Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

4 minutes ago, reLo said:

Jel moguće da je Liverpool kamaranjem zvijezda u zadnjem prelaznom roku sjebao ekipu?

Čitam navijači im nisu zadovoljni. Kažu nema više pressinga. 

Pisao sam vec o toj temi., ne bih da se ponavljam. Jos uvijek mislim da ce Arsenal osvojiti ligu, bez ozbira na ovaj savrseni start Liverpoola do proslog kola. 

• Popularna objava
On 8/22/2025 at 5:27 PM, Adi said:

Imamo novu kletvu. Koga hamco istakne pred početak sezone taj podbaci. Ali dobro, nećemo suditi Evertonu na osnovu jedne utakmice.

Samo da pitam kako ide Evertonu ove sezone, nesto me internet zeza ovih dana.

• 2 sedmice kasnije...

I ovi Forest pojma nema šta radi, daju treneru otkaz bez pravog razloga, dovedu dijametralno suprotnog trenera da bi mu dali otkaz nakon 5 utakmica...

Šta mislite da li naš defanzivni rekord iz sezone 2004/2005 od samo 15 primljenih golova može biti ugrožen od strane Arsenala ove sezone??

Teško mi je njih hvaliti ali defanzivno su brutalni, toliko su zategli defanzivnu igru da im utakmice uglavnom izgledaju kao da ih protivnik ne moze ugroziti uopste. Postavlja se pitanje koliko klubova trenutno u ligi ima ofanzivu koja njima moze dati npr. 2 gola, jer su predisciplovani, niko ne griješi, niko ne ispada. U prvih 8 kola, primili su 3 gola, od toga je jedan onaj savršeni slobodnjak Szoboszlaia koji  ce ući jednom u par godina, drugi je mislim takođe nakon prekida protiv Newcastlea. Dolazimo do jednog jedinog primljenog gola iz otvorene igre a to je gol Haalanda ubjedljivo prvog strijelca lige i trenutno uz Kanea napadaca u najboljoj formi u Europi. 

Najvise me je "strah" da bi mogli otici do kraja je što su dosadni za gledati, utakmice im izgledaju kao odrađivanje posla, rutinski, bezbolno.

Taj rekord je bas tesko dostici ali da su zategli defanzivu, to je istina. Bas se timski brane i imaju igrace sredini koji su fizicki jako mocni, pogotovo Rice na sredini. 

Nije dobro sto su prosli gostovanja na Anfieldu, Old Traffordu i St.Jamesu a prvi su na tabeli sa vec malom razlikom. Sigurno im uskoro ide laksi raspored.

Osvojit ce Arsenal, to sam i pred pocetak sezone govorio, moze naci neko postove. Jucer si dobili opet golom iz kornera, ruku na srce bili su bolji i vjerovatno zasluzeno ali je cinjenica da su pobjednicki gol dali opet iz prekida.

Nas defanzivni rekord ce ostati na snazi, nece ga oboriti. 

Ja sam ga bas volio vidjeti kod nas, posebno nakon povrede Delapa a kasnije i Palmera. Moze igrat desetku i lijevo krilo (nepotreban onda Garnacho) ali uzalud sad. Iskreno ga nisam bas puno pratio od prelaska u Spurse.

Ja sam ga baš teško prežalio😁

Gledao sam ga u Spursima par puta, uglavnom ništa, mlako, bez konkretnog učinka i uticaja na igru.

Mislim da mu je highlight do sada u Spursima kad je protiv Brightona sjebo  kontru jer je pokusao neku rabonu izvest, odmah nakon toga je i zamjenjen.

Uglavnom nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu.

On 12/3/2019 at 11:03 PM, hamco said:

Kad se sjetim da je diablo govorio Flopp za Kloppa... sta god covjek da kaze ono bude obratno.

Samo da upoznamo siru narodnu masu ako neko do sad nije skonto ovu black magic i uroke koje diablo siri :D

On 8/25/2025 at 11:09 AM, hamco said:

Ndiaye jedan od boljih krilnih igraca lige. Pogledajte sta je radio protiv Brightona, imao je driblinge u stilu Hazarda.

Lik je nestvaran, pogledajte ove driblinge protiv Citya. Nestvarna kontrola lopte i promjene pravca. Ovo na 40 sekundi je u stilu Hazarda.

Nove ekipe se za sada jako dobro pokazuju. Prošle sezone, a pomalo i one koja joj je prethodila, je bila ogromna razlika između novih ekipa i onih koje su tu od ranije. Ove sezone ćemo napokon imati ozbiljnu borbu za opstanak. Malo tome doprinosi pad Wolvesa kao kluba, lutanje West Hama, slab start Foresta i činjenica da je još 5-6 ekipa ili prodalo dosta igrača i u novoj sezoni se još uvijek traže ili su ostavili ekipu neosvježenu pa pomalo stagniraju, ali treba odati priznanje posebno Sunderlandu koji jaše na tom pozitivnom talasu i već sada igra bijelim figurama u partiji zvanoj preživljavanje.

Jedan od jačih utisaka mi je to kako sve ekipe napadaju dobro iz prekida i svi imaju u svom arsenalu oružja i duge aute. Nekada je Stoke City sa Delapom bio iznimka, a sada svaki tim ima igrača koji može baciti približno kao on. To je toliko razvijeno da je teško braniti se od toga i ekipama sa najuigranijim odbranama. Otprilike pregledam highlighte svih utakmica u top 5 liga i ne vidim da su u tolikoj mjeri zastupljeni golovi iz kornera niti da se kreiraju šanse poslije auta. Ovo je velika prednost engleskih ekipa u odnosu na ostale i još jedan pokazatelj koliko je PL odmakla u odnosu na druge.

