27. august 2023.3 god. comment_348420 Postaje mi West Ham simpatičan s ovim pobjedama s 20% lopte i 2 udarca, dobri stari old school nogomet, znam da svi više volimo presing i progresivni nogomet (ja prvi), ali neka malo i ovakvih ekipa, malo raznolikosti, danas svi igraju isto Prijavi
1. septembar 2023.3 god. comment_348636 Tottenham svake sezone nakon 3 kola proglase kandidatom za titulu i onda se raspadnu u jednom trenutku. Ove godine će se to ponovo desiti, i dešava se. Sad su za razliku od prethodnih sezona prešli ponovo na napadački stil igre, izvršili su dobar dio rekonstrukcije tima. Dosta nekih igrača malo ispod radara su doveli, neki koji su duže tu su se preporodili i oni su kao i mi tim koji je dosta promijenio prvih 11 u odnosu na prije. Jedino im još napadač pravi problem, Richarlison nije ni blizu Kanea. Vjerovatno će fino igrati, ali će ponekad faliti neko kao Kane da zabije gol iz ničega. Prijavi
2. septembar 2023.3 god. Popularna objava comment_348703 18 hours ago, Adi said: Tottenham svake sezone nakon 3 kola proglase kandidatom za titulu i onda se raspadnu u jednom trenutku. Ove godine će se to ponovo desiti, i dešava se. Sad su za razliku od prethodnih sezona prešli ponovo na napadački stil igre, izvršili su dobar dio rekonstrukcije tima. Dosta nekih igrača malo ispod radara su doveli, neki koji su duže tu su se preporodili i oni su kao i mi tim koji je dosta promijenio prvih 11 u odnosu na prije. Jedino im još napadač pravi problem, Richarlison nije ni blizu Kanea. Vjerovatno će fino igrati, ali će ponekad faliti neko kao Kane da zabije gol iz ničega. Tottenham za razliku od nas igra odlicno, Ange je odmah nametnuo svoj stil i ljudi sa ultrafefanzivnih trenera i ultradefanzivnog pristupa odjednom igraju ultranapadacki. Mozda ce oni biti opet losi na kraju, izvisiti za top 4 i slicno, ali barem se vidi sta trener pokusava i koji stil igre gaji. Nas Pochetino ima sve potrebne privilegije da igra napadacki fudbal, ima mladu ekipu koja moze i treba da trci ko luda, mogu igrati presing i letiti ko kamikaze na protivnicki gol, ali jok, ajmo mi to lagano sa 8 defanzivnih igraca i ko da utakmica traje 200 minuta a ne 90. Na kraju krajeva nije vise vazna ni formacija, vazniji je pristup. Mi ne ulazimo u utakmice da se nadigravamo i pokudamo dati sto vise golova, nego da pokusamo ne primiti ni jedan. To jenu startu pogresno i nesto sto me najvise ljuti. Ja taj ziheraski pristup ne volim cak ni po cijenu trofeja. Zamislite sad koliko je to cak lose kada ni pored igre, nemas ni rezultate. POCHETINO PICKO. Prijavi
12. septembar 2023.3 god. comment_348885 On 8/30/2022 at 3:57 PM, Bari said: Meni je ovo najveca misterija, prosto mi je nevjerovatno (npr. Welbeck ga je pojeo u skoku, bukvalno se igrao s njim). Takodjer je i prosle godine u LP imao najveći procenat dobijenih zracnih duela. Evo sad je najgori u istom periodu sezone Prijavi
13. septembar 2023.3 god. comment_348906 Nikakva tu misterija nije bila, samo ljudi nisu gledali te brojke. Malac nije skakao uopste, a kada ne skaces, ne mozes ni izgubiti zracni duel. Jedno vrijeme imao nesto u vidu 5/6, dok oni iza ono 14/18 i slicno. Prijavi
16. septembar 2023.3 god. comment_348924 28 minutes ago, hamco said: Danas ocekujem pobjedu Brightona na teatru snova. Očekujem da će ih Brighton razvaliti kao i svaki put i da će se ovi nekako provući, kao i svaki put. Prijavi
16. septembar 2023.3 god. comment_348927 Manchester bas tanak, 6 bodova imaju, 2 pobjeda jedna skroz nezasluzeno protiv Wolvesa gdje su ih oducili od nogometa, nesto kao protiv Brightona prije par sezona, druga protiv Forresta gdje su okrenuli 2 0. Imaju dva poraza iz dva derbija gdje su bili apsolutno nadigrani u oba meca. Bas me zanima kako ce to danas izgledati protiv Brightona. Evo Liverpool na poluvremenu gubi 1 0 kod Wolvesa, dobra utakmica, moglo je biti puno vise golova. Pedro Neto ozbiljan igrac. Prijavi
