Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Liam Rosenior (2026, trener)

Istaknuti odgovori

. Ja ocekujem neku vrstu sok terapije i da bude efekat kroz neke pobede. Ja se vise pribojavam kraja sezone, sto zbog fizicke spreme, gustog rasporeda, i kako ce se on snaci kad kola krenu malo nizbrdo. Jeste lepo sto deluje ce im dolivati samopouzdanje. Ali opet mislim da ce se otvoruti front na relaciji uprava struka.....

Zavisi dosta i da li ce dobiti neko pojacanje....

• Odgovori 291
  • Pregledi 11,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Pokusat cu biti sto realniji. S obzirom da je dosao u pola sezone, na ekipu koja je bila van forme i mozda psihicki utucena, te nedovoljno vremena za bilo kakav trening, uspio je napraviti poziti

• Kun Aguer0
    Kun Aguer0

Toliko odličan da je nakon toga popio otkaz, tamo je bio godinu dana, prije toga je bio pomoćnik očajnom Rooneyu u očajnom Derby-u, dakle trenersko iskustvo slabo, da ne kažem nikakvo, rezultati nikak

• Sretno, ali bezveze lik realno. Kakve veze što pokazuje strast, pokazuje ju i Limeni pa kurac moj. Ni rezultati ni igra ne obećavaju, glupi Amerikanci lupaju glavom u zid.

Objavljene slike

9 hours ago, cobinho said:

Ali opet mislim da ce se otvoruti front na relaciji uprava struka.....

Oče sigurno (osim ako se uprava nekim čudom ne opameti), ali ne još. Mislim da iduća dva prijelazna roka smo mirni, zima je prerano, ljeto je prvi pravi prijelazni rok, nešto će se sigurno dovest, i čak i ako ne bude dobro odrađen ne vjerujem da će bit nekih sukoba odma. A onda, lagano kreću problemi, lošiji rezultati jer će nakon početnog honeymoon perioda počet dolaziti limiti ekipe na vidjelo...

Jedva čekam da vidim kako će izgledati Chelsea pod njegovom palicom. Da li će imati favorite, nedodirljive. Šta će biti sa Estevaom kakva će njegova uloga biti.

I ja čestitam. Nekako mi je draži od Maresce kad stoji pored linije, kao da mi uliva veću sigurmost. I ono malo intervjua što sam gledao, izgleda mi kao gospodin.

Raduje me da je pocelo pobedom, iako Chalton nije reper bilo je vazno dobiti prvi mec. 

Kratak prikaz i objasnjenje kako je to na terenu izgledalo. Ako se pazljivo pogledaju slike 2 i 3 meni se cini da je sablon/ plan takav da se vise optereti jedna strana terena i tako oslobadja prostor za beka/ krilo na suprotnoj da se ubaci iza odbrane i tako dolazimo do sanse. To sve ce sa Jamesom na wb i Joshom na RCB da izgleda mnogo bolje. 

Cim se Colvil vrati trojka pozadi da bude Hato - Colvil - Josh mislim da je to izuzetno vredna investicija za buducnost.

Islo je i ovdje izgleda "the boys gave everything". Spika mu je dobra pred novinarima, ali morat ce tu suplju potkrijepiti konkretnim rezultatima na terenu. 

1 minute ago, Wisey said:

Islo je i ovdje izgleda "the boys gave everything". Spika mu je dobra pred novinarima, ali morat ce tu suplju potkrijepiti konkretnim rezultatima na terenu. 

Sve je to logicno da kaze jer je tek dosao ne moze odmah pod voz baciti igrace, ali jebes mi mater jezim se od ovih izjava. Svega mi, bolje bilo sta reci nego ovo.

@Walter ne vjeruj svemu sto vidis na drustvenim mrezama.

Elem, sad da je mudante trener (ko sto nije), do kraja sezone bi forsirao na stoperskim pozicijama Josha, Hata, pa cak bih ja u ekstremnim vremenima vratio i Reecea nazad ako treba.

Otkud to da je Chalobah kao koristan 5. ili 6. stoper ekipe pod Tuchelom odjednom postao nezamjenjiv? Takodjer u Upravi se trebaju pomiriti s cinjenicom da od Fofane i Badiashila nikad nece biti igraca za Celzijev nivo. Uzeti koliko se moze uzeti za njih i zivio. Tosin je u Fulhamu otpusten, sve receno s tim. Od ove cetvorice nek se za jednog opredijele kojeg zele zadrzati naredne godine (iskljucivo kao neki back-up i ni milimetar vise od toga) i tog jednog gurati uz gore navedene. 2 nova stopera kupiti i golmana, to je ono sto nam treba. Sve ostalo moze cekati.

