Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

To je naša najbolja formacija, odnosno postavka igrača i nadam se da ćemo konačno vidjeti Ramiza na toj poziciji. Nepravedno je osuđivati poslije Napolija u gostima, kad je to jedina tekma koju je odigrao kao vezni u 4-2-3-1 plus što su svi podbacili, teren bio loš a partner mu je bio Meireles.
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Sta drugo reci nego da nam treba jos jedan spic, kao back-up.
4-2-3-1 formacija je strasno neefikasna, kada se mora juriti rezultat, posebno ako tim igra sa play krilima... Da su sa strane Lavezzi i Hule a izmedju njih bilo Hazard ili Mata, druga bi to prica bila, bili bi duplo ubitacniji u napadu.
Ovako se mora dovesti jos jedan spic, te se formacija modifikovati u 4-4-2 u slucaju nepovoljnog rezultata.
[quote name='Juan Manuel Mata' timestamp='1345487430' post='72339']
Šta mislite o ovoj formaciji ?
[img]http://this11.com/boards/abDdGSMagL.jpg[/img]
[/quote]

Po meni ovo s Ramiresom i Mikelom ne valja. Hajd mi molim te objasni ko ce iznijeti loptu tj. ko ce povezati odbranu i napad. Mikel ogranicen ko balkon, a Ramires realno nije za pas igru. Nece ti se valjda svaki put Oscar vracati po loptu :r . Mora Lamps igratii dok ne dovedemo kvalitetnu zamjenu za njega ;)
  • 2 sedmice kasnije...
[quote name='razbijach' timestamp='1345497631' post='72402']
Mikel out: na njegovu poziciju Oscar, a Lamps na AMF-a
[/quote]
Ne može
[quote name='Tinmar' timestamp='1346357303' post='75555']
Ne može
[/quote]

Ni pod razno, ja ne vjerujem da će ovaj Oscar uopće biti u prvih 11, daj samo Bože da ne bude (a miriše mi tako) neki flop teški, jer je velika nepoznanica i on i njegova igra, njega nekako jedinog od ovih novih igrača ne vidim da je kalibar za Chelsea. Dao Bog ja bio u krivu za njega.
U nastavku sezone bi volio nesto ovako:

__________________Cech________________________

_____Ivanovic_____Terry____Luiz_________Cole______

_________________Mikel____Oscar_________________

____Sturridge_________Hazard___________Mata______

____________________Torres______________________
od sljedeće utakmice želim ovo:

__________________Cech____________________

___Azpi________Terry______Cahill_____Cole_____

_____________Mikel_______Oscar______________

___Moses(Sturridge)___Hazard______Marin_______

_______________Torres(Sturridge)______________

stvarno ne znam kolko dugo Marin može biti ozlijeđen, za 2 tjedna očekujem da bude fit
Ovako dragi moji momci!!!

Chelsea igra s 4-2-3-1 postavom... Kod te postave nema nikakve drame i filozofije... vrlo je jednostavna... Barem sto se tice u mojem pogledu na ulogu postave... za primjer cu uzet sebi najdrazi klub poslije Chelsea a to je Real...

Znaci 4-2-3-1 postava od momcadi trazi jednu vrlo jednostavnu i discipliniranu igru... s razbijacima na poziciji DM, sa ubojitim krilima, s jednim kreativcem i jednim ubojitim napadacem...

znaci ovako... Real to ima savrseno poslozeno.. na poziciji zadnjih veznih ima Khediru i Xabi-a... dva odlicna zadnja vezna,... kojima je prvo i najbitnije zaustavit suparnicke napade a tek onda smirivanje igre i igra prema naprijed... oba dva veznjaka imaju sposobnost igrat i u defanzivi i u ofanzivi i dobri su u iznosenju lopte... ako mozda stekaju njihovu igru prikrivaju ofanzivni trojac... najcesce ozil, di maria i ronaldo... znaci di maria i ronalda koji ubijaju i siluju protivnike preko krila... a ujedno imaju tu i ozila koji moze sa svojom kreativnoscu njih odlicno zaposljavat i radit pomutnju u sredini terena... a naprijed imaju tog jednog kilera... benzemu ili higuaina.. covjek ne zna koji je bolji...