17. septembar 2023.3 god. comment_348934 Kad smo vec toliko kupovali od Brightona, treba jos samo jednom. Kupiti i dovesti De Zerbija dok jos ima vremena. Odel u City poslije Guardiole, imat cemo i narednih nekoliko X godina dominaciju jedne te iste ekipe i necemo primirisati titulu. Pa gledam juce igraci koji su igrali protiv Uniteda su redom: Steele, Van Heeke, Veltman, Lamptey, Gross, Lalana, Adingra, Welbeck... znaci ne da je to prosjek nego doslovno i losije od toga. Medjutim oni izgledaju vrhunski jer imaju sistem i covjeka koji zna sta zeli i zna to prenjeti njima. Prijavi
17. septembar 2023.3 god. Popularna objava comment_348935 Promijenio bi on kompletnu filozofiju nakon tri utakmice. Kod nas nema pravila. Prijavi
17. septembar 2023.3 god. Popularna objava comment_348936 Ma posalji de zerbia u united, flopat ce. U citiu nece jer bi mu ostao sistem od gvardiole isto kao u brajtonu od pottera Diablo ocekujem lajk Prijavi
24. septembar 2023.3 god. comment_349133 Newcastle utrpo sedam komada na gostovanju kod Sheffielda, nije iskljuceno da bude jos koji gol. Mi nismo sedam golova u citavoj godini zabili. Tezak vakat za nas navijace. Prijavi
25. septembar 2023.3 god. comment_349178 On 9/16/2023 at 1:23 PM, hamco said: Danas ocekujem pobjedu Brightona na teatru snova. Drago mi je što si dobro prognozirao. On 9/17/2023 at 9:45 AM, hamco said: Steele, Van Heeke, Veltman, Lamptey, Gross, Lalana, Adingra, Welbeck... znaci ne da je to prosjek nego doslovno i losije od toga. Medjutim oni izgledaju vrhunski jer imaju sistem i covjeka koji zna sta zeli i zna to prenjeti njima. Isto sam i ja čitao sastav pred utakmicu i zapitao se je li moguće da nemaju ništa bolje. Imaju, ali stalno se mijenja taj prvi sastav. Recimo protiv Uniteda Fati i Ferguson su počeli sa klupe i još neko iz napada, čini mi se Joao Pedro. Estupinan i Webster isto nisu igrali i ništa se nije osjetilo. Prolazili su kroz odbranu Uniteda koja je bila šuplja kao sir iz Tom & Jerrya. Tu i tamo će da puknu kao protiv West Hama ili protiv Evertona krajem prošle sezone, ali to im nije nikakav problem. On 9/17/2023 at 9:45 AM, hamco said: Kad smo vec toliko kupovali od Brightona, treba jos samo jednom. Kupiti i dovesti De Zerbija dok jos ima vremena Jedino ga možemo uzeti da ga uništimo i da poslije toga nikad ne pređe u konkurenta. Nakon svih prethodnih iskustava ne bih vjerovao ni Guardioli da će forsirati igru kakvu je forsirao u prethodnim klubovima. On 9/24/2023 at 7:07 PM, apeiron said: Newcastle utrpo sedam komada na gostovanju kod Sheffielda, nije iskljuceno da bude jos koji gol. Mi nismo sedam golova u citavoj godini zabili. Tezak vakat za nas navijace. Eto na kraju druga najubjedljivija gostujuća pobjeda u eri PL. Ostat će malo u sjeni prvog gola koji je bio neregularan, ali se niko toga neće sjećati za par godina. Svjedočio sam i 9-0 porazima Southamptona (protiv Leicestera ta najveća gostujuća pobjeda) gdje je raspad došao prije svega zbog crvenog/ih kartona. Ovi su se raspali sa svih 11 igrača. Vidi se kod posljednjih par golova da samo bezvoljno trčkaraju. Gordon kod petog gola izbacio Ahmedhodžića koji je ostao da stoji do kraja napada, a kod Almironovog gola čovjek pretrčao odbranu kao što bi Bolt Jorginha pretrčao. ---------------------------------------- Sad da napišem ono zbog čega sam ušao na temu. Tabela se već počela formirati kako treba. Nekako se već nazire top 4 - City, Liverpool, Arsenal i Tottenham. Moguće je da neko popusti u nekoj fazi, najprije Tottenham i da tu uđe neko drugi. Newcastle može biti ta ekipa, jer će Brighton vjerovatno Europa izmoriti. United igra lošije od nas, ali imaju veći individualni kvalitet i više sreće (na terenu) pa se drže bolje od nas. Na dnu novajlije predstavljaju prve favorite za ispadanje, malo manji odron su Everton i Wolves, a malo iznad njih su, kako tužno, Forest, Bournemouth i mi. Po igri smo mi ok, ali po beznadežnosti definitivno spadamo tu. Prijavi