Ne pamtim kad je Arsenalu neko dao 3 gola na utakmici tako da bi mogli napasti naš rekord po broju primljenih golova. Mi moramo učiniti ono što je do nas i probati zabiti 3-4 gola u dvije utakmice koje ćemo igrati. Ne bi me toliko pogodilo da ga obore, ali i to je neki prestiž. Neću slaviti kad im neko zabije 16. gol kao što oni slave kad i posljednja ekipa u ligi doživi poraz da im ne obori rekord od 0 poraza u sezoni.

Tottenham ima nikad širi igrački kadar, ali od nekih igrača koji daju širinu tom kadru još uvijek nisu dobili ništa. Nadam se da im širina kadra neće donijeti neki trofej. Ovaj jedan što su uzeli prošle godine je previše za njih.

Mislim da neki ljudi i ne znaju, ili nemaju uopšte potrebe da prave paralelu izmedju ulaska u premiership iz chempionšipa i recimo ulaska u LŠ za timove sa balkana(namerno sam napisao balkana jel mislim na sve osim Turskih klubova koji su daleko bogatiji)

tamo je sve privatizovano, na ostrvu, i vlada plus taj neki lokal patriotizam, mislim da ovi neki što navijaju za Juanjted ili LIverpul kojih ima mnogo, mislim da su to englezi koji su se doselili tipa iz Australije ili nekih drugih zemalja,

mislim da je najbitnije da čovek bude svoj na svome, privatno pa tako i u poslu/sportu, a ne da država/vlada, radi rebalans budzeta, preskače procedure kako bi upumpavala Zvezdu i Partizan, razlika izmedju organizacije fudbala na ostrvu i kod nas je toliko ogromna da kao da su dve različike planete, a ne isti kontinent i to je žalosno, jel ne možeš da kažeš da jedni više a drugi manje vole otići na utkamicu...

izvinjavam se malo na skretanju teme ali napisao sam to u kontekstu toga što ti imaš šansu da oblikuješ svoj tim u ovom ili onom pravcu, pa neka pobedi bolji/srećniji

Žalosno je da 2025. godine, neko iz BIH, Makedonije, Srbije,z na više o jednom Stouku, Bornmutu, WH nego o svojim klubovima koji itekako imaju istoriju iza sebe

ali im je to oduzeto, oduzeto od ljudi koji nisu iz sveta sporta

Pa dobro @chiba, to je sira prica a prije svega oduzeto je sportsko i posteno nadmetanje. Zbog toga mi gledamo Celzi, jer znamo da i kad nas pokrade sudija, da to nije sistemski i da nije namjesteno odozgo. Druga stvar, gleda se fudbal na kvalitetnim terenima, a igraci se takmice ko ce bolji sut, dribling ili pas izvesti. Barem je u Engleskoj na velikoj vecini utakmica tako. Kod nas se samo gleda kako ukrasti vrijeme, kako prevariti sudiju, igraci se s 18-19 godina uce da se valjaju na 1-0 kuci ili 0-0 u gostima, pa onda slave tako osvojen bod(ove). Na tribinama sjede isfrustrirani i napaceni ljudi, koji ne uzivaju u fudbalu. Evo ja volim svoj lokalni klub. Tu sam odrastao, uvijek sam isao i ici cu na utakmice kad god sam u prilici, taman u amaterskoj ligi igrali. Ali svjestan sam da na mecevima u drugoj ligi BiH najmanje fudbala ima, a najvise svega ostalog. Postoji dosta raje koje to ne zanima, nekima se i gadi. Ti ljudi ne zele da trose svoje slobodno vrijeme i prije ce pogledati Bournemouth -  Brighton. I potpuno ih razumijem.

I ja bi samo da dodam nesto. Moj lokalni tim (mozete pogledati o njemu, snimila je svjetski poznata navijacka stranica COPA90 dokumentarac o nasoj borbi, kako smo vratili klub u ruke navijaca

Pratio sam klub iz posljednjeg ranga nase lige, Kantonalna liga, posjetio sam svakakve oranice naseg lijepog kantona, kasnije i entiteta. Prisustvovao raznim sudijskim lakrdijama, kako protiv nas tako ruku na srce i u nasu korist . Uzivo sam gledao uspinjanje kroz lige. Raznorazne ‘igrace’ sam gledao u nasem svetom dresu. Evo nas danas u Prvoj ligi Federacije, nivo ispod Premierlige, u borbi za ulazak u visi rang (iako mislim da se to nece desiti ove sezone).Proslo kolo smo na gostovanju ucinili nesto nevjerovatno, nevjerovatno za pojmove Prve lige federacije.

Danas je domaca utakmica u 18:00, i imamo priliku postati drugi najposjeceniji klub u drzavi, odmah iza Zeljeznicara koji naravno igra Premier ligu i bori se za naslov prvaka. Ja cu pogledati Chelsea gdje cu uzivati u svemu (ovo sto Wisey kaze sutevi, driblinzi, prenos …) a odmah poslije toga oblacim boje svog lokalnog tima i idem ih bodriti. Znam da necu gledati kvalitetan fudbal ali to ne umanjuje moju strast i ljubav prema klubu

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.