Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Mogu samo zamisliti koliko navijace Arsenala boli ovih 2-2 protiv Wolvesa, nije da se nesto naslađujem, ali mogu zamisliti koliko živaca i frustracija je sinoc potroseno od strane njihovih navijaca.

Mozda i uzmu titulu, ali toliko cekas tu jebenu titulu u ligi, milion pokusaja, milion kombinacija, toliko puta kroz godine osjecaj "to je ta sezona", to je ta ekipa i sada u ovakvoj situaciji od svojih ljubimaca dobijes 2-2 protiv pokojnog Wolvesa.

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Neki dan jedan pise kad su izvukli nekog trecoligasa u FA kupu, to je to idemo jako 4/4 trofeja, nadam se da nece odvojiti ni jedan.

Ja mislim da ce je ipak osvojiti ove godine. City ima teskih utakmica i nije u stanju uvezati 15ak pobjeda zaredom kao prije.

Al ako bi ispustili prednost ponovo, to bi bila epska sezona. 

4 hours ago, Wisey said:

Ja mislim da ce je ipak osvojiti ove godine. City ima teskih utakmica i nije u stanju uvezati 15ak pobjeda zaredom kao prije.

Al ako bi ispustili prednost ponovo, to bi bila epska sezona. 

Previse puta im se Siti nudio ove sezone, umesto da to iskoriste i budu na 10+ i lagani doveli su sebe u situaciju da strepe.

Mozda Siti ne moZe da dobije sve utakmice, ali ja ne vidim kako Arsenal moze, ljudi jednog napadaca u formi nemaju, nece ih vecito vaditi Merino i prekidi njihovi. 

Za Arsenal je ovaj vikend kljucan, jer Siti igra dan pre i u slucaju da dobiju protivnik Njukastla oni ce biti pod pritiskom da dobiju Totenham u gostima. 

Gledao sam juče WH i Born. i MC i Njuk. 

nije baš svaka akcija šansa, ali utakmice su zanimljivije 10 puta nego kad gledam nas, 

ljudi bre igraju fudbal, ne znam šta više da kažem, gledam neke nepoznate igrače u Bornmumu, tu su šanse, stative, prodori, kontranapadi, lepota da gledaš i da uživaš posle onoga što mi radimo

sad tek vidim, činilo mi se da je visok ali čitam da ima 187, taj neki Rajan iz Bornmuta, ne znam odakle su ga iskopali, oduševio me sa jednim prodorom, imao sam utisak kao da je pola terena prešo za 3 sekunde, on je tolko bio brz da je pretrčao igrača, posle jbg pogodi stativu, samo 19 godina

• Popularna objava

Tesko da ce se sudjenje u Premiershipu ikad popraviti. Gledam ovu ligu toliko dugo, ispratio sam stotine utakmica i jednostavno dolazim do zakljucka da ogromna vecina engleskih sudija nema pojma o igri. Nisu je nikad igrali, ne mogu osjetiti neke situacije, ne razumiju kontakt. Vrlo rijetko kad da sam pogledao utakmicu i poslije pomislio kako je sudjenje bilo dobro, bez zamjerke.

Ove situacije s kornerima, autima u zadnje vrijeme zaista prelaze svaku mjeru. Arsenal to najbolje koristi, ne zamjeram im. I mi bismo, da mozemo. Radili su njima prije Brentford i ostali. To da igrac gradi golmana i onemogucava ga da istrci, skoci, da se pomjeri - to se trebalo u korijenu sasjeci. Sada je uzelo maha u cijeloj ligi, pretvorilo se u cirkus. Mozda je to bilo iz razloga da "mali" pobijedi "velikog", malo navlacenje ali je protiv pravila igre. Pa onda 10-12 igraca u petercu, defanzivci s obje ruke grle napadace. Ono nije fudbal vec ragbi. Bukvalno. Samo cekam da dva igraca dignu na ramena treceg pa da ovaj odozgo glavom zakuca loptu. Treba dozvoliti odredjen kontakt, malo remplanje i to. Ali koristenje ruku, pa gradjenje igraca bez lopte, hrvacki zahvati... Veze s ovom igrom nema.

Sta reci za Wolves, sreca pa ne igramo s njima, jebase Arsenal, Vilu i Liverpola.

