Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

• Autor
[quote name='Caeruleus' timestamp='1343297680' post='67176']
Da ovo su pozicije koje treba popuniti:

1. Napadač

2. Desno krilo

3. Playmaker

4. Desni bek
[/quote]

Mislim da nema smisla kupovati desnog beka, imamo Ivanovića, Ferreira uvijek odlično zakrpa a i Hutch je sve bolji. Hutch već ima 22 godine i ne treba mu nitko tu smetati, a za budućnost se ne moramo brinuti jer imamo Todda Kanea.

[s][b]1. Napadač[/b][/s]

2. Desno krilo

3. Playmaker

[s][b]4. Desni bek[/b][/s]
[/quote]
nemaš straha za napadača, ove sezone El Nino ubija :D
za beka imamo Ferreiru i Hutcha kako je i Dubro napisao, a ostale dvije pozicije bi bile dobrodošle.

1. [s]Napadač[/s]

2. Desno krilo

3. [s]Playmaker[/s]

4. Desni bek
[/quote]

Za beka ne znam i dubro je u pravu imamo Hutcha i Ferreiru,ali dobro bi bilo uzet Azpilicuetu dok ga neko drugi nije ugrabio...

Desno krilo postoji samo jedan igrac za tu poziciju Hulk !!!

A gdje cete stavit tog jebenog Playmakera
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1343298404' post='67184']
Za beka ne znam i dubro je u pravu imamo Hutcha i Ferreiru,ali dobro bi bilo uzet Azpilicuetu dok ga neko drugi nije ugrabio...

Desno krilo postoji samo jedan igrac za tu poziciju Hulk !!!

A gdje cete stavit tog jebenog Playmakera
[/quote]

Treba nama i napadač, pa nećemo na Torresa spasti. Kako igra Lukaku, treba nam još jedan napadač za svaki slučaj, npr. Gonzalo Higuain jer je sad slobodan igrač...Onda Azpilicuetu treba ugrabiti dok je još koliko toliko jeftin, jer je čudo igrač.

Playmakera bi stavio uz defanzivnog veznog ispred obrane, npr. Mikel kao DMF i još jedan igrač izraziti playmaker tipa Oezil ili Modrić koji će prenositi igru ka naprijed, to nam fali. Svaka čast Lampsu, ali 34 godine na leđima, mislim dovoljno je to reći.

Krilo nam zaista treba, ne ovi igrači što mogu igrati krilo tipa Ramires (koji je zapravo defanzivni vezni), Sturridge (koji je zapravo špic napadač) ili Benayoun (koji je zapravo smeće), nego nam treba izrazito desno krilo, igrač specijalizran za tu poziciju. Nešto što nakon J. Colea nemamo.
[quote name='Caeruleus' timestamp='1343298965' post='67187']
Treba nama i napadač, pa nećemo na Torresa spasti. Kako igra Lukaku, treba nam još jedan napadač za svaki slučaj, npr.[b] Gonzalo Higuain jer je sad slobodan igrač...[/b]Onda Azpilicuetu treba ugrabiti dok je još koliko toliko jeftin, jer je čudo igrač.

Playmakera bi stavio uz defanzivnog veznog ispred obrane, npr. Mikel kao DMF i još jedan igrač izraziti playmaker tipa Oezil ili Modrić koji će prenositi igru ka naprijed, to nam fali.

Krilo nam zaista treba, ne ovi igrači što mogu igrati krilo tipa Ramires (koji je zapravo defanzivni vezni), Sturridge (koji je zapravo špic napadač) ili Benayoun (koji je zapravo smeće), nego nam treba izrazito desno krilo, igrač specijalizran za tu poziciju. Nešto što nakon J. Colea nemamo.
[/quote]Higuain slobodan :huh:

Azpilicueta ajde moze proci

Ali koji ce vam kurac pleymaker sto smo onda doveli pretrpan nam je vezni red Mata,Hazard,Marin,Oscar,Ramires,Essien,Mikel,Lamps,Romeu,Meireles tu jos imamo Josha i Kevina koji ce vjerovatno na posudbu tako da njih eto necu racunat jos ako ostanu Malouda i Benayoun to ce biti [b]12 [/b]igraca da nije malo previse a ?Mislis da su Ramiz ili Mata zasluzili da sjedi na klupi nakon sto su bili medju najboljima prosle sezone ili da sjede na klupi Hazard i Oscar za koje su date ogromne pare jos je tu iskusni Lamps i Essien te veoma dobar Mikel,Romeu i Raul su back up i to je dosta i treba molit Boga da prodaju Maloudu i Benayouna !

Eto sad si reko da je Danny spic tako da imamo u napadu Torresa Dannya i Lukakua...

Desno krilo moze tu se slazem...
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1343302813' post='67200']
Kupit Azpilicuetu jer je dobar iako je nepotreban, čuj logike, nema smisla forsirati s 4 desna beka u ekipi jbte.
[/quote]
Ispada Ferreira. Ionako mislim da on neće biti registrovan za prvenstvo ako se dovede taj desni bek pošto se mora otvoriti mjesto za stranog igrača unutar ekipe. Azpilicueta nam treba jer Hutch ne može iznijeti toliku minutažu kao zamjena Ivanoviću. Nadam se da vremenom Sam može postati ono što je Paulo bio ako je to vrhunac.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1343298125' post='67182']
Mislim da nema smisla kupovati desnog beka, imamo Ivanovića,[b] Ferreira uvijek odlično zakrpa a i Hutch je sve bolj[/b]i. Hutch već ima 22 godine i ne treba mu nitko tu smetati, a za budućnost se ne moramo brinuti jer imamo Todda Kanea.
[/quote]

Prevodioc i dobri duh ekipe može uskočit na jednu utakmicu u sezoni i to je to.A Hutch po lokaciji se bolje snalazi na stoperu.

