5. januar5. jan comment_369951 Hajde još Slot pa da vidimo ko će najbolje izabrati. Nisam očekivao da će ga otpustiti nakon što su dosta gorih situacija istrpili i nakon svega što se trpilo Ten Hagu. Prijavi
5. januar5. jan comment_369952 1 minute ago, Adi said: Hajde još Slot pa da vidimo ko će najbolje izabrati. Nisam očekivao da će ga otpustiti nakon što su dosta gorih situacija istrpili i nakon svega što se trpilo Ten Hagu. Slicna situacija kao i sa Marescom a to je da ne smijes javno kritikovati nadredjene. Sto je po meni ok i sasvim razumno. Trebaju svi funkcionisati kao tim a ne da javno kritikujes i slicno. Mislim da bi sljedeci otkaz mogao biti Nuno Espirito Santo a poslije njega Thomas Frank ili Slot. Prijavi
5. januar5. jan comment_369953 S tim sto je Amorim izjavio da je dosao u Manchester da bude manager a ne head coach dok je nas celavko pristao na sve samo da se uvuce u dupe direktorima i dobije posao, pa se posle zalio sto mu se mesaju u isti. Ne verujem da ce Liverpool otpustiti Slota ove sezone, osim mozda na kraju ako ispadne iz top4. @Adi pa nasi su vec izabrali Roseniora. Mislim da ce United se prvo okrenuti ka Glasneru. Frank, Esprito Santo, Dyche su definitivno sledeci Prijavi
5. januar5. jan comment_369963 Situacija kod s trenerima, kao da je Premier Liga Bosne i Hercegovine. Prijavi
5. januar5. jan comment_369964 1 hour ago, hamco said: Previse se naglasava los rad uprave i kod nas i kod njih a ekipe trenutno sa ovim rosterom su i dalje dovoljno dobre da rezultati budu bolji nego sto jesu. Ne zaboravite da je united prosle godine bio 17. na tabeli. Zar je uprava kriva za to? Zar je ekipa toliko losa igracki da budu 17ti? Ma hajte molim vas, uprava nije dobra to je istina ali za lose rezultate je kriv iskljuciov trener. Očito se ne naglašava dovoljno, jer koliko ja vidim samo treneri se mijenjaju, uprave po starom... United je promjenio xy trenera od odlaska SAF-a, zar stvarno niko nije valjao? Niti da slučanjo jedanput ubodu? U krajnjem slučaju uprave su te koje su dovele te trenere... Jedno je individualna kvaliteta pojedinaca, drugo je kako ta ekipa složena kao momčad, cijelina, a treće je kultura kluba. Ovo prvo, imamo i mi oni, ovo drugo nemamo ni mi ni oni, ovo treće mi još uvijek stojimo ok al ako se ubrzo ne opametimo imat ćemo problema. Oni su se skroz raspali odlaskom SAF-a. Vidiš po igračima koje boli k za sve, po igračima koji procvjetaju kad odu iz tog kluba. I ne, nije sve do trenera. Stvaranje radne okoline koja će sve zaposlenike (ne samo igrače) maksimalno motivirat i gurati da streme ka najboljom mora doći od vrha, ne može neki Amorim to postići. SAF je držao cijel klub, ali on jedinstven, ako čekaju novog SAF-a načekat će se. Nije slučajno Mou rekao da mu je drugo mjesto s Unitedom najveći uspjeh u karijeri, osjetio je radom tamo u kakvoj su banani. Rangnick ih je upozoravao na probleme, i Ronaldno na raspalu infrastrukturu... Mi se još nismo raspali ka United, u puno smo boljoj situaciji i lakše rješivoj. Samo moramo otvorit oči ka pravim problemima, uzročniku problema. Prijavi
5. januar5. jan comment_369978 7 hours ago, Zemo said: Nadam se da ce ih preuzeti Maresca da ih dokrajci. Amorim je otjerao 4 krila iz ekipe jer mu se ne uklapaju u 3-4-3 bez klasičnih krila i sad bi da dovedu Marescu koji igra sa krilima zalijepljenim za aut liniju. 