15. juli 2013.13 god. comment_134372 Dobije karton zuti i vozi dalje, ne igramo balet inace... prijatelju, raspravljati sa tobom o nečemu ili sa zidom ima isti efekt čini mi se :-/ [-( o ibrinim sposobnostima kao igrača nema smisla pričati išta, jer svatko i malo realan će priznati da je top klasa centarfor već dugi niz godina... druga stvar je njegovo ponašanje na terenu, i ono van terena meni puuuuno manje bitno... ako je nekome normalno da igrač nagazi protivničkog igrača (dok isti leži na travnjaku) svako malo i udara svoje suigrače na treninzima, ne u vidu zajebancije nego isticanja sebe i preseravanja (a tome svjedoče brojni video klipovi na youtube-u, znači nisu izjave u novinama nego video uradci iz kojih se da fino iščitati o kakvom se igraču radi), onda ja s takvima nemam šta pričati u vezi nogometa.. znači lik stane na lovrena (neću ulaziti u to da li ima namjere ili ne, ima takvih više slučajeva pa prosudi) a ti manga kažeš "ne igramo balet", a pitam se šta bi rekao da je to npr mati napravio, ili npr šta si rekao kada je yaya toure baš matu nagazio...nije to faul obični za karton to je CIGANIJA..... a to u chelseaju nemamo i ne trebamo!!! ne budimo licemjerni.. znači svaka mu čast na njegovim nogometnim vještinama, ali brate što se mene tiče što dalje od :sal1: PS. izvukao sam ovaj post i citirao jer ste povukli lijepu argumentiranu raspravu što mi je drago vidjeti, pa sam uočio i ovaj licemjerni komentar, a licemjerje mrzim i morao sam odreagirati.. inače, mislim da će se mourinho osloniti na ova 3 klasična centarfora koja imamo i da ovaj prijelazni rok neće nitko doći niti otići što se tiče pozicije CF-a. da se mene pita, isto tako bih napravio, jer eto cavani ode u psg izgleda, za ibru sam objasnio već iznad, falcao u monacu, lewa njegovi ne daju (mada njega nikako ne bih, iako je dobar) kao ni scumovci rooneya.. ali ostaje nam za vidjeti šta će se još izdešavati po tom pitanju.. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134379 http://www1.skysports.com/football/news/11833/8825274/Transfer-news-Manchester-United-to-make-35m-offer-for-Barcelona-s-Cesc-Fabregas Izgleda da će stvarno Fabregas u Utd. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134380 I Guillem Balague napisa da su poslali prvo €30m i sada cekaju odgovor. Mora Moyes dovesti veliko ime i smiriti navijace. A kakve izjave car daje za Rooneyja kako je ovaj samo paravan RVP-u, ne bi me cudilo da ga otjera. E to bi bio fijasko. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134383 Ja shvaćam da ti samo dolaziš kad treba provocirati. Prvo kažeš da ne bi o ljudskosti i čovječnosti pričao i onda sa svojim argumentima želiš nama prikazati našeg trenera kao lošeg čovjeka (među ostalim i argumentima kojima se koriste nacisti Beckenbauer i Rummenige) i kao lošeg stručnjaka. Druga stvar, ja ne znam za koji ti klub navijaš, Bayern ili Barcelonu, jer vidim po upisima da si gloryhunter i pušač novinarske demagogije. O nabijanju kompleksa ti dovoljno govori činjeica da je Guardiola dobio otkaz upravo nakon izgubljene Primere u kojoj ga je nitko drugi do Mourinho naučio lekciju i otjerao ga odande, nije bilo obratno. Suzdrži se pljuvanja, bilo tko te može prijavit modovima i nećeš više moći pisati. Ja ovdje uopšte ne provociram. Da mi je to cilj pisao bi malo više i visio bi i na drugim temama - pogotovo na temama koje se tiče samo Chelseaja. Na forum dodjem nekad jer nemam vremena da stalno