Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Trosili su oni, i lane i sada, samo sto izgleda na oko kao da nisu, doveli dva igraca za skupa 130miliona, ispada da sada prosecan iznos u prelaznom roku mora da predje 200m da bi se osetilo nesto.

zameram im to sto su sa prodajom Isaka razvlacili celo leto, a i kraj prosle sezone, ako se secam, on je vec tada bio van stroja.

nakon toga su Tonalija i Gordona prodali za 3min

ok, kapiram da su verovatno dobili onolko kolko su trazili ali ne vidim sta im je 30m viska donelo od Isaka, samo jos vise nervoze, poremecaja u daljem radu na transferima sto je sve skupa povuklo klub u neku losu atmosferu

• 2 sedmice kasnije...
  • Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Doslo je vrijeme da se odradi PL table prediction.

766072564_1100957376211731_8686405931609

Liverpool je prvi samo iz razloga jer arsenal i united su jedini timovi koje ne mogu staviti na prvo mjesto

evo link ukoliko hocete da uradite na ovaj fazon

https://tool.teamzlab.com/football/premier-league-table-predictor/

Inace ova prognoza je od ponedeljka, mozda bih nesto i mijenajo ali mrsko mi

• Popularna objava

Dosta ne predvidljiva sezona, puno novih trenera. To otvara prostor Arsenalu da bude siguran prvak, mislim da nemaju konkurenciju, mislim da nitko nije zreo da im ozbljnije zaprijeti.

Osim možda Liverpoola, ali to ovisi o tome kako će trgovat do kraja sezone. Iraolin nogomet bih ih trebao unaprijedit u napadu o odnosu na Slota, ali nisam siguran imaju li dovoljno dobru obranu i sredinu za njegov nogomet. Ako po tom pitanju nešto naprave do kraja sezone mogu se potuč za titulu, pa čak bi se usudio reć i bit blagi favoriti. U suprotnom mogli bi smo gledati Liverpool sličan Kloppovim počecima, mogu svima uvaliti 3-4 ali i primit još više.

City, misli da u prvoj sezoni bez Pepa se boriti za titulu neće, ali isto tako mislim da su dovoljno dobri da budu stabilni u top4. Veliki faktor koliko City može će bit hoće li otić ili ostati Rodri. Enza ako i dovedu nije zamjena za Rodria... Ni kvalitetom ni profilom.

Nas sam optimično stavio u top4. Alsono ima veliku prednost u odnosu na druge nove trenere što ne igra Europu. Naš kadar ima još upitnika ali mislim da će imamo dovoljno dobar kadar u kombinaciji s kontekstom ove sezone da se uguramo u top 4. Pritom treba reć da za top4 ambicije velki faktor je sudbina Enza, ako ode, i ne uspijemo pritom nać adekvatnu zamjenu mogli bismo bit u problemu.

United, Carrick je dobro završio sezonu, ali puna sezona od početka je druga priča + dva fronta. Poboljšali su se u transferima, ali i dalje mislim da nemaju kadar za dva fronta, vjerujem da može bit ispred njih. Villa je izgubila Rogersa, nisu bog zna što ojačali kadar + dva fronta (imali su i lani, ali LP je ipak zahtjevniji od EL), mislim da će doživjeti blagi pad. Newcastle je u problemima, dosta toga prodao, doveo anonomca za trenera, mogli bi skliznuti ka sredini. Tottenham bi se trebao vratiti u svoje standarde oko 6-7 pozicije, nešto su kupovali i De Zerbi je ipak ozbiljniji trener.

Što se tiče borbe za opstanak, bojim se da bi ove sezone sve novo pridošlice mogle ispast. Ako će tko ostat, Ipswich bi trebao bit najbliži tome s iskustvom PL od prije dvije sezone. S druge pak strane najbliži da posrne mi se čini Leeds. Također nisam oduševljen Evertonom i Fulhamom ali mislim da su prejaki da ispadnu.

my-premier-league-table-2026-27.thumb.png.205bcdb9d3de277dcf3320d400ccf41f.png

Ne mislim ja da ce Liverpool odmah kliknuti sa Iraolom. Ne zaboravite, on je imao jedan od najgorih startova u historiji Premiershipa, bas su ocajni bili. Da li su mu vrijeme i na kraju je isporucio. Medjutim, drugacije ce to ici u Liverpoolu, voditi Liverpool je dvije dimenzije vise. Do sada nije imao nikakav pritisak, vidjet cemo ga sada. Trebat ce neko vrijeme da ekipa klikne pod njim i sa krenu igrati njegov prepoznatljivi fudbal. Druga stvar, svi pricaju da su Iraolini treninzi bas intenzivni i da se puno trose. Nije sigurno kako ce na to reagovati egoisti i zvijezde, posebno kada bude tempo srijeda-subota. Jos ako tu bude nekih povreda a nemaju sirok kadar… ne znam, ne ocekujem od njih cuda. 

