10. juli 2025.1 god. Popularna objava comment_365785 Ma mene on nikada nije ubjedio da je profil covjeka/trenera za velike klubove i velike uspjehe ali jebeno koga dovesti i da ga smjeniš, na stranu sad to sto je on trenutno siguran prije svega jer smo se vratili u LP ako osvoji jos kojim slucajem protiv PSG onda mu nema smrti. Ja ne znam jedno ime da kazem "eh njega treba dovesti", u smislu da je taj neko i kvalitetan i dostupan na kraju krajeva. Mozemo gledati TOP5 liga imas bukvalno 4 imena koja trenutno rade posao to jest da kazes imaju neke uspješne sisteme i trofeje, to su Enrique broj jedan i imas jos Flicka, Slota i eventualno Contea, sve ostalo srednja žalost, ili je u padu ili je potroseno ili je dostiglo vec svoj neki vrhunac. Jedan Bayern vodi Kompany, Borussiu vodi Kovac, Inter vodi Chivu, Juventus vodi Tudor, Milan se vratio na fosila Allegria, Real doveo mačka u vreći Alonsa. United ostavlja Amorima nakon horor sezone, City produžuje sa Guardiolom nakon loših rezultata. Znači nema se tu puno prostora za manevar kada su treneri u pitanju, ponuda je svedena na minimum, a sve su to veliki klubovi koji žele trofeje. Pogledajte slucaj Arsenala, dali su vremena Arteti da gradi ekipu, i sada su dosli do situacije kada ne mogu napraviti taj iskorak da osvoje veliki trofej, vec 3 sezone oni zavrsavaju drugi u ligi. Tri jebene sezone zavrsavas kao drugi, ali mislim da njima ne pada na pamet da mijenjaju Artetu u smislu da traze trenera koji ce napraviti taj iskorak jer bukvalno koga dovesti. Tako da, nisam nikad bio oduševljen Marescom ali ne vidim trenutno neko bolje riješenje, ono da covjek kaze e ovo je sa magarca na konja. Prijavi
10. juli 2025.1 god. comment_365788 Po meni, sve što je napravio bi napravilo 80% drugih trenera. Osvojio je Konferencijsku ligu nakon što se suočio sa Noom Jerevan, Astanom, Panathinaikosom, Shamrokom, Kopenhagenom, Legijom, Djurgardenom i Betisom. Sve ove ekipe su Championship nivo, osim Betisa koji bi završio 12. u PL. Ušao je u finale Svjetskog Klupskog preko LA FC, Flamenga, Esperancea, Benfike, Palmeirasa i Fluminensea. Opet ekipe koje bismo sa rezervnim sastavom trebali pobjeđivati. U ligi smo dosta sretno završili u top 5. Potrefilo se da standardni rivali imaju grozne sezone. Loše smo igrali derbije, u drugom dijelu sezone igrali loš fudbal i ono što smo pobijedili smo se provukli. Što više njegove ideje dolaze do izražaja, igra nam je lošija i igrači su nam lošiji individualno. Ja sam za otkaz od januara i mišljenje se trenutka ne mijenja. Problem je samo što bi ga oni zamijenili Scottom Parkerom ili nekim sličnim. Prijavi
10. juli 2025.1 god. comment_365795 Slušam podkast i govori tip što više gledam ovaj Chelsea to sve više mislim da Maresca pojma nema šta radi. Nadam se da griješim, ali bojim se da će se to pokazati istinom i da će ih PSG dobro natamburati. Cucurella, Colwill i Chalobah se dodaju međusobno više nego ostatak momčadi zajedno. Ja se ne mogu oteti dojmu da se sve utakmice dobijaju na neku fizikaliju i improvizaciju i da igrači poput Caiceda, Cucurelle i Enza moraju dušu ispustiti svakih 90 minuta i bespotrebno se trošiti za nešto što bi mogli napraviti sa 70% kapaciteta. Baš to što kaže Adi, dok se Maresca još podređivao momčadi tamo u oktobru zaredale su one pobjede, tek kada je počeo on podređivati momčad sebi počelo je ovo da ustvari ne znamo na čemu smo. Top ekipe su nas uzimale relativno lako, mislim da će tako biti i u finalu i da će se tu pokazati pravo stanje. Prijavi
11. juli 2025.1 god. comment_365829 Gusto da išta zna ne bi se ponašo ko gangster i ne bi imao onakvu frizuru. Prijavi
