Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

Ulazi i ovaj trener u historiju kluba definitivno. Uspio je kreirati nikad vidjeni raspad unutar jedne sezone.

Brod tone neumoljivom brzinom a jak raspored je tek pred nama. Sada se realnim cini da cemo ispod 8. mjesta zavrsiti, mozda opet izvan top 10.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

4 minutes ago, Wisey said:

Ulazi i ovaj trener u historiju kluba definitivno. Uspio je kreirati nikad vidjeni raspad unutar jedne sezone.

Brod tone neumoljivom brzinom a jak raspored je tek pred nama. Sada se realnim cini da cemo ispod 8. mjesta zavrsiti, mozda opet izvan top 10.

Replika AVB.

Sve bi se ovo zaliječilo dobrim golgeterom i jednim štoperom svjetske klase.  Naravno pomoglo bi i to da riskira sa izmjenama i da ih  ranije vrši, ali if wishes were horses..

Kao i naš trener sa izmjenama igrača, i ja bih sačekao sa promjenom trenera do samog kraja sezone.

Maresca Out!.

Sto prije se rijesimo mozemo i ocekivati da klub prodise, siguran sam da top 4 nece izboriti, jebo je moral ekipi, nezadovoljstvo igraca to se vidi.

• Popularna objava

A šta mislite da ćemo dobiti promjenom trenera? Opet će mentoli staviti oglas na LinkedIn i naći "perfect cultural fit" koji će biti njihova produžena ruka, a pri tome deklarisaće se kao novi Pep, Ancelotti ili Klopp.

1 minute ago, ker said:

A šta mislite da ćemo dobiti promjenom trenera? Opet će mentoli staviti oglas na LinkedIn i naći "perfect cultural fit" koji će biti njihova produžena ruka, a pri tome deklarisaće se kao novi Pep, Ancelotti ili Klopp.

Treba De Zerbija zaganjati dok ga City nije uzeo.

Ne moze to biti glavni razlog kad vec 6 utakmica zaredom padas u drugom poluvremenu, pogotovo zadnjih 20 min. To bi znacilo da mi nismo u stanju pobijediti utakmicu u kojoj na poluvremenu ili nakon 60. min ne vodimo bar 2 razlike. Igraci su izraubani, fizicki nespremni, zamjene su prekasne ili nepostojece, igraci u rotaciji totalno van ritma itd.. sve je apsolutno do trenera. Ne igra se fudbal samo za prvi dojam vec punih 90+ minuta.

Jos uvijek nisam za otkaz. S obzirom kakvi su se rezultati prosle godine treneru tolerisali, sa mnogo losijim fudbalom, vrijedi i ovog istrpiti do kraja sezone pa svesti racune. Ali ovakav pad forme je bas katastrofa epskih razmjera.

Maresca s takticke strane radi 10x bolji posao od Pochetina. 
Maresca s druge strane ima man management 10x losiji od Pochetina. 

Nije posao trenera samo takticka strana vec i sve drugo sto dolazi uz trenersku poziciju. On je doslovno ubio u pojam neke igrace. Veiga, Nkunku, Felix su frustrirani i to se jasno vidi. Koliko god da sam frustriran na nezalaganje Nkunkua toliko je tome kriv i Maresca. Covjek nije dobio 2 utakmice u nizu, kakav ritam da ufati? Takodjer jebe to igraca i psihicki kolika god ti bio fudbalska gromada. Nije lako nikome uci 10 minuta prije kraja i nesto pozitivino promjeniti. Nema sanse taman da si prajm Messi. 

Znaci mi ako sad u januaru ne dovedemo 3-4 nova igraca mi bi mogli imati veliki razdor u ekipi jer imas nekoliko igraca koji su nezadovoljni statusom a trener nam nista ne radi povodom toga. Uz to kad dodas da je neke igrace otpisao, pa mi necemo imati na koga se osloniti vise. 

Ovo je klasican primjer neiskusnog trenera koji ima dobre takticke zamisli ali sa ovolikim brojem igraca i zvijezda u ekipi ne zna kako da se nosi s time i kako da ih sve cini sretnim i zadovoljnim. Pokusao je on to nekom raspodjelom minuta u razlicitim takmicenjima ali nisu igraci glupi i znaju koliko je konferencija amatersko takmicenje i sta znaci igrati protiv Noehe ili Liverpula.

Nesto podhitno se mora promjeniti kada je u pitanju man management inace da si licno Pep i Klopp s takticke strane, nece se dobro zavrsiti.

prosuti bodovi su deo krivice samog trenera tipa neke kasne izmene ili neki izbor igrača, ali da ne bude sve tako crno pozdravljam npr. što je onog klinca uveo u prvu postavu, na drugu stranu nervira me to što je nekako isuviše iskuliran, ne radi se ovde samo o borbi za titulu koju mu niko ne traži, ovde je svaki bod bitan za LŠ i mi u stvari sebi samo sve više otežavamo posao

drugi problem je prosto taj što sam i pomenuo par puta, par igrača je prosto nivo ispod, jeste, slažem se da je Dzekson bolji sad nego prošle godine ali ponovo nije igrač koji će vući tim, znate šta je topčina, Azar koji će doneti pobedu iako je ostatak tima u invalidskim kolicima, istina jeste da je Palmer sad tu neka talija ali jbg ne može ni on sve sam, kad je Azar bio tu, bar je pozadina bila za nijansu sigurnija, sad ovi kao pokupljeni sa buvljaka, nekad mi tako izgledaju