Isto tako mislim da ce Leeds biti solidan a Fulhamu i Palaceu predvidjam jako tesku sezonu. 

Arsenal je ubjedljiv favorit za titulu, bas veliki.

Arsenal je favorit za osvajanje. Prošle godine su osvojili, već neko vrijeme imaju najbolju ekipu u ligi i imaju najstabilniju situaciju u klubu. Ove sezone će imati manji pritisak jer su napokon nešto osvojili, ali će veći fokus biti na Ligu Prvaka. Mada, pokazalo se da fokus u prvom dijelu sezone na Ligu Prvaka ništa ne znači. Igrači su im iscrpljeni, ali imaju ogromnu širinu kadra. Mnogo će zavisiti od sudijskog kriterija i ako on bude normalan onda i drugi imaju šanse.

City ni prethodne dvije sezone sa Guardiolom nije bio prvak, pa ne očekujem ni sa Marescom da se dokopa prvog mjesta. Kvalitetniji igrački kadar su imali prije 2 sezone, pa se nisu ni borili za titulu. Moguće je da će fino početi i da će se onda malo pogubiti. Ekipa koja ima Haalanda u napadu neće imati problema sa slabijim protivnicima, jer čovjek može sam da ih riješi. Nisam uvjeren u njihovo drugo mjesto.

Nas komentarišem svaki dan. Treće mjesto bi bilo ogroman uspjeh.

Liverpool bi mogao dosta vremena izgubiti dok se prešalta na Iraoline postavke. Trebala su mu 2 mjeseca u Bournemouthu da počne pobjeđivati. U Liverpoolu ima problem što je ekipa loše selektovana i neki dosta bitni igrači nemaju smisla jedni uz druge. Odbrana je problem, igra se na 2 fronta i mogli bismo ih prestići.

Manchester United mi ne ulijeva nikakvo povjerenje, ali kad pogledam konkurenciju stvarno nemam koga da uguram ispred njih. Liga Prvaka će ih uništiti, jedva imaju igrače za prvih 11. 

Aston Villa bi mogla nastaviti svoj ciklus - jedne sezone Liga Prvaka, naredne slabije takmičenje. Mislim da nisu pogriješili sa igračima koje su doveli umjesto Rogersa i Tielemansa i da bi ih mogli dobro zamijeniti.

Brighton je klub koji je naš uzor, pa tako kao i mi imaju igrača na izvoz. Toliko ih imaju da su ih nama slali na posudbe jer ne znaju šta da rade s njima. To govorim iz razloga što igraju Konferencijsku ligu, što im neće biti preveliki problem. Takmičenje je slabo i mislim da neće trpiti.

Tottenham ima dobre igrače, a imali su dobre i u prethodne dvije sezone pa su završili 9 mjesta ispod ovog gdje sam ih stavio, tako da mogu biti presretni ako se ovako završi.

Bournemouth, želim vjerovati da neće propasti, imaju 2 od top 10 kandidata za Golden Boy nagradu

Newcastle ima isti ciklus kao Aston Villa, samo su u kontraritmu i red je da se oni plasiraju. Međutim, previše su oslabljeni i demoralisani da bi mogli konkurisati za Ligu Prvaka. Ipak, ostaje dovoljno dobra ekipa za završiti 10.

Forest bi mogao biti solidan ove sezone. Ekipa nije loša, nema Europe, stigao Glasner.

Leeds je dobro odigrao drugu polovinu prošle sezone i očekujem da na krilima toga i na krilima novih pojačanja odigraju bezbrižnu sezonu.

Brentford uvijek nadmaši očekivanja, stavit ću ih na 13. iako znamo da će nekako završiti na boljoj poziciji

Crystal Palace je najbolje postaviti u prirodno okruženje, ako već ne znaš šta bi s njima. Promijenio se trener, igra se četvrtkom, ali ekipa ostala izuzev Lacroixa (za sada) na okupu.

