Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Pobjedom Newcastlea protiv Brightona postalo je izvjesno da će Liverpool završiti na 5. mjestu. Newcastle ima 4 boda prednosti na 2 kola do kraja i igra protiv Leicestera i protiv nas. Dva boda su im dovoljna zbog bolje gol razlike. United ima bod prednosti i utakmicu manje, igraju protiv Bournemoutha, Fulhama i nas. U sve 3 utakmice su favoriti i igraju protiv timova koji se nemaju za šta boriti. Bilo bi čudo kad bi Liverpool ušao u LP. Za razliku od pretprošle sezone sada nema Leicestera koji će posustati u zadnja dva kola.

Izvjesno je i da će City osvojiti titulu, već neko vrijeme. Ono što nije izvjesno je borba za preostala mjesta u Europi. Šesto vodi u Ligu Europe, a sedmo u Konferencijsku ligu. U tom troboju Brightona, Tottenhama i Ville bih volio da nekako Tottenham izvisi. Ako West Ham osvoji LK ide u LE i ne istiskuje nikog.

Druga borba koju vrijedi ispratiti je za opstanak. Leicester, Leeds, Everton i Forest se bore za dva mjesta koja znače spas. Volio bih da se Leicester spasi, jer bi za razliku od ostalih oni već sljedeće sezone mogli biti npr. 11. na tabeli, dok će ostale 3 ekipe ponovo da se bore za opstanak. Nije ni tom Leicesteru budućnost previše blistava jer ih napuštaju Maddison i Tielemans, ali opet imaju više potencijala od ostalih. Forest je u najboljoj poziciji, a Everton ima najpovoljniji raspored.

imali smo srece da smo uhvatili bar deo nas ovde (koji imaju preko 30) onaj Junajted pod Fergusonom, gledali smo Anrija, Dzerarda, Suareza u Liverupulu, Lesterovo osvajanje titule, povratak Liverpula na tron, uspon Sitija, razmenjevanje tokom 15 godina ovih manji klubova, pad Junajteda i Arsenala, proterivanje Romana i tako dalje, krkane iz Stouka i FAKT da je Barnli u jednom trenutku bio prvi tim evrope po napredku finansija ispred Bajern Minhena, ispadanje Njukasla, Lidsa, prelazak Arsenala, WH i Totenhema na nove stadione 

ja sam propustio stariju generaciju Junajteda u prajmu, Arsenalovu, Sirera, Boltona se slabo secam, pamtim QPR doduse, Bekama ne pamtim recimo, Toni Adamsa sam gotivio iz dokumentarca, Patrik Vijera mi je bio drag igrac, dok Kina nesto nisam voleo

5 hours ago, chiba said:

ja sam propustio stariju generaciju Junajteda u prajmu, Arsenalovu, Sirera, Boltona se slabo secam, pamtim QPR doduse, Bekama ne pamtim recimo, Toni Adamsa sam gotivio iz dokumentarca, Patrik Vijera mi je bio drag igrac, dok Kina nesto nisam voleo

Rijetko ko ga voli osim Unitedovih navijača.

Brighton & Hove Albion će naredne sezone igrati u Ligi Europe. Barem nešto lijepo da mi ova sezona PL donese. Ova ekipa to već godinama zaslužuje. Bit će odlazaka na ljeto, ali nadam se da će opet da se snađu i sastave ekipu koja će moći da se nosi na dva fronta. Neke transfere su već dogovorili, a pred kraj sezone su afirmisali još mladih igrača za budućnost.

On 8/3/2022 at 11:46 PM, Adi said:

Teško je prognozirati jer će se ekipe sastaviti tek za mjesec dana. Možda je samo Liverpool završio sa transferima. Ali evo neka prognoza uz pretpostavke da ćemo mi i Newcastle još nekog dovesti.

1. Manchester City 0

2. Liverpool -3

3. Chelsea -9

4. Tottenham -4

5. Arsenal +3

6. Manchester United +3

7. West Ham United -7

8. Leicester City -10

9. Newcastle United +5

10. Aston Villa +3

11. Wolverhampton Wanderers +2

12. Everton -5

13. Brighton +7

14. Crystal Palace +3

15. Southampton -5

16. Leeds United -3

17. Nottingham Forest +1

18. Brentford +9

19. Fulham +9

20. Bournemouth +5

U zadnjih nekoliko sezona najlošiji tim rutinski opstaje u ligi (Brentford, Sheffield, Huddersfield) tako da i Bournemouth ima neke šanse. Leicester nije ništa napravio, ali opet nema ko da ih prestigne. Villa ima tim za gornji dio tabele, Everton nema. Southampton će osvojiti 40 bodova i zadovoljiti se tako nekim 15. mjestom. 

Pogođene pozicije: 1

Ukupno odstupanje: 96

Prosječno odstupanje: 4.8 - približno 5

Sezona prepuna iznenađenja što pokazuje razlika između onoga što sam očekivao i onoga što se desilo. I nisam samo ja u ovolikom promašaju. Malo ko je odigrao u skladu sa očekivanjima. Najveća razočarenja Leicester i mi, najveća iznenađenja Fulham i Brentford, pa Brighton. Prošle sezone mi je greška bila u prosjeku 3 pozicije, sada 5. Eto samo sam prvaka pogodio.

Prognoze su nam na 525. stranici

Tim sezone po mom izboru: Pope, Trippier, Saliba, Dias, Zinchenko, Rodri, De Bruyne, Odegaard, Salah, Haaland, Kane.

