Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Liam Rosenior (2026, trener)

Istaknuti odgovori

Dobro došao.

Nadam se da postoji neko u klubu ko će reći ovom mladom treneru da ovo nije mjesto za razvijanje trenera i učenje trenerskog posla te da vremena za adaptaciju NEMA. Čelsi je VELIKI klub i ako je prihvatio ovaj poziv onda se treba dokazati ODMAH!

Ekipa je izgubila moral, neko im mora vratiti vjeru i samopouzdanje. Očekujem da odmah od uprave zatraži odbrambenog igrača. Valjda nas je gledao. Nije došao na slijepo pa da ne zna koji su problemi u klubu.

• Odgovori 291
  • Pregledi 11,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Pokusat cu biti sto realniji. S obzirom da je dosao u pola sezone, na ekipu koja je bila van forme i mozda psihicki utucena, te nedovoljno vremena za bilo kakav trening, uspio je napraviti poziti

• Kun Aguer0
    Kun Aguer0

Toliko odličan da je nakon toga popio otkaz, tamo je bio godinu dana, prije toga je bio pomoćnik očajnom Rooneyu u očajnom Derby-u, dakle trenersko iskustvo slabo, da ne kažem nikakvo, rezultati nikak

• Sretno, ali bezveze lik realno. Kakve veze što pokazuje strast, pokazuje ju i Limeni pa kurac moj. Ni rezultati ni igra ne obećavaju, glupi Amerikanci lupaju glavom u zid.

Objavljene slike

Meni je nesto godra sto je englez, a od Lamparda mi je ostala zelja da osvojimo ligu sa engleskim trenerom. I ne znam koliko je uopce engleskih trenera osvojilo premier ligu od 1992. 

Kad je Lampard bio, to je posebno bilo, jer smo imali i dosta engleza u timu, pravi engleski tim smo bili. 

Nema se što puno govorit, sve je jasno, pokazao dosad da zna, e sad može li to isto prenijet i na PL level i kako će se nosit s medijima i pritiscima kluba veličine Chelsea, saznat ćemo narednih mjeseci.

Mene više zanima kako ćemo odraditi sad zimski prijelazni rok, i ljetni kasnije. Za trenera ćemo lako. Ima dobrih trenera ako ovaj i ne uspije.

• Autor

Samo bez glupih komentara tipa “ako ne možeš pobijediti, barem nemoj izgubiti” molim. 

Ako nakon utakmica koje završe remijem, čak i protiv jače ekipe, bude govorio da je nezadovoljan rezultatom - to je već napredak. 

Ovoj ekipi se mora podhitno vratiti mentalitet velikog kluba kakav i jeste. 

10 minutes ago, reLo said:

Samo bez glupih komentara tipa “ako ne možeš pobijediti, barem nemoj izgubiti” molim. 

Ako nakon utakmica koje završe remijem, čak i protiv jače ekipe, bude govorio da je nezadovoljan rezultatom - to je već napredak. 

Ovoj ekipi se mora podhitno vratiti mentalitet velikog kluba kakav i jeste. 

da bi vratio mentalitet, morao bi vratiti i ono vrjeme. 

sta je drugo mogao reci osim toga ako ne mozes pobijediti nemoj izgubiti. svjesni ste valjda da u zadnjih 10 godina ako nekog igraca krivo pogledas odmah belaj nastaje. 

da barem u danasnjem vremenu treneri imaju iole autoriteta pa kad jedan igrac krene da sere da mu se odmah jebe i mater i strina. kao ono kad je lassana diara dolazio murinju nakon svake utakmice u kancelariju. ako jednu ne odigra onda trazi transfer da ide iz kluba, ako jednu odigra dobro odmah novi ugovor i povecanje plate. 

1 hour ago, Whisper said:

@Spaha fali ti autoritetnih trenera, i klubovi retko zaposljavaju takve jer se sad svi oni loze na neke projekte. Daj Zidana da vidis da l ce neko u svlacionici smeti da pisne...

mislis li da bi zidane prihvatio da dodje kod nas pod ovim vlasnicima? 

Kad je Zidane preuzimao najveci klub na svijetu kao trener, imao je 2 godine vodjenja Castille, njihovog 2. tima. Guardiola je imao jednu sezonu u Barceloni B prije no sto je postao trener Barcelone. Ima jos primjera.

Jednostavno ko zna, pokaze to relativno brzo. I Lampard i Terry su zasluzili da dobiju sansu kod nas. Zbog cega je jedan Liam Rosenior zasluzio a JT ne? Zbog cega Potter i Maresca mogu upropastiti citavu sezonu a Terry ne? Sta i da ne uspije, nece svijet propasti. Ionako smo u kanalu dugo vec. United 17. zavrsio prosle godine pa opet isti menadzer nastavio i iducu.