Sunderland nadmašio sva očekivanja prošle sezone. Sada ide malo sindrom druge sezone i sindrom igranja europskih takmičenja. Nisu baš za ispasti, ali nisu daleko.

Everton mi nekako truhne i stagnira, iako ima potencijala za nešto više.

Fulham se kocka sa Arbeloom, a generalno sramota je ko im je pokupio najbolje igrače. 

Ova 3 nova ispadanje, iako bih volio da Lampaš i Jakir nešto naprave.

u3gKMKo.png

Arsenal je uzeo titlu na defanzivu, ne prozivam ih, samo isticem ono sto sam gledao, i tu su pre svega zasluzni golman, stoperi i Deklan Rajs

svi ostali su imali promenljivu formu, uspone i padove

po mom misljenju zadnjih 10 i kusur godina to je osvajac titule koji je imao najgoru igru u poslednjoj trecini terena od svih sampiona

sto bi reko Bob Dilan, " vremena se menjaju"

Bice oni favoriti onolko kolko im drugi dozvole, zivi bili pa videli

Mislim da nisu favoriti, osim ako je titula glavni element za to, jedino da nekako proigraju u fazi napada pa da potpisem da sam pogresio

po mom misljenju borba za top 4 je posle odlaska Pepa nikad neizvesnija

Veliki faktor ce biti sudijski kriterij. Ako se nastavi kao prosle sezone onda ce tesko iko skinuti Arsenal, jer su oni doktorirali kornere, aute i sve ostale situacije. Pritom najvise mislim na dozvoljavanje gradjenja golmana, guranja ili kontakta prilikom prekida. Njihov napad ne cine neke top klase igraca, svaki mec protiv jakog bunkera ce se muciti da iskreiraju sanse. Tako je bilo dosad. Prosle godine u nekim kljucnim mecevima, kad se lomilo prvenstvo i momentum, dolazili su do pobjeda kroz prekide. 

Isto vazi i za zadrzavanje igre na autima, izmjenama, vlastitim kornerima. Njihova se igra svodila na cuvanje prednosti kroz posjed lopte, umrtvljavanje protivnickog ritma i ubijanje bilo kakvog pokusaja da se ubrza igra. Taj stil se nece preko ljeta promijeniti dovodjenjem Guimaraesa i Tzolisa. Njihov glavni i daleko najbolji igrac je Rice.

Ocekujem da se Tottenham digne. Pojacali su se fino, ima tu kvalitete da se vrate u gornji dio tabele. City pada s celavim filozofom. United ce ono standardno svoje igrati i dolaziti do nekih pobjeda, ali s ovom ekipom te trenerom ne mogu nista znacajno napraviti. Iraola forsira specifican stil igre, slican Kloppovom, i to nece odgovarati mnogima u Liverpoolu. Ocekujem dosta problema sa nametanjem autoriteta pojedinim igracima koji imaju visoko misljenje o sebi. U Bournemouthu je mogao zaredati i 10-12 utakmica da ne pobijedi, ovdje ce ga prozivati vrlo brzo ako tako krene. Ovo nije Kloppova ekipa niti je Iraola Klopp. Ipak, imaju previse individualne kvalitete da ne dodju barem medju 5, izuzev ako ne bude opet tezih povreda.

On 8/18/2026 at 10:01 PM, Zemo said:

Arsenal prvi,mi drugi, city treci.

Bogati, po kojim parametrima mi mozemo zavrsiti na drugom mjestu. 

Pa mi bi trebali slaviti ako uspijemo zavrsiti u top4 na kraju, pa i da u Europa ligu upadnemo. 

1 hour ago, Wisey said:

Veliki faktor ce biti sudijski kriterij. Ako se nastavi kao prosle sezone onda ce tesko iko skinuti Arsenal, jer su oni doktorirali kornere, aute i sve ostale situacije. Pritom najvise mislim na dozvoljavanje gradjenja golmana, guranja ili kontakta prilikom prekida. Njihov napad ne cine neke top klase igraca, svaki mec protiv jakog bunkera ce se muciti da iskreiraju sanse. Tako je bilo dosad. Prosle godine u nekim kljucnim mecevima, kad se lomilo prvenstvo i momentum, dolazili su do pobjeda kroz prekide. 