Tako da pravog beka nema i tu bi trebalo dovest igrača no nikako onu prevaru iz Ajaxa i to pogotovo ne za onu cifru od oko 20 mil koja se spominje.
[quote name='Lampard' timestamp='1343339160' post='67296']
Prevodioc i dobri duh ekipe može uskočit na jednu utakmicu u sezoni i to je to.A Hutch po lokaciji se bolje snalazi na stoperu.

Tako da pravog beka nema i tu bi trebalo dovest igrača no nikako onu prevaru iz Ajaxa i to pogotovo ne za onu cifru od oko 20 mil koja se spominje.
[/quote]

S ovim se moram složiti, ali Ferreira bi mogao odigrati i više od jedne utakmice. Dvije, možda čak i tri.
  • 3 sedmice kasnije...
Alternative Robbiejevoj 4-2-3-1:
Napomena: igrači koji su uvršeni nisu bitni nego strateški raspored, odnosno formacija

_________________Cech_________________
Bane_______Cahill________Luiz________Ryan
_________________Mikel_________________
__________Ramiz________Oscar___________
___Moses________Torres_________Hazard____

Druga opcija:
________________Cech__________________
Azpi________Cahill_______Terry________Cole
________________Mikel__________________
______Ramiz_____________Mata___________
________________Oscar__________________
___________Danny_______Torrke___________
[quote name='Caeruleus' timestamp='1343523602' post='67780']
4-4-2 je nešto što bih probao nakon remija i ova dva poraza na turneji.
[/quote]

To je pokušao Carlo u sezoni 09/10 no nije baš funkcioniralo dobro
_________________Cech_________________

___Ivanović___Luiz / Cahill___Terry___Cole___

_______Ramires____Mikel____Oscar________

____________Hazard____Mata_____________

_________________ Torres________________
Nadam se da cemo isprobati te taktike, svidjaju mi se posebno dvije sto je wisey postavio. Mislim da sada imamo igrace za 433 posebno jr Ramires ima i vise prostora za kontru ako se nalazi na toj poziciji a da ne kazem kako bi nam krila tu radila kad iza sebe imaju tehnicara matu, tako da se ne moramo samo oslonuti na 4231..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
[quote name='Wisey' timestamp='1344896536' post='70767']
Alternative Robbiejevoj 4-2-3-1:
Napomena: igrači koji su uvršeni nisu bitni nego strateški raspored, odnosno formacija

[b]_________________Cech_________________
Bane_______Cahill________Luiz________Ryan
_________________Mikel_________________
__________Ramiz________Oscar___________
___Moses________Torres_________Hazard____[/b]

Druga opcija:
________________Cech__________________
Azpi________Cahill_______Terry________Cole
________________Mikel__________________
______Ramiz_____________Mata___________
________________Oscar__________________
___________Danny_______Torrke___________
[/quote]

Ovo prvo bih voleo da vidim na delu, sa Matom levo i Hazardom kao laznom 9kom, ako Torresu ne bude islo.
Rizicno, ali moglo bi biti lepo takticko iznenadjenje.
http://football-talk.co.uk/66793/new-look-chelsea-how-the-blues-could-line-up-in-201213/

Interesantno, mada tesko izvodljivo...
I pre bi Hazarda desno a Matu levo.
U nekoliko utakmica pod vodstvom RDM sam primjetio jednodimenzionalnost.

To što mi nemamo alternativu gotovo uvijek igramo isto.To mi se ne sviđa.
U sezoni 09/10 u premiershipu Carlo je znao po 3 formacije mjenjat tokom susreta. Koristio je različite sustave igre.
[img]http://this11.com/boards/abDbv3kamr.jpg[/img]

Pa ovo stvarno i nije toliko lose.. DMF da bude Luiz, on je taj koji bi mogao ubrzati tu igru umjesto mikela.. Oscaru bi bilo najbolje da igra ofanzivnije a vjerujem da ce ici tamo negdje gdje je lampard sad.. Samo je problem ta desna strana.. Hazard i Mata su ugl. sreda, ili lijevo.. Mogao bi oscar mozda desno Hazarda u sredu a matu lijevo :)a ramiresa bi volio ubaciti al nikako ne mogu staviti na klupit matu il hazarda :S
Nakon što sam saznao malo više o Oscaru htio bih da ovo igramo za početak:

---------------------Čech

Ivanović - Cahill/Luiz - Terry - Cole

-------- Mikel/Essien - Oscar --------

--Ramires------------------------Hazard

-----------------Mata----------------------

---------------Torres

Oscar je inače igrač sposoban jako se podrediti timu a i njegove trkačke mogućnosti su puno bolje nego što sam mislio. Na kraju ispada da je on tip igrača koji se jednako dobro snalazi na mjestu centralnog i ofenzivnog veznog. A pošto za ofenzivnog veznog već ima puno opcija njegovo mjesto bi moglo biti u srcu veze. Ja čim čujem da je netko Brazilac a usto i veznjak odmah mi padnu na pamet Ronaldinho, Zico itd. uglavnom čiste desetke kojima je mrsko uopće pogledati prema svome golu a kamoli potrčati prema njemu xD Tako da, treba mu tu dati šansu

Ramires je izgleda osuđen na krilo što je možda i prava stvar za ovu formaciju pošto je Oscar ipak ofenzivnije orijentiran pa bi Ramires odlično došao kao nekakvo univerzalno krilo i dao balans momčadi.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.