Nadam se da ce objaviti Roseniora uskoro, pa da covjek krene na posao. Ocekuje ga jeben zadatak. Trebamo ga svi podrzati sad, da se pokusamo izvuci iz ove situacije i uspjesno zavrsiti. Jos je puno toga u igri.

7 hours ago, hamco said:

Hej a ja sam bas stekao drugaciji dojam kod O'Neila dok je vodio Wolves. Mozda sam nesto pogrijesio ali ti si dobar u ovim statistikama, mozda si mogao sta izvuci?

Dok je vodio Bournemouth igrao je sa 40% posjeda lopte i ostao je u ligi iako je imao najniži xG u ligi. Igra mu se svodila da stanu nazad, čekaju kontre i onda se na najdirektniji mogući način svi zalete naprijed. Zabili su 10-ak golova tako što krilo probije, nabaci po zemlji i onda se odbrambenim igračima dese najnevjerovatniji pehovi, lopta dođe do nekog petog igrača i on je zategne pod prečku. Ekipa je bila predzadnja po ključnim dodavanjima i zadnja po broju udaraca na gol protivnika.

U Wolvesima je situacija bila malo bolja jer je igrački kadar bio nešto kvalitetniji. Posjed lopte u donjoj polovini, kartona jedino više mi od njih, manje šuteva uputio samo raspali Sheffield, xG manji samo 3 ekipe koje su bez neke borbe ispale iz lige. Igra na kontre predvođena, nećeš vjerovati, Pedrom Netom, i Cunhom.

Svaka njemu čast za ta postignuća, ali je to daleko od referenci da u perspektivi bude kandidat da vodi Chelsea. Preuzeti tim u borbi za opstanak koji niko neće i ratničkim pristupom ga ostaviti u ligi je nešto sasvim drugo.

7 hours ago, Spaha said:

Meni je nesto godra sto je englez, a od Lamparda mi je ostala zelja da osvojimo ligu sa engleskim trenerom. I ne znam koliko je uopce engleskih trenera osvojilo premier ligu od 1992.  

0

4 hours ago, Wisey said:

Kad je Zidane preuzimao najveci klub na svijetu kao trener, imao je 2 godine vodjenja Castille, njihovog 2. tima. Guardiola je imao jednu sezonu u Barceloni B prije no sto je postao trener Barcelone. Ima jos primjera.

Jednostavno ko zna, pokaze to relativno brzo. I Lampard i Terry su zasluzili da dobiju sansu kod nas. Zbog cega je jedan Liam Rosenior zasluzio a JT ne? Zbog cega Potter i Maresca mogu upropastiti citavu sezonu a Terry ne? Sta i da ne uspije, nece svijet propasti. Ionako smo u kanalu dugo vec. United 17. zavrsio prosle godine pa opet isti menadzer nastavio i iducu.

Nadam se da ce objaviti Roseniora uskoro, pa da covjek krene na posao. Ocekuje ga jeben zadatak. Trebamo ga svi podrzati sad, da se pokusamo izvuci iz ove situacije i uspjesno zavrsiti. Jos je puno toga u igri.

i ja sam bio za terrija, ali terry zasluzuje vise od interim pozicije. 

trebali su terriju dati sansu do kraja sezone, vjerujem da bi on to mogao dobro iznijeti i unio bi dosta dobre energije u ekipi.

mada opet nije kasno za terrija, ukoliko i ovaj ne zadovolji. ima jos da se igra. 

• Popularna objava
On 1/4/2026 at 2:33 PM, diablo_bih said:

Odlican je bio u Hullu, digao ih, uzeo ga blue co i donio Strasbourgu europu sto je odlican posao. Podrzavat ga do kraja sezone, valjda ce biti dobar i za nas,

Toliko odličan da je nakon toga popio otkaz, tamo je bio godinu dana, prije toga je bio pomoćnik očajnom Rooneyu u očajnom Derby-u, dakle trenersko iskustvo slabo, da ne kažem nikakvo, rezultati nikakvi.

Što se tiče igračkog iskustva ovaj poluigrač je debitovao za Reading u PLu koliko ja znam i to na utakmici protiv Mourinhovog Chelsea, poslije toga imao je neku mini epizodu u Fulhamu ali bio i ostao poluigrač tako da nema i nekog fudbalskog ni trenerskog autoriteta.