visim na njemu i pišem postove. Većina mojih postova je bila replika na postove drugih forumaša koji mi se ne svidjaju i za koje smatram da su pogrešni - u ovom slučaju je u pitanju "izjava". Ja ne mogu i ne želim njega prikaziti kao lošeg čovjeka jer ga ne poznajem lično. Ne želim ga prikazati ni kao lošeg stručnjaka jer to sigurno nije - trofeji sve govore (ne svidja mi se stil igre koji preferira, više mi se svidja Pepova napadačka filozofija zasnovana na posjedu). Ja sam se konkretno osvrnuo na njegovo ponašanje i kulturu na sportskim terenima i podbadanja na presicama. To je ono što sam mogao zapaziti. To ne mora značiti da je on loš čovjek. Ako je tebi uredu ono što on nekad radi na terenu, onda je to tvoja stvar. Nazivati nekog nacistom je jako ružno, pogotovo osobe koje su operisane od tih stvari. Slabo zaključuješ ;) Ja navijam za Bayern više od 15 godina. Uz klub sam uvijek bio - i u porazima i u pobjedama. Ne želim preko foruma tebi ili nekom drugom dokazivati svoju ljubav prema klubu jer mi je to glupo. Cae zna najbolje koliko volim Bayern. Što se tiče Barce, simpatiziram njihovu igru jer volim gledati napadački fudbal zasnovan na posjedu i presingu s dosta lijepih akcija i dodavanja. Kad sam bio manji volio sam gledati Arsenal jer mi se uvijek svidjala njihova igra. Danas ih isto volim gledati, ali prije je ta njihova igra bila mnogo bolja. Nema to veze sa navijanjem nego jednostavno volim gledati ekipe koje igraju lijepo. Guardiola nije dobio otkaz. Otišao je jer mu je trebala pauza. Jednostavno zasitio se Barce. Osvojio je sve što se može osvojiti. 'Poslije četiri je sezone nestalo želje. Isti igrači, isti suparnici, isti novinari, iste utakmice. U Münchenu je sve novo i to je dobro za moje iskustvo.' - ovo je njegova izjava od prije par dana. Medjusobni omjer kaže sljedeće - 7 pobjeda Pepa, 5 neriješenih i 3 pobjede Mourinha. Zbog Mourinha sigurno nije otišao. Ako ćemo već o kompleksima ja ne znam kome su usta puna Barce i Pepa. Pep Mourinha nikad prvi nije stavljao u usta. Uvijek je Mourinho prvi podbadao i pravio scene prije, za vrijeme i nakon derbija. Guardiolin period u Barci je bio i više nego uspješan, što se za Mourinha u Realu ne može reći. Jao Hemingway ti previse nepodnosiš Chelsea(jos od19.05. 2012) i Mourinha da bi napisao objektivan post.Dok sa druge strane Bayern i Guardiolu dižeš u nebesa.Ako je i ko ziheraski trener onda je to Guardiola jer on se boji velike konkurencije i ide samo u klubove koji imaju eventualno 2 derbija u sezoni.Stvarno smaras sa tim svojim savrsenim Bayernom i savrsenim Guardiolom pravis se pametan kao ti si nama došao da objasnis kakav je Mourinho.Mourinho je za navijace Chelsea bio i ostao svetinja.. Da ne podnosim Chelsea ne bi pisao na ovom forumu. Mourinha baš i ne simpatiziram - razloge sam naveo i oni su isključivo sportske prirode, ali to je daleko od toga da ga mrzim i da mu želim sve najgore. Nemam razloga za to. Ne dižem ja nikog u nebesa, a ako je neka ekipa zaslužila da se diže i hvali nakon prošle sezone onda je to sigurno Bayern. Ja se ne sjećam da je neko odigrao onako dominantnu sezonu na svim frontovima. Pep je prije 5 godina počeo svoju trenersku karijeru na najvišem nivou (ne računam njegov period u drugoj ekipi Barce). Od toga je 4 godine vodio 1 ekipu, 1 sezonu je pauzirao i sad je preuzeo Bayern. Ti si na osnovu perioda od 5 godina zaključio da se on boji konkurencije. Čovjek je izabrao najbolju