11. februar 2013.13 god. comment_107095 [quote name='Gospodin Posebni' timestamp='1360602605' post='107041'] Moses je krilo,možeš ti njega stavit na mjesto napadača,al nije to to. Mislim da to ne bi funkcioniralo jel nije uravnotežen sastav,previše je pozornosti posvećeno napadu. gubili bi bitku u veznom redu,ovak bi nam curilo na sve strane,dva napadača,plus Mata i Hazard koji nisu neki za obranu,a i bez pravog zadnjeg veznog. Mikel svakako unutra,s jednim napadačem (čitaj Ba),uglavnom sa Matom i Hazardom,ostalo rotirat po potrebi,znači Lampard,Ramires,Oscar,Moses. [/quote] Koja je razlika između ovog mog sastava i sastava 4-2-3-1 u kojem u liniji s dva igrača igraju Lampard i Ramires? Ista bi situacija i ovdje bila, znači u veznoj liniji centralni vezni Lampard i Ramires. S tim što ne bi bilo napadačke linije s tri igrača, nego bi na krila išli Mata i Hazard, Oscar ne bi igrao, a Ba kao napadač i pridodan mu Moses sa svoje prirodne strane gdje igra kao krilo. Evo nek odigraju jednu ovakvu, uvjeren sam da bi vidio da to može I ne bi bilo prvi put da igra Chelsea u ovoj formaciji. Prijavi
11. februar 2013.13 god. comment_107114 Ramires i Lampard igraju zato što nema Mikela i Romeua,a i Luiz bio ozljeđen. nije isto kad imaš dva napadača i kad imaš jednog,što je dodatni igrač u vezi,bio to Moses,koji pomaže Banetu/Cesaru ili Oscar koji pripomaže u obrani. sa 4-2-3-1 imaš i dubinu i širinu,ova dvojka kontrolira tempo,trojka se rotira i pravi pomutnju. Mata je najbolji kad ima slobodu,tak bi morao pazit beka,a u tom i nije neki,desno bi bek morao ić naprijed,a to bi ostavljalo prostor,jer ga ne bi imao tko pokrit. Ramires je najbolji kad ima Mikela uz sebe,koji će pokrit iza kad on odleti napred,isto je i s Luizom kad je na stoperu. s ovim igračima najbolje odgovara 4-2-3-1. Prijavi
12. februar 2013.13 god. comment_107142 [img]http://www.footballuser.com/formations/2013/02/641900_Chelsea.jpg[/img]Bo Bolje nikada Rezerve : Mikel = Lamprs. Oskar = Ramires or Hazard. Moses = Ba or Lukaku Prijavi
12. februar 2013.13 god. comment_107144 moja omiljena formacija (kojom rasturam na fifi ) 4-1-3-2 Cech Bane----Luiz---Terry--A.Cole -------------Mikel---------------- Mata------Oscar---------Hazard ---------Ba-----Torres---------- Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109235 Od sljedeće sezone .........................Čech............................. Cesar.......Luiz..............Terry..........Cole .........................Mikel............................ .........De Bruyne........Oscar............... Mata.....................................Hazard .......................Lukaku......................... Uz pravog trenera u pohod na, makar duplu krunu Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109237 [img]http://www.footballuser.com/formations/2013/02/652608_Chelsea.jpg[/img] ovako bi ja za sl sezonu Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109401 [img]http://www.footballuser.com/formations/2013/02/653543_Chelsea.jpg[/img] Ili umjesto Lukakua, Fellaini Ova momcad bi se potukla za loptom haha... Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109403 Ekipa sa toliko ofenzivaca ne može funkcionirat na terenu,to bi curilo na sve strane. tu ne bi trebali pisat listu želja,nit uključivat one koji uopće nisu u klubu,već pravit prema onom što sad imamo. Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109406 Formacija 4-1-3-2 bi prosla samo na PES-u,a mozda ni tamo.Nema sanse da tako igramo.Ako vec budemo igrali sa 2 napadaca (u sta sumnjam) bice to neka 4-2-2-2 formacija ili onaj dijamant.Ali tad ne mogu da igraju i Oskar i Mata i Azar.Tad bi se to odmah pretvorilo u 4-1-3-2. Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109449 [quote name='how yes no' timestamp='1361877673' post='109235'] Od sljedeće sezone .........................Čech............................. Cesar.......Luiz..............Terry..........Cole .........................Mikel............................ .........De Bruyne........Oscar............... Mata.....................................Hazard .......................Lukaku......................... Uz pravog trenera u pohod na, makar duplu krunu [/quote] Kud ces bez Baneta na Rusiju, da mi je znati samo Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109458 Luiz- Terry definitvno najbolji stoperski dvojac u timu, a Cesar je po meni bolji na beku (bar ove sezone).. A Ramires, sve manje mi se sviđa. Svaka čast njemu na trci, na onom golu Barceloni, na večerašnjem golu, ali ako ti veznjak ne zna najprostijeg pasa dati, onda šta će ti u ekipi. A joše težimo atraktivnom fudbalu.. I ovo gore bi bila moja najdraža postava, ali zna se koliko se igrača koristi tokom sezone Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109462 Pošteno, imaš pravo na svoje viđenje taktike. Samo moja bi se ekipa pravila od Ramiza i 9 ostalih. A vidiš, dvostruka mjerila su u pitanju kod Luiza i Ramiza. Rami je, ruku na srce, u svojoj dosadašnjoj karijeri ipak nešto više dao Chelseaju od Davida. Na stranu to koliko i jedan i drugi vole klub. Naravno, ne bi ih dao ali me čupo počinje opasno živcirati svojim glupostima na terenu. Mada, ne sumnjam da s boljim trenerom i on može biti bolji. Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109472 I Luiza jebe to što ga jednu utakmicu stavi na stopera s Cahillom, pa ga sljedeću gurne u sredinu, pa onda na klupu, pa poslije na stopera s Ivanovicem.. Jebeš ga da je ne znam koji igrač, izjeban bi bio.. Ramires bi kod mene igrao samo u pojedinim tekmama, gdje treba puno trke, a ne fudbalske vještine. A te su tekme rijetko, stoga.. Al drag je on meni opet, samo ne zna jbg :) Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109480 Luiz je od skora poceo da igra u vezi. Pre dolaska Cahila, bio je prvi izbor na mestu stopera, uz kapitena. Od pocetka je pokazivao mentalnu slabost, manjak koncentracije, nezrelost... I to se nije promenilo, ni dan danas. Napredovao je kao igrac, ali ne i kao covek. Tesko se vraca u kolosek, kad jednom ispadne iz njega. Drzi se nekog svog plana, iako isti ne uspeva. Nije u potpunosti prihvatio svoje nedostatke, i izgleda da se i ne trudi, da ih ispravi. Moze biti veliki, ima vremena za njega, ali tek kad se potpuno fokusira i posveti igri, posebno na psihickom planu. JT je pred penzijom, a nijedan od preostala tri stopera nije pokazao toliku dozu sigurnosti, da bi upotpunosti nadomestio njegov odlazak. Bez obzira na to, prednost dajem tandemu Cahiil - Ivanovic. Imati Ramiresa u timu, a ne koristiti ga, je vece zlo nego ga nemati. Trapav je do zla Boga, ali posao koji on obavi, tesko da ce iko drugi moci. Njegova agilnost na sredini terena je dragocena. Osnovni problem je balans ekipe. Kada aBd dobijemo trenera koji zaista to jeste, i koji zna kako da iskoristi neverovatan talenat koji ova ekipa poseduje, bice mesta u timu i za Ramiza. Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109486 Najjače mi je kad mi neko sastavi ekipu bez zadnjeg veznog,3 ofenzivna vezna koja su u obrambenim zadacima kao ja sa kvantom fizikom i još 2 napadača. znači,ako nešto koristi i prolazi na raznoraznim igricama,tipa pes,NE ZNAČI da bi to valjalo u stvarnosti. Luiz odigrao par utakmica na zadnjem veznom,sve u ovoj godini,a isti je otkad je došao prije 2 godine. meni bi i Cahill i Bane imali prednost ispred njega. Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109488 Veca greska je izostaviti Ramiresa iz prve nego ubaciti Torresa u istu. Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109492 [quote name='Gospodin Posebni' timestamp='1362033447' post='109486'] Najjače mi je kad mi neko sastavi ekipu bez zadnjeg veznog,3 ofenzivna vezna koja su u obrambenim zadacima kao ja sa kvantom fizikom i još 2 napadača. znači,ako nešto koristi i prolazi na raznoraznim igricama,tipa pes,NE ZNAČI da bi to valjalo u stvarnosti. Luiz odigrao par utakmica na zadnjem veznom,sve u ovoj godini,a isti je otkad je došao prije 2 godine. meni bi i Cahill i Bane imali prednost ispred njega. [/quote] npr. onaj moj tipe je bio sprdacina, sto sam i napisao u kom. ali sad mrzim uzimati za primjer tu momcad, jer ih mrzim njih