7 hours ago, ja13 said: Očito se ne naglašava dovoljno, jer koliko ja vidim samo treneri se mijenjaju, uprave po starom... United je promjenio xy trenera od odlaska SAF-a, zar stvarno niko nije valjao? Niti da slučanjo jedanput ubodu? U krajnjem slučaju uprave su te koje su dovele te trenere... Jedno je individualna kvaliteta pojedinaca, drugo je kako ta ekipa složena kao momčad, cijelina, a treće je kultura kluba. Ovo prvo, imamo i mi oni, ovo drugo nemamo ni mi ni oni, ovo treće mi još uvijek stojimo ok al ako se ubrzo ne opametimo imat ćemo problema. Oni su se skroz raspali odlaskom SAF-a. Vidiš po igračima koje boli k za sve, po igračima koji procvjetaju kad odu iz tog kluba. I ne, nije sve do trenera. Stvaranje radne okoline koja će sve zaposlenike (ne samo igrače) maksimalno motivirat i gurati da streme ka najboljom mora doći od vrha, ne može neki Amorim to postići. SAF je držao cijel klub, ali on jedinstven, ako čekaju novog SAF-a načekat će se. Nije slučajno Mou rekao da mu je drugo mjesto s Unitedom najveći uspjeh u karijeri, osjetio je radom tamo u kakvoj su banani. Rangnick ih je upozoravao na probleme, i Ronaldno na raspalu infrastrukturu... Mi se još nismo raspali ka United, u puno smo boljoj situaciji i lakše rješivoj. Samo moramo otvorit oči ka pravim problemima, uzročniku problema. Pa Matić je rekao kako je u Chelseaju bio krizni sastanak ako se dvaput zaredom ne pobijedi, a u Unitedu nije bilo nikakve panike i više su snimali reklame nego trenirali. Prijavi
6. januar6. jan comment_369983 United je već odavno izgledao kao da je trener samo trener i da tu nema promijene, Amorim bi ostao do kraja sezone bez obzira na rezultate koji su bili najgoriji od svih trenera prije njega a i tu je bilo očajnih rezultata ali on je bio najgori. Uz sve to ostao bi vjerovatno na klupi, samo da nije srao i da je klimao glavom, ali najebo im se majke čovjek i otišao, lagano, djeluje mi on kao okej i gotivan lik Prijavi
6. januar6. jan comment_369984 hahahaha čovjeku laknulo https://www.klix.ba/sport/nogomet/je-li-to-covjek-koji-je-upravo-dobio-otkaz-amorim-se-smijao-i-pozirao-prilikom-napustanja-manchestera/260105202 Prijavi
6. januar6. jan comment_369997 Amorim nije 3 pobjede mogao uvezati a prica nesto protiv Uprave. Ok, imaju puno skarta u ekipi ali ljudi su na 17. mjestu zavrsili. I to potpuno zasluzeno, ne ono da su zalutali. Mogli su ispasti da je samo jedna od 3 ekipe iole jaca bila. To ne da je lose nego uzasno. Ove godine su mu bez evropskih takmicenja doveli 3-4 skupa pojacanja koje je trazio. Evo Emery bez ikakvih novih igraca suti i radi. Jos igraju Evropu. Ten Haagu su dali sve zivo, dovodili mu u koga upre prstom, placali po 100 miliona za neke njegove smlate iz Holandije. Na kraju im lik napunio sastav smecem od igraca koji ni po cemu nisu ni blizu nivoa koji se trazi. Na to sve ih nije kroz treninge ni unaprijedio. Mozda nije ni mogao, ne znam. Kod nas Tuchel kupuje Sterlinga, Lukakua, trazio Akea za 50 miliona. Zavalio nas sa Sterlingom toliko da tek 2027. istice ugovor. Sarri samo svoje iz Napolija gurao: Jorginho, Higuain i slicni. Ma svega je tu bilo ali najlakse je analize praviti povrsnom Klopp zelio Brandta, ljudi u klubu mu dovedu Salaha jer su ga skautirali i rekli da ce se bolje uklopiti. Dakle, ima raznih primjera. Ima i druge strane, gdje menadzer ubode. Budimo realni, Roman je znao itekako ulaziti u svlacionicu, upadati na treninge trenerima i traziti ili ucjenjivati da odredjeni igrac mora igrati. Ok, pretezno su to bile svjetske klase al dzaba ako se ne uklapa u tim. Primjer Torres, prije toga Shevchenko a bilo ih je jos. Sjecam se kad je tek dosao htio dovesti Carlosa da u napadu igra. To je ekvivalent Boehlyevom prijedlogu formacije 4-4-3. Zamislite da je neki od tadasnjih trenera poceo pricati protiv Uprave kluba, pa ne bi prezivio ni press konferenciju do kraja na svom radnom mjestu. A to su bile trenercine koji su imali uspjehe iza sebe, tipa Mourinho, Ancelotti ili Scolari. Jedini je Conte mogao srati i kukati stalno, al i to je svoj rok imalo. Prijavi
8. januar8. jan comment_370072 Navodno United ce na trenera cekati do ljeta kad bi posle prvenstva mogli slobodno biti Tuchel i Anceloti. Prijavi
9. januar9. jan comment_370082 Da, ovo budi lijepe uspomene. I, da - ovo danas je otišlo u krajnost i ide još više. Rekao bih, kao Elon Musk: Ubit će nas woke sranja. Prijavi
