25. maj 2025.1 god. comment_364520 @hamco Hvalimo Maresku jer smo bili losi pod Poketinom ? Apsurd. Prijavi
25. maj 2025.1 god. comment_364521 1 hour ago, Whisper said: Brate kukali ste na Maresku, pljuvali ga cele sezone i sad kad smo se jedva uvukli u Ls u zadnjem kolu jebenom odjednom je heroj. Kakvi licimUri ne mogu da verujem.. Slažem se. Da se danas izgubilo svi bi bili za otkaz. Ali ne znam što se čudiš, takvi su ljudi, sude samo po rezultatu, 90 minuta mogu promijeniti sve, što je suludo, al je tako. Da se krivo ne shvati komentar i like, i ja samatram da Maresca treba ostat, al to sam govorio i prije ove utakmice, i govorio bi neovisno o rezultatu danas Prijavi
25. maj 2025.1 god. comment_364522 3 minutes ago, Whisper said: @hamco Hvalimo Maresku jer smo bili losi pod Poketinom ? Apsurd. Pretjerujes. Ne moze se treneru sve lose sto se desilo staviti na teret a ono dobro oduzeti. Nije fer taman da se zove Benitez. Niko ne hvali Marescu koliko sam ja vidio ali postoje cinjenice koje govore da smo napredovali ove sezone u mnogo cemu. I nije idealno, niko ne spori da nije moglo bolje i da Maresca nije grijesio. Ne mislim ja ni da ti grijesis sto mislis da Maresca njje pravi trener za nas, i ja nisam siguran. Samo mi smeta sto nisi fer i nemas isti kriterij prema Maresci i Poketinu. Prijavi
25. maj 2025.1 god. comment_364523 Niko ne spominje da je ekipa jaca nego prosle sezone i da nam je trener svojim eksperimentisanjem izbio 10-12 bodova najmanje. Uz to je jako tvrdoglav, kad su Jackson i Madueke najlosiji bili u ekipi igrali su cijele utakmice. On ce ostati sigurno i sledece sezone bez obzira na Betis a mi necemo puno napraviti s njim. Jednostavno nema pobjednicki mentalitet. Prijavi
25. maj 2025.1 god. Popularna objava comment_364524 Ostat ce zbog plasmana u LS ali evidentan je veliki pad u igri od Brentforda kuci. Kako je Palmer izgubio formu tako je cijela ekipa grohnula. Bas me zanima kad bi se pravila ta tabela iskljucivo drugog dijela prvenstva, kako rezultatski stojimo. I vise od tog rezultatskog me zabrinjava kako smo ocajno djelovali u pojedinim mecevima sto se tice napada. Ipak, treba mu cestitati jer je uspio zategnuti ekipu defanzivno i izgurati do top 4. U prilog mu je islo dosta sretnih okolnosti. Pad Tottenhama i Uniteda, veoma oscilirajuca forma svih rivala, cinjenica da smo s Liverpulom igrali kad su ovi vec u party modeu bili, zatim i ta istina da 5 ekipa ide u LS a ne 4 kao uvijek dosad. Opet, bez obzira na sve, ovom klubu je nasusno bilo potrebno da se vrati u LS iz mnogo razloga. Jedan od onih najvaznijih je da imamo neki rezultatski opipljiv rezultat, da se okusamo protiv najjacih ekipa, da vlasnici osjete car Lige Sampiona i pozele je gledati svake sezone, da igraci zapnu i pokazu sta mogu i na kraju, da mi navijaci koji smo svu ovu patnju gledali i cekali, konacno malo uzivamo. Nije trofej, mozda je svima nama koji smo navikli na najvece uspjehe cudno ovako gledati igrace Celzija kako slave obicni plasman u LS, ali u ovom momentu za klub je ovo jako vazno. Najbitnije je sad da li ce Uprava znati kapitalizirati i pametno uloziti novac. Ako pogode s pojacanjima mozemo dogodine mozda jos jedan iskorak napraviti. Trener ce ostati, ali treba pod hitno nekog konsultovati u vezi psiholoske pripreme igraca, motivacije, odnosa s javnoscu. Valjda su malo muda narasla sad pa nece vise pristupati pickasto. Nadam se da je naucio neke stvari o ovom klubu. Prijavi
