Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Mislim da je ovo RDMu u glavi, i ovako cemo igrati :P,... [img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/512752_Chelsea.jpg[/img]

Ali ja volim ovu ofanzivniju (ne obracajuci paznju na zadnju cetvorku).....[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/512725_Chelsea.jpg[/img]
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Ovako bi krenio i protiv Juvea, a i protiv Stokea. S ovim igračima uvelike dobivamo na brzini igre i "zdravijem" protoku lopte. Pošto su i Moses i Danny ofenzivni igrači, naravno s Hazardom, iza njih nisam htio staviti Oscara nego baš Ramiresa koji je na ovoj poziciji puno bolji nego na krilu i sposoban je zajedno s Mikelom razbit Juventusov napad ( Oscara defenziva muči ) te kvalitetno uposliti naša krila brzim prijenosom lopte.

E sad, kvaka je jedino to što sumnjam da ćemo ovako izać, iako bi po meni bilo najbolje. Vjerojatno će opet Lampard naći svoje mjesto u postavi što će mi odmah počupat živce al ajd.

[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/525317_Chelsea.jpg[/img]

Gle ovo, i ja i Dubro izostavili Matu iz sastava :D Nije mi u glavi nikako kako ga nema odavno s nama.

Uglavnom, [size=5][b]Hazard ode na lijevo krilo, Mata u sredinu, a Moses out[/b][/size]. Po mom mišljenju.

Uređeno , autor izmjene: Brane

Zato što mi bolje izgleda ova postava:

Sturridge - Mata - Hazard
-------------Torres----------

od ove:

Moses - Mata - Hazard
---------Sturridge--------

Moses i Marin su tu i mogu ulijećati na krila možda i svaku utakmicu pomalo, naravno ako se pokažu dobri neka u nekim utakmicama i zaigraju od početka, ali trenutno ova gore mi se čini najboljom postavom.
[quote name='Brane' timestamp='1347888198' post='78746']
Zato što mi bolje izgleda ova postava:

Sturridge - Mata - Hazard
-------------Torres----------

od ove:

Moses - Mata - Hazard
---------Sturridge--------

Moses i Marin su tu i mogu ulijećati na krila možda i svaku utakmicu pomalo, naravno ako se pokažu dobri neka u nekim utakmicama i zaigraju od početka, ali trenutno ova gore mi se čini najboljom postavom.
[/quote]Dimateo je obecao Staridzu da ce igrati napadaca i to je ispostovao tako sto je ga zamijenio Toresom protiv QPR,na desno krilo ide Moses jer je on licno zelio(Dimateo) da ga uprava dovede da igra desno krilo i igrat ce tako da Staridz ostaje samo opcija glavnog napadaca
[quote name='Zemo Celikovic' timestamp='1347888593' post='78749']
Dimateo je obecao Staridzu da ce igrati napadaca i to je ispostovao tako sto je ga zamijenio Toresom protiv QPR,na desno krilo ide Moses jer je on licno zelio(Dimateo) da ga uprava dovede da igra desno krilo i igrat ce tako da Staridz ostaje samo opcija glavnog napadaca
[/quote]

Di Matteo je Dannyu obećao da će mu dati [b]priliku [/b]u par utakmica da igra centarfora ( ono protiv QPR nije prilika kao takva ), a ne da će igrati [b]stalno[/b] centarfora ispred Torresa. To jednostavno niti jednome igraču ne može obećati pa tako ni Dannyu.