25. septembar 2023.3 god. comment_349182 Ja moram dodati i nesto vezano za nasu ekipu i kako nismo imali ni srece u nekim situacijama kao recimo United ili Liverpool. Protiv WHU, Foresta, Bmoutha i Ville nismo imali tu srecu i zaista samo malo sitnice tu i tamo su mogle odrediti u potpunom drugom smjeru ishod tih utakmica. WHU - promasili smo penal na 1-1 i zaista smo u tim trenucima igrali odlicno. Forest - Jackson se nafulao citav mec. Bmouth - 2x stativa i 1x precka, ponisten gol zbog ofsajda. Villa - kod 0-0 Sterling promasio 2 zicera i jedan Jackson, ponisten gol zbog ofsajda. Dakle samo malo srece u tim nekim trenucima, mogli smo osvojiti na ta 4 meca 12 bodova a na kraju smo osvojili samo 1. Na stranu to sto nismo mi igrali bas toliko dobro i uvjerljivo, ali hocu da kazem da smo samo malo imali vise srece moglo je to biti puno bolje. Ovako je sad pritisak i na Pochetina, igracima, recimo Jackson sumnjam da ce se od ovog oporaviti, ocekujem ishod Wernera. Neko nas je urekao, Eva sto se tice povreda, Tuchel sto se tice bodova. Prijavi
4. oktobar 2023.3 god. comment_349383 Eventualno ponavljanje utakmice zbog sudijskih gresaka bio bi presedan nad presedanima u svijetu fudbala. To se ne smije dozvoliti. Prijavi
4. oktobar 2023.3 god. comment_349385 Nema od ponavljanja utakmice ništa. Dobro je što se o toj temi puno priča, što je izvršen pritisak, ali ako se ponovi ova utakmica onda će se svaka druga kasnije morati ponavljati. Svakog vikenda se samo u PL desi 4-5 očitih sudijskih grešaka. Eto ako se ponovi Tottenham-Liverpool možda opet neko bude zakinut i hajmo još jednom ponavljati. Sezona se nikad ne bi završila. Prijavi
5. oktobar 2023.3 god. comment_349386 Mislim da bi to bio presedan svetskih razmera. Moramo i mi da krenemo sa kmečanjem, možda nas više uvaže Prijavi
6. oktobar 2023.3 god. comment_349401 Ono što Adi kaže, ako se ova utakmica ponovi onda će se svako kolo morati ponavljati utakmice i to će tek biti cirkus, tako je kako je, neka se iskmeče malo više nego inače i to je to, idemo dalje. Oštećeni jesu ali ni prva ni zadnja ekipa koja je oštećena, samo što oni najviše seru Prijavi
25. oktobar 2023.2 god. comment_349625 Za sad je zaista najvece iznenadjenje Tottenham koji pored rezultata igrao zaista jako dobro. Pozitivno sam iznenadjen njihovim trenerom a i pojacanja za sad su se pokazala pravo dobro, Maddison, Udogie, Van De. Ven i Vicario su bas dobri. Medjutim, na ruku im je isao i poprilicno lagan raspored. Imali su Brendford, Luton, Sheffield, Burnley, Bmouth, Fulham, Arsenal i Liverpul (ovdje crveni). ZNam, imao je i Chelsea lagan raspored ali mi smo posebna prica. Tako da misljenja sam da ce Tottenham polako poceti gubiti bodove. I dalje ne mogu da se otmem dojmu da je Enzo pogodio penal protiv WHU, Jackson nije masio nemoguce protiv Nottinghama i Ville da bi bili mnogo bolji na tabeli i da bi svi drukcije pricali i gledali na ovaj Chelsea nego sto tabela pokazuje. Prijavi
25. oktobar 2023.2 god. comment_349628 Meni je najveće iznenađenje United koji pored svega što vidiš na terenu je nekako na svim poljima sa nekim solidnim rezultatima i bodovima Prijavi
25. oktobar 2023.2 god. comment_349636 Tottenham toliko dobro izgleda da ih vidim u top 4. Titula je opet rezervisana za City jbg. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.