11. august 2014.12 god. comment_183444 U Jelen Super Ligi ništa novo, dominacija Zvezde i Partizana :) Možda Voša zaprijeti. A evo i stanje u HR i BiH nakon posljednjih odigranih kola za vikend. Prva Hrvatska Nogometna Liga (1. HNL) Premijer Liga Bosne i Hercegovine (PLBiH) Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183470 true blue, upravu si 100%, liga je toliko namjestena da to nema ni u nigeriji tako. Svake sezone mora osvojiti klub "druge" nacionalnosti. Npr. Borac bude dole skoro na dnu, sljedece kao osvoji ligu, ubiju nogama sviju, onda je tu siroki, i eto zeljo sto je osvajao zbog vise para, sad ce preuzeti "muslimansku" ulogu sarajevo, jer imaju vise para. Znaci u sljedece 3 godine, Sarajevo, pa ce osvojiti Borac, pa onda Siroki i eto.. Navijati za klubove iz nase lige je totalna glupost, jer znaju malo bolji poznavaoci uprave nekog kluba koji ce biti rezultat 6 sati prije tekme, malo gori poznavaoci barem 1 sat prije tekme, tj. dodje i do navijaca. I onda ne vidim razlog pratiti tekmu u kojoj znas jebeni rezultat. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183475 diablo bolje i to nego da vam jedan klub pokupi po lige i suce i pobjeduje 10 god zaredom Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183481 Bosanska liga je realno seoska liga. Realno. Srpska liga je par stepenika iznad a i to je veliki kurac. Hrvatska je stepenik iznad Srpske. Našu, srpsku, ligu izvlači večiti derbi koji gleda pola sveta kad se igra, navijači koji su poznati po svetu i to što smo proizveli mnogo igrača. Ništa drugo, liga je mrtva, tereni su očaj. Kvalitet fudbala nikakav. Partizan svaku treću godinu uleti u grupnu fazu nekog Europskog takmičenja.. U zadnjih par godina smo igrali LŠ i LE (znači dobili pare od tog) i prodali Markovića, Jojića, Mitrovića, Savića, Nastasića, Ljajića, Tošića, Jovetića I OPET NEMAMO PARA. ZAŠTO? jer nas je uprava pokrala na čelu sa mrtvim draganom đurićem. znači nemamo para ni da odemo na gostovanje u azerbejdžan sada... kriminal vlada, kradu pare ..Đurić ode u zatvor, proda Jojića za 2 miliona i plati kauciju i izađe. A Mamić bi Jojića prodo za 7 mil najmanje.. Za Markovića, Mitrovića, Jovetića da ne pričam.. Al džabe ovi naši bi i to pokrali A Crvenu Zvezdu su pokrali tolko da je čudo što još postoji. A postoji jer država ne dozvoljava da se taj klub 'ugasi' i prebaci u 4. ligu i krenu ispočetka. A iako je Zvezda u dugovima, oni opet dovedu po 8-9 igrača u prelaznom roku, kupuju utakmice i potplaćuju sudije.. Pogledajte samo zadnu utakmicu i golove.. što bi reko reLo - Smijeh. Za Bosnu sam rekao već, njima su tereni još gori nego nama, navijači smešni jbg, oni Robijaši i nisu loši al ih nema puno.. horde zla su gloryhunteri čini mi se a i retardirano pevaju..nemaju to neko ludilo. Manijaci isto glupost.. Onda ne proizvode igrače, kvalitet fudbala je ispod svakog lošeg nivoa xd Hrvati su malo bolji od nas, al i tamo je mafija na čelu sa Mamićem koji upravlja čitavom ligom, Hajduk tu najviše ispašta.. bune se al džabe, ne znam šta još trebaju uraditi.. a i oni bbb su smešni, ako već oće da oteraju Mamića zašto se ne okupi njih bar 10 000 i ne protestuju ispred stadiona, zašto ne naprave neko ludilo ispred stadiona...nego samo sede u kući... Torcida je dobra navijačka grupa, prava onakva, mislim da su prejaki za čitavu hrvatsku ligu.. mogu se nositi sa Grobarima i Delijama, čuj nositi isti su kao i oni, pravo ono ludilo navijačko Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183492 Svake sezone mora osvojiti klub "druge" nacionalnosti. Ne mogu se sloziti s ovim nikasko, pa kako onda Zeljeznicar dominira nekoliko sezona u ligi i u kupu, a sto se tice namijestanja kad je Sloboda ispala, ona je te sezona mogla ispasti samo teoretski i to se desilo, Zeljeznicar pustio Leotaru a Slavija posteno dobila Slobodu. Bosanska liga je realno seoska liga. Realno. Srpska liga je par stepenika iznad a i to je veliki kurac. Hrvatska je stepenik iznad Srpske. Nije ni srpska liga puno kvalitetnija od nase, osim C.Zvijezde i Partizana nema niko kvalitetan, a u Hrvatskoj jedino sada Rijeka mozda moze parirati Dinamu, ono sto je glavni problem za sve klubove s nasih prostora su finansije, i kad imaju nekog igraca izvucu minimalan iznos za njega a on puno vise vrijedi. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183495 Pogledaj od 98e do 2010, sve ide tako, zadnjih sezona ne pratim, ali vjerujem je da je i dalje tako. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183500 Sezona Klub Liga 2013/14. Zrinjski Premijer liga Bosne i Hercegovine 2012/13. Željezničar 2011/12. Željezničar 2010/11. Borac 2009/10. Željezničar 2008/09. Zrinjski 2007/08. Modriča 2006/07. Sarajevo 2005/06. Široki Brijeg 2004/05. Zrinjski 2003/04. Široki Brijeg 2002/03. Leotar 2001/02. Željezničar 2000/01. Željezničar 1999/00. Brotnjo Prva nogometna liga Bosne i Hercegovine 1998/99. Sarajevo 1997/98. Željezničar 1996/97. Čelik 1995/96. Čelik 1994/95. Čelik Ovo je poredak svih koji su osvojili ligu, evo ti primjera da su hrvatski klubovi u periodu 2003/04 bili nekoliko puta uzastopno prvaci, pa evo Zeljeznicar od 2011/12 titule ukljucujuci i kupove, realno samo malo bolji igracki kadar ko ima bude prvak i mozda stvar raporeda kako ko dobije. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183501 Moras ukljuciti kup tu, znam sta pricam, i znam koliko se stima u nasoj ligi, jer sam zgrn'o pare dok sam pratio nasu ligu, ali mi se smucilo sve to. Nikakvog ovdje fudbala nema. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183504 Ma kvaliteta nogometa je očajna. Kad sam bio mali odlazio san redovito na utakmice Slavena, bilo mi je to sve fora. Ali onda porasteš i shvatiš da ti igrači ni lopte ne znaju uštopati, jednostavno postane ti negledljivo. Uopće ne shvaćam one ljude koji život daju za takav jad od nogometa. Gubljenje vremena. Bolje pogledati partiju badmintona, snookera ili tako nešto. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183505 Moras ukljuciti kup tu, znam sta pricam, i znam koliko se stima u nasoj ligi, jer sam zgrn'o pare dok sam pratio nasu ligu, ali mi se smucilo sve to. Nikakvog ovdje fudbala nema. Slazem se da se namijesta uveliko i da je kvaliteta fudbala nikakva, sad se manje namijesta malo je to sad vise i medijski popraceno nego prije, ponavljam samo malo bolju ekipu i raspored i prvak si. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183508 Nije ni srpska liga puno kvalitetnija od nase, osim C.Zvijezde i Partizana nema niko kvalitetan, a u Hrvatskoj jedino sada Rijeka mozda moze parirati Dinamu, ono sto je glavni problem za sve klubove s nasih prostora su finansije, i kad imaju nekog igraca izvucu minimalan iznos za njega a on puno vise vrijedi. Pa vidiš i sam da sam napiso da je i naša liga za kurac.. Samo je malo kvalitetnija od Bosanske, ali je svejedno jadna.. Al pored Zvezde i Partizana, imaš Vojvodinu, Jagodinu, Čukarički pa čak i Napredak mislim da bi oni lagano napunili većinu Bosanskih klubova. Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183513 jbt to su velike zavrzlama, beda ti je kad su ti svi klubovi u Beogradu,ajd jeste ogroman grad ali moraš malo ulagati i u druge gradove evo ti sad Radnički iz Niša,uglavnom je pun stadion jbg kad ti je privreda u kurcu,onda nema ni fudbala,sve je to povezano ljudi nemaju ni za hleb a ti bi kvalitetnu ligu,e baki ne može to tako,nije to samo ovaj pokrao,onaj pokrao,sve je sjebano Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183524 Kalouda jebote zar ti ne živiš negdje u Modriči ili tako nešto? Prije sam i ja živio u uvjerenju da se u BH ligi mora poštivati ''politički'' ključ, tj. da jedne sezone mora osvojiti klub s prostora Armije BiH, druge sezone s prostora HVO-a, a treće sezone