Nakon fudbalske karijere imao je neke epizode u hajmo reći novinarstvu gdje je pisao svakave članke, mogu se neki naći na netu, opisivao svoj početak kao trenera dobijanje licence(usput navijač Uniteda)...raznorazne stvari, uz to je bio i pundit takođe neuspješan i sada nakon par godina trenerskog iskustva dobija šansu da vodi najuspješni tim na ostrvu u 21. vijeku, na šta spade Chelsea...

Sprdaju se ovi amerikanci, klasični biznis, igrače odvode i dovode, samo su finansije bitne, za klub ih zabole kurac, treneri se mijenjaju kao na traci ali uglavnom se izgleda dovode oni koji će klimati glavom, evo sad, uopšte se nije nešto ozbiljno tražio bilo kakav trener, odma se doveo momak iz našeg "parent" kluba...

Mislim da je bilo boljih opcija makar od sledeće sezone, moglo se krenuti po Fabregasa recimo a do kraja sezone, kakvo je stanje mogao je bilo ko, mogao sam i ja recimo...

Na kraju krajeva, dobrodošao, želim ti svu sreću i pored toga što ja mislim da nije dobra opcija, što se mene tiče neka postane jedan od najboljih ikad i neka ja pojedem svoja govna.

Ovo znaci samo jedno, bilo kakav dogovor da se desi da igrac iz Chelsea ode u Strazbur znacilo bi da to bude stvarna prodaja igraca tj. permanent deal ili ako zele posuditi igraca onda moraju vratiti jednog od Sarr, Penders ili Paez jer nemamo vise prava na internacionalne posudbe.

Salu na stranu, zaista djeluje kao neko ko izvanredno govori, vokabular rijeci mu je jak, ima karizmu i djeluje da zna sta prica. Totalno mi djeluje drugacije od Pottera.

MOJ OMILJENI VIDEO ISPOD:

1 hour ago, hamco said:

Ovo znaci samo jedno, bilo kakav dogovor da se desi da igrac iz Chelsea ode u Strazbur znacilo bi da to bude stvarna prodaja igraca tj. permanent deal ili ako zele posuditi igraca onda moraju vratiti jednog od Sarr, Penders ili Paez jer nemamo vise prava na internacionalne posudbe.

Ide sad sastanak kako ojačati Chelsea iz Strasbourga :D

Limiti su 7 posudbi iz prvog tima u inostranstvo i 3 posudbe u isti klub. Zato se zaustavimo samo na 3.

1 hour ago, Spaha said:

Ugovor na 6 godina...

Moze anketa da li ce voditi ekipu do kraja 26/27 sezone, da vidimo sta ljudi misle :D 

Ne svidja mi se sto ima kosu to je los znak, uglavnom smo bolje prolazili sa trenerima koji su celavi ili im je opadala kosa, Maresca, Tuchel, Conte, Sarri, sa njima smo osvajali trofeje, sa Potterom, Pochettinom, Lampardom nismo

56 minutes ago, hamco said:

Salu na stranu, zaista djeluje kao neko ko izvanredno govori, vokabular rijeci mu je jak, ima karizmu i djeluje da zna sta prica. Totalno mi djeluje drugacije od Pottera.

MOJ OMILJENI VIDEO ISPOD:

Ovakav je i Tukel bio dok nije upao u mini krizu i vlasnici mu neopravdano dali otkaz.

The 41-year-old has signed a contract with the Blues through to 2032
The 41-year-old has signed a contract with the Blues through to 2032

‘I am extremely humbled and honoured to be appointed Head Coach of Chelsea Football Club. This is a club with a unique spirit and a proud history of winning trophies.

'My job is to protect that identity and create a team that reflects these values in every game we play as we continue winning trophies. To be entrusted with this role means the world to me and I want to thank all involved for the opportunity and faith in undertaking this job. I will give everything to bring the success this club deserves.

‘I believe deeply in teamwork, unity, togetherness and working for one another, and those values will be at the heart of everything we do. They will be the foundation of our success.

‘I am excited to work with this extremely talented group of players and staff, to build strong connections on and off the pitch, and to create an environment where everyone feels united and driven by the same goal.

'There is a real hunger to win, and I will give everything, every single day, to help this team compete and win at the very highest level to make everyone connected and proud to be a part of Chelsea Football Club.

‘I want our fans to be proud of who we are and what we represent in every single game that we play. They are the soul of this enormous, historic and huge football club.

‘I cannot wait to meet you all. I cannot wait to get started.’

• reLo mijenja naslov u Liam Rosenior (trener)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.