Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

André Schürrle (2013-2015, 65 nastupa)

Istaknuti odgovori

Imal gdje potvrdjeno da je placen 11.8 mil?(shaqiri)

Klubovi nisu potvrdili visinu transfera, ali većina medija (uključujući i Bild koji ima dobre insajdere u većini klubova, pogotovo u Bayernu, oni su neki dan objavili da vjerovatnoća prelaska Schurllea u Chelsea iznosi 98%, čim sam to pročitao znao sam da je taj transfer gotova stvar i samo sam čekao potvrdu) je objavila da je transfer iznosio oko 12 mil €. Ovaj podatak od 11.8mil€ samo uzeo sa transfermarkta: http://www.transfermarkt.de/de/xherdan-shaqiri/transfers/spieler_86792.html

• Odgovori 1,3 hilj.
  • Pregledi 85,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Klubovi nisu potvrdili visinu transfera, ali većina medija (uključujući i Bild koji ima dobre insajdere u većini klubova, pogotovo u Bayernu, oni su neki dan objavili da vjerovatnoća prelaska Schurllea u Chelsea iznosi 98%, čim sam to pročitao znao sam da je taj transfer gotova stvar i samo sam čekao potvrdu) je objavila da je transfer iznosio oko 12 mil €. Ovaj podatak od 11.8mil€ samo uzeo sa transfermarkta: http://www.transfermarkt.de/de/xherdan-shaqiri/transfers/spieler_86792.html

Ma vidio sam na transfermarktu, al nisu mi oni toliko pouzdani. Npr. na skysportsu pise "Undisclosed". Da se tacno ni ne zna.

Dok npr Modric na transfermarktu 30mil eura  a na sky-u 33 mil funti( mozda fulam koji milju al uglavnom vise je).

Nego nije toliko ni bitno. Da sad ne offtopičarimo. Ako budes mozda htio odg. na ovo nest, napisi u temu "Bundesliga". Procitat cu ja i tamo 100% :)

Pisu navijaci njemackih timova kako smo "jeftino" dobili Schurrlea.

Mora valjat valjda.

Nego sta mislite koji ce broj uzeti. Maloudinu 15-ku? :D

Videcemo sta ce bidi sa ovim igracom,ne verujem da je donosan  za da grije klupu.

Mladi je igrao je u dobro prvenstvom valjda i je naucio nesto :)

Welcome Shurrle!

Nije plaćen 15ak, nego 11,8 mil.€. Bez duge i jake klupe ne možeš odigrati ovako dominantnu sezonu na 3 fronta (pogotovo ne u Premiershipu gdje ima više timova nego u Bundesligi + klubovi u Engleskoj igraju 2 Kupa u toku sezone). 

Pa možeš komotno dodat da je Engleska liga trenutno najzahtjevnija u Europi a Njemačka joj prismrdit po tom pitanju ne može i baš zbog težine lige (možeš izgubit svaku tekmu, nema nijedne unaprijed dobivene) u zadnje vrijeme engleski klubovi dosta podbacuju u Europi... 

Jako sam zadovoljan zbog ovog transfera. Trebamo se pojačat s još 2 ili 3 igrača. Nama je klupa bila preslaba prijašnjih godina i zato su nam se događali onakvi padovi u formi zbog kojih smo gubili prvenstva i ono najgore nakraju se cupali do kraja sezone kako bi nekako osigurali ligu prvaka.

Jedan od dokaza kako nam je roster bio premali i preslab je taj što nam je jedan Bertrand (koji je bek) znao igrat krilo... :/

Trojku koju vidim iza napadača za sljedecu sezonu je:

Hazard - Mata - Schurrle

I zamjene za njih: Moses > Schurrle i Oscar > Mata. Uzimajuci u obzir da Moses ce moci uskakat i umjesto Hazarda, a i ako nam ostane i De Bruyne i on nam može uskakat umjesto jednog od ovih trojice(mada njega više vidim kao cm-a). Iz svega toga možemo zakljucit da konacno imamo pravu i raznoliku trojku i prave zamjene za njih. Marina naravno ili prodat ili poslat na posudbu.

Sto se tice samog Schurrle-a. Mlad je i trener ce mu bit Mou, tako da on može samo napredovat i uvjeren sam da će se pokazat kao pravo pojacanje i da ce postat jako vazan kotacic u nasoj igri.

I nisam zaboravio Piazona koji bi se također mogao izborit za koju minutazu, ali bolje da otidje u neki drugi engleski klub i tamo odigra 30-40 utakmica, nego da ostane ovdje pa da odigra samo 5-10.

