Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

Iste zamerke na racun Rafe, kao i RDM-a.
Chelsea igra presing isuvise duboko..... Danas u toku utakmice su cesto igraci Macaka donosili loptu do centra, pre nego bili napadnuti.
Sa Torresom koji se posteno govoreci uvek trudi i pokretljivim igracima kakvi su Moses, Ramires i MAZAKAR sve to moze biti mnogo agresivnije, a samim tim i delotvornije.
  • 4 sedmice kasnije...
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

citam maloprije na goal,com da je Benitez izjavio da bi mogao zamisliti tandem u napadu Torres-Ba! Pohvalio je Dembu rekavsi da je jako inteligentan igrac da se je dobro kretao jucer!
Vidjecete,za koju utakmicu u nas 4-4-2 formacija jer nece imat izgovora da Torres igra umjesto Dembe jer je covjek triput bolji, pa ce se i formacija promjenit kako bi bilo mjesta za Torke-a
to ovako nekako

-----------cech----------------
azp-----cahill------ivan--------cole
----------------luiz------------
mata--------oscar------------hazard
----------bemba-----tores
Cech
Ivanovic Terry Luiz Cole
------------------Mikel-----------
--------Oscar -----------Hazard
------------------Mata------------
--------Torres --------- Ba------

Cech
Ivanovic Terry Luiz Cole
------------------Mikel-----------
--------Oscar -----------Hazard
------------------Mata------------
--------Torres --------- Ba------
Cech

Ivanović(Azpi)-- Luiz(Cahill) -- Terry -- Cole

Oscar -- Lampard

Mata --------- Hazard

Demba -- Torres

Eto tako bi ja igra do kraja sezone s obzirom da će Torres vjerojatno dobivat više prilike od Dembe a ovako bi oba igrala.. Oscar i Lampard bi bili centralni veznjaci s tim da bi Lampard bio malo više defenzivno orijentiran od Oscara a Mata i Hazard bi bili krila samo na papiru a zapravo bi imali potpunu slobodu kretanja..
Ovako bi trebali igrat protiv Swansea:
4-2-3-1
Turnbull
Azpilicueta Ivanovic Ake Cole
Luiz Lampard
Ramires Piazon Mata
Ba
Formacija : 4-2-3-1

Golman - Tu nema mnogo dileme, Cech. Sada, kada je on povrijeđen volio bih da brani Hilario iako ni Turnbull svoj zadatak ne obavlja loše.

Štoperi - Terry, Cahill, David Luiz i Ivanović konkurišu za poziciju štoperskog para. Kada je Terry zdrav o čini dio para sa još jednim, ali sada kad je on povrijeđen najčešće tu igraju Cahill i Ivanović, pošto Luiz igra zadnjeg veznog od kada je Benitez došao na poziciju trenera. Meni je svejedno ko igra štopere, jer skoro svaki par podjednako moćno izgleda.

Lijevi Bek - Cole igra u jačim utakmicama, a Bertrand u slabijim i kupovima.

Desni Bek - Kada Ivanović igra štopera igra Azpilicueta, a kada Bane ne igra štopera Azpi ili Bane (zavisi ko od njih dvojice igra) podjednako dobro pdigraju poziciju desnog beka.

Zadnji vezni - Sad kad je Romeu povrijeđen ostajemo samo da Mikelu i Ramiresu (koji nije pravi zadnji vezni). Mikel igra protiv jačih ekipa (kada trebamo čvrstinu na sredini), a protiv slabijih Ramires (kada je Mikel neupotrebljiv).

Centralni vezni - Najdeficitarnija pozicija u ekipi trenutno. Ramires (koji nije ni zadnji ni centralni veuni), Lampard (koji je ofanzovni vezni) i ponekad Oscar konkurišu za ovu poziciju.

Ofanzivni vezni - Pozicija za koju konkuriše najviše igrača (Mata, Oscar, Lampard, Hazard, Marin). Mata, naravno, prvi izbor.

Lijevo Krilo - Hazard bi trebao igrati na ovoj poziciji. Svi navedeni igrači koji mogu igrati AMF (osim Lamparda) i Moses mogu igrati ovu poziciju.

