Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Moje misljenje da Slot nema šanse da okrene situaciju, okrenit situaciju u ovom slucaju znaci pobjeđivati iz sedmice u sedmicu i to uz dobru igru, jer nakon što u šampionsku ekipu uložiš 500 milion ti moraš da melješ redom al bukvalno.

Sve je izgledalo bajkovito za njih u prelaznom roku, imam par drugara navijaca Liverpoola ljudi su bili u transu nakon svih onih transfera, nisu mogli docekat da pocne sezona. Liverpool jednostavno nema opravdanja, sjecam se da je postojala prica prije pocetka sezone da ce eventualni "slabiji" ulazak u sezonu biti opravdan zbog smrti Jote, al to je jednostavno šuplja. Žao mi je ali moram to pripisat nekoj lažnoj patetici, ili čak mozda i nije bila patetika, mozda su ljudi bili ubjeđeni da će se aktivno baviti Jotom mjesecima, al pokazalo se jos jednom da život ide dalje bez obzira koga nema, tako da je "slucaj Jota" brzo stavljen po strani i očekuje se rezultat odmah i sada.

Slota je nesto sjebalo, mnogi ce reći da je on uzeo titulu prosle sezone na krilima Kloppovog sistema, opet covjek je izdominirao ne mozes mu uzeti zasluge za titulu. Vjerovatno da ih je transfer rok kao na igrici izbacio iz balansa, nije uticao pozitivno u svakom slucaju. Kerkez i Frimpong podbacili totalno, ne mogu se sastavit, dok su Robertson i Trent nosili ekipu, Trent im baš baš fali, nema teorije da ga Frimpong zamjeni.

Wirtz se jos ne moze naviknuti na ligu, na tempo, mnogi ga i štede kada se pogleda koliko je placen, ja licno nikada ne bi toliko platio za njega, 150 miliona bi dao samo za neku gol mašinu. Dolazak i Isaka i Ekitikea je samo donijeo novi problem, jer ne mogu igrati zajedno. U suštini doveo si dva napadaca za 250 miliona, prodao najbolje lijevo krilo u klubu Diaza, tako lijevu stranu ostavio samo na Gakpu koji nije neka klasa, a desno imas samo Salaha od 33 godine. 

Ponavljam mislim da nema šanse da Slot ostane, na kraju ce se ispostaviti da mu je prelazni rok iz snova bio pucanje sebi u nogu, sastav sa kojim je i prije pocetka utakmice protiv Palacea potpisao ispadanje mi je takođe malo fuj. Ocekujem da ih Iraola preuzme..

Ja ne bih rekao a i ranije nisam govorio da je Liverpool odradio transfer iz snova, prije bi to rekao za Arsenal , koji je doveo sve sto im treba i sve gdje su tanki.
Za Slota apsolutno zasluzena titula ALI naravno da ima Kloppove ostavstine. Ali jos vise od toga ima ‘srece’. Nijednog takmaca nisu imali, Cuty se raspao, Chelsea ni blizu, o Unitedu i Spursima ne treba trositi rijeci, znamo gdje su zavrsili. Kakvi su bili svi najbolje govori cinjenica da je Forrest bio 90% trajanja lige u top4. Samo je Arsenal bio donekle ozbiljan konkurent, do povrede Sake. Nakon toga su i oni pali u formi, prosipali bodove redovno i Liverpool se prosetao. Nista ne umanjujem, treba se naci u poziciji za iskoristiti kada su rivali losiji, zao mi je sto to nismo bili mi tj sto nismo bili spremni. Ove sezone je svaka ekipa od ovih ‘velikih’ za barem 30% jaca,bolja nego prosle sezone osim Liverpoola, oni su slabiji, ali i tih 30tak posto nece biti dovoljno da se neko potuce sa Arsenalom za titulu.

Glede Jote, iluzorno je bilo očekivati da će mediji/navijači to prihvatiti kao izliku. A i Liverpool kao klub naravno da ne smije ni u jednom trenutku to spominjati i koristiti kao izliku. Ali, da je ostavilo traga na igrače, to sigurno je. Ti igrači međusobno provode više vremena nego i s obitelji, ne moguće je da takva tragedija ne ostavi traga.

Naravno, nije to razlog za lošu sezonu, razlog je puno novih igrača koji se još privikavaju, Slot još nije pronašao pravu kombinaciju za uklopiti ih zajedno u sistem, nisu riješili problem obrane, unatoč svim pojačanjima nemaju zamjenu za ono što je radio Trent, ni igračku ni sistemsku. A malo se i sreće potrošilo (koje je bilo i lani itekako)

Mi smo na vlastitoj koži nekoliko puta osjetili to da kupovina novih skupocjenih igrača ne mora garantovati napredak. Gotovo svakog ljeta to proživljavamo. S tim što se zadnjih sezona dovode veliki talenti, a ranije su to češće bili igrači na nivou ovih koje je Liverpool sad doveo.