Rekao sam da pozdravljam ovaj transfer ako bude manji od 25m eura. Schurrle je dobar igrač. Neizbježno je povlačit paralelu s KDBom ovdje i neki će reći da nam je ovaj transfer višak. Pa ne znam ni sam je li ili nije, ostaje mi da sačekam početak sezone i vidim. Mali je prodoran igrač, šutira često, nadam se da neće ovdje toliko nego da će drugi obavljat posao, pogotovo napadači, ali dobro je imat više šutera u ekipi. Nadam se da će se snaći na Otoku.

Rekao sam da pozdravljam ovaj transfer ako bude manji od 25m eura. Schurrle je dobar igrač. Neizbježno je povlačit paralelu s KDBom ovdje i neki će reći da nam je ovaj transfer višak. Pa ne znam ni sam je li ili nije, ostaje mi da sačekam početak sezone i vidim. Mali je prodoran igrač, šutira često, nadam se da neće ovdje toliko nego da će drugi obavljat posao, pogotovo napadači, ali dobro je imat više šutera u ekipi. Nadam se da će se snaći na Otoku.

Moje vidjenje da ce Oskar ili De Bruine u vezni red..... Azar,Mata i Surle to ce biti ta napadacka navala!

I meni se cini da bi mogao 15icu zaduziti.

Ne verujem da ce mu dati 9ku,sve i da Torres ode, nju ce cuvati za nekom marketingski jaceg igraca.

Pisu navijaci njemackih timova kako smo "jeftino" dobili Schurrlea.
Mora valjat valjda.

Možda uzme 14 to je u Mainzu nosio ak se ne varam.

Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta

Pa možeš komotno dodat da je Engleska liga trenutno najzahtjevnija u Europi a Njemačka joj prismrdit po tom pitanju ne može i baš zbog težine lige (možeš izgubit svaku tekmu, nema nijedne unaprijed dobivene) u zadnje vrijeme engleski klubovi dosta podbacuju u Europi... 

Bze ideš u offtopic i započinješ nepotrebnu raspravu. Zašto nisu podbacivali u LP u periodu od 2004-2010 godine? Tada je liga bila još jača. Svi veći engleski klubovi tada su bili jači nego danas - i United i Liverpool i Arsenal i Chelsea (svaki od ovih timova je u tom periodu igrao najmanje jedno finale LP, a neki su i osvojili LP poput Uniteda i Liverpoola). Naravno, ligu ne čine 4 kluba već 18 ili 20 klubova - ali taj ostatak lige je danas manje više isti što se tiče kvaliteta nego u navedenom periodu. Jedino je City ostvario veliki napredak u engleskim okvirima. Od poznatijih klubova izdvojio bi Tottenham koji je odigrao dobru sezonu u LP prije 2 godine, i možda Everton - ali opet ponavljam, to je sve manje više isto kao u navedenom periodu. Pad u kvaliteti navedenih timova je glavni razlog zbog čega su engleski klubovi podbacivali u LP u zadnje vrijeme, tako da ti ovo boldirano i nije neki izgovor.

To što ti misliš da postoji neka velika razlika izmedju manjih timova Primere i Bundeslige s jedne strane i Premiershipa s druge strane je tvoja stvar. Postoji velika razlika u cijeni, ali to i nije neko mjerilo za kvalitet (naravno da i cijene nešto znače, ali bitno je ono što se pokaže na terenu). Najbolji primjer za to su ovosezonski susreti izmedju Reala i Dortmunda. Ekipa Reala je duplo skuplja, ali nije kvalitetnija - nadigrani su u 3 od 4 utakmice, a i u 4toj utakmici su vrlo lako mogli izvući deblji kraj da su Gundogan i Lewa bili precizniji. Ovo poredjenje manjih timova je jako nezahvalno i teško je dokazati ko je jači jer ti timovi rijetko kad igraju jedni protiv drugih, ali budi siguran da je sve to tu negdje. Slažem se da je Engleska zahtjevnija i to najviše zbog prenatrpanog rasporeda.

Nisam ja rekao da cijena određuje jačinu lige.. Ali budi realan i usporedi koliko se odličnih ekipa bori za top4 u Premiershipu a koliko u Bundesligi.. u Bundesligi imaš 2 ekipe koje su vrhunske.. To su Bayern i Borussia, u Španjolskoj su tu Barca i Real, eventualno Atletico a Malaga će sve više padat.. 
Engleska liga je poznata ko najteža liga na svijetu, usporedi samo recimo kada ideš na gostovanje jednom Norwichu, Newcastleu pa i Wiganu iako je ispao iz lige ili recimo kada ideš Augsburgu, Fortuni, Mallorci ili Espanyolu naprimjer, velika razlika.. ;) 

ali nećemo u offtopic što si reka. Može se ovako u nedogled.

‘Mourinho has a great personality and is just a cool guy,’ said Schurrle.

‘He was a big influence in my move.

‘He gave me a handshake when we were at Michael Ballack’s testimonial game, and said “it’s OK, soon you’ll be with me”. It gave me a lot of pride and was a great feeling.’

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.