opciju za sebe u ovom trenutku. Stavi se na njegovo mjesto. Imaš priliku da odeš u klub koji je najbolji na svijetu, koji ima pare, i čija se filozofija poklapa sa tvojom - samo glup čovjek bi izabrao nešto drugo. On je još mlad trener i sigurno će jednog dana raditi u Premiershipu. Ja nemam ništa protiv toga što je on vaša svetinja, donio vam je nekoliko trofeja. Samo sam naveo neke stvari koje mi se ne svidjaju kod njega i koje se najviše odnose na njegov period u Realu. I nisam ništa pogrešno rekao. Ako se tebi to ne svidja, šta ti ja mogu :) Pišite malo više o transferima. Nije ovo tema o Pepu i Mourinhu ;) Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134387 Pišite malo više o transferima. Nije ovo tema o Pepu i Mourinhu ;) Sluzbeno:Mario Gotze potpisao za Bayern :D Prijavi
15. juli 2013.13 god. Autor comment_134390 @Hemingway Stvarno gdje ćeš Mourinha nazvati ziheraškim trenerom? Ajmo ovako, da ne trollamo. Vratimo se temi o transferima, što ovo i jeste (ljetni prijelazni rok). Ajde da ti pokažem da je Guardiola ziheraš, u jednom drugom smislu, a Mou ne. 2004. godine Mourinho dolazi kao jedan od najboljih trenera svijeta sa stvorenom reputacijom i iza sebe osvojena dva velika trofeja u dvije sezone - s Portom UEFA kup i Liga prvaka. Dolazi u skroz nepoznatu sredinu (engleski nogomet) gdje je liga kud i kamo jača od portugalske. Zna da mora sačuvati svoje ime i reputaciju. On je toga svjestan. On zna da ima ogromne novčane resurse za dovođenje igrača, ali imao je muda doći i od Chelseaja stvoriti vrhunsko ime u svijetu nogometa, a da pri tome, pazi sad ovo, u timu nema najboljeg igrača svijeta. Došao je znači u najtežu ligu svijeta i pokorio je dvije godine zaredom. Ajde sad bi ti mogao reći pa imao je novca na bacanje. Istina, ali taj novac ima i City. Pa šta je smješni Mancini ostavrio s milijardama koje je imao na raspolaganju? Napravio je razdor u ekipu, dvije godine za redom nije mogao proći skupine Lige prvaka, uzeo trofej uz Džekinu, Aguerinu i božju nafaku (ne zna ni on kako) i to je to. A Mou je došao i s manje novca od Cityja napravio svjetski brand i jedan od najboljih klubova svijeta što City neće biti još dugo, a možda nikad. E sad to je što se tiče transfera i Mouove filozofije. Okrenimo se Guardioli. Došao je iz Barcelone, ajmo reći ponajboljeg kluba svijeta. Došao je u slabiju ligu, došao je u ligi gdje je Bayern višedestljetni dominator i gdje ima apsolutnu financijsku moć u odnosu na sve druge. To je uvijek tako bilo i bit će. Odmah je doveo dva ponajbolja mlada igrača Alcantara i Goetzea, oslabio konkurenciju i prekršio obećanje da neće dovoditi igrače iz Barcelone. I došao je u klub koji je prvak Europe, već formiran i sve to. I sada ti reci meni tko je tu ziheraš? Mou koji je tada došao u Chelsea koji 50 godina nije bio prvak, koji nije imao prepoznatljiv stil igre i koji je za konkurente imao tada strašni ManU i Arsenal (pa i Liverpool). Ili je ziheraš Guardiola koji je došao u najbolji klub na svijetu u ovom trenutku, klub koji REALNO nema konkurencije u Bundesligi (bar ne one prave), klub koji slabi konkurenciju i klub koji je još pod Juppom funkcionirao kao švicarski sat. I još uz to doveo Alcantara i Goetzea. Nema tu filozofije, sve se jasno vidi. Eto zadrži se na transfer politici njih dvojice i sve će ti biti jasno. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134397 Pišite malo više o transferima. Nije ovo tema o Pepu i Mourinhu ;) Pa kog Boga onda ti pišeš o njima? Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134412 Tacno, I Wise je gazio, sutirao, udarao protivnicke igrace dok su bili na zemlji, bez ikakve potrebe. Nemoj Wajz.... Pa misliš da oni njega nisu gazili ? Šta im je trebo, puštati ko Ronaldo (onaj pravi) da ga krše i lome dok mu ne polome nogu ? Lik je igro u Italiji, a znamo kako se tamo igra, ne trebam pričati. Terry je isto udario prošle godine igrača bez ikakve potrebe, kapiten nam je. Naravno, Dennisa sam spomenuo zato što je bio prljav i prgav, nije dao na sebe baš ko Ibra i zato što se borio ko lav. Nagazio igrača, ni prvi ni zadnji. Nije fino, al neću ga razapinjati zbog toga. Naravno mediji ne spominju njegov humanitarni rad, nego će uvijek radije izvući kakvu zajebanciju s treninga da ga ocrne. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134415 Pa misliš da oni njega nisu gazili ? Šta im je trebo, puštati ko Ronaldo (onaj pravi) da ga krše i lome dok mu ne polome nogu ? Lik je igro u Italiji, a znamo kako se tamo igra, ne trebam pričati. Terry je isto udario prošle godine igrača bez ikakve potrebe, kapiten nam je. Naravno, Dennisa sam spomenuo zato što je bio prljav i prgav, nije dao na sebe baš ko Ibra i zato što se borio ko lav. Nagazio igrača, ni prvi ni zadnji. Nije fino, al neću ga razapinjati zbog toga. Naravno mediji ne spominju njegov humanitarni rad, nego će uvijek radije izvući kakvu zajebanciju s treninga da ga ocrne. Nemoj vise da sramotis sebe poredjenjem nasih legendi sa ovim manijakom. Nemoj mi tu propagandu kako Ibrahimovic ne da na sebe. Pogledaj malo iznad onaj video sto sam postavio, pre nego sto nastavis da pises o njemu. U svakom dresu koji je nosio on je pravio gluposti, to se vidi. Nas David Luiz je tokom sezone napravio vise neopreznih startova i bespotrebnih faulova. Na svaki si reagovao negodujuci, a ovamo pises kako Ibrahimovic ne da na sebe. Najgore je kad je covek slep kod ociju... Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134416 @ToreAndreFlo Ja sam se samo nadovezao na post od Caeruleusa i replicirao mu na lažnu izjavu koju je ovdje kopirao. To mi je zasmetalo. @Caeruleus Ti izgleda nisi skontao o čemu sam ja pisao. Ja sam se osvrnuo na taktiku i igru koje preferiraju ova dva trenera. Jedan voli da igra napadački bez obzira kako se zove protivnik s druge strane, dok drugi preferira ziherašku igru na kontre i polukontre. Ne znam kakve to veze ima sa njihovim odlukama koji će tim preuzeti i u koju će ligu. Mourinho je postao poznat nakon osvajanja LP sa Portom, ali njegova reputacija u to vrijeme nije bila baš tako velika i nije bio toliko medijski eksponiran kao danas - to je tek počelo u Chelseaju. Ne vjerujem da bi bacali drvlje i kamenje po njemu da nije uspio u Chelseaju. Sad mu je puno veći ulog, pogotovo nakon neuspješne epizode u Realu. Chelsea je u to vrijeme bio daleko najbolja opcija za Mourinha isto kao što je to Bayern za Pepa u ovom trenutku (Bayern tada nije bio primamljiv, u Barcu i Real još nije mogao, Man Utd i Arsenal su bili zauzeti, City nije imao finansijsku moć u to vrijeme, talijanske ekipe su bile zauzete i nisu imale finansijsku moć kao Chelsea). Mourinho je želio napredak u svojoj trenerskoj karijeri i tada nije postojao bolji klub za njega od Chelseaja. Jedina razlika je što je Mourinho morao graditi ekipu, a Pep je u Bayernu dobio gotovu ekipu. Mourinho je imao nekoliko dobrih igrača koji su činili