Doveli su dva beka koja u ovoj formaciji ne mogu zajedno da igraju. Obojica su puno više orijentisani na napad nego što su to bili Robertson i Trent. U zlatna vremena oni su pored sebe imali vezni red sačinjen od trojice igrača koji su bili više defanzivno orijentisani ili im je trčanje i pokrivanje prostora bio jači adut u odnosu na kreativnost i napadački dio igre. Da nisu imali takav vezni red, jedini način da njih dvojica imaju smisla bilo bi da se igra sa neparnim brojem igrača u zadnjoj liniji. Kerkez i Frimpong zajedno na terenu traže uz sebe više defanzivno orjentisanih igrača koji bi ih pokrivali.

Ne mogu igrati sa trojicom štopera jer ukupno imaju 4 štopera u ekipi, od kojih je jedan Leoni koji ima 18 godina i povrijeđen je na duže staze, drugi je Gomez koji je ni kod nas ne bi igrao. Ne mogu igrati ni sa defanzivno jakim veznim redom jer nemaju puno takvih igrača, a Szoboszlai i Wirtz "traže" svoje mjesto u prvih 11.

Drugi problem koji su sebi napravili je dovođenje i Ekitikea i Isaka. Ni mi nismo uspjeli da dovedemo igrača od 90 miliona i onda na njegovu poziciju mjesec dana kasnije dovedemo nekog od 150 miliona. I to su za 150 miliona doveli igrača koji nije trenirao čitavo ljeto. I za njega je očekivano da će mu trebati vremena da uhvati formu, ali za te pare treba iste sekunde da počne zabijati.

Problem je i to što je Salah nosio ekipu prošle sezone i kad se on ugasio nekad u februaru, do kraja sezone su se i sa slabijim partijama došetali do titule jer se niko nije nimalo približio. Tu slabiju formu sa kraja sezone je prenio u novu.

4 od 6 igrača koja su doveli zahtijevaju 3-4-2-1 ili 3-4-1-2 kako bi ispunili puni potencijal, a igrati tako nije moguće jer je propao Guehi u zadnji čas.

1 hour ago, chiba said:

Pa u daleko goroj situaciji je bio Klop onomad, nego što je Slot sad....

ali to kao da su novinari zaboravili 

Kloppu su se povrijedili svi štoperi i morao je igrati sa slabim talentima iz akademije ili sa Fabinhom i Hendersonom u zadnjoj liniji. Uz to Klopp je bio već 4-5 godina na klupi i imao je kredita koliko hoće jer on je bio taj koji je učinio Liverpool ponovo velikim. Klopp je pred tu sezonu dobio 3 igrača za 80 miliona eura, a Slot 6 za skoro 500 miliona.

On 10/21/2025 at 11:09 PM, hamco said:

Lik je nestvaran, pogledajte ove driblinge protiv Citya. Nestvarna kontrola lopte i promjene pravca. Ovo na 40 sekundi je u stilu Hazarda.

Mislim da ne postoji trenutno bolji krilni igrac u ligi od Ndiayea. Sve pohvale Semenyu, Dokuu, Saki ali Ndiaye je u svemu dobar, ali bas svemu. Dobar u close control, u mjestu, u trku, tako nagle promjene pravca ima da od Hazarda nisam vidio nesto slicno, zaista se ne salim kada kazem da mislim da je najkompletnije krilo u ligi, barem meni licno.

Uzivanje ga je gledati.

Ma njima je najveća razlika odlazak KDB, jeste pogodili su mnogo sa Halandom i to je Siti održalo na vrhu, ali KDB je bio važan faktor, naravno povreda Rodrija

Ja Pepa ne volim, ali divim mu se kako uopšte uspeva da drži neki kontinuitet, čak šta više, u zadnje vreme za njihove transfere i ne čujem toliko, nisu upadljivi kao ranije

Videćemo kako će se pokazati tih 3-4 igrača u vezi, od toga zavisi da li će biti prvi ili treći, a u Evropi je sve moguće

Pep vrlo blizu da ostavi veći trag u Engleskoj nego u Španiji, a neke trenere na ostrvu je sada već prevazišo

ali dzabe, sad da vidim Mojesa, onu njušku od Vengera, Big Sema, Hodzsona, svi su oni na određeni način obeležili neke borbe dal za opstanak, za gornji deo tabele, pa u dokumentarcima Rednapa, Beniteza, Ulijea, ne možeš prosto bez neke romantike jel se tako pratilo i tako je i ostalo

Ne znam kako, to je možda teško i objašnjivo, ali dolazak prvi Murinja je Čelziju odredio sudbinu jel se on nekako ugurao medju Fergusona i Vengera što je poljuljalo ostrvo, kad je Pep došo, već je bilo to nekako drugačije

• 2 sedmice kasnije...

Nisam gledao City - Newcastle, nisam znao rezultat i iz nekog razloga odlučim da vratim i da je pogledam "u snimci". I nisam se pokajao. Najbolja utakmica koju sam gledao ove sezone, toliko je držala pažnju da sam trpio da odem u WC iako sam mogao zaustaviti i kasnije nastaviti. Newcastle zasluženo pobijedio. Ovosezonski City je po igri najlošija Guardiolina ekipa ikada. Do prošle sezone bi se desilo jednom u 50 utakmica da ih protivnik nadigra, a sada je to postalo standardno. Kad je golman najbolji igrač ekipe sve je jasno. Nemaju onu prepoznatljivu kontrolu nad utakmicom i bez toga ne mogu pobijediti po 10 utakmica u nizu kao nekada. Već su ih porazili Tottenham, Villa, Newcastle i Brighton - ekipe od 6. do 10. mjesta po snazi.