Desno Krilo - Moses, jedino pravo desno krilo. Osim njega svi igrači koji mogu igrati lijevo mogu igrati i desno krilo. Prvi izbor Moses.

Centarfor - Torres, Demba Ba i Moses konkurišu za ovu poziciju. Nije teško odlučiti ko bi ovdje morao biti prvi izbor, Demba Ba.
Ja bih volio vidjeti ovu:

______________Cech______________
Bane_____Cahill_______Terry_____Cole
______________Obi________________
_______Ramiz_______Oscar__________
_Mata_______Demba________Hazard__

Sa drugim managerom naravno.
[quote name='how yes no' timestamp='1357757789' post='100454']
Bez Luiza, [-X
[/quote]
Po meni je izgubio mjesto među 11, naravno kad su svi zdravi. Ali isto tako ga može i vratiti, ako se uozbilji i zaigra kao kad je došao. U tom slučaju Cahill bi preselio na klupu.
A dobro, svako svoje zna. Samo ja ga još ne bih slao na klupu, nije on ništa slabiji od Cahilla, čak šta više. Ima i ovaj drugi svojih mušica.
[quote name='how yes no' timestamp='1357758504' post='100467']
A dobro, svako svoje zna. Samo ja ga još ne bih slao na klupu, nije on ništa slabiji od Cahilla, čak šta više. Ima i ovaj drugi svojih mušica.
[/quote]
Pa Luiz je bolji stoper od Cahilla, i ja to mislim al trenutno ne može proći. Nou nou.
[quote name='how yes no' timestamp='1357758504' post='100467']
[/quote]

Slažem se, samo što ih taj drugi puno rjeđe pokazuje na terenu. Luiz, ma koliko meni on drag bio, svako malo napravi kiks kad je na stoperu ( u prosjeku ), dok na Garyeve pogreške treba dosta duže čekati. Ja bih isto, trenutno, radije stavljao na stopere Baneta i Cahilla, nego Luiza i nekog od njih dvojice.
  • 2 sedmice kasnije...
Veceras ovako :

Cech
Ivanovic Luiz Terry A.Cole

Ramires Lampard

Mata Oscar Hazard

Ba

SUB: Turnbull,bertrand,fereira,cahill,Malouda,Marin,Torres

Sa razlogom Azpilicueta ni na klupu jer mora se odmoriti,a Malouda da udje ako bdue povoljan rezultat da vidimo sta se sa njim desava,takodjer i Fereira..
[url="http://www.footballuser.com/626633/Chelsea"][img]http://www.footballuser.com/formations/2013/01/626633_Chelsea.jpg[/img] [/url]

ovu, ili umjesto oscara ubaciti mosesa, s tim da onda hazard ide u sredinu a moses na levo krilo
  • 3 sedmice kasnije...
Trebalo bi probati 4-4-2 napokon i žrtvovati Oscara i DL4 radi ovog eksperimenta na 2-3 utakmice.

[img]http://www.footballuser.com/formations/2013/02/641377_Chelsea.jpg[/img]
[quote name='Gospodin Posebni' timestamp='1360584222' post='107001']
Moses nije napadač.
ovo bi jedino prošla na pesu i fifi,u stvarnosti bi curilo na sve strane,moraš imat nekog veznog koji će obavljat defenzivne zadatke.
[/quote]

Ja sam pogriješio, trebao je Ramires na mjesto Hazarda, tj. da njih dvojica zamjenu pozicije. Moses jeste napadač u ovakvoj formaciji, ali ne i u formaciji 4-2-3-1.
Moses je krilo,možeš ti njega stavit na mjesto napadača,al nije to to.
Mislim da to ne bi funkcioniralo jel nije uravnotežen sastav,previše je pozornosti posvećeno napadu.
gubili bi bitku u veznom redu,ovak bi nam curilo na sve strane,dva napadača,plus Mata i Hazard koji nisu neki za obranu,a i bez pravog zadnjeg veznog.
Mikel svakako unutra,s jednim napadačem (čitaj Ba),uglavnom sa Matom i Hazardom,ostalo rotirat po potrebi,znači Lampard,Ramires,Oscar,Moses.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.