Dam se kladit da će Torres do kraja sezone skupiti puno više minuta na centarforskoj poziciji od Sturridgea. Naše želje su jedno, a realnost nešto sasvim drugo.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1347753549' post='78481']
Za Juventus, a i inače:

[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/525119_Chelsea.jpg[/img]
[/quote]

To mi radi, to čekam da neko postavi ! :D

Ovo je najjače, još Mata kad se odmori... uf kidaćemo
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1347753549' post='78481']
Za Juventus, a i inače:

[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/525119_Chelsea.jpg[/img]
[/quote]

ovo bi zazivjelo samo u dvije situacije... da igramo protiv stoke city-a i slicnih ekipa di nas ceka bunker i di mozemo riskirat s napadackom igrom...
a druga solucija... kad marin uhvati malo igara u nogama nakon ozljede...

ovo je samo tvoj san... i nije ostvarivo... pogotovo ne protiv jednog Juventusa... jer kao prvo stavit Marina u prvu postavu nakon ozljede je apsurdno jer se nezna u kakvoj je spremi, a kao drugo ovaj sastav bi bio previse ofanzivno orijentiran i previse bi se otvarali... tj. bio bi smrt za nas... ;)

ali inace ok sastav kada oscar prikupi malo vise minutaze i cvrstoce, i uz to još marin vrati na razinu prije ozljede... ;)
Ja ne mislim da je to previse ofanzivno i da bi se puno otvarali... slazem se da je Toni pretjerao sa Marinom, jer sigurno ne mozemo ocekivati njega protiv Juventusa ali u nekim drugim utakmicama da...

Ali naravno i ne ocekujem da vidim takav sastav, jer vec sad je ocito kakav nogomet cemo igrati, ne atraktivan, ne napadacki nego defanzivan...

Vec duze vrijeme zelim da vidim Oscara na toj poziciji i vjerujem da bi se dobro pokazao, naravno kada bi mu trener pruzao malo vise sansi za dokazivanje, ali mislim da cu se nacekati... Staridz je davno trebao da pocne barem jednu utakmicu, Lampard je davno trebao da sjedne na klupu..
Imamo dobru ekipu, kvalitetne mlade igrace, a sve ostalo je do trenera...

Do sad nas je izvlacio Hazard, za ovih 10 osvojenih bodova je 90% najzasluzniji. Na ostale otpada 10%...
Trebaju i ostali da malo podignu guzicu a ne da ovisimo od jednog igraca...
Protiv Juventusa, a i inace:

[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/527147_Chelsea.jpg[/img]

Samo Mozesa zameniti Marinom, kad bude spreman. Matu odmoriti jedno mesec dana, ima kad ce nam on trebati.

Ova formacija omogucava brze kretanje lopte, apsolutnu moc na krilima i najvaznije, Oscar moze iskoristiti svoj puni potencijal. Brazil igra 4-3-3, formaciju u kojoj Oscar ima najvecu slobodu u igri. Stalno menja pozicije u toku utakmice, kontrolise loptu, i zato je tako opasan. Chelsea nije pogresio s njegovim dovodjenjem, ali gresi sto ga ostavlja na klupi.

4-2-3-1 smatram kao promasaj, provaljenu formaciju. I vrapci na grani znaju sta ocekivati od Chelse-ja, pa se lakse i brane. Pod hitno se nesto mora menjati !
[img]http://www.dodaj.rs/f/1z/jK/4rg0ZG8j/527175chelsea.jpg[/img]

Samo sam Marina zaboravio,ali ga vi mozete negde uvrstiti.Malo nesto drugacije i mislim da bi sa ovakvim sastavom pokorili svet :D
[quote name='Whisper#2' timestamp='1347955642' post='78801']
4-2-3-1 smatram kao promasaj, provaljenu formaciju. I vrapci na grani znaju sta ocekivati od Chelse-ja, pa se lakse i brane. Pod hitno se nesto mora menjati !
[/quote]

Na osnovu cega si to zakljucio? Na osnovu jedne tekme? Pa United igra 20 godina istu formaciju i uvijek znas kako ce igrati i ne mozes im nista. Nesto se treba mijenjati, ali to svakako nije formacija. To je pristup igri i djelovanje bez lopte. Kretnja bez lopte i presing su 50% ucinka jedne ekipe. Nenormalno znacajni segmenti igre, ali segmenti igre kojima je potrebno vrijeme da se uspjesno manifestuju na terenu. Mozemo igrati i 4-3-3, to ne poricem. Sada imamo igrace za tu formaciju, ali mi nismo ni blizu tome da se moze reci da smo dozivjeli vrhunac sa 4-2-3-1 formacijom i da smo je doveli do savrsenstva. Prostora za napredak ima nenormalno mnogo.
4321

Torres
Hazard Moses/Danny
Mata Mikel Oscar

Bas me interesuje kad bi ovako nesto se probalo iza su ona 4 standardna defanzivca.