18. januar18. jan comment_370295 Da, to jeste šupački. Ali to je realnost današnjeg fudbala gdje ti ne možeš sebi priuštiti da ode igrač besplatno kad si mali ili srednji klub. Prijavi
18. januar18. jan comment_370296 i slažem se i ne slažem se sa njim, u čisto fudbalskom smislu, a pogotovo iz ugla trenera, to nije dobar potez, e sad mi ne znam kakav je stav bio samog igrača, a bogami taj transfer se kuvao već godinu i po .... pa sad jbg, ko je tu ispao pametan Za Olisea se našo Bajern koji je odma iskeširao, lako se sad praviti se general posle bitke, ali ne vidim nemoguć scenario da je i Guehi prodat na ostrvu za neke veće pare da je neko tolko i ponudio, prosto kod njega mi se čini da su klubovi procenili da nije kvalitetan toliko za 60-70 miliona, a da jeste jbg, za 20 što se na kraju i desilo ne slažem se sa njim da treba ovo da iznosi u javnost, pa i pticama na grani je jasno da nije dobro prodavati kapitena bilo kada a ne u situaciji kada ti je tim u krizi, i svakako te neće spasisti jebanih 20m no ono što je očigledno u premiershipu od kada ja pratim, i od onog momenta kada su podeljene cifre prešle 100m jeste to da svake ali svake godine imamo bar po jedan klub sigurno koji će lepo prodati, a već dva tri stvaraju igrača koga će dalje prodavati, to se desilo Brajtonu, to se desilo ranije Sautemptonu, Brentfordu, negde je tu izmedju CP, Bornmut varira, ali razumete priču, oni nisu dovoljno jaki da upadnu u magični top4 a ovamo odrade rovovski posao i naravno da će posle tim trenerima biti krivi iz razloga što ti primera radi možeš recimo Isak, Olise, Guehi, Kaisedo, Kukurelja, Ake, Stouns, Griliš, Marez, Kante, VVD, Mane da sad ne nabrajam dalje, sve to skupa je jedna šampionska ekipa koju su u englesku ili stvorili ili su uvezli pa razvili svi ovi gore pomenuti klubovi ne treba praviti dramu od ovoga, pa jebote, nije im Vučić dao pare, i nije na čelu kluba Ostaja, niti su nekom tamo englezu zakinuli od zdravstvenog osiguranja ili podigli akcize na gorivo kako bi upumpali novac u klub Prijavi
18. januar18. jan comment_370297 @chiba Kod Guehija je ocigledno bila fora da izmuze sto vecu platu, ne u visini transfera. Prijavi
18. januar18. jan comment_370298 iskreno, taj aspekt mi sad nije tolko bitan samo bih da istaknem činjenicu da je Siti ekspresno reagovao nakon povrede igrača na "ODREĐENOJ" poziciji znači ja ne kažem da je Siti odradio magiju, niti znam kako će se pojadini igrači pokazati, ali ja već 10 godina vidim da Siti kupuje ono što im najviše treba, pa jbg, nekad promaše, nekad pogode, nekad pretplate, nekad prodju jeftinije ali sigurno nisu kupili Gitensa i Hata za 100m da im igraju razvojnu ligu e sad, do koga je to, u to već neću da zalazim Prijavi
18. januar18. jan comment_370304 U tome i jeste ljepota funkcionisanja, kada kupuješ baš ono što ti treba, plus što kupuješ provjerene snage. Konkretno City, oni ako trguju u Premiershipu onda je u pitanju dokazan igrac, da li on ima 21 ili 26 godina svejedno im je, bitno da on ima kvalitet koji njima treba, nikakve "igracine" koje se traze po 3-4 sezone ih ne zanimaju, nikakvi otpadci ostalih klubova ih ne zanimaju. Jednostavno dovode samo ono što valja, ako vide da to što su doveli baš i nije to to, taj igrač u kratkom roku bude sklonjen i odmah se dovodi novi igrač. Dovedu Khusanova, odmah nakon par dana on debituje protiv nas u prvih 11, mislim da je tada ispadao par puta ali nije sklonjen, ne biraju se utakmice u kojima on "smije" igrati, kao što se kod nas biraju utakmice u kojima npr. Hato smije krociti na teren. Imaju par igraca iz svog omladinskog koji redovno igraju, ali igraju uz kvalitetne igrace, gotove proizvode i onda je lakše i tog omladinca napraviti igracem. Meni fale ta vremena kada smo mi kupovali "gotove proizvode", ono veselio si se debiju tog nekog, jer si znao ko dolazi, šta