8. decembar 2012.13 god. comment_93822 Iste zamerke na racun Rafe, kao i RDM-a. Chelsea igra presing isuvise duboko..... Danas u toku utakmice su cesto igraci Macaka donosili loptu do centra, pre nego bili napadnuti. Sa Torresom koji se posteno govoreci uvek trudi i pokretljivim igracima kakvi su Moses, Ramires i MAZAKAR sve to moze biti mnogo agresivnije, a samim tim i delotvornije. Prijavi
6. januar 2013.13 god. comment_99763 citam maloprije na goal,com da je Benitez izjavio da bi mogao zamisliti tandem u napadu Torres-Ba! Pohvalio je Dembu rekavsi da je jako inteligentan igrac da se je dobro kretao jucer! Vidjecete,za koju utakmicu u nas 4-4-2 formacija jer nece imat izgovora da Torres igra umjesto Dembe jer je covjek triput bolji, pa ce se i formacija promjenit kako bi bilo mjesta za Torke-a Prijavi
6. januar 2013.13 god. comment_99867 to ovako nekako -----------cech---------------- azp-----cahill------ivan--------cole ----------------luiz------------ mata--------oscar------------hazard ----------bemba-----tores Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100180 Ako bude 4-1-3-2 onda neka ultra defanzivni Mikel bude DMF . Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100205 Cech Ivanovic Terry Luiz Cole ------------------Mikel----------- --------Oscar -----------Hazard ------------------Mata------------ --------Torres --------- Ba------Cech Ivanovic Terry Luiz Cole ------------------Mikel----------- --------Oscar -----------Hazard ------------------Mata------------ --------Torres --------- Ba------ Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100207 Cech Ivanović(Azpi)-- Luiz(Cahill) -- Terry -- Cole Oscar -- Lampard Mata --------- Hazard Demba -- Torres Eto tako bi ja igra do kraja sezone s obzirom da će Torres vjerojatno dobivat više prilike od Dembe a ovako bi oba igrala.. Oscar i Lampard bi bili centralni veznjaci s tim da bi Lampard bio malo više defenzivno orijentiran od Oscara a Mata i Hazard bi bili krila samo na papiru a zapravo bi imali potpunu slobodu kretanja.. Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100209 Ovako bi trebali igrat protiv Swansea: 4-2-3-1 Turnbull Azpilicueta Ivanovic Ake Cole Luiz Lampard Ramires Piazon Mata Ba Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100215 Cech Bane Cahill Luiz Cole Ramires Lampard Mata Moses Hazard Ba Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100220 [quote name='keno' timestamp='1357663127' post='100215'] Cech Bane Cahill Luiz Cole Ramires Lampard Mata Moses Hazard Ba [/quote] Tako oduvijek igramo :S Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100227 Formacija : 4-2-3-1 Golman - Tu nema mnogo dileme, Cech. Sada, kada je on povrijeđen volio bih da brani Hilario iako ni Turnbull svoj zadatak ne obavlja loše. Štoperi - Terry, Cahill, David Luiz i Ivanović konkurišu za poziciju štoperskog para. Kada je Terry zdrav o čini dio para sa još jednim, ali sada kad je on povrijeđen najčešće tu igraju Cahill i Ivanović, pošto Luiz igra zadnjeg veznog od kada je Benitez došao na poziciju trenera. Meni je svejedno ko igra štopere, jer skoro svaki par podjednako moćno izgleda. Lijevi Bek - Cole igra u jačim utakmicama, a Bertrand u slabijim i kupovima. Desni Bek - Kada Ivanović igra štopera igra Azpilicueta, a kada Bane ne igra štopera Azpi ili Bane (zavisi ko od njih dvojice igra) podjednako dobro pdigraju poziciju desnog beka. Zadnji vezni - Sad kad je Romeu povrijeđen ostajemo samo da Mikelu i Ramiresu (koji nije pravi zadnji vezni). Mikel igra protiv jačih ekipa (kada trebamo čvrstinu na sredini), a protiv slabijih Ramires (kada je Mikel neupotrebljiv). Centralni vezni - Najdeficitarnija pozicija u ekipi trenutno. Ramires (koji nije ni zadnji ni centralni veuni), Lampard (koji je ofanzovni vezni) i ponekad Oscar konkurišu za ovu poziciju. Ofanzivni vezni - Pozicija za koju konkuriše najviše igrača (Mata, Oscar, Lampard, Hazard, Marin). Mata, naravno, prvi izbor. Lijevo Krilo - Hazard bi trebao igrati na ovoj poziciji. Svi navedeni igrači koji mogu igrati AMF (osim Lamparda) i Moses mogu igrati ovu poziciju. Desno Krilo - Moses, jedino pravo desno krilo. Osim njega svi igrači koji mogu igrati lijevo mogu igrati i desno krilo. Prvi izbor Moses. Centarfor - Torres, Demba Ba i Moses konkurišu za ovu poziciju. Nije teško odlučiti ko bi ovdje morao biti prvi izbor, Demba Ba. Prijavi