s prostora Republike Srpske, ali to baš i nije tako. Upravo ono što netko od vas reče, za osvajanje BH lige je potreban samo stepenicu kvalitetniji kadar u odnosu na ostale klubove (to se postigne s par skupljih igrača) i još par 10.000 KM da se kupi po koja utakmica kada zaškripi. Evo mogu reći na primjeru Mostara, kada su Plemići (Zrinjski) trebali prvi puta osvojiti ligu za 100 obljetnicu kluba sve se znalo odmah početkom sezone. Osigurana je nekoliko stotina tisuća KM od strane Aluminija koji je tada imao toliko novca da su članovi uprave u svojim WC-ima umjesto Violete koristili novčanice eura za brisanje guzice (karikiram). Dovela su se pojačanja, euforija je skočila, par utakmica je kupljeno - i eto ti titule. Tako je svaki klub osvajao. Samo da se odluči osvojiti titula i malo da se uloži i to je to. Tako će i drugi mostarski premijerligaš Velež za 100-tu obljetnicu 2022. godine AKO bude love. I to je uvijek dovoljno da se bude prvak. I BH liga je najzanimljvija od svih, jer ne postoje nacionalni/svedržavni klubovi. Hrvatski svedržavni/nacionalni klubovi su uvijek bili Dinamo i Hajduk, a srpski Zvezda i Partizan. I tako je još od 1945. godine pa sve do danas. U BiH ligi ti nemaš tih mainstream klubova. Npr. Sarajevo i Željo nikada ne mogu biti svedržavni klubovi, jer iskreno boli nekog k***c za Želju i Sarajevo u Banjaluci, Mostaru itd. I to je prednost BH lige jer je u tom smislu najzanimljivija. Prošle sezone je bilo po meni neizvjesno tko će biti prvak sve do zadnja dva kola i to je prvi put tako od rata pa na ovamo. Ali to ne znači da kvaliteta raste. Najveću kvalitetu ima HNL. Tu je vječnoprisutni Dinamo, a onda dolaze Rijeka i Hajduk. Volpijevo preuzimanje Rijeke je napravilo po meni pomak u samoj ligi, jer sada u HNL-u imaju dva dosta jaka kluba (Dinamo i Rijeka). Nešto i Hajduk glumata, ali nije to to. Sirotinja su oni, jbg. Žive na staroj slavi i vjernim navijačima. U JSL ništa novo ili će prvak biti Partizan ili Zvezda. Čuda se ne dešavaju. Rješenje je regionalna liga uz zabranu gostujućih navijača prvih 5 godina, a onda dozvola uz kaveze s 200 do 300 mjesta. Regionalna liga i to da je sponzorira neki paneuropski gigant tipa Unicredit. Ako bi pokrivala EX-YU prostor onda bi to ovako izgledalo po meni: - 2 kluba iz Slovenije (Maribor i Olimpija Ljubljana) - 3 kluba iz Hrvatske (Dinamo Zagreb, Rijeka i Hajduk Split) - 3 kluba iz BiH (tu bi nastao problem kod izbora, ali i to bi se riješilo) - 3 kluba iz Srbije (C. Zvezda Beograd, Partizan Beograd i Vojvodina Novi Sad) - 2 kluba iz Makedonije (Vardar Skopje i Rabotnički Skopje) - 1 klub iz Crne Gore (Budućnost Podgorica) Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183539 5 iz Srbije (Partizan, Zvezda, Voša, Čuka i Napredak/Jagodina) 5 iz Hrvatske (Hajduk, Dinamo, Rijeka, Split i još neko ne znam) 4 iz BiH (Sarajevo, Željezničar, Borac, Čelik) 2 iz Slovenije (Olimpija, Maribor) 2 iz Makedonije (Vardar, Rabotnički) 2 iz Crne Gore (Budućnost, Sutjeska) 20 klubova jer sa više utakmica veći je kvalitet lige al nisam ja za regionalnu ligu Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183541 Napustila nas je legenda hrvatskog, jugoslavenskog, europskog i svjetskog nogometa - veliki Vladimir Beara. Ta ikona Hajduka i Crvene Zvezde po mnogima je najbolji golman svih vremena. RIP! Prijavi
11. august 2014.12 god. comment_183542 Ja sam za regionalnu,ne vidim poentu ovih i ovakvih liga koje su raspad sistema stvarno ne razumem ljude zašto su protiv toga valjda prvo trebas da gledas profit,zaradu,sponzore,imali bi i tad možda bar jedno mesto direktno u LŠ rivalitet već postoji,tako da bi i imali godišnje desetak velikih utakmica umesto 2 Prijavi
12. august 2014.12 god. comment_183561 ti kad odes na onaj sjever, pa iz sveg glasa zapjevas Svi u napad jedan je Hase to se ne moze opisati rijecima Prijavi
