaboravit sve one dobre dane i sve one reakcije obrane.. Svakako nam treba krilo kvalitetnije da ne pada sve na Edena i svakako nam može pomoći kvalitetno krilo koje bi više zabijalo za razliku od Williana i Schurrlea

Citam po fb komentare ali ih ne uzimam za ozbiljno,zato sto tamo ima ljudi koji ne znaju sta pricaju ili su deca ili sta vec...uglavnom, nije se svet srusio, nismo pali na poslednje mesto ili ono koje vodi u LE, i dalje smo prvi,desio se jedan los ili bolje reci jako,jako los dan i to je to idemo dalje. Tottenhamu su se zvezde poklopile i sve je ulazilo,pa skoro svaki sut je bio gol,a nas nista nije htelo,pocev od odbrane do napada. 

Mnogi su ovaj poraz doziveli kao smak sveta ili kraj sezone,kao da smo izgubili titulu? Zasto pravis prednost,da bi imao prava na kiks, kiksevi su dosli,sada je vreme da se nova prednost gradi,imali smo luksuz,vise nemamo,najbolji smo pod pritiskom,to smo milion puta dokazala, to je Chelsea, ne predaje se kada je najteze. 

Idemo dalje, sezona je jos u toku i jos se igra,ima jos ovoliko da se igra, svi tezi rivali nam dolaze na noge,gde smo jaki i gde nemamo kiks nijedan. Ajmo malo vedrine i vere. 

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.