Opet ova ne pase postava marinu.. al posto on nece debitovat haman do 2014 moglo bi se isprobavat.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1347963396' post='78823']
Na osnovu cega si to zakljucio? Na osnovu jedne tekme? Pa United igra 20 godina istu formaciju i uvijek znas kako ce igrati i ne mozes im nista. Nesto se treba mijenjati, ali to svakako nije formacija. To je pristup igri i djelovanje bez lopte. Kretnja bez lopte i presing su 50% ucinka jedne ekipe. Nenormalno znacajni segmenti igre, ali segmenti igre kojima je potrebno vrijeme da se uspjesno manifestuju na terenu. Mozemo igrati i 4-3-3, to ne poricem. Sada imamo igrace za tu formaciju, ali mi nismo ni blizu tome da se moze reci da smo dozivjeli vrhunac sa 4-2-3-1 formacijom i da smo je doveli do savrsenstva. Prostora za napredak ima nenormalno mnogo.
[/quote]

Blago tebi ako mislis da je samo na jednoj utakmici igra bila losa.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1347965190' post='78831']
[/quote]

Da, samo protiv QPR-a. Poenta je da formaciju ne treba mijenjati, vec neke druge stvari, gore navedene u mom postu.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1347965620' post='78836']
Da, samo protiv QPR-a. Poenta je da formaciju ne treba mijenjati, vec neke druge stvari, gore navedene u mom postu.
[/quote]
[quote name='Whisper#2' timestamp='1347965190' post='78831']
[/quote]
x2
Reci nesto konstruktivno ako imas, ako nemas nemoj mi lupati ovdje sifre ko kakav klinac. Cim sam dotakao srz naseg problema i igre, odmah si se poceo izmotavati i mijenjati tok diskusije.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1347973854' post='78855']
Reci nesto konstruktivno ako imas, ako nemas nemoj mi lupati ovdje sifre ko kakav klinac. Cim sam dotakao srz naseg problema i igre, odmah si se poceo izmotavati i mijenjati tok diskusije.
[/quote]
Hahahhahahahahahahhahahha

Nije mi jasno kako posle debakla protiv Atletica, poraza protiv Citya, jeddva ostvarene pobede nad Wiganom ti mozes reci da je igra Chelsea-ja bila losa samo protiv QPRa. ,
I ja sad treba da budem konstruktivan ?!
Evo, probacu....
Tim Chelsea je igrao dobro samo na utakmici sa Toon-sima, sve ostalo je igrao Hazard.
Kad naprave par partija na nivou onih protiv Valencie ili revansa protiv Napolia, imacemo o cemu da pricamo.

A formacija 4-2-3-1 je losa jer sa Lampsom i Mikelom na sredini ne mozes tri lopte izneti ka napadu na vreme. Zato ja insistiram na 4-3-3. AKo moraju njih dvojica da igraju, bar im dodati nekog brzeg igraca da iznosi loptu. Ne mogu se MAta i Hazard stalno vracati po istu, jer konstantno ostavljaju manjak igraca u napadu.
Niste pogodili srž problema opet. Dosta toga napisanog stoji, ali glavno je to da nemamo plan B, a da ne pričam o planu C ili ne daj Bože D. A nije ko prošle sezone da se nema igrača za to, ove godine postoji x različitih[b] kvalitetnih[/b] rješenja i varijacija kako postavka može izgledati. Kad se ganja rezultat pogotovo. Možda smo kratki za još jednog špica ali da se kompenzirati. :> Iako volim taktičke stvari ipak smatram da ultimativno sve zavisi od igrača i njihove izvedbe na zelenom terenu, jer možeš ti postaviti bilo koga bilo gdje ali ako on ne odigra ili se ne trudi onda si pao kurcu za uši kao trener.