13. juli 2025.1 god. comment_365893 Svaka čast za danas, apsolutno perfektno, u napadu, u odbrani. Kombinatorika za golove, kretanje igrača bez lopte u kontri perfektno. Nadam se da će biti ovako tokom cijele sljedeće sezone. Prijavi
13. juli 2025.1 god. comment_365896 Cestitke za titulu za posstavku za kontrolu meca. Apsolutno zasluzeno!!! Prijavi
13. juli 2025.1 god. comment_365897 Svaka cast treneru za ovaj mec. Odlicno postavio ekipu. Jaki nazad, borbeni ali najbitnija stvar - bez kompliciranja u napadu. Vrlo jednostavno od golmana duga lopta u prostor i direktan napad. Nema drkanja pozadi, pogotovo kad znas kakav presing Pariz igra. Tako je Klopp godinama u Liverpulu igrao i titule osvajao. Prijavi
13. juli 2025.1 god. comment_365900 Ovo danas je stvarno bilo top, od prvog do zadnjeg minuta. Prijavi
13. juli 2025.1 god. comment_365901 Cestitke Maresci na pripremi utakmice, hvala mu na ovome veceras. Prijavi
13. juli 2025.1 god. comment_365923 Svaka cast za utakmicu i za drugu titulu u prvoj sezoni. Nadam se da ce nastaviti ovako i u PL. Prijavi
14. juli 2025.1 god. comment_365924 Toliko osporavan, a već jedan od najuspješnijih trenera Chelseaja. Kad god treba isporučiti, Chelsea to napravi. Ovo sinoć je podsjećalo na najbolje dane. Liga prvaka je prestiž, ali ovo sinoć je u svakom drugom smislu više od osvajanja Lige prvaka. Financijski duplo veća nagrada nego Liga prvaka. Trebamo shvatiti da imamo najmlađu ekipu na svijetu, forsiramo mlade igrače i jednom kada zajedno stasaju i uštimaju se, biti ćemo nepobjedivi. Većina ovih igrača ima 21-23 godine, pa to su balonje, 2003. godište, ja sam tada auto kupio, a sinoć odigraju ovakvu utakmicu. Idemo još po stoperčinu i golmančinu i ubrzat ćemo taj period stasavanja i već ćemo ove sezone biti al pari Liverpoolu. Guehi/Branthwaite/Inacio Costa/Kobel/Simon Prijavi
14. juli 2025.1 god. comment_365937 Čisto da mu jebem majku preventivno. Spoiler Oprosti ali nikad ne zaboravi Prijavi
17. juli 2025.1 god. comment_366031 Win percentage in all competitions: Potter – 39% Pochettino – 53% Maresca – 64% Prijavi
17. juli 2025.1 god. comment_366032 To je dobar pokazatelj da sa sljedecim trenerom mozemo biti samo bolji. Prijavi
17. juli 2025.1 god. comment_366034 29 minutes ago, Spaha said: To je dobar pokazatelj da sa sljedecim trenerom mozemo biti samo bolji. To je dobar pokazatelj da je prvi igrao Ligu Prvaka, drugi ništa, a treći Konferencijsku Ligu Prijavi
5. august 2025.1 god. comment_366397 Da li je neko uživo imao priliku da vidi kakav je kako se to zove šuškavac za kišu, sad je Marseka nosio na treningu?? na slikama mi kapuljača izgleda nekako čudno Prijavi
8. august 2025.1 god. comment_366458 Ako vrati odmah kiksera Fofanu u prvi sastav nakon sto su Chalobah i Tosin citavu sezonu iznijeli, to ce biti sramotno. Za mene je i Achempong potpuno nepravedno prekrizen poslije Bournemoutha. Prijavi
8. august 2025.1 god. comment_366459 Sve super, samo mora staviti bekove na overlaping, a ne na inverting. Pogotovo protiv ovakvih ekipa koje prave bunker. Prijavi
8. august 2025.1 god. comment_366460 3 minutes ago, BT14 said: Sve super, samo mora staviti bekove na overlaping, a ne na inverting. Pogotovo protiv ovakvih ekipa koje prave bunker. Razlog tome je samo odbrana od kontra napada protivnika. Overlapingom bi dobili napadacki puno vise ali bi mazad bilo vise propuha. Kako god za sad dobro izgleda samo da ovako nastavimo. Prijavi
8. august 2025.1 god. comment_366466 Ako overlapa onda će netko drugi ostat zada. Maresca najčešće voli igrati 3-2-5 u fazi napada. Sad je to dalje samo stvar izbora koji igrači (pozicije) će tvoriti tu formaciju... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.