donosi, veselio si se prije svega kvalitetu koji dolazi. Naravno bilo je velikih flopova i među takvim igracima ali opet dovodio si igrace i imena u skladu sa ambicijama. Sada dolazi hrpa nekih imena koja nikad nece vidjeti Stamford Bridge, pa dok se podmirimo za Strasbourg. Igraci koji dolaze direktno u Chelsea ili su višak u drugim velikim klubovima ili su premladi, dok ti njega dočekaš, dok ovo dok ono ti se vec potonuo u prosjek. Apsolutno činjenica koja pokazuje posrnuće Chelseaja u svakom smislu je ta što ni jedan ozbiljan trener više ne želi sa dođe u Chelsea, to je baš tužno gledati. Prijavi
18. januar18. jan comment_370305 @chiba Ma Siti je sasvim druga prica. Oni su prvo stabilan klub koji vec skoro 10 godina vodi isti covek koji se ujedno i pita za sve, sto bi rekli Gvardiola je manager a ne head coach. Nema tu osnove za poredjenje. Prijavi
18. januar18. jan Popularna objava comment_370307 Dovodi i City i brzopleto i mlado i neprovjereno i sad im svaki drugi propadne kojeg dovedu, ali imaju prostora da se isprave jer imaju ogromne prihode zato što konstantno osvajaju prvo mjesto, nastupaju u Ligi Prvaka i na taj način zarađuju ogroman novac. Imaju i trenera koji može naučiti tako nekog flopa tipa Mateus Nunes da igra neku drugu poziciju i tako ga učini korisnim za ekipu. Mi sa svojim 6. mjestima i Konferencijskim ligama možemo samo gledati kako drugi kupuju i raditi sheme sa Brightonom i Strasbourgom jer smo se zavalili za narednih nekoliko godina. Prijavi
18. januar18. jan comment_370310 25 minutes ago, Adi said: Dovodi i City i brzopleto i mlado i neprovjereno i sad im svaki drugi propadne kojeg dovedu, ali imaju prostora da se isprave jer imaju ogromne prihode zato što konstantno osvajaju prvo mjesto, nastupaju u Ligi Prvaka i na taj način zarađuju ogroman novac. Imaju i trenera koji može naučiti tako nekog flopa tipa Mateus Nunes da igra neku drugu poziciju i tako ga učini korisnim za ekipu. Mi sa svojim 6. mjestima i Konferencijskim ligama možemo samo gledati kako drugi kupuju i raditi sheme sa Brightonom i Strasbourgom jer smo se zavalili za narednih nekoliko godina. Imaju i nacine da malverzacijama pumpaji sebi ugovore i niko im ne moze nista. Prijavi
18. januar18. jan comment_370314 1 hour ago, Whisper said: Imaju i nacine da malverzacijama pumpaji sebi ugovore i niko im ne moze nista. + izdvajanja za agente i davanje para da igrač pređe kod njih, kad čujem kako ih neko hvali da su za malo para doveli Haalanda smiješno mi bude Prijavi
18. januar18. jan comment_370319 to je gotovo sad, ne znam, secam se da su se provlacili ti textovi istragama Sitijevog poslovanja ali nesto ja sad to ne vidim, ili se to okoncalo, kako god ispada da je u tom periodu Pep ispisao istoriju, mozda Siti nije povecao nesto posebno bazu navijaca, niti sam steko utisak da ih nesto drugacije gledaju.. ja ponovo vecinu naslova vidim posvecenih pre svega Liverpulu i Junajtedu cini mi se nekako da su Murinjo, Konte, Anceloti, RDM, Tuhel... svi oni neki delic zajedno sa Abramovicem uzdigli Celzi dok je Pep kao neka kurva, samo je obradio jos par crtica i teraj dalje cak mi se cini i da je Klop iako se nije zadrzao, uspeo da nahajpa Liverpul a j da uzme titule izgleda da englezi pre svega iz nekog samo njima znatog razloga prosto nece da prihvate Siti, cini mi se da se o jednoj tituli Liverpula vise digla euforija od par Sitijevih Prijavi
18. januar18. jan comment_370327 pa evo Marmousha su doveli sad ga se zele rijesiti, Savinha su doveli pa se rjesavaju, Grillisha su doveli za 100miliona pa nije ni blizu opravdao ulozene novce, bio je tu i onaj Phillips iz Leedsa itd Nije bas da oni nemaju promasaja i da kupuju ‘pametno’, samo sto kaze Adi neke igrace uspije Pep ‘popraviti’ a za ostale se gleda kroz prste jer su uvijek tu negdje u vrhu. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.