@Wisey mucicemo se gledajuci sve te koje si naveeo ili dok ih ne uvalimo nekom ili dok im ugovori ne isteknu Odbijam da verujem da su Eghbali i co slepi i glupi koliko god da se ne razumeju u fudbal. Jednostavno uvalili su se previse u govna neodovornim bacanjem para, znas vec sve i nema potrebe da duzimo opet o tome jebiga. Imamo velike transfer restrikcije za narednih par godina tako da jebiga, moramo da istrpimo. Mi kao navijaci smo najvise pogodjeni jebiga, mi nismo placeni za ove muke koje gledamo, za razliku od svih ostalih. 

Protiv Arsenala smo vidjeli Acheamponga kao desnog beka koji igra jako visoko, u prosjeku možda i najistureniji igrač u ekipi, dok je Cucurella igrao više kao treći štoper. To bi imalo smisla kada bi se lopte ispucavale na njega da svojom visinom pravi razliku u odnosu na protivničkog beka, međutim to se nije radilo. Prema tome, ta mi ideja nije bila jasna. Mislio sam da se možda samo uigrava to za povratak Jamesa ili Gusta na teren.

Vidjeli smo i kako prvo dodavanje na gol autu radi štoper i dodaje golmanu. To kad vidim da neka ekipa radi nije mi dobro. Jednostavno prizivaš grešku. Lopta se vratila u sredinu, napadač ima vremena da priđe bliže, štoper nema vremena da se odmakne iz krila golmanu i situacija je bespotrebno otežana. Vidjeli smo i Sancheza koji ne ispucava često loptu nego odigrava kratka dodavanja i svi zajedno se trude da kroz dodavanja probiju prvu liniju pritiska protivnika. Samo igrom slučaja nismo poklonili lagan gol protivniku na taj način. Zato jesmo na druge načine.

Vidjeli smo igrače kako odigravaju puno kratkih dodavanja i brže se oslobađaju lopte. Ta kratka dodavanja su u zadnjoj liniji stvarala problem, ali su sa druge strane u napadačkoj liniji stvarala probleme za protivnika. Viđeno je više pokušaja da se podvali lopta za napadača iz sredine, da se ne kruži svaki put okolo. Na taj način su se pojavljivale neke kretnje napadača koje dugo nismo upražnjavali.

Vidjeli smo i kako se vjeruje nekim igračima koji su u prethodnom periodu bili na marginama, koje bi se prekrižilo za najmanju grešku i koji su jako mladi i predstavljaju budućnost kluba. Svi oni imaju potencijala da se razviju u bolje igrače od onih za koje se sada zna da bolji od ovoga neće postati.

Ne znam šta se desilo da se protiv Brentforda sve vrati na Marescine postavke. Ponovo Chalobah i Tosin i Fofana poslije povrede iako su se hvalili Hato i Acheampong na preskonferenciji. Ponovo Cucurella kao ofanzivan lijevi bek koji ulazi u 16m uže od krila. Ponovo James sa ulogom u veznom redu. Ponovo većina lopti prvo na krilo pa ćemo onda vidjeti šta sa njom, dok je Brentford na živom primjeru objasnio kako se može u 2-3 dodavanja kroz sredinu napraviti šansa. Ponovo povlaćenje ekipe već na 1-0 i pokušaj zatvaranja utakmice na minimalnom rezultatu, ponovo defanzivne izmjene puno prije vremena, ponovo nedostatak energije u ekipi. Kao da nikakve promjene nije bilo.

Vrijeme će pokazati šta je od ovo dvoje njegova igra.

• Popularna objava

Nije da hvalim nesto Roseniora ali sinoc je na kutiji bila prica da je cak losiji od Maresce. Naleti sad na tweet koji kaze:
🚨🔵 
Enzo Maresca had Chelsea facing 18 Big Chances against in his last 3 games 
Liam Rosenior in his first 4 games faced 8 Big Chances

Otisao da provjerim da vidim da nije izmisljotina i fakat nije.
7 velikih sansi nam stvorio Newcastle
5 velikih sansi nam stvorila Villa
6 velikih sansi nam stvorio Bournemouth
18 zicera ljudi stvorili u 3 utakmice

Cisto da se sjetimo kakav je mag sjedio na klupi prije Roseniora.

Hamco, nemoj molim te kao što uvek radiš naravno iz najbolje namere da se mnogo nadaš, daj treneru bar 4 meseca minimum, a reko bih i 6 da donosimo neke zaključke

koje mi informacije zapravo imamo o njemu, tvitove par, neki šturi tekstovi, statistiku koja ti zapravo ništa ne govori

za ovog tipa možemo suditi najbolje na osnovu samih rezultata i konkretno samih poteza koje vidmo....

Izvukao si totalno besmislenu statistiku, ko prvo premali uzorak, ko drugo 2 od 4 utakmice su protiv trećerazrednih ekipa, ne usporedivo skroz...

3 minutes ago, Wisey said:

@hamco je brat teski optimista. Potrudio se covjek da izvadi ovu statistiku da nas oraspolozi poslije sinocnje utakmice.  

Statistiku pusti Eghbali licno. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.