12. august 2014.12 god. comment_183562 5 iz Srbije (Partizan, Zvezda, Voša, Čuka i Napredak/Jagodina) 5 iz Hrvatske (Hajduk, Dinamo, Rijeka, Split i još neko ne znam)4 iz BiH (Sarajevo, Željezničar, Borac, Čelik) 2 iz Slovenije (Olimpija, Maribor) 2 iz Makedonije (Vardar, Rabotnički) 2 iz Crne Gore (Budućnost, Sutjeska) 20 klubova jer sa više utakmica veći je kvalitet lige al nisam ja za regionalnu ligu Nemozes staviti samo ove klubove, neko od hrvata mora biti Zrinjski ili Siroki Brijeg,nevidim razlog da se stavlja Celik a nema neko od hrvata, regionalna liga nije rjesenje jer bi ispao veliki problem izlaska ovih klubova u europu. Prijavi
12. august 2014.12 god. comment_183582 Najbolje izabrati ove stabilne klubove iz BiH, nisam upoznat sa Sirokim trenutno ali su jako dobar klub sto se toga tice inace ja sam za regionalnu ligu u slucaju samo ako ce podici kvalitetu fudbala na balkanu, na jedan visi nivo ali prva prepreka su navijaci, uvjek ce tu biti incidenata Prijavi
12. august 2014.12 god. comment_183614 Moglo bi se to ukomponirati da ostanu državne lige, ali i da bude regionalna. Ekipe da normalno igraju državne lige, a nekim drugim terminom regionalnu. Ili da ovi po meni koji su u regionalnoj igraju regionalnu, ostali državnu. Što se tiče klubova iz BiH najteže bi bilo izabrati klubove koji će sudjelovati u regionalnoj ligi za prvu godinu. To bi bilo po ovom političkom ključu. A već iduće godine po zaslugama. Prva tri da idu u regionalnu, pa odakle god da su. Prijavi
12. august 2014.12 god. comment_183624 Ne daj Bože da bude regionalna liga Često čujemo to. Razlog? Prijavi
13. august 2014.12 god. comment_183625 Većina stvari koje ste vi napisali po pitanju naših liga su tačne. Razne malverzacije se rade, "podmazivanja" kada treba za titule, pare od transfera nestaju u magli i još mnogo, mnogo raznih stvari. Svi mi smo svjesni toga. Razum to shvata, ali srce jednostavno ne želi to da shvati. Izlazak igrača Veleža, popularnih "Rođenih" uz ovacije i povike ohrabrenja sa tribine, proslave golova protiv velikih rivala, ovacije za igrače na kraju utakmice. To su jednostavno situacije u kojima srce zadrhti. Momenti za koje živi. Momenti koji čine tvoj život ljepšim. Znam jednostavno koliko meni znači Velež, i znam da je takva situacija i sa @Spahom i FK Sarajevom, @Kaloudom i Partizanom, @Wiseyem i FK Jedinstvom i mnogim drugim forumašima, i u potpunosti ih shvatam. Valjda će jednoga dana doći bolji dani za naše lige, a dok ti dani ne dođu ja ću idalje ići na utakmice i podržavati svoje momke. Prijavi
13. august 2014.12 god. comment_183660 Moglo bi se to ukomponirati da ostanu državne lige, ali i da bude regionalna. Ekipe da normalno igraju državne lige, a nekim drugim terminom regionalnu. Ili da ovi po meni koji su u regionalnoj igraju regionalnu, ostali državnu. To bi bilo tesko izvodljivo iz razloga sto u BH premier ligi ima ona zimska pauza, i tesko bi bilo da igraju i drzavnu i regionalnu,kad bi se birali klubovi za regionalnu ligu trebali bi se gledati ukupni zbirni bodovi uspjeha, racunajuci prvenstvo i kup, u tom slucaju iz nase lige poredak je: 1.Zeljeznicar 2.Sarajevo 3.Siroki Brijeg 4.Zrinjski 5.Celik 6.Leotar 7.Borac 8.Sloboda 9.Slavija 10.Travnik 11.Velez 12.Modrica 13.Orasje 14.Posusje 15.Zepce 16.Olimpic 17.Zvijezda 18.Jedinstvo 19.Rudar Prijedor 20.Buducnost Prijavi
13. august 2014.12 god. comment_183663 Često čujemo to. Razlog? Zato što ono što bi se događalo na stadionima i van njih bi bilo nehumano, vidjeli smo to u utakmicama Hrvatska - Srbija, pun Maksimir jebu mame i sve redom Srbima, na Marakani, pun stadion, jebu mame i sve redom Hrvatima, onda provokativni trasnparenti, izjave, napadi navijača, bilo bi i napada na klupske autobuse unatoč osiguranju siguran sam, bilo bi još više napada na policiju.. Nismo spremni za to i vjerojatno nikad nećemo ni biti Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.