8. januar 2013.13 god. comment_100246 Cech Azpilicueta Ivanovic Cahil A.Cole Luiz Mata Hazard Lampard Ba Torres Prijavi
9. januar 2013.13 god. comment_100441 Ja bih volio vidjeti ovu: ______________Cech______________ Bane_____Cahill_______Terry_____Cole ______________Obi________________ _______Ramiz_______Oscar__________ _Mata_______Demba________Hazard__ Sa drugim managerom naravno. Prijavi
9. januar 2013.13 god. comment_100457 [quote name='how yes no' timestamp='1357757789' post='100454'] Bez Luiza, [/quote] Po meni je izgubio mjesto među 11, naravno kad su svi zdravi. Ali isto tako ga može i vratiti, ako se uozbilji i zaigra kao kad je došao. U tom slučaju Cahill bi preselio na klupu. Prijavi
9. januar 2013.13 god. comment_100467 A dobro, svako svoje zna. Samo ja ga još ne bih slao na klupu, nije on ništa slabiji od Cahilla, čak šta više. Ima i ovaj drugi svojih mušica. Prijavi
9. januar 2013.13 god. comment_100468 [quote name='how yes no' timestamp='1357758504' post='100467'] A dobro, svako svoje zna. Samo ja ga još ne bih slao na klupu, nije on ništa slabiji od Cahilla, čak šta više. Ima i ovaj drugi svojih mušica. [/quote] Pa Luiz je bolji stoper od Cahilla, i ja to mislim al trenutno ne može proći. Nou nou. Prijavi
9. januar 2013.13 god. comment_100469 [quote name='how yes no' timestamp='1357758504' post='100467'] A dobro, svako svoje zna. Samo ja ga još ne bih slao na klupu, nije on ništa slabiji od Cahilla, čak šta više. Ima i ovaj drugi svojih mušica. [/quote] Slažem se, samo što ih taj drugi puno rjeđe pokazuje na terenu. Luiz, ma koliko meni on drag bio, svako malo napravi kiks kad je na stoperu ( u prosjeku ), dok na Garyeve pogreške treba dosta duže čekati. Ja bih isto, trenutno, radije stavljao na stopere Baneta i Cahilla, nego Luiza i nekog od njih dvojice. Prijavi
10. januar 2013.13 god. comment_100818 Svaka formacija je dobra bez Toresa.Samo da njega vise ne gledam. Prijavi
21. januar 2013.13 god. comment_103262 Za Labudove: [img]http://www.footballuser.com/formations/2013/01/624754_Chelsea.jpg[/img] Prijavi
23. januar 2013.13 god. comment_103587 Veceras ovako : Cech Ivanovic Luiz Terry A.Cole Ramires Lampard Mata Oscar Hazard Ba SUB: Turnbull,bertrand,fereira,cahill,Malouda,Marin,Torres Sa razlogom Azpilicueta ni na klupu jer mora se odmoriti,a Malouda da udje ako bdue povoljan rezultat da vidimo sta se sa njim desava,takodjer i Fereira.. Prijavi
24. januar 2013.13 god. comment_103945 [url="http://www.footballuser.com/626633/Chelsea"][img]http://www.footballuser.com/formations/2013/01/626633_Chelsea.jpg[/img] [/url] ovu, ili umjesto oscara ubaciti mosesa, s tim da onda hazard ide u sredinu a moses na levo krilo Prijavi
11. februar 2013.13 god. comment_106995 Trebalo bi probati 4-4-2 napokon i žrtvovati Oscara i DL4 radi ovog eksperimenta na 2-3 utakmice. [img]http://www.footballuser.com/formations/2013/02/641377_Chelsea.jpg[/img] Prijavi
11. februar 2013.13 god. comment_107001 Moses nije napadač. ovo bi jedino prošla na pesu i fifi,u stvarnosti bi curilo na sve strane,moraš imat nekog veznog koji će obavljat defenzivne zadatke. Prijavi
11. februar 2013.13 god. comment_107030 [quote name='Gospodin Posebni' timestamp='1360584222' post='107001'] Moses nije napadač. ovo bi jedino prošla na pesu i fifi,u stvarnosti bi curilo na sve strane,moraš imat nekog veznog koji će obavljat defenzivne zadatke. [/quote] Ja sam pogriješio, trebao je Ramires na mjesto Hazarda, tj. da njih dvojica zamjenu pozicije. Moses jeste napadač u ovakvoj formaciji, ali ne i u formaciji 4-2-3-1. Prijavi
11. februar 2013.13 god. comment_107041 Moses je krilo,možeš ti njega stavit na mjesto napadača,al nije to to. Mislim da to ne bi funkcioniralo jel nije uravnotežen sastav,previše je pozornosti posvećeno napadu. gubili bi bitku u veznom redu,ovak bi nam curilo na sve strane,dva napadača,plus Mata i Hazard koji nisu neki za obranu,a i bez pravog zadnjeg veznog. Mikel svakako unutra,s jednim napadačem (čitaj Ba),uglavnom sa Matom i Hazardom,ostalo rotirat po potrebi,znači Lampard,Ramires,Oscar,Moses. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.