znaci krenimo sada na analizu onog sto bi chelsea trebao napravit... (po mojem skromnom misljenju)... znaci mi bi trebali igrat s 2 slicne postave... jedna za slabije protivnike i jedna za jace... znaci s 2 razbijaca, 2 ubojita krila, jednim kreativcem i killerom u napadu...

znaci protiv opasnijih ekipa ovako nesto:

------------------------cech--------------------------------

ivanovic/azpi----terry---cahill/luiz-----cole/bertrand

----------------mikel-------maireles/ramires------------

moses/sturridge------hazard/mata----------marin----

-------------------------torres------------------------------

znaci sa 2 ubojita krila koji mogu silovat suparnicke obrane, sa jednim kreativcem koji moze radit pomutnju u obrani... znaci hazard ili mata... otraga imat 2 osiguraca koji mogu rastavljat suparnicke napade i koji ujedno mogu potegnut u kontru... ali najbitnije da igraju disciplinirano i da rade prvo najbitniji zadatak... a to je obrana, a tek onda da se posvete ofanzivi... i naprijed torres koji s ovakvom momcadi moze i hoce i doci ce u pozornost i zabijat ce...

a kada nam dodju slabije ekipe onda bez ikakve filozovije.. sve isto samo sto osim mairelesa ili ramiresa stavit oscara ili matu... jer protiv njih mozemo forsirat napadacki nogomet... a i nisu tolko opasne da to sa 1 pravim dm-om i jednim osiguracem koji je vise fokusiran prema naprijed nebi mogli pokrit... znaci nesto ovako:

------------------------cech--------------------------------

ivanovic/azpi----terry---cahill/luiz-----cole/bertrand

----------------mikel------------oscar/mata------------

moses/sturridge------hazard/mata----------marin----

-------------------------torres------------------------------

to bi bilo to od mene... :) najbitnije je da momcad imamo ... da su nam rupe zakrpane... da imamo pravog takticara za trenera koji nas je doveo do osvajanja titule lige prvaka i titule fa cupa i da treba vjerovat u njega... jer samo se trebamo uigrat i sve ce doc na mjesto... ali za to treba bit spreman zrtvovat legende... a to je lampard u ovom slucaju... kolko god ga volio njemu je mjesto na klupi i davat mu prilike u zadnjih 20 minuta... a i treba prestat s ramiresom na krilu... i rezultati ce doci... ;)
Sve ok, ali nikada neće jedan od Hazard/Mata sjedit na klupi, a po tvome bi u obje opcije jedan izvisio...

Odbrana se nema šta mijenjati, zna se koji igrač gdje igra...

U veznom redu Mikel/Romeu - Oscar/Meireles/Ramires, odvisno od povreda, suzpenzija, forme i čega sve ne... Najstandardnija opcija, da ja odlučujem bi bila Mikel-Oscar

Naprijed je bitno da igra jedno krilo Moses/Marin/Studge.... Mata i Hazard su 100% prvotimci i nema te guzice koja bi jednog na klupu ostavila, a glupost bi i bila... Svejedno, to i nije problem jer njih dvojica igraju i kao 10-ka i kao lijevo krilo, mijejnaju se tokom tekme...

Napad se zna..

Dakle brža, krativnija veza i pod moranje je krilo, a hvala Bogu imamo kvalitetna krila ;)

I da, ono najvažnije, ZALAGANJE.
mozda ovakvo nesto bi odgovaralo ;)

[img]http://www.footballuser.com/formations/2012/09/510644_Chelsea.jpg[/img]
[quote name='chelsea4evercr' timestamp='1346538680' post='76520']
meni je muka od 4-2-3-1 formacije , nek se vrati ka standardne 4-2-2 ili vec ovo mi je muka gledat
[/quote]

jasta, jebe se tebi, mozemo mi i sa osmoricom u polju protiv svih ;)
---------------------------Čech----------------------------
--------------------------------------------------------------
Bane ---------- Cahill --------- Terry --------- Cole
---------------Ramires-----------------------------------
---------------------------------Mikel---------------------
-------------------------------------------------------------
----------------------Oscar-------------------------------
Hazard--------------------------------------------Mata
---------------------Torres-------------------------------

