2. februar 2012.14 god. comment_22557 problem je u tome što AVB neće dočekati ljeto ako ne napravi neke značajnije promjene što će sada biti jako teško s obzirom na situaciju u kojoj smo se našli nismo mi klub koji ima strpljenja s menadžerima a s obzirom na preloši prvi dio sezone, trebalo je posegnuti za pojačanjima i velikim promjenama makar ona koštala puno a problem AVBa je što on nastavlja isto kao i u prvom dijelu sezone, opet igramo isto, ne dolazi do nikakvog napretka, a i pticama je jasno da treba neka radikalna promjena i da si nesmijemo dopustiti da ovako nastavimo sezonumislim da AVB još uvijek drži svoju sudbinu u rukama mora prestat biti tvrodglav, sezona nije još uvijek izgubljena mi sigurno imamo kvalitetu da završimo u TOP3 ispred Tottenhama još smo uvijek i u Ligi prvaka i u FA kupu ali pod hitno nam treba da AVB izbaci tu tvroglavost iz svoje glave i da počne koristit razum isto tako, ako nastavi ovako, ja ću podržati Romana u njegovom smjenjivanju Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22559 Treba sacekati u svakom slucaju... Boas snosi dio krivice, ali treba vjerovati u projekat. Jbt, pa on je od Porta napravio masineriju. Imali su disciplinu, agresivnost, igrali za gol vise. Od Hulka koji je igrao u Japanu i bio poznat kao jedno veliko - niko i nista, on je nacinio igracinu. Moutinho odlican fudbaler. I danas bih ga volio vidjeti kod nas. Falcao! Necu o njemu nistapricati. Guarin takodje veoma dobar fudbaler. Sjecam se da mu je cijena proslog ljeta bila €30m, a sada se prepolovio, ni sjenka igraca kakav je bio. Pereira... Sad cete vi meni o kvalitetu portugalske lige pricati... Ta liga je smijesna za PL, slazem se. Ali Porto i Benfica mogu svakoga iznenaditi. Benfica je to ucinila protiv Uniteda u grupnoj fazi LS... A onaj Porto se igrao sa njom kako je htio. On je napravio igrace koji su bili sposobni da igraju sta god je on zelio + bili su puni zelje i grizli su. Onda se dolazi do zakljucka da je pola nasih igraca nesposobno! Malouda, Kalou, Bosingwa, Drogba, Lampard, Torres, Meireles... Sve je ovo ili staro, ili prosjecno (van forme) i uglavnom istroseno. A tesko ce se desiti da igraci u kasnim 30-im (a to su kod nas glavni igraci) izgaraju, lete po terenu... Oni su se naosvajali trofeja. Vrijeme je za nove narastaje. Mata, Sturridge, Luiz, Romeu, Ramires su tu. A Ramires igra ove sezone dosta bolje nego prosle. Iako nas ne volim porediti sa Unitedom, moram prosto sada. Ferguson je od Manchestera nacinio klub koji ima pobjednicki mentalitet. Oni i kada igraju ocajno, pobjedjuju. Ti kada Na Old Traffordu vodis 2:0 na poluvremenu, sa rezercvom ulazis u drugo, jer nisi siguran da ces dobiti mec. A kako je to postigao? Pa fino. I on je picio po zivcima svima sto nije bilo trofeja, ali ne treba ni govoriti koliko ih je donio. A sistem igre i mentalitet koji je uveo su od posebnog znacaja. Zamjeram Boasu sto nije dao sansu Joshu i sto u FA Cupu ne daje sansu Bertrandu i Belgijancu (Lukaku). Ali 'ajde da ga vidimo naredne sezone, pa i one tamo. Neka odradi ugovor. Bolje i to, nego da dodju 3 trenera u naredne 3 godine, pa da nam cetvrta godina bude opet kao ova. To nikuda ne vodi. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22567 Vidim pisete dobiti ce nogu.. Imal igdje da je neko nesto izjavio iz uprave za boasa? Samo mi navijaci seremo. 