Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

- Barkley više ne smije ući ove sezone

- Saul više ne smije biti u protokolu

- Pulišić više ne smije igrati lažnu devetku

Blizu sam tome da dodam i za Azpilicuetu i pozciju desnog wing-backa

Treba dovesti ako je moguće u januaru neke opcije za bekove, ili jednog ili oba ili jednog koji može i lijevo i desno. Ispostavilo se da su samo James i Chilwell pouzdani.

• 2 sedmice kasnije...
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Iskreno cijela ova situacija sa Lukakuom me potakla da napisem nekoliko stvari.

Moguce da je Fabrizio usminkao verziju na italijanskom i da su neke recenice izvrnute. Sve ce biti jasnije kroz nekoliko dana. Ali u biti poruka je jasna. Javno je izjavio da je nezadovoljan situacijom u klubu i trenerovim odlukama i da mu je zao sto je napustio Inter. To je na prvom mjestu apsolutno nekorektno izjaviti bilo kada a kamoli nu sred sezone. Takve stvari ostaju u cetiri zida izmedju tebe i trenera. Tek onda kad napustis klub, odradis svoj dio posla, siroko ti polje, pricaj sta zelis. Ovime je navukao na sebe nezadovoljstvo navijača, iskreno da zabije trideset golova do kraja sezone meni ne moze porasti u ocima. Drugo, ovo ce sigurno uzdrmati atmosferu u ekipi koja je ionako pogođena i ne tako dobrim rezultatima u zadnje vrijeme, ne tako dobrom igrom. U periodu kada svi trebaju biti slozni i igrati kao jedno ovo nam se desi. Katastrofalno po meni.Stvara se utisak da je igrač ima nevjerovatan utjecaj i da je veci od kluba. Nadam se da ce klub naci rjesenje za ovu situaciju, mada cisto sumnjam da se iz ovog moze nešto dobro izroditi.

Situacija poput ove kod mene su probudile zelju da ponovno klub prebaci fokus na razvijanje mladih igraca i njihovu sto vecu ulogu u prvom timu. Dolazi nam jako dobra generacija mladih igraca poput Gallaghera, Gilmoura, colwilla, Broje, Chalobaha i par njih koji mi ne mogu trenutno pasti na pamet. Sa njima imamo vec skoro pa formirane igrace poput Mounta, Jamesa, CHOa..

Od iduce sezone zelim vidjeti da ce klub podrzati ovu skupinu igraca i dati im veliku ulogu u timu. Rijesiti se otpadaka poput Alonsa, Ziyecha, Christensena, Barkleya, Saula i napraviti spoj iskustva i mladosti. Kante je tu jos par sezona, Silva, Kova, Chilwell. Moze se napraviti itekako dobar tim samo sa malo više angažmana. Moderan tim sa modernim trenerom poput Tuchela. Sad koliko je nasa uprava ozbiljna, pokazat ce se u iduca dva prijelazna roka. Ne smijemo sebi dopustiti da izgubimo identitet kluba koji su izgradile stare generacije. Ako budemo tjerali politiku daj sta das, nećemo daleko dogurati.

Mozda se ovaj post cini kao malo pretjeranim, ali ovo je cisto neko moje mišljenje u kojem pravcu trebamo ići a sada je pravo vrijeme da se neke stvari posloze.
Ma nema od toga nista. Da uprava zeli ici u tom smjeru zadrzali bi Lamparda uprkos onoj krizi rezultata, ne bi prodavali Tomorija.

Ako odu Rudiger, Christensen i Azpilicueta treba preći na 4 nazad. Ostajemo na starom Silvi i neiskusnim Chalobahom, Sarrom i ostalim zvijezdama posudbi. Lakše dovesti dvojicu za prvi tim nego trojicu. James i Chilwell se mogu spustiti i igrati "obične" bekove, a Alonsa nadam se da ćemo otjerati. Na taj način bi dobili više prostora u veznom redu, prva trojka Jorginho, Kante, Kovačić, druga Gilmour, RLC, Gallagher.

Problem je samo šta onda sa napadom. Mount nije krilo, Havertz nije krilo, Werner je nešto između krila i napadača, Ziyech je nešto između krila i ofanzivnog veznog. Prava krila su Odoi i Pulišić koji ne mogu nikog predriblati. Desno krilo onda svakako dovesti, neki Raphinha ili Bowen.

S trenutnim sastavom nam pristaje najbolje formacija ova 3 4 3.
Al posto smo izgubili najjace oruzje povredama nema vise smisla.
4 3 3 ne mozemo igrat sa ovim krilima. Krila moraju biti ubitacna a nasa krila ce ubit nas a ne protivnike.

Svakako ako se planira preci na formaciju 4 3 3, moraju se krila dovest. No onda ispasta mnogo mount i havertz.

Po meni je najpametnije ostat s trenutnom formacijom i narednu sezonu i dovodit stopere ako ovi vec odu. James i chilwell po krilima a mount i jos neko malo vise unutra a ne na krilu.
Nesto razmisljam, ova situacija koja se desila sa Lukakuom mogla bi ujediniti igrace, trenere, upravu i navijace vise nego ikada.

Tuchel je pokazao da je tim vazniji od pojedinca.
Uprava je pruzila apsolutno podrsku treneru.
Navijaci i igraci su pruzili apsolutnu podrsku treneru.

Na kraju i Lukaku je izgleda citavom kolektivu u Cobhamu pruzio javno izvinjenje.

Ovo na kraju moze biti pozitivan šok i prekretnica da se tim vrati ponovo dobrim igrama i pobjedama.