• Popularna objava

Evo ti treneru prijedlozi kako da mijenjas i "zatvaras" utakmice:

1)

Gusto/Reece - stoper1- stoper2 - Veiga

Enzo - Caicedo - Cucurella

Felix - Nkunku 

Guiu

2) 

Reece/Gusto - stoper1 - stoper2- stoper3 - Neto

Enzo - Caicedo/Lavia 

Felix - Nkunku

Palmer

3) 

Gusto/Achempong - stoper1 -stoper2 - Cucurella

Reece - Caicedo - Enzo/Lavia

Palmer - Nkunku - Felix/Neto

Jos mi najmanje 3 varijante padaju napamet kako se izmjene mogu iskombinovati da odrzimo svjezinu i trku, te sacuvamo vodstvo, a ujedno i da ne postanemo bezopasni prema naprijed.

Samo treba raditi na ovome, uigravati vise od jedne formacije. To je misaona imenica za Guardiolinog segrta.

Mogli su pobijediti i 10:0 al neznalica ostaje neznalica i cekam dan kad cemo ga se rijesiti. 

Dva najgora igraca mu igraju cijeli mec Jackson i Madueke, nije ovo nikakav bauk ova danasnja pobjeda, samo ce zamazati oci a igre i napretka nema.

Tacno smo mogli ubosti da smo doveli Nunu Espirita ili De zerbia, Spaletia trenere koji igraju napadacki fudbal, gledam Notingham to prsti od zelje za igrom.

• Popularna objava

Kakav Nuno i napadacki fudbal otkud ti to Zemo dragi. Spaleti je zauzet reprezentacijom i ne vidim nacin kako se mogao dovesti. Dolazimo do treceg covjeka sa liste a to je De Zerbi. Ostaje i vjerovatno ce mi ostati neispunjena zelja :(

Sto se tice Maresce, ja bih jos sacekao sa otkazom. Ima on dobru taktiku, njemu losije idu druge stvari kao sto je selekcija igraca, izmjene i izjave u medijima.

RDZ jeste opcija inače (npr. prije pola godine), ali ne vidim kako je to opcija i za njega i za Chelsea trenutno. Tek je preuzeo novi klub, a koliko god se činilo da ovaj ne zna šta radi van svake pameti mi je mijenjati trenera u ovom trenutku.

Ne bih tu opciju komentarisao do kraja sezone.

44 minutes ago, ker said:

RDZ jeste opcija inače (npr. prije pola godine), ali ne vidim kako je to opcija i za njega i za Chelsea trenutno. Tek je preuzeo novi klub, a koliko god se činilo da ovaj ne zna šta radi van svake pameti mi je mijenjati trenera u ovom trenutku.

Ne bih tu opciju komentarisao do kraja sezone.

To je vise odgovor Zemi ljetos kakve smo opcije imali. 

De Zerbi je odbio United zbog Marseja, vjv bi odbio i nas. Marsej i njihovi navijaci su ludi za fudbalom, nesto slicno kao Hajduk i torcida, zive fudbal doslovno. Na sve to Benatia kao sportski direktor ga gotivi i drzi ga ko malo vode na dlanu. Nece on zadugo iz Marseja osim ako rezultati budu losi, ne plasira se u top 4 i slicno.

• Popularna objava

Aston Vila trenutno gubi protiv Monaca, Emery vec u 55. minuti pravi izmjenu vadi krilnog igraca Baileya i ubacuje napadaca Durana, prelazi iz 4-2-3-1 u 4-4-2.

Obavio si izmjenu na vrijeme, napravio si ofanzivnu izmjenu, nisi mijenjao poziciju za poziciju i tako si pokazao da zelis vise, pokazao si da imas plan B, da nisi vezan životom za jednu formaciju.

Ti si svoj posao kao trener obavio, znaci izgleda tako jednostavno a znamo da nije..

4 minutes ago, Adi said:

Ma ne, bolje staviti pola igrača na neprirodne pozicije i ostati u istoj formaciji.

Mozda je poslo durana na krilo 

Hamco, ti se bar praviš informatikom, danas čovek mora biti oprezan sa svakom rečenicom, sa svakom izjavom. Umetnost je postala svemu tome rukovati, zato treba biti oprezan, nije slučajno da na tako visokom nivou postoje službe koje se time bave i koriguju ukoliko je to potrebno. Pogotovo kad postoje servisi kao tviter koji sužavaju broj slova, odnosno rečenica, a znamo da prosečan navijač čita sve što može da se skrati što više

tako da se slažem sa tobom ali i da treba voditi mnogo računa, pogotovo što imaš ove zelene mamlaze koji svašta lupaju, ko onda kad se Madueke izleteo dal za Vulverhempton

dobro je on i prošo, u NBA bi ga šibnuli sa 100k kaznom

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.