4 mjesto neka budemo ovu sezonu i sljedecu nek oproba svoje ako ne mogne noga kao sto ovaj gore kaze ako uspije jos bolje.. Nije on mutant obicni sigurno.. Nisu ga dzabe doveli :s.. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22577 Nisam vjerovao da će forum dočekati dan kada Wiseyjeva izjava neće imati nikakvu dokaznu potporu, al eto dogodilo se. Nabrljao si tu masu gluposti koje su tvoje osobno mišljenje dok je Cae nabrojao stvari koje su ČINJENICE. Kažeš najavio projekat? Kako ga je to najavio, tako što je Josha poslao na posudbu, Lukakuu dao 12,5 minuta u 6 mjeseci, ili Bosingwom zaklonio mjesto za napredak Bertrandu? To što ga simpatizirate jer ima ne znam sad, sexy bradu ili nešto, pa vam je zgodan, to je druga priča.. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22580 Jbg, nekima ovdje nije poznata rijec: stabilnost. I sta ona vuce sa sobom... Svako ima svoje svoje misljenje. Po tvojoj logici, Ferguson je trebao dobiti otkaz odmah nakon sto je ispao iz LS, a dobio je [b]najlaksu[/b] grupu. U toj grupi on je u mozda odlucujucoj utakmici stavio Younga na mjesto spica (protiv Benfice na Traffordu). To je nevidjenja glupost! Kao da Boas stavi Matu na mjesto spica. Koliko god on bio dobar, to nije pozicija za njega. Da je to Boas uradio, objesili bi ga neki za muda. A kada se prica o Fergusonu, mnogo epiteta se nalijepi. A Ferguson bi vjerovatno zavrsio tamo u nekom Celticu da ga United nije zadrzao u onih prvih 6 kriznih godina bez trofeja. Tada su svi vjerovali u njega. Takodje, nije ovo jedini put da se United obrukao. 2006. godine mislim da su takodje ispali u grupnoj fazi LS. Bili zadnji u grupi! I gle cuda, Ferguson nije dobio otkaz... Zasto nije dobio? Odgovor je jednostavan - United je ozbiljan klub, sa izgradjenim stavom. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22594 Andre zna, hoće i može.. Pitanje je samo kada će, zato malo strpljenja ne bi bilo na odmet.. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22596 [quote name='dubrovcanin' timestamp='1328214933' post='22577'] Nisam vjerovao da će forum dočekati dan kada Wiseyjeva izjava neće imati nikakvu dokaznu potporu, al eto dogodilo se. Nabrljao si tu masu gluposti koje su tvoje osobno mišljenje dok je Cae nabrojao stvari koje su ČINJENICE. Kažeš najavio projekat? Kako ga je to najavio, tako što je Josha poslao na posudbu, Lukakuu dao 12,5 minuta u 6 mjeseci, ili Bosingwom zaklonio mjesto za napredak Bertrandu? To što ga simpatizirate jer ima ne znam sad, sexy bradu ili nešto, pa vam je zgodan, to je druga priča.. [/quote] Nećemo se vrijeđati sad. Normalno je da pišem svoje mišljenje, neću tuđe pisati. Stojim iza svega napisanog. Možete se slagati ili ne, ali nazivati to glupostima je ipak za mene uvreda. Jesam ja tebi govorio nešto slično kad si ti postovima tipa 'AVB kretenu', postovima koje nemaju apsolutno nikakvih argumenata niti činjenica iza sebe nego su plod tvojih frustracija, jesam li ti tad rekao da si natrpao gomilu gluposti iako to realno jesi uradio ? Ova situacija pokazuje ko šta želi za svoj klub i ko je koliko spreman čekati. Vi znate svi ovdje kako sam i na koji način ja kritikovao navijače Chelseaja u više navrata, ali to nema izgleda nikakvog učinka, čast pojedinim naravno. edit: nego ne odgovoriste mi na ovo pitanje u zadnjoj rečenici prošlog posta ? Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22598 [quote name='Wisey' timestamp='1328220903' post='22596'] [b]Nećemo se vrijeđati sad. Normalno je da pišem svoje mišljenje, neću tuđe pisati. Stojim iza svega napisanog. Možete se slagati ili ne, [/b]ali nazivati to glupostima je ipak za mene uvreda. Jesam ja tebi govorio nešto slično kad si ti postovima tipa 'AVB kretenu', postovima koje nemaju apsolutno nikakvih argumenata niti činjenica iza sebe nego su plod tvojih frustracija, jesam li ti tad rekao da si natrpao gomilu gluposti iako to realno jesi uradio ? Ova situacija pokazuje ko šta želi za svoj klub i ko je koliko spreman čekati. Vi znate svi ovdje kako sam i na koji način ja kritikovao navijače Chelseaja u više navrata, ali to nema izgleda nikakvog učinka, čast pojedinim naravno. edit: nego ne odgovoriste mi na ovo pitanje u zadnjoj rečenici prošlog posta ? [/quote] wiswy nemoj se i ti naljutit kao whisper Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22599 [quote name='chelsea4evercr' timestamp='1328221065' post='22598'] wiswy nemoj se i ti naljutit kao whisper [/quote] Nacionalisto ! Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22600 [quote name='Wisey' timestamp='1328221200' post='22599'] Nacionalisto ! [/quote] hahahah Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22616 [quote name='Wisey' timestamp='1328220903' post='22596'] Nećemo se vrijeđati sad. Normalno je da pišem svoje mišljenje, neću tuđe pisati. Stojim iza svega napisanog. Možete se slagati ili ne, ali nazivati to glupostima je ipak za mene uvreda. Jesam ja tebi govorio nešto slično kad si ti postovima tipa 'AVB kretenu', postovima koje nemaju apsolutno nikakvih argumenata niti činjenica iza sebe nego su plod tvojih frustracija, jesam li ti tad rekao da si natrpao gomilu gluposti iako to realno jesi uradio ? Ova situacija pokazuje ko šta želi za svoj klub i ko je koliko spreman čekati. Vi znate svi ovdje kako sam i na koji način ja kritikovao navijače Chelseaja u više navrata, ali to nema izgleda nikakvog učinka, čast pojedinim naravno. edit: nego ne odgovoriste mi na ovo pitanje u zadnjoj rečenici prošlog posta ? [/quote] Krivo sam se izrazio, nisam naviko da ti napišeš neki post bez previše smisla. Žao mi je, al ja ga tako vidim. Probao si osobnim nagađanjima kontrirati činjenicama, ne ide to tako Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22620 To je već u redu. Imaš pravo na svoje mišljenje, baš kao i ja na svoje. Ali o navedenim 'činjenicama' da se raspravljati. Evo ti samo jedna u nizu, da je AVB kriv za pad forme Mate i Sturridgea. Činjenica je da je isti taj AVB doveo Matu i Sturridgeu dao pravu šansu u prvoj ekipi. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22622 [quote name='Wisey' timestamp='1328225159' post='22620'] To je već u redu. Imaš pravo na svoje mišljenje, baš kao i ja na svoje. Ali o navedenim 'činjenicama' da se raspravljati. Evo ti samo jedna u nizu, da je AVB kriv za pad forme Mate i Sturridgea. Činjenica je da je isti taj AVB doveo Matu i Sturridgeu dao pravu šansu u prvoj ekipi. [/quote] Za Sturridgea možemo biti zahvalni samo jednom čovjeku - Owenu Coyleu, koji je uspio probuditi njegov talent i napraviti igračinu od njega. Da nije Coyle s njime uradio šta je već uradio prošle sezone u Boltonu, vraga bi mi njega gledali danas. Vjerovatno bi bio u kakvom Ipswichu ili tako što u vrh glave. Za Matu mu skidam kapu, ali zabrinjava to što je to jedan od RIJETKIH njegovih dobrih poteza ove sezone. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22625 Tog istog Sturridgea kojeg je Coyle dobio imao je i Carlo pa je šta uradio sa njim, ostavljao ga na klupi u korist indisponiranih Anelkaloude. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22629 Ja sam rekao na Torresovoj temi sta mislim o ovim misliocima sto mjenjaju misljenja k'o gace lol Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22630 [quote name='Wisey' timestamp='1328225484' post='22625'] Tog istog Sturridgea kojeg je Coyle dobio imao je i Carlo pa je šta uradio sa njim, ostavljao ga na klupi u korist indisponiranih Anelkaloude. [/quote] Ko ti može garantirat da AVB ne bi to isto uradio da Coyle nije napravio Sturridgea, vjerovatno bi se dogodila ista stvar kao s Joshom, Lalkovičem i ekipom.. Prijavi
2. februar 2012.14 god. comment_22632 Ja ne govorim šta bi bilo kad bi bilo, već šta je bilo. Ti si taj koji insistira na činjenicama otpočetka. Prijavi
3. februar 2012.14 god. comment_22654 Evo sad špekulacije da se Mou hoće vratit svojoj jedinoj ljubavi.. <3 Ovo bi bilo ostvarenje sna za većinu Chelseaevih navijača, i meni također, ali bojim se da je izabra krivi trenutak.. Smatram da bi bila ludost sad otpustiti AVB-a i to sam već rekao u nekoliko prošlih postova tako da bi volio da Jose ne dođe malo više nego što bi volio da dođe.. Sad nije pravi trenutak, nek dođe na razgovor za posao za par godina ako bude trebalo.. haha ;D Prijavi
3. februar 2012.14 god. comment_22659 Ali prije toga se navodno zeli sastati sa Romanom u 4 oka i dogovoriti da on ima potpunu kontrolu nad ekipom. Dakle, da Jose bude trener a Roman vlasnik i Mourinho kaze da bi takvo partnerstvo bilo san za njega i da onda ne bi bilo nemogucih ciljeva. Svakako, kroz narednih par sedmica mnogo toga ce se saznati... Prijavi
3. februar 2012.14 god. comment_22662 [quote name='Wisey' timestamp='1328226542' post='22632']Ja ne govorim šta bi bilo kad bi bilo, već šta je bilo. Ti si taj koji insistira na činjenicama otpočetka. [/quote] Druže, možemo ovako u nedogled Što se Moua tiče, ja ne bih imao apsolutno ništa protiv ostanka AVB-a u klubu ako bi Mourinho vodio glavnu riječ. To bi bilo vrhunski. Prijavi
3. februar 2012.14 god. comment_22663 [quote name='dubrovcanin' timestamp='1328269253' post='22662'] Što se Moua tiče, ja ne bih imao apsolutno ništa protiv ostanka AVB-a u klubu ako bi Mourinho vodio glavnu riječ. To bi bilo vrhunski. [/quote] Nisi ni ti lud... Ali nece Boas ostati. Otici ce negdje da nastavi trenersku karijeru... Prijavi
3. februar 2012.14 god. comment_22665 @Wisey ja ču ti odgovorit pitanjem, a kad je to Roman doveo igrača za NORMALNU sumu ?? pa taj uvjek plati duplo nego što igrač vrijedi po tranfermarketu a i oni ga pretjeraju. Pa bar je chelsea poznat po tome da preplaćuje igrače, dobro istina sad sam i ja malo pretjerao dovelo se par igrača z normalne novce al isto tako nemožeš poreć da se masu igrča nije preplatilo. Isto tako mogao je AVB dovest igrače , ako mu fali makar po meni njemu fali možda 2-3 igrača i da spoji akademičara par sa ovim sastavom imao bi ekipu boli glava. Al eto vi njemu dajete vremena s čim bi se ja složio i podržavao , al ti isti mladi kao što ti veliš da ih najavljuje iduće sezone , oni sjede po klupama igraju, u kvazi ligama, ili dobijaju 10-ak minuta u pola godine. Onda nema onaj odlučujuči stav da napravi on što navodno najavljuje on nakon u najmanju ruku mršavih 1-1 sa Swanseom kaže kako je zadovoljan ali da je to bar jedini