okosnicu tima (Lampard, Terry) i imao je ogroman novac na raspologanju - imao je odličnu podlogu i sve predispozicije da vrlo brzo složi dobru, jaku i moćnu ekipu i uspio je. Izabrao je najbolju opciju, a siguran sam da bi i Pep to napravio na njegovom mjestu. Mancini i Mourinho se ne mogu porediti što se tiče trenerskog znanja i uspjeha. Opet si se uhvatio te lažne izjave. Otišao si skroz u drugi smjer. Fino sam napisao da je izabrao najbolju opciju u ovom trenutku, isto kao i Mourinho prije 10tak godina. Ja ne znam šta vam tu nije jasno. Pep samo 5 godina radi kao trener na najvećoj razini. Da je stariji trener sa većim trenerskim stažom možda bi se i složio s tobom. Guardiola ide stepenicu po stepenicu i bira ono što je najbolje za njega u datom trenutku, a to je trenutno Bayern - i svaki pametan čovjek bi na njegovom mjestu izabrao isto. Doveo je 2 najbolja mlada igrača - i jedan i drugi su izrazili veliku želju da predju u Bayern i da rade sa Pepom. Ja sam ti rekao da će Bayern zbog Pepa biti u velikoj prednosti nad ostalim klubovima kada su u pitanju transferi. Koga su to trebali kupiti? Po tvojoj priči je svaka Bayernova kupovina slabljenje konkurencije. Jesu li možda trebali kupovati mlade igrače iz Premiershipa koji su dosta slabiji od ovog dvojca? Zašto bi Bayern kupovao npr. Engleze ili druge mlade igrače iz Premiershipa kad u Bundesligi i Primeri ima puno boljih takvih igrača. Zašto bi pored Njemaca i Bundeslige, u kojoj nikad nije igrao ovako velik broj mladih i talentovanih igrača, tražili igrače po Engleskoj ili J.Americi? Alcantara ih je koštao 20-25mil€. Tu klauzulu su jednostavno morali iskoristiti. U Engleskoj se puno slabiji igrači prodaju za slične pare - primjeri Henderson, Allen, Jones. Guardiola kao i svaki trener ima neke želje što se tiče igrača. Klub mu je ispunio želje. Primera i Bundesliga su trenutno najbolje lige što se tiče mladih igrača. Naravno da će Bayern kupiti prije jednog Gotzea koji je Njemac nego, lupam sad, Hazarda koji je Belgijanac ili Neymara koji je Brazilac i kojem bi trebao odredjeni period za prilagodbu. Bayern kupuje planski igrače za koje smatra da će im pomoći da postanu još jači i dominantniji. Bayern prije svega gleda svoj interes, što je i normalno. Dortmund je dobio pare za Gotzea i fino su se pojačali. Barca je dobila pare za Alcantaru i imaju priliku da se fino pojačaju. Nakon prošle sezone gdje su osvojili sve trofeje morali su dovesti par igrača zbog svježine i konkurencije u samom timu. Otišli su Tymo i Gomez i došla su 3 nova igrača. Možda vezni red izgleda prenatrpan, ali sezona je duga i dosta će se rotirati. Jaka klupa mnogo znači kada igraš na više frontova. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134417 Zato što je Luiz odbrambeni igrač koji ne smije praviti gluposti bez da ga neko isprovocira. Šta je onaj momak iz Brentforda uradio da zasluži onakav lakat Luiza ? Aj mi ti objasni. Ako uspiješ naći racionalno objašnjenje ja idem s ovog foruma i nikad se neću vratiti. Zlatan je napadač koji nije pičkica, koji će svakom pokazati šta ga ide, a nekad treba biti drzak i bezobrazan. To je ono što njega čini maestralnim. A kad navodim da su i naši imali ispade onda nemaš nešto argumentovano za reći. Naravno, nije tačno da unosi razdor u ekipu. Voli biti glavni što je potpuno normalno, takav igrač i mora biti glavni. Bez obzira što ga, recimo, navijači Intera ne vole jer je igrao za Milan, svi oni će u