U zajednistvu je snaga.
Lukaku je javno srao, dakle duguje i javno izvinjenje. Ja ne vidim to o cemu pricas, cini se vise kao neko primirje da ne bi investicija od 115 miliona propala, tj. mozda da se lakse proda i vrati barem odredjeni iznos. U neku ruku je senzibilan potez s obzirom na dugove kluba, ali najvise bih volio da smo ga mogli, sto kaze reLo, sutnuti do kraja ugovora da istrune u rezervama.
  • 2 sedmice kasnije...

Od iduce sezone opet progurati par akademaca, izbjegavati bacanje masnih para na ne znam ti kakve igrače (ponajviše ovdje mislim na Lukakua, Pulisica, Havertza, Wernera...). Treba nam ponovo energija koju sa sobom nose akademci, npr. ako vidim da Broja, Gallagher dobiju zapaženu ulogu na terenu biti ću i više nego zadovoljan.

Skup igrač ne mora značiti i dobar igrač.

Ovo što Pulisic, Ziyech, Havertz nude možeš pronaći u barem pola klubova iz premiershipa. 

Igrače poput Bowena, Saint-Maximina, Raphine, Richarlisona itd. da ne navodim sad, bih uzeo u treptaju oka. Djaba kad nam je skauting loš. Nadam se samo da ćemo početi povlačiti razumne poteze u budućnosti.

Treba hazarda vratit. Dovest zamjenu za chilwella. Gallaghera u prvi sastav, broju ostavit da se isproba i odlicnu ekipu imamo.
Sve igraci koji bi ginuli za plavi dres
Igraci kojima bi se trebalo zahvaliti na ljeto bez imalo razmisljanja:

Azpi, Alonso, Emerson, Kenedy, Barkley, Bakayoko, Saul, Pulisic, Ziyech. Dakle ove igrace prodati ili im ne produziti ugovor.

Dakle, vratice se Gilmour, Galagher, Broja. Ukoliko ne produze Rudiger ili Christensen dovesti adekvatne zamjene.

Dovesti zamjene za Chilwella, James, ali dostojne zamjene, na ivici prve postave kako bi ova dvojica se borila za svoja mjesta.

Vec sad a od naredne sezone pod obavezno igrati sa 4 nazad.

Mislim da nam formacija sa 4 nazad u ovom trenutku ne može biti opcija broj 1. Kod te formacije više nemaš onoliko ofanzivne bekove i javlja se potreba za pravim krilima. Prava krila su Pulišić i Odoi, a zadnji put su nekog predriblali prije 2 godine. U toj formaciji može igrati samo Mount ili samo Havertz, ne obojica zajedno, a Werner uopšte nema svoje prave pozicije. Ziyecha neću uopšte da razmatram. Kad dovedemo neko krilo onda može češće da se koristi formacija.

Sa Riceom umjesto Jorginha i trkacki raspolozenim Gallagherom uz Kantea, Kovacica, Mounta pa i Gilmoura kao pricuvu mislim da bi sredina terena djelovati dosta bolje. Havertz je po mom misljenju takodjer primarno vezni igrac i trebalo bi ga tu koristiti.

U napadu ne bi bilo lose prodrmati ekipu i rijesiti se Lukakua te Ziyecha, a eventualno potraziti nekog mladjeg centarfora, koji bi se uklopio timski. Ne mora nuzno biti superzvijezda.

U odbrani se moramo rijesiti Alonsa, te ako ce Christensen ici onda potraziti jednog stopera. Azpilicuetu bih zadrzao ako zeli kao back-up cisto da ne bi morali previse pozicija krpati u jednoj sezoni.

Uglavnom, kljucnim vidim osvjezenja u veznom redu, tek onda napad pa odbrana.

Meni je nekako dovoljno Kovacic, Callagher, Mount, Kante i Frelo u vezi. Prije bih rješavao ofanzivni dio ekipe gdje se mucimo vec 3 sezone.
Ne kazem da nas Rice ne bi unaprijedio ali bi prije zaganjao npr Raphinhu.
https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1486265426904502273?t=XeZGpUxcLyqTiAlNYm9YCQ&s=19

Ovako je mozda i najbolje. Svakog ko je nezadovoljan i ne uklapa se u koncepciju igre treba pustiti da ode.
Onda nek Tuhel bira igrace s kojima ce moci da pravi sistem kakav zeli.

Pa nece nikad naci igrace koji ce sjediti na klupi svaki mec dok mu igra stalno ista ekipa i pri tome biti srecni, a na sve to su neucinkoviti i kako on kaze premoreni.

I ako nadje to nece biti igraci kakve sad imamo tipa Werner, Havertz. Pretpostavljam da su oni nezadovljni.

Ovdje vazi ona 'pazi sta zelis'. Pljuje se dosta ta ekipa u napadu, ali pitanje je koga bi Tuchel privolio i doveo da moze, pogotovo za nacin igre koji forsira.
Zasad ima jedan ogroman transfer promasaj.

Ma 100% to su Havertz i Werner. Havertz je odjednom klupiran i ne dobija nikako sansu. Nista nije bolje ni Werner prosao ali za Havertza mi tek nema smisla. Mozda je Tuchel to i primjetio, mozda vec trenutno ti igraci pokazuju nezalaganje pa ih zbog toga i ne forsira. 

Kako god, sam je Tuchel kriv sto je dosao u ovu situaciju. Forsiranje Lukakua neovisno o tome kakve partije pruzao u prethodnim utakmicama, naravno da ce dovesti do nezadovoljstva kod igraca. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.