put ili da smo bar odigrali kako spada.... on ko da ga igrači tuku u svlačioni pa nesmije ništa reć. Ali ja sam već rekao ja bi mu dao priliku i iduće sezone osim ako dođe situacija da imamo priliku dovest Moua ili Wilkinsa na klupu jedino zbog njih dvojce bi mu uručio otkaz. A pravog krivca entreba tražit ni u AVB-u makar je on isto tako dobrim djelom kriv al ja bi upro prstom u Romana on je od početka kriv što je uopće dao otkaz Mou da imamo još njega mi bi do sad osvojili 2-3 LP i par PL ja sam uvjeren. Onda mjenjanje trenera ko gaća nako toga, pa svi su nakon par kikseva letili i siguran sam da bi i AVB da nije tolko plaćen i d mu Lamps nije spazio guzu u par navrata. Jednostavno se treneri boje ubacit riskirat pokuašt baš zbog toga što se ovaj igra nogometa i šefa pa djeli otkaze kako mu puhne dovede kog se sjeti za doručkom. I još ću spomenut upravu kakvu je doveo i afirmirao koja je blago rećeno truba, ali dalje od toga neću ić samo ću reć oš jednom upirem prstom u Romana , hvala mu za sve dobro što je napravio al nažalost zasjenio je to mnogobrojnim greškama. A i pohvalio bi AVBa u jednom segmentu što mi se jako sviđa kod njega to št sudjeluje u igri stalno je na nogama ragovarasa igračima tokom utakmice gestikulira ukazuje na greške baš se da u utakmicu i to mu je bar kod mene veliki +. @Cae povalio bi ti usporedbu, svaka čast.Evo da se dotaknem i Moua kad se već prića o njemu Ono što sam naveo kao Romanovu grešku (puštanje Moua) sad bi mogla bit prednost ako se iskoristi. Mou je trener koji teži izazovima i želi uspjehe avanture , jednostavno uživa u svom poslu i uživa bit on, i sigurno bi kad tad sam otišao iz Chelsija , nije on tipa SAF da bi bio 20 i kusur godina u klubu. Ali otakako je otišao prošlo je dosta vremena osvoijo je pregršt trofeja i možda se čovjek zasitio , A chelsea mu je prvi veliki klub , on voli taj klub možda jedini trener u Romanovoj eri koji je baš volio klub (ne računajući Wilikinsa koji nažalost nije bio prvi trener) i možda se želi vratit "dovršiti posao" vratiti doma i završit karjeru tu i ostat godinama napravit ekipu i kad bi to bila opcija objeručke bi ga prihvatio, uz naravno da ON bude trener a ROMAN vlasnik, kao što činise i on traži. Neznam za vas al volio bi da se Mou vrati kući. A to da mu AVB bude pomoćnik mislim da možemo zaboravit makar bi bilo ljepo al AVB se pokazao u Portu i sigurno kad bi u Chelsiju dobio ponudu za pomoćnika da bi ju odbio i otišao gradit svoju karjeru. Prijavi
3. februar 2012.14 god. comment_22671 [b]Odnos prema Frenku Lampardu, Didijeu Drogbi i pojedinim igračima potegao je pitanje da li Andre-Viljaš Boaš može da se izbori i nametne kao autoritet u klubu sa Old Traforda. [/b] Oooooooooooooo matero ! Eto šta pišu oni sa sportske net seljačine. Zadnje dvije riječi - facepalm. Prijavi
3. februar 2012.14 god. comment_22672 sve filozofi , poredit Murinja i AVB je za zatvora pa Murinjo je za njega doktor sa Avb-om je ovo izmisljanje tople vode , riskir , ko garantuje za te 2-3 godine da ce Avb ostat u premijer sipu a kamol o nekom osvajanju trofeja , Murinjo je provjeren i donosi trofeje ako je ovo istina za Murinja treba ga vratit u klub , Abramovic je pogrijesio jednom kad ga je otpustio pa evo sta nam se dogadja sad treba biti pametan pa vratit ga jer trece prilike nece bit , Murinjo i Abramovicev novac = dobitna kombinacija Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.