Zalosno ispadaju a bolji su i od Burnleya, West Hama i Notingama.

Mislite li da Totenham moze zavrsiti u Championshipu.

Imaju gostovati Liverpolu, Cityu i nama, uz to jos imaju utakmice protiv Sunderlanda, Vile i Brigtona.

Imaju onu budalu Tudora na klupi, nigdje nije osto duze od 2-3 mjeseca.

Ali kakva pobjeda Arsenala, znači ništa nisu odigrali, go kurac bukvalno, ali pobjeda 0-1.

Ali to ti je ono kad te titula hoce jednostavno, tvoja sezona. Sjetio sam se onih naših pobjeda iz druge polovine sezone kad smo uzeli titulu sa Conteom, iz nicega uvaljaš gol i gotovo piši 3 boda.😁

9 hours ago, King Chelsea said:

Ali kakva pobjeda Arsenala, znači ništa nisu odigrali, go kurac bukvalno, ali pobjeda 0-1.

Ali to ti je ono kad te titula hoce jednostavno, tvoja sezona. Sjetio sam se onih naših pobjeda iz druge polovine sezone kad smo uzeli titulu sa Conteom, iz nicega uvaljaš gol i gotovo piši 3 boda.😁

Kad to kažeš odmah mi ovo pada na pamet:

Vicario

Udogie, Porro, Spence, Davies

Romero, van de Ven, Danso, Dragušin

Palhinha, Sarr, Bentancur, Bissouma, Gallagher, Bergvall, Grey

Maddison, Kulusevski, Simmons

Kudus, Tel, Odobert

Richarlison, Kolo Muani, Solanke

Ovaj kadar ne smije ispasti iz lige, bez obzira na sve povrede koje imaju. Došao sam u fazu da mi ih je malo žao, volio bih da su uvijek 17., ali da ne ispadnu.

Tu imas 2 i po kreativna igraca, ostalo su natrpali trkace i bezmozgovice. Frank je uzasan posao radio. Nije cak uspio ni odbranu zategnuti, a s loptom su najgora ekipa u ligi. Daleko najgora, ne mogu 3-4 smislena dodavanja napraviti. Sansu iz igre stvoriti je misaona imenica. Samo znaju bacati aute, kornere ili lopta na krilo pa ubacaj. Zasluzeno su tu gdje jesu, vec drugu godinu.

Nema vise Kanea pa da ih sudjenje pomiluje kao sto je cesto bilo prije.

Nek ispadnu sto se mene tice, ne bih zalio. Ali neka prije toga otkinu bodove Liverpoolu i Villi.

1 hour ago, Wisey said:

Tu imas 2 i po kreativna igraca, ostalo su natrpali trkace i bezmozgovice. Frank je uzasan posao radio. Nije cak uspio ni odbranu zategnuti, a s loptom su najgora ekipa u ligi. Daleko najgora, ne mogu 3-4 smislena dodavanja napraviti. Sansu iz igre stvoriti je misaona imenica. Samo znaju bacati aute, kornere ili lopta na krilo pa ubacaj. Zasluzeno su tu gdje jesu, vec drugu godinu.

Nema vise Kanea pa da ih sudjenje pomiluje kao sto je cesto bilo prije.

Nek ispadnu sto se mene tice, ne bih zalio. Ali neka prije toga otkinu bodove Liverpoolu i Villi.

Prokleo ih Poketino 😁

Od Poketina ništa nisu napravili, od tad sve promašaj do promašaja, niti su izbacili nekog igrača posebno, ostao im je Son dok je igrao, Ričarlison je imao dobre periode, sve mogu na prstima jedne ruke da nabrojim, plus taj trofej u LE, eto to je to, a i te sezone su se baš mučili, čak i neke igrače za koje sam mislio da će možda nešto napraviti i oni su propali, plus što se Poketino od tada samo bruka iz sezone u sezonu što sam mislio da posle Sautemptona i njih, nikada neće da se desi

samo bih da napomenem da u tom premiershipu ima klubova tipa Totenhem, Everton, Njukasl koji imaju bolje uslove za rad i razvoj, usudiću se da kažem od jednog Milana, Lacija koji su pre 20+ godina vladali uvropom

eto tolko su podbacili

On 3/5/2026 at 4:57 PM, Adi said:

Vicario

Udogie, Porro, Spence, Davies

Romero, van de Ven, Danso, Dragušin

Palhinha, Sarr, Bentancur, Bissouma, Gallagher, Bergvall, Grey

Maddison, Kulusevski, Simmons

Kudus, Tel, Odobert

Richarlison, Kolo Muani, Solanke

Ovaj kadar ne smije ispasti iz lige, bez obzira na sve povrede koje imaju. Došao sam u fazu da mi ih je malo žao, volio bih da su uvijek 17., ali da ne ispadnu.