25. maj 2025.1 god. comment_364525 Marecsa će u svakom slučaju ostati pa ne treba trošiti riječi, ali zbilja ne vidim kog bi doveli da možemo napredovati. Padaju mi na pamet De Zerbi i Iraola koji do sad nisu vodili klub ove veličine i Tiago Motta koji je ekspresno dobio šup kartu u Juveu. Prijavi
25. maj 2025.1 god. comment_364526 Wisey, evo ovde moš tabelu si sastavljat kako oćeš: https://www.transfermarkt.co.uk/premier-league/formtabelle/wettbewerb/GB1?saison_id=2024&min=20&max=38 Gledajući samo drugi dio prvenstva smo 7, ali isto bodova kao i 5 i 6. U prvom djelu samo 1 bod više nego u drugom... Prijavi
25. maj 2025.1 god. comment_364529 Cisto da se zna. Ja sam za otkaz Maresci. Nama treba puno bolji mentalitet od njegovog. Ali ne treba zaboraviti da smo mi igrali jako dobro u prvom dijelu sezonu, sad se ne sjecam, ali bili smo na gotovo prvom mjestu. Naravno, desio se pad odmah pred novu godinu, ali ako se ikako sjecate, sa vecinom trenera nama se desi pad u tom istom periodu i kad se onda jako tesko izvlacimo iz toga. Man United sa Fergusonom je cesto znao imati los start sezone i onda s vremenom dodaju gas. Na kraju krajeva, ja mu moram cestitati i priznati da ima njegove zasluge zasto cemo igrati ligu sampiona iduce sezone. Ocekivao sam vise od njega posto je mlad, ali njegova tvrdoglavost nas je kostala dosta bodova, pa samo da smo Ipswicha dobili te dvije utakmice mi bi vjerovatno veceras zavrsili na drugom mjestu. U Engleskoj se podigao ogroman standard, ne postoji barem jedna ekipa protiv koje mozes racunati 3 boda, osim mozda Totenhama u nasem slucaju. Liverpool i City su pokazali sta se mora uraditi da bi se osvojila liga, a to je da sebi ne smijes priustiti dvije tri utakmice da si van forme. Sad je sve na upravi da nam pokazu kakvi su im ciljevi za buducnost. Ako nam nastave dovoditi tinejdzere, nazalost, bojim se da cemo se dugo patiti sa amerikancima. Prijavi
26. maj 2025.1 god. comment_364531 Eto na kraju ni krivi ni duzni zavrsismo cetvrti svaka cast. Lepo je sto ce se konacno igrati Liga Sampiona opet i sto su pobedjeni neki od konkurenata za mesto u to takmicenje, al ako se nista znacajno ne promeni ocekujem da naredna sezona opet bude ala Potter. Prijavi
26. maj 2025.1 god. comment_364539 Otkaz bih mu dao, ali nece se to desiti, tako da se samo nadam da ce uprava dovesti igrace koje ni on ne moze sputavati. Prijavi
26. maj 2025.1 god. comment_364549 Ne znam da li je tačno, ali vjerujem da jeste kakvih sve danas šizofreničara ima u svijetu fudbala, da je rekao kritičarima da odjebu, bukvalno. Pa majku ti jebem šta ti misliš da si, ja mislim da je njemu Guardiola pomoćnik ili neki lijevi trener, da bi se frajer usro od muke kako mi igramo. Njegovo taktičko razmišljanje je toliko plitko da ga može čovjek uporediti s onim likom što pametuje dok se gleda utakmica, a pogleda jednu utakmicu u 3 mjeseca.Jedino što ga je Guardiola naučio je invertirati bekove, isto ono kad sin u kući upali i ugasi modem od interneta, e tako i ovaj s ovim bekovima. Ubijeđen sam da će nas Betis riješiti baš zato što imaju Antonya koji igra kao preporođen, i Isca koji ima more iskustva.Mi se dosad u ovom takmičenju nismo susreli s boljom ekipom i ekipom koja ima jednog ili dva pojedinca koji mogu iz ničega stvoriti nešto. Prijavi