Al kad smo već na temi, evo je za Juve:

__________Cech___________
Bane___Luiz____Terry____Cole
__________Mikel____________
_____Ramiz____Oscar_______
Eden_____Danny_______Mata

Ofanziva od prve minute ko što sam i napisao u temi za utakmicu.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1347974799' post='78860']

Nije mi jasno kako posle debakla protiv Atletica, poraza protiv Citya, jeddva ostvarene pobede nad Wiganom ti mozes reci da je igra Chelsea-ja bila losa samo protiv QPRa. ,
Evo, probacu....
Tim Chelsea je igrao dobro samo na utakmici sa Toon-sima, sve ostalo je igrao Hazard.
Kad naprave par partija na nivou onih protiv Valencie ili revansa protiv Napolia, imacemo o cemu da pricamo.

A formacija 4-2-3-1 je losa jer sa Lampsom i Mikelom na sredini ne mozes tri lopte izneti ka napadu na vreme. Zato ja insistiram na 4-3-3. AKo moraju njih dvojica da igraju, bar im dodati nekog brzeg igraca da iznosi loptu. Ne mogu se MAta i Hazard stalno vracati po istu, jer konstantno ostavljaju manjak igraca u napadu.
[/quote]

Drago mi je da sam te nasmijao, i vi ste mene mnogo puta. Moram uzvratiti. Konacno sam iscupao par rijeci iz tebe. :smile:

Ja sam govorio o prvenstvu. Jedina katastrofalna utakmica je protiv Atletica, protiv Cityja smo popili crveni i tu je kraj price. Postoji jedan drugi problem. Ti, a i dosta vas ovdje, ocekivali ste poprilicno lagodnu sezonu u jednoj brzini, bez oscilacija. Takav utisak se moze dobiti citajuci mnogo nebuloznih komentara na ovom forumu. Ono sto se pokusava preko noci promijeniti, ne moze se i ostvariti preko noci. Vise nemamo Mojsiju u napadu u olicenju Drogbe koji ce protivnicke odbrane rasiriti kao more i naceti protivnika kada je tesko i napraviti prolaz za igrace iza sebe. Sada se igra iz korjena mijenja. Mislim da sam ovdje prije pocetka sezone rekao (a mozda i nisam, ne sjecam se) da u ovoj sezoni ne ocekujem titulu u PL, vec mjesto medju prve 3 ekipe. Moj stav je i sada takav i sezona se odvija bas onako kako sam i ocekivao u smislu nase igre. Vec sam rekao da se kretnja bez lopte i presing mogu doradjivati jos mnogo i da ce biti tesko da svaku utakmicu igramo besprijekorno upravo zbog tih segmenata kojima je potrebno vrijeme da ih igraci shvate kao sto su prije dosta godina shvatili princip nase kontre, koja je svojevremeno bila najbolja na svijetu i koju i dan danas znamo izvesti perfektno bez obzira na igrace koji su u prvih 11. Stamenost ekipe i kontra su jednostavno DNK ekipe. Sada se neke stvari moraju mijenjati, mora se igrati atraktivnije, za gol vise. E za to ce biti potrebno vrijeme, jer to nije nimalo lako ustaliti medju igrace.