Isto vazi i za zadrzavanje igre na autima, izmjenama, vlastitim kornerima. Njihova se igra svodila na cuvanje prednosti kroz posjed lopte, umrtvljavanje protivnickog ritma i ubijanje bilo kakvog pokusaja da se ubrza igra. Taj stil se nece preko ljeta promijeniti dovodjenjem Guimaraesa i Tzolisa. Njihov glavni i daleko najbolji igrac je Rice.

Ocekujem da se Tottenham digne. Pojacali su se fino, ima tu kvalitete da se vrate u gornji dio tabele. City pada s celavim filozofom. United ce ono standardno svoje igrati i dolaziti do nekih pobjeda, ali s ovom ekipom te trenerom ne mogu nista znacajno napraviti. Iraola forsira specifican stil igre, slican Kloppovom, i to nece odgovarati mnogima u Liverpoolu. Ocekujem dosta problema sa nametanjem autoriteta pojedinim igracima koji imaju visoko misljenje o sebi. U Bournemouthu je mogao zaredati i 10-12 utakmica da ne pobijedi, ovdje ce ga prozivati vrlo brzo ako tako krene. Ovo nije Kloppova ekipa niti je Iraola Klopp. Ipak, imaju previse individualne kvalitete da ne dodju barem medju 5, izuzev ako ne bude opet tezih povreda.

Boldirano je dokinuto novim pravilima o odbrojavanju. Tu nema gledanja kroz prste osim 1-2 sekunde što je ništa u odnosu na minutu koju su znali ukrasti prekidima iz auta. Ostaje ovo oko građenja golmana da se vidi kako će se tu postupati, ali mislim da je javnost toliko sahranila sudije krajem prošle sezone zbog toga da im neće nastaviti tolerisati.

2 hours ago, reLo said:

Boldirano je dokinuto novim pravilima o odbrojavanju. Tu nema gledanja kroz prste osim 1-2 sekunde što je ništa u odnosu na minutu koju su znali ukrasti prekidima iz auta. Ostaje ovo oko građenja golmana da se vidi kako će se tu postupati, ali mislim da je javnost toliko sahranila sudije krajem prošle sezone zbog toga da im neće nastaviti tolerisati.

Polako, sacekao bih ja tu s procjenama sta ce i kako biti. Pravila postoje, mene zanima na koji nacin ce engleske sudije implementirati promjene u stvarnosti. Poznati su oni po "toleranciji" i tumacenju kako i kad njima pase. Postoji pravilo i da je golman zasticen ko medvjed, pogotovo u petercu. Pa smo se uvjerili na sta to pravilo lici u Premiershipu.

Englezi prije svake sezone usvajaju nova pravila i pokusavaju dici sudjenje na visi nivo. Medjutim, sve to novo sto usvoje svake sezone nadju nacin da useru i da ti zgade, tako da vjerujem da ce i ovaj put doci na isto. Arsenalu ako se i dalje dozvoli da kod prekida napadackih i odbrambenih igraju kao da su u WWE ringu oni ce se provlaciti i to bez sumnje.

Sve ostale ekipe koje im mogu parirati u borbi za titulu imaju nove trenere, novi sistemi se uvode, dok su oni sacuvali sve i dodali ponajbolje igrace iz Ville, Newcastlea i onog malog Tzolisa, tako da realno i jesu favoriti za titulu i treba ih biti sramota ako je ne odbrane.

10 hours ago, Spaha said:

Bogati, po kojim parametrima mi mozemo zavrsiti na drugom mjestu. 

Pa mi bi trebali slaviti ako uspijemo zavrsiti u top4 na kraju, pa i da u Europa ligu upadnemo. 

A zasto ne bi mogli zavrsiti, rastereceni smo ne igramo europu, pojacali smo ekipu ne vidim razlog da ne proigramo ovu sezonu.

Razloga je mnogo, novi menadzer i njegova prva sezona u PLu na toj poziciji, ekipa jos nije sastavljena i kompletna, pored manje bitnih odlazaka i neki bitniji se jos spominju. 

Takodjer mijenjali smo dosta menadzera kroz zadnjih nekoliko sezona tako da ponovo startamo od nule.

Imamo, po meni tri jako vazna igraca koja nikako da se otarase povreda i budu konstantno uz tim James, Colwill, Palmer, pored njih i Fofana je uvijek rovit, tako da ako opet ostanes bez tog trojca u odbrani u problemu si.

I na kraju, najjaca liga na svijetu, gdje me nista iznenaditi ne moze osim titule Tottenhama ili Uniteda

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.