podsvijesti priznati da bi voljeli takvu jednu klasu u ekipi. Zato je Zlatan jedan od najjačih. Gdje god je igrao, on je osvojio prvenstvo. Čini mi se 9 ili 10 šampionata da je uzeo. Bolesno dobra statistika. Zlatan zabija golove iz zajebancije, kako god mu se ćefne i kad mu se ćefne. Postigao je neke od najboljih golova koje sam ikad vidio. Dao je golove kad niko ne pomisli da će uopće šutati. Tako nešto samo Zlatanu padne napamet i prođe. Sa njim bi se prošetali ligom. Još on i De Rossi, pa protivnici bi predavali utakmice prije početka. http://www.youtube.com/watch?v=3H6xxRlkkFo Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134421 Jebes ti ovakav prijelazni rok kada se na temi "Ljetni prelazni rok 2013" raspravlja o Guardioli i ostaloj gospodi. Bas sam bio poceo citati ovaj posljednji post Hemingwaya ali mi je nekako haotičan i prevelik za ove tople ljetne dane pa sam odustao od pokusaja da shvatim sta je pisac htio reci. :D Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134422 Meni nije smetalo sto je yaya udario matu, zar borbe jebiga, trebao je dobiti karton i to je to. Vise mi je smetalo kada je Aguero faulirao Luiza pa opet skocio na njega sa 2 noge, e to je vec taj neki bezobrazluk. Fudbal je fizicki sport, uvijek ce biti udaranja, losih startova, ne bih volio da se igra baletanski, kao sto se u spaniji igra npr. Ibrahimovic je velicina, ima pravo da bude narcisoidan i arogantan, jednostavno moze mu se. Nijedan klub se nije pozalio na njega, niti su ga prodali zbog njegovog ponasanja. To bi bilo jedno od najboljih transfera ako bi dosao u Chelsea. Prijavi
15. juli 2013.13 god. Autor comment_134424 @ToreAndreFlo Ja sam se samo nadovezao na post od Caeruleusa i replicirao mu na lažnu izjavu koju je ovdje kopirao. To mi je zasmetalo. @Caeruleus Ti izgleda nisi skontao o čemu sam ja pisao. Ja sam se osvrnuo na taktiku i igru koje preferiraju ova dva trenera. Jedan voli da igra napadački bez obzira kako se zove protivnik s druge strane, dok drugi preferira ziherašku igru na kontre i polukontre. Ne znam kakve to veze ima sa njihovim odlukama koji će tim preuzeti i u koju će ligu. Mourinho je postao poznat nakon osvajanja LP sa Portom, ali njegova reputacija u to vrijeme nije bila baš tako velika i nije bio toliko medijski eksponiran kao danas - to je tek počelo u Chelseaju. Ne vjerujem da bi bacali drvlje i kamenje po njemu da nije uspio u Chelseaju. Sad mu je puno veći ulog, pogotovo nakon neuspješne epizode u Realu. Chelsea je u to vrijeme bio daleko najbolja opcija za Mourinha isto kao što je to Bayern za Pepa u ovom trenutku (Bayern tada nije bio primamljiv, u Barcu i Real još nije mogao, Man Utd i Arsenal su bili zauzeti, City nije imao finansijsku moć u to vrijeme, talijanske ekipe su bile zauzete i nisu imale finansijsku moć kao Chelsea). Mourinho je želio napredak u svojoj trenerskoj karijeri i tada nije postojao bolji klub za njega od Chelseaja. Jedina razlika je što je Mourinho morao graditi ekipu, a Pep je u Bayernu dobio gotovu ekipu. Mourinho je imao nekoliko dobrih igrača koji su činili okosnicu tima (Lampard, Terry) i imao je ogroman novac na raspologanju - imao je odličnu podlogu i sve predispozicije da vrlo brzo složi dobru, jaku i moćnu ekipu i uspio je. Izabrao je najbolju opciju, a siguran sam da bi i Pep to napravio na njegovom mjestu. Mancini i Mourinho se ne mogu porediti što se tiče trenerskog znanja i uspjeha. Opet si se uhvatio te lažne