28. maj 2025.1 god. Popularna objava comment_364601 Da Bog da promasio svlacionicu, autobus, klub, drzavu... Prijavi
28. maj 2025.1 god. comment_364608 52 minutes ago, Whisper said: Da Bog da promasio svlacionicu, autobus, klub, drzavu... HAHAHAHHAHA ojjjj pa sto makar golove ne proslavi na shoutboxu jebote Maresca raduj se ekipi. Prijavi
28. maj 2025.1 god. Popularna objava comment_364612 57 minutes ago, Whisper said: Da Bog da promasio svlacionicu, autobus, klub, drzavu... De neko javi Whisperu da se vrati na forum. Prijavi
28. maj 2025.1 god. comment_364621 Bio sam jako ljut kad su izašle postave, ali ovaj trofej je trenerov. Tko se razumije u nogometnu strategiju, ovo je Marescin doktorat. Velemajstorski je nadigrao iskusnog lisca Pellegrina. Pogodio sa zamjenama, prerasporedio igrače na terenu i uništio Betis. Prijavi
28. maj 2025.1 god. comment_364629 Ne znam samo cemu likovanje. Golove sam slavio. Mareska out svakako. Ja ne menjam misljenje prema pravcu vetra. Prijavi
28. maj 2025.1 god. comment_364633 Ja bi i njega pohvalio za govor na poluvremenu, za izmjene i za promjenu taktike. Opet ponavljam nije ni Pellegrini naivan, stari je to lisac ali je bio bespomocan u drugom poluvremenu, mogao je samo nijemo posmatrati kako njegova ekipa prima golove. Nije idealan Maresca, mlad je, eto uzeo je i neki trofej… vidjet cemo ga sljedece sezone kad ce apetiti biti mnogo veci. Za sada ima prolaznu ocjenu (za ovu sezonu). Prijavi
28. maj 2025.1 god. Popularna objava comment_364644 On 2/23/2025 at 5:21 PM, Adi said: On ako osvoji Konferencijsku Ligu stavit ću ga na profilnu, a ako završi u top 4 promijenit ću nick u Maresca. U trenutnom stanju nismo favoriti ni protiv Borca. Kako se mijenja nick? Sutra bih mu otkaz dao, bez obzira na sve. Prijavi
29. maj 2025.1 god. comment_364663 Ovaj propalitet od trenera će očito ostati na klupi a vidjet ćemo koje će propaliteta ostaviti i narednu sezonu. Sezonu treba analizirati čim prije jer smo jedva izborili Ligu prvaka. Kup Konferencije nije neka satisfakcija niti to treba gledati kao neki uspjeh, to je ipak takmičenje za slabije klubove gdje mi ne pripadamo. Lijepo što smo osvojili ali nama je mjesto u Ligi Prvaka i borba za prvaka Engleske. Prijavi
29. maj 2025.1 god. comment_364665 5 minutes ago, Walter said: Ovaj propalitet od trenera će očito ostati na klupi a vidjet ćemo koje će propaliteta ostaviti i narednu sezonu. Sezonu treba analizirati čim prije jer smo jedva izborili Ligu prvaka. Kup Konferencije nije neka satisfakcija niti to treba gledati kao neki uspjeh, to je ipak takmičenje za slabije klubove gdje mi ne pripadamo. Lijepo što smo osvojili ali nama je mjesto u Ligi Prvaka i borba za prvaka Engleske. Pa zar je bilo za ocekivati da lagano izborimo LS? Jesmol mi jaci od Newcastle i Aston Ville? Ko je nama napadac, ko je nama golman, ko su nam krila? 69 bodova u zadnjih 10 godina samo smo 4x vise bodova uzeli ako se ne varam. Prijavi
29. maj 2025.1 god. comment_364667 Kakve riječi, a čovjek je 4. u Engleskoj s najmlađom ekipom i osvojio Europaki trofej. Da je Pochettino trener, bili bi 7. Uvijek je kod susjeda trava zelenija, a nisam siguran da bi ijedan trener Premier lige ostvario bolji rezultat, osim mogu garantirati za Pepa Guardiolu. Da je nama trener Amorim ili Iraola, a da Maresca vodi neki Brighton, Brentford, tu bi pisali dovedite Marescu, dovedite Marescu. Prijavi