Klupa: Alisson, Botman, Estupinan, Casemiro, Maddison, MacAllister, Saka, Rashford, Toney.

Trener: Eddie Howe

On 8/1/2022 at 9:29 AM, Kun Aguer0 said:

VRIJEME JE ZA PREMIER LEAGUE PREDICTIONS

Još sedmica do početka sezone, ne znam šta čekate

1. Liverpool

2. City

3. Tottenham

4. Arsenal

5. Chelsea

6. United

7. West Ham

8. Newcastle

9. Leicester

10. Brighton

11. Aston Villa

12. Crystal Palace

13. Wolwes

14. Leeds

15. Everton

16. Brentford

17. Forrest

18. Southamton

19. Fulham

20. Bournemouth

E hajde da rezimiramo, već vidim da sam se dobro zajebao

1. Liverpool (5.)

2. City (1.)

3. Tottenham (8.)

4. Arsenal (2.)

5. Chelsea (12.)

6. United (3.)

7. West Ham (14.)

8. Newcastle (4.)

9. Leicester (18.)

10. Brighton (6.)

11. Aston Villa (7.)

12. Crystal Palace (11.)

13. Wolwes (13.)

14. Leeds (19.)

15. Everton (17.)

16. Brentford (9.)

17. Forrest (16.)

18. Southamton (20.)

19. Fulham (10.)

20. Bournemouth (15.)

Dakle solidnih 1/20 

Samo ne znam šta mi je bilo u glavi da stavim Lpool na 1. mjesto ali dobro, bukvalno ništa bitno pogodio nisam, najbolje što sam pogodio osim tačne pozicije Wolwesa je opstanak Forresta i to je to

Ukupno odstupanje: 85
Prosječno odstupanje: 4.25

Da se nadovežem na adijevu statistiku, mislim da je ova moja tačna napamet sam sabrao ovo

Kasnili su i sa VAR-om u odnosu na druge lige petice, kao i sa 5 izmjena.

La Liga još uvijek nema goal-line tehnologiju, to mi je još interesantnije. Ne znam zašto se ne ujedine ove najjače lige i usvoje istu tehnologiju. Gledaš različita takmičenja tokom sedmice i svaki put se pitaš ima li VAR, ima li gol tehnologija, hoće li prikazati linije.

• Popularna objava

Neko je spomenuo, mislim Wisey kada je VAR u pitanju i prikaz linija koje izvlace... nikad ne vidis na ekranu gdje je lopta kada izvlace linije igraca za ofsajd. Gledaoci nemaju pojma da li je dodavac i dalje u kontaktu s loptom ili je vec dodao loptu. Meni takodjer apsolutno smrdi da se neke utakmice stimaju tj. favorizuju neke ekipe.

Jel se u PL koristi senzor u lopti da se odredi kad je trenutak upućivanja pasa? Znam da je tako bilo na WC.

Ako nema tog senzora, onda je ovo što kaže hamco ogroman problem, jer jedan frejm naprijed ili nazad ti pravi veću razliku nego milimetar ramena.

17 minutes ago, ker said:

Jel se u PL koristi senzor u lopti da se odredi kad je trenutak upućivanja pasa? Znam da je tako bilo na WC.

Ako nema tog senzora, onda je ovo što kaže hamco ogroman problem, jer jedan frejm naprijed ili nazad ti pravi veću razliku nego milimetar ramena.

Pa bukvalno 3 posta iznad BT14 objavio vijest za to 😏

13 minutes ago, Bari said:

Pa bukvalno 3 posta iznad BT14 objavio vijest za to 😏

Pitam za senzor u lopti. Kad udariš igrač uputi pas praćenjem senzora može se utvrditi tačan trenutak kad je pas upućen. Nisam mislio na ovaj 3d AI render.

Ali guglajući došao sam do ovog

Do Premier League Balls Have Sensors? Premier league balls or any other balls don't have sensors. The 2022 World Cup will be the first to implement them in their balls. However, the premier league may decide to start using them in their tournaments after the World Cup.

Što bi onda značilo da određuju to na osnovu slike, a to mi je veći problem nego ova dva milimetra ramena koji budu u ofsajdu.

• 1 mjesec kasnije...
  1. Manchester CityManchester City
  2. ArsenalArsenal
  3. ChelseaChelsea
  4. NewcastleNewcastle
  5. Manchester UtdManchester Utd
  6. Aston VillaAston Villa
  7. LiverpoolLiverpool
  8. TottenhamTottenham
  9. BrightonBrighton
  10. West HamWest Ham
  11. BrentfordBrentford
  12. Crystal PalaceCrystal Palace
  13. BurnleyBurnley
  14. Nottingham ForestNottingham Forest
  15. EvertonEverton
  16. FulhamFulham
  17. Sheffield UtdSheffield Utd
  18. WolvesWolves
  19. BournemouthBournemouth
  20. LutonLuton

Moja lista kako mislim da ce zavrsiti nova sezona. Wolvesi su u ocajnom stanju, cak ih je i trener ostavio na cjedilu. Totalna katastrofa, pa zato mislim da ce biti pred ispadanje.

Fulham bez pravog napadaca, a tesko da dovode ikoga u tom smjeru. Aston Villa ce biti nevjerovatna ove sezone, drama su se pojacali.

Mi cemo se u drugom dijelu sezone probuditi, pa tamamiti. Tottenham samo ova pozicija ako im ode Kane sto su sve prilike, ako ne ode, onda vjerovatno veca pozicija. Liverpool nema defanzivnog veznog niti ce imati ocigledno, a bez njega se ne moze igrati fudbal, nije igra.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.