Ono sto mi je posebno interesantno je ova konstatacija da je samo Hazard igrao u pomenutim mecevima, sto jeste istina. Ali koliko je samo utakmica bilo u kojima je sam Ronaldo donio Realu pobjedu, Rooney Unitedu, Messi Farceloni, Ibrahimovic Milanu. Tada se vjerovatno divis tim igracima i govoris kako su jaki, a kada nas Hazard to isto uradi onda su tu kritike na racun ekipe. Naravno, ako United kojim slucajem igra ocajno (a ove sezone su imali 2 ocajne utakmice) a dobiju, e onda idu komentari: I kad lose igraju, pobjedjuju. Svaka im cast. To isto mi uradimo, odmah su tu kritike na racun igre i ocrnjivanje. Interesatno razmisljanje. Osvrni se malo okolo pa ces vidjeti jedan Real koji gubi od Getafea, Seville i ostalih talibana na celu sa najboljim trenerom na svijetu, sa uigranijom ekipom od ove nase trenutne, pogledaj City koji je takodje uigraniji od nas, a ne igraju nista bolje. Tu je svakako i United koji igra dosta ispod svog nivoa, a dobija sto i mi radimo. I na kraju smo mi ovako ocajni i nikakvi prvi na tabeli.

Formacija se moze promijeniti po potrebi, zbog protivnika. Radili smo to prosle sezone. Mijenjati sada formaciju za buducnost nema potrebe. Robbie ima jos dosta toga isprobati i uigravati. United je 2006. i prosle sezone dozivio debakl, katastrofu ispadanjem iz grupne faze LS. Ferguson je nastavio sa istom formacijom, rezultati su tu. Dolaze prije ili kasnije. Bayern je unistavan od strane Dortmunda 2 godine, ali ostaju pri svome. Rezultati ce doci. Ali igrace treba mijenjati, to je istina. Oscaru se treba dati mjesto umjesto Ramiresa i gurnuti ga izmedju Edena i Mate i dati mu potpunu slobodu u igri. Tada bismo mogli igrati sa 2 pleja, kao City ili Real kada su u igri Modric i Ozil. Jos nismo ni vidjeli na djelu trio Eden-Oscar-Mata a oni mogu formirati pakleno partnerstvo. Trebalo bi se to probati. Onda se moze isprobati Oscar uz Mikela, a Moses umjesto Ramiresa. Dakle, treba rotirati neke igrace i raditi na kretnji bez lopte i presingu, tu lezi mnogo toga. Ajmo dati vremena novim igracima u ovoj formaciji. Prerano je osudjivati.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1347974799' post='78860']

Evo, probacu....

[/quote]

Potpisujem..
Nismo samo protiv QPRa, Atletica, Citya odigrali lose, losu igru nosimo jos od priprema, losu postavu, los odabir igraca, losa filozofija, manjak ideja...
Ne mislim da je 4231 toliki problem koliko je odabir igraca i njihovo zalaganje... U tim velikim utakmicama smo pokazali slabost koju smo i dalje forsirali...

Sve ovo stoji sto je Whisper rekao, i za Hazarda koji nas je do sada vadio iz problema, ili ustvari mi te probleme njegovom dobrom igrom zanemarimo pa kad on zakaze ili kad je zatvoren (kao protiv Atletica) onda se tek vidi koliko mi problema imamo, i uglavnom su to isti koje vucemo od prosle sezone...

Imamo igrace da bolje i uspjesnije igramo 433 nego 4231...
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1348049682' post='78992']
Drago mi je da sam te nasmijao, i vi ste mene mnogo puta. Moram uzvratiti. Konacno sam iscupao par rijeci iz tebe. :smile:

Ja sam govorio o prvenstvu. Jedina katastrofalna utakmica je protiv Atletica, protiv Cityja smo popili crveni i tu je kraj price. Postoji jedan drugi problem. Ti, a i dosta vas ovdje, ocekivali ste poprilicno lagodnu sezonu u jednoj brzini, bez oscilacija. Takav utisak se moze dobiti citajuci mnogo nebuloznih komentara na ovom forumu. Ono sto se pokusava preko noci promijeniti, ne moze se i ostvariti preko noci. Vise nemamo Mojsiju u napadu u olicenju Drogbe koji ce protivnicke odbrane rasiriti kao more i naceti protivnika kada je tesko i napraviti prolaz za igrace iza sebe. Sada se igra iz korjena mijenja. Mislim da sam ovdje prije pocetka sezone rekao (a mozda i nisam, ne sjecam se) da u ovoj sezoni ne ocekujem titulu u PL, vec mjesto medju prve 3 ekipe. Moj stav je i sada takav i sezona se odvija bas onako kako sam i ocekivao u smislu nase igre. Vec sam rekao da se kretnja bez lopte i presing mogu doradjivati jos mnogo i da ce biti tesko da svaku utakmicu igramo besprijekorno upravo zbog tih segmenata kojima je potrebno vrijeme da ih igraci shvate kao sto su prije dosta godina shvatili princip nase kontre, koja je svojevremeno bila najbolja na svijetu i koju i dan danas znamo izvesti perfektno bez obzira na igrace koji su u prvih 11. Stamenost ekipe i kontra su jednostavno DNK ekipe. Sada se neke stvari moraju mijenjati, mora se igrati atraktivnije, za gol vise. E za to ce biti potrebno vrijeme, jer to nije nimalo lako ustaliti medju igrace.

Ono sto mi je posebno interesantno je ova konstatacija da je samo Hazard igrao u pomenutim mecevima, sto jeste istina. Ali koliko je samo utakmica bilo u kojima je sam Ronaldo donio Realu pobjedu, Rooney Unitedu, Messi Farceloni, Ibrahimovic Milanu. Tada se vjerovatno divis tim igracima i govoris kako su jaki, a kada nas Hazard to isto uradi onda su tu kritike na racun ekipe. Naravno, ako United kojim slucajem igra ocajno (a ove sezone su imali 2 ocajne utakmice) a dobiju, e onda idu komentari: I kad lose igraju, pobjedjuju. Svaka im cast. To isto mi uradimo, odmah su tu kritike na racun igre i ocrnjivanje. Interesatno razmisljanje. Osvrni se malo okolo pa ces vidjeti jedan Real koji gubi od Getafea, Seville i ostalih talibana na celu sa najboljim trenerom na svijetu, sa uigranijom ekipom od ove nase trenutne, pogledaj City koji je takodje uigraniji od nas, a ne igraju nista bolje. Tu je svakako i United koji igra dosta ispod svog nivoa, a dobija sto i mi radimo. I na kraju smo mi ovako ocajni i nikakvi prvi na tabeli.

Formacija se moze promijeniti po potrebi, zbog protivnika. Radili smo to prosle sezone. Mijenjati sada formaciju za buducnost nema potrebe. Robbie ima jos dosta toga isprobati i uigravati. United je 2006. i prosle sezone dozivio debakl, katastrofu ispadanjem iz grupne faze LS. Ferguson je nastavio sa istom formacijom, rezultati su tu. Dolaze prije ili kasnije. Bayern je unistavan od strane Dortmunda 2 godine, ali ostaju pri svome. Rezultati ce doci. Ali igrace treba mijenjati, to je istina. Oscaru se treba dati mjesto umjesto Ramiresa i gurnuti ga izmedju Edena i Mate i dati mu potpunu slobodu u igri. Tada bismo mogli igrati sa 2 pleja, kao City ili Real kada su u igri Modric i Ozil. Jos nismo ni vidjeli na djelu trio Eden-Oscar-Mata a oni mogu formirati pakleno partnerstvo. Trebalo bi se to probati. Onda se moze isprobati Oscar uz Mikela, a Moses umjesto Ramiresa. Dakle, treba rotirati neke igrace i raditi na kretnji bez lopte i presingu, tu lezi mnogo toga. Ajmo dati vremena novim igracima u ovoj formaciji. Prerano je osudjivati.
[/quote]

Sve sam procitao :D

Otprilike si sve rekao onako kako treba, i nemam sta da dodam.
Slazemo se u svemu, osim u jednoj stvari. I dalje mislim da treba probati 4-3-3.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.