Gledajuci Arsenal dolazi se lako do zakljucka zasto su oni zabili najvise golova u prvenstvu a nemaju ni blizu najbolji napad. Trossard, Djokeres, Merino, Saka, Martinelli, Madueke... Daleko je to od nekih vrhunskih napadaca, ali svi znaju svoju ulogu. Saki se mozda dozvoljava dodir vise u igri 1 na 1 a svi ostali odigravaju brzo, jedan ili 2 dodira i lopta ide, ne smije biti sebicnosti.  Mi da imamo tu disciplinu, mogli smo jos 7-8 golova sigurno dati.

Totenhem je uzasan. Ne kazem iskljucivo na osnovu danasnje utakmice. Ipak su igrali s najboljim timom lige trenutno. Ovo je katastrofa sta oni pokazuju, Frank totalno razocarenje zasad. Poceli su solidno, no kako vrijeme odmice sve gore i gore izgledaju. U derbijima se to najvise vidi. Rastimani totalno. Trebao ih je kao Frank zategnuti pozadi, medjutim oni postave bunker i gube 3-0 u 46. minuti. U napad krecu ispucavanjima sa svoje polovine. Sredina terena nepostojeca, krila nista, bekovi nista. 4-1 nocas im je da se udaraju nogom u guzicu.

12 hours ago, hamco said:

Bahatost i arogantnost nikad nije donjela nista dobro, nikome nikada.

Nadam se da sad zna ko je Eze.

Pogledaj cijeli odgovor na to pitanje. Covjek se sprdao.

Prejak, preubjedljiv Arsenal, šampionski igraju stvarno, teško bi se bilo koja ekipa na svijetu trenutno naigrala protiv njih, eto imaju Bayern polovinom sedmice mozda je baš Bayern jedina ekipa koja se moze nositi sa njima. Nestabilni Tottenham je trenutno za njih ništa, bukvalno vazduh. 

Ogroman minus za ligu a plus za Arsenal je što oni nemaju dostojnog rivala za titulu u PL, fali ta jedna ekipa koja je blizu njihovog nivoa čisto da postoji neka neizvjesnost jer stvarno mrzim lige u kojima se prvak zna posle pola sezone, zato npr. Bundesligu ne mogu očima vidit.

Liverpool je stvarno u rasulu tu mislim nema pomoci dok ne dođe do smjene na klupi, ovo trenutno je stanje "pacijent umro, al aparati još nisu iskljuceni". City više nije u stanju da pravi velike serije pobjeda, nekako mi je sve to stalo u jednog igraca a to je Haaland, čim on malo zašteka to i bi eto ti nekog kiksa.

Lično za nas je u suštini najpozitivnije što niko od nas i ne očekuje da pružimo neki ozbiljan Arsenalu tako da mozemo u tišini raditi.

6 hours ago, King Chelsea said:

Liverpool je stvarno u rasulu tu mislim nema pomoci dok ne dođe do smjene na klupi, ovo trenutno je stanje "pacijent umro, al aparati još nisu iskljuceni". 

Ne ide mi u glavu kako su od ubjedljivih sampiona prije samo nekoliko mjeseci dosli do ovog stanja. Nisu to toliko stari ni istroseni igraci pa da kazes da je pad neminovan.

Ma navijači Arsenala treba da ćute, bar su za tolko valjda naučili, ali izgleda da arogantnost koja im je ostala od ranije nije isčezla. Treba da sačekaju kraj sezone i onda da podjebavaju na bilo koju temu i bilo koji klub kad i ako više osvoje tu titulu.

Ta arogantnost je najviše izražena pre svega kod Junajteda, a onda kod Arsenala, kod Liverpula je malo drugačije, mislim da imaju veliku bazu navijača i dežurne advokate, ali daleko od toga da sam se načitao i nagledao situacija kao kod Juanjteda i kod Arsenala

Mislim da Njukasl nije dobro odradio posao oko prodaje Isaka, da su ga trebali mnogo pre prodati, e sad očigledno da je to možda uticalo i na jedne i na druge, pitanje na koga više, jel verujem da bi Isak Njukaslu doneo koji bod više sigurno, a na drugu stranu, izgleda da je odugovlačenje mnogo ostavilo traga na njegovu spremu, ali siguran sam da će kad tad kliknuti, što može mnogo uticati na tok sezone LIverpula

On 8/22/2025 at 5:27 PM, Adi said:

Imamo novu kletvu. Koga hamco istakne pred početak sezone taj podbaci. Ali dobro, nećemo suditi Evertonu na osnovu jedne utakmice.

Samo da pitam kako igra Everton ove sezone, nesto me flashscore zeza :D

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.