13. juni 2013.13 god. comment_129453 Imal gdje potvrdjeno da je placen 11.8 mil?(shaqiri) Klubovi nisu potvrdili visinu transfera, ali većina medija (uključujući i Bild koji ima dobre insajdere u većini klubova, pogotovo u Bayernu, oni su neki dan objavili da vjerovatnoća prelaska Schurllea u Chelsea iznosi 98%, čim sam to pročitao znao sam da je taj transfer gotova stvar i samo sam čekao potvrdu) je objavila da je transfer iznosio oko 12 mil €. Ovaj podatak od 11.8mil€ samo uzeo sa transfermarkta: http://www.transfermarkt.de/de/xherdan-shaqiri/transfers/spieler_86792.html Prijavi
13. juni 2013.13 god. comment_129457 Klubovi nisu potvrdili visinu transfera, ali većina medija (uključujući i Bild koji ima dobre insajdere u većini klubova, pogotovo u Bayernu, oni su neki dan objavili da vjerovatnoća prelaska Schurllea u Chelsea iznosi 98%, čim sam to pročitao znao sam da je taj transfer gotova stvar i samo sam čekao potvrdu) je objavila da je transfer iznosio oko 12 mil €. Ovaj podatak od 11.8mil€ samo uzeo sa transfermarkta: http://www.transfermarkt.de/de/xherdan-shaqiri/transfers/spieler_86792.html Ma vidio sam na transfermarktu, al nisu mi oni toliko pouzdani. Npr. na skysportsu pise "Undisclosed". Da se tacno ni ne zna. Dok npr Modric na transfermarktu 30mil eura a na sky-u 33 mil funti( mozda fulam koji milju al uglavnom vise je). Nego nije toliko ni bitno. Da sad ne offtopičarimo. Ako budes mozda htio odg. na ovo nest, napisi u temu "Bundesliga". Procitat cu ja i tamo 100% :) Prijavi
13. juni 2013.13 god. comment_129464 Andre dobrodosao :), po meni bit ce jako isplativ a nije puno dosao, a sta se tiće marina isto se slazem da njega treba prodati pod hitno! Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129492 Pisu navijaci njemackih timova kako smo "jeftino" dobili Schurrlea. Mora valjat valjda. Nego sta mislite koji ce broj uzeti. Maloudinu 15-ku? :D Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129493 Videcemo sta ce bidi sa ovim igracom,ne verujem da je donosan za da grije klupu. Mladi je igrao je u dobro prvenstvom valjda i je naucio nesto :) Welcome Shurrle! Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129496 Nije plaćen 15ak, nego 11,8 mil.€. Bez duge i jake klupe ne možeš odigrati ovako dominantnu sezonu na 3 fronta (pogotovo ne u Premiershipu gdje ima više timova nego u Bundesligi + klubovi u Engleskoj igraju 2 Kupa u toku sezone). Pa možeš komotno dodat da je Engleska liga trenutno najzahtjevnija u Europi a Njemačka joj prismrdit po tom pitanju ne može i baš zbog težine lige (možeš izgubit svaku tekmu, nema nijedne unaprijed dobivene) u zadnje vrijeme engleski klubovi dosta podbacuju u Europi... Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129506 Jako sam zadovoljan zbog ovog transfera. Trebamo se pojačat s još 2 ili 3 igrača. Nama je klupa bila preslaba prijašnjih godina i zato su nam se događali onakvi padovi u formi zbog kojih smo gubili prvenstva i ono najgore nakraju se cupali do kraja sezone kako bi nekako osigurali ligu prvaka. Jedan od dokaza kako nam je roster bio premali i preslab je taj što nam je jedan Bertrand (koji je bek) znao igrat krilo... :/ Trojku koju vidim iza napadača za sljedecu sezonu je: Hazard - Mata - Schurrle I zamjene za njih: Moses > Schurrle i Oscar > Mata. Uzimajuci u obzir da Moses ce moci uskakat i umjesto Hazarda, a i ako nam ostane i De Bruyne i on nam može uskakat umjesto jednog od ovih trojice(mada njega više vidim kao cm-a). Iz svega toga možemo zakljucit da konacno imamo pravu i raznoliku trojku i prave zamjene za njih. Marina naravno ili prodat ili poslat na posudbu. Sto se tice samog Schurrle-a. Mlad je i trener ce mu bit Mou, tako da on može samo napredovat i uvjeren sam da će se pokazat kao pravo pojacanje i da ce postat jako vazan kotacic u nasoj igri. I nisam zaboravio Piazona koji bi se također mogao izborit za koju minutazu, ali bolje da otidje u neki drugi engleski klub i tamo odigra 30-40 utakmica, nego da ostane ovdje pa da odigra samo 5-10. Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129510 Rekao sam da pozdravljam ovaj transfer ako bude manji od 25m eura. Schurrle je dobar igrač. Neizbježno je povlačit paralelu s KDBom ovdje i neki će reći da nam je ovaj transfer višak. Pa ne znam ni sam je li ili nije, ostaje mi da sačekam početak sezone i vidim. Mali je prodoran igrač, šutira često, nadam se da neće ovdje toliko nego da će drugi obavljat posao, pogotovo napadači, ali dobro je imat više šutera u ekipi. Nadam se da će se snaći na Otoku. Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129545 Eto tok krila što je falilo, mada nisam bio za njegovo dovođenje, sada još riješit problem za glavnog špica i to je to ništa više kupovat... Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129549 Rekao sam da pozdravljam ovaj transfer ako bude manji od 25m eura. Schurrle je dobar igrač. Neizbježno je povlačit paralelu s KDBom ovdje i neki će reći da nam je ovaj transfer višak. Pa ne znam ni sam je li ili nije, ostaje mi da sačekam početak sezone i vidim. Mali je prodoran igrač, šutira često, nadam se da neće ovdje toliko nego da će drugi obavljat posao, pogotovo napadači, ali dobro je imat više šutera u ekipi. Nadam se da će se snaći na Otoku. Moje vidjenje da ce Oskar ili De Bruine u vezni red..... Azar,Mata i Surle to ce biti ta napadacka navala! Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129551 Nego sta mislite koji ce broj uzeti. Maloudinu 15-ku? :D I meni se cini da bi mogao 15icu zaduziti. Ne verujem da ce mu dati 9ku,sve i da Torres ode, nju ce cuvati za nekom marketingski jaceg igraca. Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129561 nema kod nas 9tka nikakvu ulogu, najvjerovatnije ili 9 ili 15 Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129565 Pisu navijaci njemackih timova kako smo "jeftino" dobili Schurrlea. Mora valjat valjda. Nego sta mislite koji ce broj uzeti. Maloudinu 15-ku? :D Možda uzme 14 to je u Mainzu nosio ak se ne varam. Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129593 Pa možeš komotno dodat da je Engleska liga trenutno najzahtjevnija u Europi a Njemačka joj prismrdit po tom pitanju ne može i baš zbog težine lige (možeš izgubit svaku tekmu, nema nijedne unaprijed dobivene) u zadnje vrijeme engleski klubovi dosta podbacuju u Europi... Bze ideš u offtopic i započinješ nepotrebnu raspravu. Zašto nisu podbacivali u LP u periodu od 2004-2010 godine? Tada je liga bila još jača. Svi veći engleski klubovi tada su bili jači nego danas - i United i Liverpool i Arsenal i Chelsea (svaki od ovih timova je u tom periodu igrao najmanje jedno finale LP, a neki su i osvojili LP poput Uniteda i Liverpoola). Naravno, ligu ne čine 4 kluba već 18 ili 20 klubova - ali taj ostatak lige je danas manje više isti što se tiče kvaliteta nego u navedenom periodu. Jedino je City ostvario veliki napredak u engleskim okvirima. Od poznatijih klubova izdvojio bi Tottenham koji je odigrao dobru sezonu u LP prije 2 godine, i možda Everton - ali opet ponavljam, to je sve manje više isto kao u navedenom periodu. Pad u kvaliteti navedenih timova je glavni razlog zbog čega su engleski klubovi podbacivali u LP u zadnje vrijeme, tako da ti ovo boldirano i nije neki izgovor. To što ti misliš da postoji neka velika razlika izmedju manjih timova Primere i Bundeslige s jedne strane i Premiershipa s druge strane je tvoja stvar. Postoji velika razlika u cijeni, ali to i nije neko mjerilo za kvalitet (naravno da i cijene nešto znače, ali bitno je ono što se pokaže na terenu). Najbolji primjer za to su ovosezonski susreti izmedju Reala i Dortmunda. Ekipa Reala je duplo skuplja, ali nije kvalitetnija - nadigrani su u 3 od 4 utakmice, a i u 4toj utakmici su vrlo lako mogli izvući deblji kraj da su Gundogan i Lewa bili precizniji. Ovo poredjenje manjih timova je jako nezahvalno i teško je dokazati ko je jači jer ti timovi rijetko kad igraju jedni protiv drugih, ali budi siguran da je sve to tu negdje. Slažem se da je Engleska zahtjevnija i to najviše zbog prenatrpanog rasporeda. Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129597 Nisam ja rekao da cijena određuje jačinu lige.. Ali budi realan i usporedi koliko se odličnih ekipa bori za top4 u Premiershipu a koliko u Bundesligi.. u Bundesligi imaš 2 ekipe koje su vrhunske.. To su Bayern i Borussia, u Španjolskoj su tu Barca i Real, eventualno Atletico a Malaga će sve više padat.. Engleska liga je poznata ko najteža liga na svijetu, usporedi samo recimo kada ideš na gostovanje jednom Norwichu, Newcastleu pa i Wiganu iako je ispao iz lige ili recimo kada ideš Augsburgu, Fortuni, Mallorci ili Espanyolu naprimjer, velika razlika.. ;) ali nećemo u offtopic što si reka. Može se ovako u nedogled. Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129610 Btw. Ako je podbacivanje u LPu osvajanje lige prvaka, onda molim lijepo da stalno podbacujemo. Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129611 Jeste vidjeli da mu je Jose na Ballackovoj tekmi rekao: Ti si moj igrač.. A poslije tekme novinarima rekao: Vidjet ćemo. Koji je samo on lisac. Sent from my XT701 using Tapatalk 2 Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129626 ‘Mourinho has a great personality and is just a cool guy,’ said Schurrle. ‘He was a big influence in my move. ‘He gave me a handshake when we were at Michael Ballack’s testimonial game, and said “it’s OK, soon you’ll be with meâ€. It gave me a lot of pride and was a great feeling.’ Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129665 Jednom u deceniji se desi da Englezi nemaju predstavnika u 1/2 LS, odmah liga podbacila..... Prijavi
14. juni 2013.13 god. comment_129666 Ovaj put se s Antušom slažem :D Vjerovao sam u BL dok se nisu desila sranja s ovim prelascima iz BVB u Bayern. Tad sam se vratio vjeri u Premiership! Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.