29. maj 2025.1 god. comment_364669 Ja mogu shvatiti da neko nije zadovoljan trenerom kao npr. Adi, neovisno o rezultatu covjek ima drugacije kriterije i drugacija ocekivanja, sto od stila igre sto od svega drugog. Ali nazivati nekod propalitetom, celavom kukavicom, pickicom mislim da je pretjerivanje. Jebemo mi svi majke, iznerviramo se ali to je trenutak huje i kad te spici zivac. Realnost je da je rezultatski Maresca odradio ono sto se od njega ocekivalo, neke stvari su mogle bolje, neke su morale biti bolje. I ja licno kad bih ocjenjivao njegov rad ocjenom od 1 - 10, dao bih mu 6. Nista posebno ali smatram da ima dosta prostora za napredak a pogotovo ako mu se dovedu bolji igraci smatram da ce i njegov stil igre doci vise do izrazaja nego sto pokusava sa ovim izborom igraca. Vidjet cemo, ne bih imao ni ja nista protiv da Maresca ode ali samo ako ce doci bolji trener, provjereniji i iskusniji a da usput igra proaktivan fudbal a ne reaktivan. Problem je sto je malo takvih a nama kao klubu, igracima treba stabilnost. Ne treba nam opet sve iznova, ni igracima da se navikavaju na novi nacin treniranja, uigravanja patterna, sticanja razlicitih navika a uz to sve sa trenerom koji je sam po sebi rizik i nema neki podebeo CV iza sebe. Evo slobodni su Allegri, Xavi, Concencao, Terzic, Pioli, Schmit.. vjv sam zaboravio neka imena, koga dovesti i zbog cega? Prijavi
29. maj 2025.1 god. comment_364677 Zapravo najveci problem je evidentan pad u igri u drugom dijelu sezone. Onaj period oko Bozica i januar je katastrofalan bio sto se tice trenerskih odluka, to se reflektiralo na teren. Poslije mu nisu pomogle ni genijalne odluke Uprave da posalje pola ekipe na posudbe i osakati sirinu. Odmah da kazem, nemojte mi vaditi neke xG xC xF ne interesuje me to. Znam sta sam gledao. Prvi dio smo stvarno imali dobrih meceva. Villa kuci, Newcastle, Brentford, Wolves i West Ham na gostovanju... To nisu lagani protivnici a rijesili smo ih glat. Nakon toga slijedi bas velika kriza u ofanzivi, gdje smo jedva stvarali sanse i patili se kao godinama unazad. Ona 2 meca protiv Brajtona u 7 dana su bili vrhunac te krize. Na kraju se uz neki sretan splet okolnosti i blago dizanje forme, uz povratak Jamesa i Lavia, ekipa uspjela podici do top 4. Medjutim, ako ovako budemo igrali od pocetka iduce sezone ocekujem patnju svaki mec za 3 bobe. A to dugorocno nece donijeti dobre stvari. Nadam se barem dobrim pojacanjima pa da, ako nista dobijemo taj individualni kvalitet. Ne mozemo se samo na Palmera oslanjati. Prijavi
29. maj 2025.1 god. comment_364679 @hamco mene Maresca stalno nervira, sama njegova pojava mi ide na zivce. Svi smo ovde vise nego dovoljno puta sve njegove mane i slabosti opisali do detalja, nema svrhe vise ponavljati. To sto smo mi zavrsili u top4 u jebenom zadnjem kolu ne smatram njegovom zaslugom. Njegovim gore navedenim slabostima smo tu poziciju ispustili i za nju strepeli polovinu sezone. Zar je toliko tesko da se igraci stave na svoje prirodne pozicije, posebno ako na onim koje im on izmislja ne igraju ni blizu onako kako bi trebalo. Svo njegovo takticko znanje je Palmer sam usrao sinoc tako sto je sa svoje prirodne pozicije resio utakmicu. Mareska out. Razlozi su vise nego jasni. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.