i njihov stil igre, kako barcelona funkcionira sa samo jednim zadjnim veznim, jer xavi, fabergas, iniesta, pedro, messi nisu defenzivci jedino busquets visokim presingom nedaju protivnickoj momcadi da iznese loptu uzimaju je brzo natrag u svoj posjed, i to je jedna obrana gdje ti ne treba dva vrhunska zadnja vezna defenzivaca, nego brzi, agilniji igrac, koji su u stanju vrsiti taj presing zato jedan pedro igra ispred ville sto je sramota da se razumijemo ne bi volio nikad gledao takav chelsea, jer je barcelona momcad koja nema plan B, ono sto bi sto danas najvise volim gledati je bayernova igra oni su fizicki i trkacki dominantni i realova kontra kad se sjetim naseg romba makelele - essien - ballack - lampard ono po meni jedan od najboljih veznih redova u povijesti tehnicki i trkacki su bilo najdominantniji danas se sve to promijenilo gazda zele neki atraktivni nogomet, i zato treba strpljenja treba doci dobar manager koji ce sve to ukomponirati dovesti u red, ne moze se preko noci to stvoriti Netko je pisao za Ramires, koji je za mene stvarno trkacki mocan koristan na terenu, ali ono sto me iritira kod njega je prvi dodir, pass i dugla lopta to po meni veznjak mora imati, ali u nasoj momcadi nikad ne bi smio biti izostavljen. David Luiz on je tehnicki jak igrac s obzirom koju poziciju je igrao u karijeri, i moze pokrivati 3 pozicije, samo ne znam te njegove musice u glavu poludim ponekad, ali opet je to smanjio s obzirom na zadnju god. i prije bi njega stavio na zadnjeg veznog nego mikela koji je spor kao blato, da ne govorim o njegovim sposobnostima za dodati loptu, mislim na dugu ili okomitu. Za sljedeci sezonu Po meni bi trebalo igrati sa Luizom na zadnjem, Ramires i Oscar centralnim veznim, na krilima Mata i Hazard tj. Mata vise u sredinu i da Ramires pokriva njegovu poziciju i naprijed bih prvo dao priliku Lukaku-u. Obrana jednom je bila statistika da su Terry i Cahill najbolji kao stoperski par i za mene jesu definitivno, na bekovima naravno A. Cole, desna strana mozda prije Cesar Golman ne trebam spominjati Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109550 @whisper Luizov problem je jedino što se voli zaigrat malo (sumnjam da će ikada to izbit iz glave). Eno i Dante u Bayernu, stoperčina, ali isto tako se zna zaigrat i ponekad uprskat stvar. Luizu se cijelo vrijeme zamjeraju izleti naprijed, a niko da se zapita, zašto je to tako. Zašto on mora iznosit loptu naprijed, do samih napadača ili im slati duge lopte... Zbog veznog reda, naravno.. Luiz je bolji igrač i od Cahilla i od Baneta, samo mu treba čvrsta ruka, kao i mnogima u timu. A što se tiče grešaka, nema igrača u odbrani koji nije po nekoliko puta pravio belaje. Bane nas faktički košta plasmana u finale Capital kupa, da je onakve greške napravio Luiz, ne smijem ni pomislit šta bi se ovdi na forumu pisalo. Dvostruki aršini.. Ako bi Mou postao naš trener, vjerujem da bi od Luiza napravio jednog od najboljih stopera u evropi (bez pretjerivanja). Ja kako znam i prošle sezone, a i ove najbolja je odbrana bila, kada su igrali Terry i Luiz zajedno. Nikakav Cahill, a ni Bane (doduše on je malo igrao na stoperu) im nisu mogli prismrdit. Sada izjebaše rotacije, forma cijele ekipe, no nebitno.. @posebni Ja kako znam, ja postavio Mikela kao defanzivnog veznog. Ne može defanzivniji biti @vankenobi Ako iko ima dobru dugu loptu, to je Mikel. A što se tiče Ramiresa, on nema šta tražit u ekipi koja želi cijelo vrijeme dominirat na terenu, jer jednostavno ne zna igrat lopte. A ako se želi igrat defanzivan nogomet, kao prošle sezone u LP, e onda on prvi treba bitit na terenu.. Samo što čini mi se, to niko ne želi. Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109551 Mikel ima dobro dugu loptu? Nisam od njega to dozivio to, a da ne govorim okomitu dubinsku loptu. Ramires slazem se tu s tobom reci koja bi bila adekvanta zamjena za njega, ali da je taj igrac trkacki i tehnicki mocan!? Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109558 Evo na ovom videu možeš pogledat te njegove duge lopte i ta proigravanja. http://www.youtube.com/watch?v=6T-7T2rza3k Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109567 ove sezone nece biti promjena sto se tice formacije. benitez ce dalje po svom jebe se njemu! ali sljedece sezone kad bi kojim sljucajem doveli Falcao-a i Fellainija te Mourinho sjeo na klupu Cech Bane---Terry--Cahill--Cole --Oscar---Mikel---Fellaini Hazard--Falcao---Mata ili De bruyne i Lukaku u slucaju da ova dvojica ipak ne dodju Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109572 Bane zajebe jednom u godinu dana,ovaj izliječe naprijed ko muha bez glave,a bacanju lopti u bunar da ne govorim. ima potencijala da bude super stoper,ali u ovom trenutku je Cahill sigurniji na stoperu. Mikel radi odličan posao,prekida protivničke napade,oduzima lopte,povezuje obranu i kreativce. ne zabija i zato ne treba igrat? pa Makelele je u 5 godina zabio 2 gola,oće neko reć da nije valjao? Barca ima 1 zadnjeg veznog,ali čim izgube loptu,odmah timski rade pritisak,kao osice,za je potrebno uigravanje. slično ste mogli vidjet i kod Reala protiv Uniteda. brzo,okomito,sa jasnom idejom kad imamo loptu,kad nemamo brzi pritisak i što prije je opet osvojit. to ne ide preko noći,ali uz pravog trenera je itekako moguće. Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109581 Mikel je odllican defenzivac, jak na lopti tesko mu je oduzeti, ali ne zelim ni upaliti video jer gledam 99% tekmi Chelsea i znam da covjek nema dugu loptu od 50 utakmica poslat ce 10 dobrih dugih lopti i onda ce netko napraviti kompilaciju od tih 10 dobrih dugih lopti. On je uz dva brza centralna vezna idealan, posao mu je samo oduzimanje lopti i prosljedjivanje njima, dok npr. on i Lampard (jebiga ipak je covjek u godinama, ali daleko od toga da je klasa za sebe, ali za njega treba biti jos dva igraca koja ce trcati i pokrivati to) ne funkcioniraju jer su jedan i drugi spori igraci to se i pokazalo kako nas je npr. Atletico Madrid natrcao u veznom redu i nismo par kvalitetnih pasova spojili. Makelele je institucija koji je izmislio tu poziciju ne zelim njega ni spominjati ni usporedjivati sa ostalim igracima. Sto sam ja rekao za Barcu nego to sto si ti napisao... Prijavi
28. februar 2013.13 god. comment_109638 [quote name='how yes no' timestamp='1362055496' post='109550'] @whisper Luizov problem je jedino što se voli zaigrat malo (sumnjam da će ikada to izbit iz glave). Eno i Dante u Bayernu, stoperčina, ali isto tako se zna zaigrat i ponekad uprskat stvar. Luizu se cijelo vrijeme zamjeraju izleti naprijed, a niko da se zapita, zašto je to tako. Zašto on mora iznosit loptu naprijed, do samih napadača ili im slati duge lopte... Zbog veznog reda, naravno.. Luiz je bolji igrač i od Cahilla i od Baneta, samo mu treba čvrsta ruka, kao i mnogima u timu. A što se tiče grešaka, nema igrača u odbrani koji nije po nekoliko puta pravio belaje. Bane nas faktički košta plasmana u finale Capital kupa, da je onakve greške napravio Luiz, ne smijem ni pomislit šta bi se ovdi na forumu pisalo. Dvostruki aršini.. Ako bi Mou postao naš trener, vjerujem da bi od Luiza napravio jednog od najboljih stopera u evropi (bez pretjerivanja). Ja kako znam i prošle sezone, a i ove najbolja je odbrana bila, kada su igrali Terry i Luiz zajedno. Nikakav Cahill, a ni Bane (doduše on je malo igrao na stoperu) im nisu mogli prismrdit. Sada izjebaše rotacije, forma cijele ekipe, no nebitno.. @posebni Ja kako znam, ja postavio Mikela kao defanzivnog veznog. Ne može defanzivniji biti @vankenobi Ako iko ima dobru dugu loptu, to je Mikel. A što se tiče Ramiresa, on nema šta tražit u ekipi koja želi cijelo vrijeme dominirat na terenu, jer jednostavno ne zna igrat lopte. A ako se želi igrat defanzivan nogomet, kao prošle sezone u LP, e onda on prvi treba bitit na terenu.. Samo što čini mi se, to niko ne želi. [/quote] Ovo ti je ubedljivo najlosiji argumenat u istoriji. Kriviti vezni red za Luizove stalne, i bespotrebne izlete napred... Ali dobro, forum jeste mesto za razmenu stavova, i svako od nas ima prava na svoje misljenje, cak i po cenu da gresi. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.