Moliti boga da ispadnu i to iskoristi da se svim silama krene po neke igrace, prije svega Grey i van de Ven dok mi je Kudus tu macak u vreci. Ali Archie Gray bi mi bio must buy

Sudjenje u Premiershipu

Pa o tome se mogu knjige pisati i filmovi snimati, pa samo da uzmes i gledas jednu sezonu ti vidis ta tu ne postoje nikakva pravila niti kriterijumi.

Oni se citavo ljeto spremaju sa tim nekim pravilima, novitetima, poboljsanjima i onda sve to ode niz vodu nakon prva dva kola ali svake sezone je tako, onda je samo pitanje koji tim ce imati srece a koji nece

Brantford i Outtara su jedno vrijeme dobijali penale na nista, minimalan kontakt, gluposti ali sad odjednom strogi su prema njima. United zadnja dva kola, nekakav penal koji nema smisla nad Cunhom, crveni karton u PRVOM POLUVREMENU igracu za simuliranje, pazi PRVO POLUVRIJEME ti mu dajes DRUGI ZUTI za simuliranje. Da li si zaista toliko glup, ali evo pitao bih tog sudiju jedno pitanje.

Da li smatra ispravnim da iskljuci igraca u prvom poluvremenu zbog simuliranja kada imas VAR koji ti omogucava da bilo kakav vid simuliranja ne dovede do toga da sviras penal? Dakle, imas var, nece te zajebati, ko ga jebe nek pada ali najgore je sto je tu odluku debilko donio u prvom poluvremenu.

Arsenal je ekipa koja sudijsko neznanje najbolje koristi, pored toga sto te izubijaju u prekidima na obje strane jer imaju dosta konjina u ekipi, njihove sile od igraca padaju na svaki kontakt i dobijaju svaki faul, ono sto karakterise njihove utakmice pored tih prekida gdje uvijek prave faulove ali UVIJEK, svaka sudijska odluka koja je 50:50 ide u njihovu korist, dozvoljena im je gruba igra dok u isto vrijeme ti njih ne smijes dotaci (slicno kao Shai u NBA lol).

Taj Arsenal lagano rijesis, sviras im 2 penala zbog cupanja kod kornera i na svaki njihov korner sviras faul i to je to, dva kola to uradi i nece vise, onda neka kmeci Argeta o necemu drugome, dosta se je kurcio.

28 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Moliti boga da ispadnu i to iskoristi da se svim silama krene po neke igrace, prije svega Grey i van de Ven dok mi je Kudus tu macak u vreci. Ali Archie Gray bi mi bio must buy

Luku Vuškovića prvo, pa onda razmisliti o ostalima.

29 minutes ago, Kun Aguer0 said:

crveni karton u PRVOM POLUVREMENU igracu za simuliranje, pazi PRVO POLUVRIJEME ti mu dajes DRUGI ZUTI za simuliranje. Da li si zaista toliko glup, ali evo pitao bih tog sudiju jedno pitanje.

Isto pitanje se može postaviti igraču koji ima žuti karton i ide da simulira.

Kod suđenja je glupost što ne može drugi žuti da se provjeri na VAR.

31 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Oni se citavo ljeto spremaju sa tim nekim pravilima, novitetima, poboljsanjima i onda sve to ode niz vodu nakon prva dva kola ali svake sezone je tako, onda je samo pitanje koji tim ce imati srece a koji nece

Pripremaju se čitavo ljeto i sve se svede na to da svaki sudija svira ruku kako mu padne na pamet taj dan. A penale sviraju tako da se gleda je li ima ikakav kontakt, a ne gleda je li odbrambeni udario napadača ili se napadač poturio odbrambenom.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.