izjave. Otišao si skroz u drugi smjer. Fino sam napisao da je izabrao najbolju opciju u ovom trenutku, isto kao i Mourinho prije 10tak godina. Ja ne znam šta vam tu nije jasno. Pep samo 5 godina radi kao trener na najvećoj razini. Da je stariji trener sa većim trenerskim stažom možda bi se i složio s tobom. Guardiola ide stepenicu po stepenicu i bira ono što je najbolje za njega u datom trenutku, a to je trenutno Bayern - i svaki pametan čovjek bi na njegovom mjestu izabrao isto. Doveo je 2 najbolja mlada igrača - i jedan i drugi su izrazili veliku želju da predju u Bayern i da rade sa Pepom. Ja sam ti rekao da će Bayern zbog Pepa biti u velikoj prednosti nad ostalim klubovima kada su u pitanju transferi. Koga su to trebali kupiti? Po tvojoj priči je svaka Bayernova kupovina slabljenje konkurencije. Jesu li možda trebali kupovati mlade igrače iz Premiershipa koji su dosta slabiji od ovog dvojca? Zašto bi Bayern kupovao npr. Engleze ili druge mlade igrače iz Premiershipa kad u Bundesligi i Primeri ima puno boljih takvih igrača. Zašto bi pored Njemaca i Bundeslige, u kojoj nikad nije igrao ovako velik broj mladih i talentovanih igrača, tražili igrače po Engleskoj ili J.Americi? Alcantara ih je koštao 20-25mil€. Tu klauzulu su jednostavno morali iskoristiti. U Engleskoj se puno slabiji igrači prodaju za slične pare - primjeri Henderson, Allen, Jones. Guardiola kao i svaki trener ima neke želje što se tiče igrača. Klub mu je ispunio želje. Primera i Bundesliga su trenutno najbolje lige što se tiče mladih igrača. Naravno da će Bayern kupiti prije jednog Gotzea koji je Njemac nego, lupam sad, Hazarda koji je Belgijanac ili Neymara koji je Brazilac i kojem bi trebao odredjeni period za prilagodbu. Bayern kupuje planski igrače za koje smatra da će im pomoći da postanu još jači i dominantniji. Bayern prije svega gleda svoj interes, što je i normalno. Dortmund je dobio pare za Gotzea i fino su se pojačali. Barca je dobila pare za Alcantaru i imaju priliku da se fino pojačaju. Nakon prošle sezone gdje su osvojili sve trofeje morali su dovesti par igrača zbog svježine i konkurencije u samom timu. Otišli su Tymo i Gomez i došla su 3 nova igrača. Možda vezni red izgleda prenatrpan, ali sezona je duga i dosta će se rotirati. Jaka klupa mnogo znači kada igraš na više frontova. Ti ovdje previše pišeš o tome šta bi bilo kad bi bilo. Jebi ga ispalo je tako kako je ispalo, a ja ću ti dokazati ove Guardioline tvrdnje. @Wisey možeš voljeti Zlatana, al je seljačina. Ja kav vidim kako se ponaša jedan gospodin Lampard, jedan gospodin Zanetti i onda s druge strane vidim ove indijance tipa Ibrahimović, Suarez, Burton muka mi. Ovdje govorim o ponašanju, njihov je talent nesporan i ono što su postigli u životu, ono što mi nikad nećemo možda. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134426 Zar ovo ne spada u doping (energetski napitak, kofein...)? Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134429 Nemoj vise da sramotis sebe poredjenjem nasih legendi sa ovim manijakom. sve sto si postavio u vezi Ibrahimovica bilo je negativno ima na internetu i pozitivnih stvari koje ne spominjes. Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134433 @ Wajz Sta je uradio Lovren, da mu ovaj manijak onako stane na glavu ?! Ili bilo koji od onih igraca ? http://www.youtube.com/watch?v=MFswk4_Tk3A. @ Diabolo Gde je tacno lopta u ove dve situacije :-? http://www.youtube.com/watch?v=rVkYWKzG6sY O kakvom zaru borbe ti pricas, leba ti ?! @ Zemo Ja sam rekao da je Ibrahimovic vrhunski napadac, i ne sporim njegove igracke kvalitete ;) Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134435 @Wisey možeš voljeti Zlatana, al je seljačina. Ja kav vidim kako se ponaša jedan gospodin Lampard, jedan gospodin Zanetti i onda s druge strane vidim ove indijance tipa Ibrahimović, Suarez, Burton muka mi. Ovdje govorim o ponašanju, njihov je talent nesporan i ono što su postigli u životu, ono što mi nikad nećemo možda. Nije svako isti. Pogledaj kakav su život imali Lampard i Zanetti, a kakav je imao Zlatan. I molim te nemoj mi više stavljati njega u isti koš sa Suarezom, to je uvreda za mozak. Are you a bad boy ? Zlatan: "I'm not. But if you want - I am." http://www.youtube.com/watch?v=x2R28Avtbeg Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134458 @ Wajz Sta je uradio Lovren, da mu ovaj manijak onako stane na glavu ?! Ili bilo koji od onih igraca ? http://www.youtube.com/watch?v=MFswk4_Tk3A. @ Diabolo Gde je tacno lopta u ove dve situacije :-? http://www.youtube.com/watch?v=rVkYWKzG6sY O kakvom zaru borbe ti pricas, leba ti ?! @ Zemo Ja sam rekao da je Ibrahimovic vrhunski napadac, i ne sporim njegove igracke kvalitete ;) Rekao sam ti, trebao je karton dobiti i to je to :S Prijavi
15. juli 2013.13 god. comment_134461 Veli Pep Nandrolona da je Mario (Gomez) napravio pravi izbor odlaskom u Fiorentinu. Mislim si, jebem te glupa, otjerao te. Prijavi
16. juli 2013.13 god. comment_134496 According to reports in Spain, Manchester City could finalise the signing of Sevillastriker Alvaro Negredo today. Reports in Seville-based papers claim Negredo's agent is in England to finalise personal terms after City agreed a fee worth an initial €25million (£21.7m). Sevilla president Jose Maria del Nido had stated yesterday that Negredo would only be leaving once his valuation of the Spain international had been met. Sevilla ce ih posteno odrati ovog leta, namiriti deo dugova, kupiti 2 tehnoloska viska iz skola blizanaca i za 2 sezone iste prodati za 50 miliona. Prijavi
16. juli 2013.13 god. comment_134500 According to reports in Spain, Manchester City could finalise the signing of Sevillastriker Alvaro Negredo today. Reports in Seville-based papers claim Negredo's agent is in England to finalise personal terms after City agreed a fee worth an initial €25million (£21.7m). Sevilla president Jose Maria del Nido had stated yesterday that Negredo would only be leaving once his valuation of the Spain international had been met. Sevilla ce ih posteno odrati ovog leta, namiriti deo dugova, kupiti 2 tehnoloska viska iz skola blizanaca i za 2 sezone iste prodati za 50 miliona. Bas tako,Sevilla je klub koji zivi od takvih transfera.Nekada su bili klub koji je igrao vaznu ulogu u europskom fudbalu sjecam se da su pre nekoliko godina osvojili Kup Uefa dva puta zaredom tada su ih predvodili Palop,Alves,Luis Fabiano,Kanoute,Navas. Prijavi
16. juli 2013.13 god. comment_134510 Reports suggest that Kevin Strootman is on the brink of finalising his transfer to Roma. Premier League champions Manchester United had been linked with a move for the PSV Eindhoven midfielder, but it is Roma who are set to win the race and secure his services in a deal worth around €18million. Nadam se da ce dolazak Strootmana u Romu znaciti prelazak De Rossia u Chelsea [-O< [-O< [-O< Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.