Mata i Hazard nek mijenjaju mjesta, nije bitno na kojem krilu koji igra. Mikel bi ovako bio rasterećeniji a pokazao je da je dovoljno dobar prema naprijed i da čak zna super driblati. Samo mu se treba dati šansa. Ovo je formacija za usrat se.
[quote name='Tinmar' timestamp='1346550360' post='76548']
---------------------------Čech----------------------------
Bane ---------- Cahill --------- Terry --------- Cole
---------------Ramires-----------------------------------
---------------------------------Mikel---------------------
----------------------Oscar-------------------------------
Hazard--------------------------------------------Mata
---------------------Torres-------------------------------

Mata i Hazard nek mijenjaju mjesta, nije bitno na kojem krilu koji igra. Mikel bi ovako bio rasterećeniji a pokazao je da je dovoljno dobar prema naprijed i da čak zna super driblati. Samo mu se treba dati šansa. Ovo je formacija za usrat se.
[/quote]
Osnovni problem veznog reda Chelseaja je tromost i sporo iznosenje lopte, a ti bi najsporijem od svih dao ulogu da ide napred, jos sa loptom... #-o
Mikelovi driblinzi i kretanje se loptom su spori da sporije ne noze.... Ramires mi mozda i mogao da igra zadnjeg veznog, kad ga lopta ne bi vukla napred. Zameniti Ramiza i Mikela, te Mikelu dati iskljucivo defanzivne zadatke, sa predajom lopte "prvom do sebi"... Ramiz je dovoljno brz, a Oscar dovoljno kreativan da se lopta brzo prenosi u napad.
Vjerujte da je Mikel postao tako standardan i zadobio povjerenje Roberta da mislim da nema šanse da on izleti iz početnih 11. To je svojim igrama i zaslužio. Jedini nam je pravi destruktor od svih tih imena što se spominju uz njega i kao takav nam je neophodan na terenu.
Formacija 4-1-3-2

------------Cech------------
-Azpi--Cahill--Terry--Cole--
------------Luiz----------------
-Ramiz--Eden---Mata---
napad
[img]http://news.bbcimg.co.uk/media/images/59821000/jpg/_59821658_torres_ap.jpg[/img]
&
[img]http://www.seebiz.eu/atleticu-superkup-falcao-s-tri-gola-usao-u-nogometnu-legendu/ar-43932/upload/seebiz_eu/upload/sc_autogenerated_PART_2/article/ar_43932/falcao19_0_0_468X10000.jpg[/img]

[img]http://media.tumblr.com/tumblr_m4g7hovxGL1qdy3xv.jpg[/img]
Uz duzno postovanje prema tebo Spaha ali mislim da je vec krajna ludost pomisljat imat ramiresa na krilu i to iz dva razloga...

1. Jer imamo Mosesa i Sturridge za to

2. Jer je ramires ocajan na toj poziciji

I jos da se nadodam...

Mi smo potrosili 80 milja funti na pojacanja za ovu sezonu... Tsko da se nemojte nadat nekom zvucnom a kamoli tako skupom pojacanju kao sto je Falcao
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1346596144' post='76650']
Uz duzno postovanje prema tebo Spaha ali mislim da je vec krajna ludost pomisljat imat ramiresa na krilu i to iz dva razloga...

1. Jer imamo Mosesa i Sturridge za to

2. Jer je ramires ocajan na toj poziciji

I jos da se nadodam...

Mi smo potrosili 80 milja funti na pojacanja za ovu sezonu... Tsko da se nemojte nadat nekom zvucnom a kamoli tako skupom pojacanju kao sto je Falcao
[/quote]
uz duzno postovanje i tebi, ne znam ja kako ce Moses igrati kod nas tako da sam ga i izostavio, Ramiz ko Ramiz, uvjek moze istrcati koju kontru i zabiti gol :D

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.